- 3D nyomtatás
- A hardverek is nehezen viselik a kánikulát
- Hisense LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen egeret válasszak?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- VR topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OLED monitor topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hát, a wikipedias rész lényegében engem ugyanannyira támaszt alá, mint téged.
Mindenesetre windows alatt a free tényleg mást jelent.
Talán (a cikkedből említve) Eric S. Raymond és Bruce Perens nem ok nélkül módosították openre, ha elolvasod azt a részt.#70: az OSX-szel van tapasztalatom. Véleményem szerint a win7 mára lelépte (ezzel sok régi osx motoros egyetért), és még csak nem is ingyenes.
-
free = ingyenes, non-free az fizetős. Szerintem. open vagy non-open.
Bár lehet, hogy linux alatt teljesen mások a nevek, mert magam csak ál-linuxos vagyok, de ez meglepne.Magam egyébként pont abba a kategóriába tartozom, amit az író említ. Kényelmes, gyorsan használható Linuxot keresek már évek óta. Főleg a Vistanál sokalltam be, több disztrót is kipróbáltam, de nem nagyon fogott megy egyik sem.
Aztán jött a Win7, ami azért -valljuk be- igen jól sikerült, és felhagytam a kereséssel.
Most vettem egy notebookot, ami kizárólag netezésre lesz használva, így újra előkerült a kérdés. -
Első körben huss letöltöttem a frissítéseket, és rögtön láthattam is, hogy bizony ott figyelnek azok a csúnya-gonosz non-free szoftverek, amik az alap Ubuntu/Debian/Fedora rendszerekben nem kaptak helyet, mint pl a Flash player (pfejj, köp).
Linuxra a flash player nem ingyenes? Vagy csak nem nyílt?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NAGYKIJELZŐS HP ENVY / Nvidia 2gb dedikált / Intel CORE i7 /8gb ram / 256gb SSD / Világitó Bill
- SAMSUNG Galaxy Z Flip 4 128GB, Pink Gold FÜGGETLEN
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Samsung C27RG50FQU 27 Ívelt Gaming Monitor
- Xbox Series S + twin docking station (venom) + 2 db kontroller +1 db Ghost Cipher Special kontroller
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Bomba ár! Dell Latitude E7270 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest