- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Home server / házi szerver építése
- Milyen egeret válasszak?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen széket vegyek?
- Autós kamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
PuMbA
titán
-
PuMbA
titán
"Eleve az összes videó formátumot lehet csupa iframe-mel kódolni."
Ez igaz, de semmilyen fogyasztói médiumon nincs ilyen.
JPEG2000-ben vannak tömörítve a képkockák, valamint 36biten XYZ színtérben, ami minden más színteret überel (DCI-P3 stb), szóval a minőség nagyon ott van Kéne hozzá egy IMAX Laser mozi is, hogy láss belőle mindent.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Mondták egy interjúban a rendezők, hogy hiába van 300 milliójuk, pont ugyanúgy pénzhiányban vannak, mint egy 100 milliós filmnél vagy egy 3 milliós "legelső filmnél". Nézd meg a végén a stáblistát, az emberek 60%-a így is csak CGI-t csinálta. 7 stúdiót is megbíztak vele, mert 1-2 nem bírt el ennyi munkát, mint egy normál filmnél. Nincs olyan, hogy elég pénz
(#168) mzso: És az MJPEG jobb, mint a videók kódolása, mert minden egyes képkocka ugyanolyan minőségű és önmagában teljes, míg videó kódolásokban a komplexebb képkockák nagyobb, a kevésbé komplexek pedig kisebb bitrátát kapnak, illetve van, hogy csak mozgási vektorokkal van eltárolva a képkocka egy része, tehát számolni kell az előállításához az előző képkockából.
[ Szerkesztve ]
-
idegen lény
őstag
"ha kisebb a kijelzőméret akkor kevesebbet fogyaszt a kijelző és annál nagyob hányadot tesz ki a proci"
A kijelző és a processzor is kevesebbet fogyaszt. Nagyobb méretnél pedig a processzor is többet fog fogyasztani. De tök mindegy, hogy melyik mennyit fogyaszt, meg hogy melyik milyen arányban, mert úgyis csak a végső fogyasztás érdekel minket. 40 colos 4K-t meg értelmetlen venni, hacsak nem monitornak. Nem jó példa. És minél nagyobb méreteket nézünk, annál nagyobb a különbség a FULL HD és a 4K fogyasztása között.
[ Szerkesztve ]
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
idegen lény
őstag
Oké. Akkor az árukereső helyett inkább nézzük egy picit hitelesebb helyen.
40" M5002 Sík Full HD TV "Energiafogyasztás (Max): 93 W"
40" MU6102 4K Sík Smart UHD TV "Energiafogyasztás (Max): 130 W"
Ez 37 W különbség, nem sok, de azért nem 7 W.
[ Szerkesztve ]
AVerMedia Game Capture HD C281 játékfelvevő olcsón eladó! Xbox360, PS3 és Wii játékokhoz! Pesten házhoz viszem!
-
.DLL
veterán
"Legszívesebben seggberugnék mindenkit aki szajkózza ezt a szappanoperázós baromságot és akadályozza hogy az értelmesebb emberek HFR tartalomhoz jussanak."
Ez jó volt :D nyugodtan... bár nem akadályozok én semmit, néha napján egy ilyen clickbait cikk alatt leírom, hogy szerintem borzasztó (és nem csak szerintem) oszt ennyi, ettől még úgyis csak a marketing és az üzlet fog dönteni, kitalálják következő hívószónak ezt, aztán ez lesz, kész. De egyéként nem nagyon érdekel a dolog, mert ahogy ZnVjaw0K (#88) is említette képkockákat el lehet dobni lejátszóban, vagy a normál sebességű változatot megvenni, szóval nem vagyok ellene, hogy így rögzítsék...
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
idegen lény
őstag
Miért kis méretnél a legjelentősebb a processzor teljesítménye? Nem mindegy, hogy mekkora? Nálam az "Energiafogyasztás (Max): 130 W" a Samsung UE-40MU6102-nél: [link]
[ Szerkesztve ]
-
ZnVjaw0K
tag
HFR-t én is nagyon hiányolom. Sokkal inkább, mint a 8K-t.
Ha valakinek nem tetszik, képkockákat bármikor el lehet dobni.
Felbontásban már az emberi szem határait feszegetik, framerate-ben meg leragadtunk kb az éleslátás időbeli felbontásának hatodánál (a perifériás látásnak meg a tizedénél). Érthetetlen.Igaz, a tartalomgyártóknak is fel kéne nőni a feladathoz.
-
idegen lény
őstag
Szerintem pedig sokat számít, mert sokkal erősebb processzor kell bele, és sokkal többet kell számolnia. Ugyanakkora méret mellett körülbelül másfélszer, kétszer, de akár háromszor több elektromos áramot fogyaszt, mint egy Full HD-s tévé. "Az NRDC szerint a sokat fogyasztó 4K modellek és az elődeiknél nagyobb képátlójú egyéb új készülékek miatt az USA-ban éves szinten mintegy 1 milliárd dollárral fognak növekedni az energiaköltségek." [link]
-
-
.DLL
veterán
Játékoknál én sem panaszkodom nagy FPS miatt.
Persze, hogy a filmesek hibája volt, filmre szerintem nem való HFR (high frame rate), undorító, szappanoperás. A valóság más, abban benne mozgunk, körülvesz minket, és nem egy film. (mint mondtam pl. játékoknál sem zavar, VR/AR vonalon meg egyenesen kötelező a HFR, tehát a megjelenítők jó ha támogatják helyesen, ezt nem is vitattam.[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
törölt tag
Kijelzőn azért szokni kellhet a magasabb framerate-et. Játéknál eleinte nekem 60 után a 144 FPS-től kevergett például a gyomrom, de már 10 perc után. Pár alkalom kellett hozzá, utána már órákat játszva sem jelentkezett ilyen.
Mozinál is ilyesmi lehet a HFR. Addig van csak gond, amíg pár alkalom után rá nem hangolódik az ember agya.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Vicces képek
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- iPhone-t használók OFF topikja
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest