- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Mini-ITX
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen széket vegyek?
- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
én csak monitor és notebookok terén vagyok tájékozottabb, tv-ből nem, notebook kijelzők 80-90%-a pwm-es az biztos
vásárláskor meg kell nézni multiban, lehetőleg fényerő állítással - vannak infrás telefonok és jó appok, ha nem adnák oda a távkapcsot -_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
keIdor
titán
Én látom 50"-en a 1080p és 2160p közti különbséget. Ehhez persze kell egy jó 2160p tartalom is, magas bitrátával. A különbség amúgy nem jelentős, de látni, hogy élesebb a 4K tartalom. Egy ilyen film jó 100GB környéke 2 órával.
Játéknál is látni.(#17) bteebi: Csak hogy ne menjünk Japánig, a kontinensen egy átlag francia, olasz vagy spanyol lakás sem nagyobb, ezek elég kicsik tudnak lenni. 30-40m2. Az ilyen 70"+ Amerikának készül, ők laknak hatalmas házakban, ott elfér. Illetve 300+ milliós piac.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
mzso
veterán
A 8K-hoz 65mm-es film kell gyakorlatilag a hagyományos film az édeskevés az 4K-ig jó.
"Az ujabb filmek kozul sokat digitalisan vesznek fel, ami akkora felbontasu, amekkora a kamera felbontasa; nincs benne tartalek."
Ez gyanítom igaz. Lehangoló, hogy a pénzhajhász dúsgazdag stúdiók olcsójánoskodás a dolgot. A képminőségre és a jövőre gondolván simán mindent 16K 120Hze-n kéne rögzíteniük, nagy felületű, tripla szenzoros kamerákkal. (A 16K képminőség miatt kell: túlmintavételezéses AA miatt és, hogy a sok digitális képmanipulációhoz legyen megfelelő képi információ)
-
mepet
addikt
Pont az ellenkezője a véleményem. Anno megdöbbentő volt a képminőség javulás, mikor bejött a sima HD (1K) az SD helyett. Ez egy nagyon fontos áttörés volt, de éreztük, hogy ez még messze van a tökéletes képtől. Ezután pont ugyanekkora áttörés volt, mikor végre fullHD-ben (2K) nézhettük a blurayeket. És ami engem megdöbbentett, mert nem hittem volna, hogy még lehet ekkora különbség: pontosan ugyanekkora áttörés volt az FHD-UHD, tehát a 2K-4K szintlépés, mint az SD-HD, vagy a HD-FHD. Ég és Föld. Én ha tehetem, már csak UHD tartalmat nézek 4K felbontásban. Nem láttam még 8K képet, és egyre kevéssé gondolom, hogy a felbontás növelés az út a szebb kép felé, de még mindig simán elképzelhetőnek tartom, hogy a 4K-8K váltás is Ég és Föld lesz, olyan, amit első ránézésre is lehetetlen nem észre venni, főleg 50" felett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Razer Kaira wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Pioneer HDJ-X5 DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G733 Vezeték Nélküli LILA Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Reloop RHP-20 KNIGHT DJ fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest