Hirdetés
- CES 2026: Teljesen szürreális lett az ASUS asztali gamer PC-je
- CES 2026: 1 kHz-es modell is akad az Acer idei monitorkínálatában
- CES 2026: Kojima segítségével tesz minden korábbi notebookot elavulttá az ASUS
- Két generációval korábbi GeForce gyártása indulhat újra
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Mivel az igényeim kinötték a kompaktokat, Méretben meg szitne ott van, több tudással, miért ne tarthatnám értelmes alternatívának helyettük? Attól, mert többet tud, jobb minöséget produkál, simán kiválthatja. Ha melléteszem, hogy a msotani kompaktom anno 150K HUF volt, s ezért a pénzért ma kaphatok egy ilyet, akkor nem értem a problémát.
-
nord_
veterán
válasz
üzenetére
Ez így van - sokkal inkább arra reagáltam, hogy Te egy méltatlanul alacsony kategóriába helyezted a m4/3-ot, amikor azt írtad, hogy kompaktok helyett tartanád jó választásnak.
("értelmes választásnak tartanám rohangálósnak egy bridge helyett, de egy kompaktot is kiváltanék vele") -
nexus6
aktív tag
hát szerintem lesz jövője a m 4/3-os gépeknek. az eredeti koncepció ha minden igaz akkor a bridge gépek után jön. jelenleg a csúcs kompaktok (s90, lx3, g11) elég horror áron vannak még, és nem hozzák a tükrös gépek minőségét. Viszont az m4/3-asok pont a közép felhasználókat célozza meg. Én is ide szeretném sorolni magam. volt pár kép tükrössel, (3 kilós táska..., rengeteg pénzt, de gyönyörű minőség). A kompakt gyenge minőség, olcsó. sajnos amíg nincs konkurencia addig az árak nem fognak változni m piacon. a pana g10 is 600 dodo, azaz 150 felett fog jönni. a jelenlegi gépek (p1,p2,pl1,g1,gf1,gh1,nx10) még erősen túlárazottak. bocs a hossziért...
-
törölt tag
Ezt tudom jól. De egy CANON, Sony, Nikon helyében te most ölnél bele csillió jent, dollárt, rubelt, eurót egy teljesen új szériába, mikor ott a komplett dslr rendszered, komplett obiválasztékkal, mindennel, vagy inkább próbálnád lenyomni azt a területet, s terelni a népet a saját portékád felé? Mondván, hogy az a jó, az a szép, az kell neked hüjeparaszt?
-
nord_
veterán
válasz
üzenetére
Épp az a helyzet, hogy a m43 is az igényesség felé terel!
A bridge, kompakt minőségben sehol sincs, a m43 egyértelműen dslr alternatíva. (Nyilván, most nem azokra kell gondolni, akik hivatásos szinten fotóznak sportot vagy izó-csillión rohangáló négereket az alagútban - hanem azoknak az igényes amatőröknek, hobbistáknak nyújt alternatívát, akik szerint nem feltétlenül kell méretes szett-táska, csattogó tükör a jó kép elkészítéséhez.)
-
törölt tag
Mesélj, mikor jön az M9 tartósteszt?

Volt szerencsém megfogdosni egy ilyen m4/3 gépet nemrég, értelmes választásnak tartanám rohangálósnak egy bridge helyett, de egy kompaktot is kiváltanék vele. Amúgy érthetö a nagyok ellenállása, mert ök inkább szeretnék az igényesebbeket-akik ilyet vennének- a full dslr fel´r terelni, hisz abban nagyobb a pénz, plusz már sokmindent kifejlesztettek oda, olcsóbban tudnak többet szerezni.
-
Yutani
nagyúr
Én abszolút nem értek a fotózáshoz, de szeretem, ha értem, miről olvasok. Ez a cikk így semmitmondó volt számomra, ezért azoknak, akik szintén így állnak a dologgal, itt egy ismeretbővítő link, ahol képbe lehet kerülni a Micro 4/3 rendszerrel kapcsolatban.
-
Degeczi
nagyúr
A Sigma vagy a Sanyo igen, de pl. ha a Fuji is kihozna egy hasonló gépet vmi faszántos SCCD-vel, az komoly vonzerő lenne a m4/3 mellett
(arról már nem is beszélve, ha a Sony vagy pláne a Nikon is m4/3-al jönne ki)kár, mert azzal, h nyílt szabvány (vagy tényleg: talán mégsem teljesen az?), egyszer a vevőknek tehettek volna jót - de így az EVIL kategória csak megduplázza az eddig is meglévő bajonetfajták számát, mert minden gyártó sajátot hoz ki
-
PNP
őstag
A cikk úgy hangzik, mintha temetni kellene a koncepciót, de a kimaradó gyártók volument tekintve elhanyagolhatók.
-
Z_A_P
addikt
Tudható, hogy bő egy hét múlva érkezik a Sony hasonló elvű új rendszere NEX néven, és a tervek szerint a Nikon is belép a piacra ősszel.
Most ez mit jelent??

Belepnek a 4/3 piacra, vagy a cserelheto obis tukornelkuli piacra?

-
Degeczi
nagyúr
pedig sajnos tényleg így van: az a két szereplő (Sony és Nikon) nyilván saját, új foglalatokat fognak behozni, mert az obikon keresnek igazán, nem a vázakon
a vevőknek viszont az lett volna sokkal jobb, ha minden gyártó egy közös bajonettet használ, ami célszerűen a m4/3 lehetett volna
-
nbg
senior tag
Nem ertem a hirt, emberek... nem akar senki a meglevokon kivul m4/3-ot gyartani, de tudhato, hogy ket uj versenyzo erkezik a piacra?
Mit ertettem felre?
-
psyho85
aktív tag
A bal oldali kép alatt van egy pixelnyi piros pötty, már azt hittem pixelhiba van a monitoromban!

Új hozzászólás Aktív témák
- Automata kávégépek
- Gumi és felni topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LEGO klub
- VGA kibeszélő offtopik
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Keresünk iPhone 16/16e/16 Plus/16 Pro/16 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3962, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- LÉZEREZÉS! külföldi billentyűzet magyarra kb. 20-30p alatt!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z270F i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
egyelőre európa se nagyon dúskál m9-ben sajna..

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)