Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Dave™

nagyúr

válasz daninet #569 üzenetére

Ez is egy vélemény, van benne jogos észrevétel de azért objektívnek sem feltétlen nevezhető. A Microsoftos touchpad nyilván nem támogatott, maximum alapszinten, köszönhetően a Microsoftnak, ezt talán nem kell részletezni. A gesztusokról azért emlékezzünk meg még egy kicsit: a rendszer támogat jó pár gesztust, legyen az egérrel (képernyőszélek/sarkok), vagy ujjal (szélek). Előbbi a Windows10-ben abszolút nincs, tehát ha egérrel használod máris több gesztusvezérlésed van, mint Windows alatt. Tablet mód: ha tabletként is használnád, akkor a KDE nem a legjobb választás, érintőképernyő kezelésben a Gnome jóval előrébb jár. Ez eléggé rétegigény, azért nem tértem ki rá a cikkben. De KDE alatt is belőhető elég szépen, csak ne várj egy olyan funkciót kulcsrakészen, ami valóban rétegigény, és egyedül a Windows10-ben létezik. A scaling nem tudom miért nem működött rendesen, 10%-os lépésekben tudod állítani, külön a betűméretet is. Nekem Surface Pro 2-n (ami szintén MS ugye) simán ment 150%-on, minden alkalmazással. Nem tudom mivel volt problémád, de mivel nem részletezted, így ebben segíteni sem tudunk. De ha már scaling, ahhoz a Windowshoz hasonlítod aminél a legacy appok a mai napig tök homályosak skálázva? Meg a cleartype betűsimítás szerinted jobb? Egyik rendszer sem tökéletes, de a polarizált szemüvegen keresztül a Windows esetében ezt elfogadod, másnál meg zavar.

...és igen, lehet az elején rá kell fordítanod 2-3 napot, aztán utána gyakorlatilag "semmi" gondod nem lesz vele. Ha szerinted ennyit nem ér meg, akkor ez valóban nem a te rendszered/platformod.

Új hozzászólás Aktív témák