Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Mini PC
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
keIdor
titán
Én látom 50"-en a 1080p és 2160p közti különbséget. Ehhez persze kell egy jó 2160p tartalom is, magas bitrátával. A különbség amúgy nem jelentős, de látni, hogy élesebb a 4K tartalom. Egy ilyen film jó 100GB környéke 2 órával.
Játéknál is látni.(#17) bteebi: Csak hogy ne menjünk Japánig, a kontinensen egy átlag francia, olasz vagy spanyol lakás sem nagyobb, ezek elég kicsik tudnak lenni. 30-40m2. Az ilyen 70"+ Amerikának készül, ők laknak hatalmas házakban, ott elfér. Illetve 300+ milliós piac.
-
mzso
veterán
A 8K-hoz 65mm-es film kell gyakorlatilag a hagyományos film az édeskevés az 4K-ig jó.
"Az ujabb filmek kozul sokat digitalisan vesznek fel, ami akkora felbontasu, amekkora a kamera felbontasa; nincs benne tartalek."
Ez gyanítom igaz. Lehangoló, hogy a pénzhajhász dúsgazdag stúdiók olcsójánoskodás a dolgot. A képminőségre és a jövőre gondolván simán mindent 16K 120Hze-n kéne rögzíteniük, nagy felületű, tripla szenzoros kamerákkal. (A 16K képminőség miatt kell: túlmintavételezéses AA miatt és, hogy a sok digitális képmanipulációhoz legyen megfelelő képi információ)
-
mepet
addikt
Pont az ellenkezője a véleményem. Anno megdöbbentő volt a képminőség javulás, mikor bejött a sima HD (1K) az SD helyett. Ez egy nagyon fontos áttörés volt, de éreztük, hogy ez még messze van a tökéletes képtől. Ezután pont ugyanekkora áttörés volt, mikor végre fullHD-ben (2K) nézhettük a blurayeket. És ami engem megdöbbentett, mert nem hittem volna, hogy még lehet ekkora különbség: pontosan ugyanekkora áttörés volt az FHD-UHD, tehát a 2K-4K szintlépés, mint az SD-HD, vagy a HD-FHD. Ég és Föld. Én ha tehetem, már csak UHD tartalmat nézek 4K felbontásban. Nem láttam még 8K képet, és egyre kevéssé gondolom, hogy a felbontás növelés az út a szebb kép felé, de még mindig simán elképzelhetőnek tartom, hogy a 4K-8K váltás is Ég és Föld lesz, olyan, amit első ránézésre is lehetetlen nem észre venni, főleg 50" felett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Már kaphatóak az extrém nagy felbontású tévék, és viszonylag sok gyártó mozgolódik ezen a fronton...
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fotók, videók mobillal
- Musk, X, a deepfake-törvény és a szólásszabadság
- Path of Exile 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Google Pixel topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Formula-1
- Prohardver app (nem hivatalos)
- További aktív témák...
- Intel Processzorok sok db : Xeon E5-1620V3, Pentium G4400T, i3 6100, i3-4130, i3-2140T
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 8570P - i5-3GEN I 8GB I 180GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest