Hirdetés
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- Korrektnek látszó, ésszel árazott egeret dobott piacra a Corsair
- TCL LCD és LED TV-k
- Harmincadik születésnapja alkalmából megújult az AIDA64
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Gaming notebook topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- ASUS ROG Ally
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
peteris
csendes tag
Nem akartam reklámot csinálni sem a netbooknak, sem a Windowsnak, csak egy érdekességre hívtam fel a figyelmet, mellesleg azt hiszem válaszoltam macci730 fórumtárs kérdésére is. Nem értem, hogy a hozzászólásomban hol az "önigazolás". Megpróbáltam valamit, nem sikerült és ennek alapján úgy döntöttem, hogy nem folytatom. Négy évvel ezelőtt "linux-oztam" utoljára és még jól emlékszem arra, mennyi időt, fáradságot kellett egy-egy disztribució használhatóvá tételére fordítani telepítés után. A netbook-on ugyanez várna rám most is.
Mindenesetre most komolyabb gépeken is kipróbáltam a manjaro-gnome-ot, a LinuxMint 18.3-at, a manjaro-xfce-t és a manjaro-deepin-t (ez egyben a "tetszési" sorrendem). Mindegyik simán települt és jól működött.
Visszatérve a netbookra: a Windows updatelési folyamat lassú és valóban használhatatlanná teszi a gépet, ez a fő probléma. És ezek az updatek erőszakosak. Egy hétvégi házban másod-gépként terveztem használni a netbook-ot, ahol csak mobil net van (korlátos). A frissítések után alig marad keretem a tényleges használatra. A manjaro rolling természete és a frissítések kézben tarthatósága volt (lett volna) számomra a fő vonzerő.
Köszönöm a többi tanácsot is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft Surface Pro 7 Érintős Szétszedhető Laptop Tablet 12,3" -80% i5-1035G4 8/256 Retina
- Mars Gaming MK60W 60% Mechanikus Blue Switches Gamer Billentyűzet Spanyol Kiosztás
- 2019 - BMW I3S 120Ah
- ASUS ROG Strix G15 144Hz / AMD Ryzen 5 / RTX 3050Ti / 16GB RAM / 512GB SSD
- Microsoft Surface Pro 7+ Érintős Szétszedhető Laptop Tablet 12,3" -80% i5-1135G7 16/256 Retina
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Fotó állvány eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3434
- iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3399, 94% Akkumulátor
- LG 32UN880P - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest