Hirdetés
-
PROHARDVER!
LG Optimus L7 II
Új hozzászólás Aktív témák
-
martin1369
aktív tag
Köszi,de jó lesz nekem a gyári JB vagy KK.
-
shifty!
senior tag
válasz
martin1369 #1898 üzenetére
Az enyém is garis még, de ha felraksz rá mondjuk egy CM-et, utána a leírásom alapján bármikor vissza tudod tenni rá a gyári szoftot, és él a garancia.
-
martin1369
aktív tag
Nem akarom nagyon buherálni mert még van rá 1 év gari a telenornál.
-
martin1369
aktív tag
Nem
-
shifty!
senior tag
válasz
martin1369 #1895 üzenetére
Hát nem volt nagy előrelépés a 4.1.2-höz képest, sebességben meg még hátralépés is volt.
Istenigazából egyik gyári szoft se volt a kedvencem, nyilván olyan szörnyen szar se volt egyik se, de nekem maga a megváltás volt a CyanogenMod -
Dav111
csendes tag
válasz
martin1369 #1892 üzenetére
CM11-et, ami 4.4.4-es KitKat. Nagyon jól működik vele a telefon.
-
shifty!
senior tag
válasz
martin1369 #1888 üzenetére
Szerintem annyiért megéri, nyilván nem egy erőmű, nem Real Racing3-ra meg hasonlóan decens játékokra van kitalálva, de ha nincsenek extra igényeid, akkor nem fogsz csalódni. CyanogenMod van, abból rossz még nem született
Mondjuk ha Xperia L-ről váltanál, az aláírásodból látva: ne tedd, az azért egy jóval erősebb masina. -
martin1369
aktív tag
Sziasztok!15k-ért tudok ilyen LG-t megér annyit vagy hagyjam a pi....fenébe
?
-
KáplárB99
csendes tag
válasz
mikkamakka44 #1883 üzenetére
A kernel úgy kell felrakni,h letöltöd a ZIP-et azt felmásolod az SD kártyádra és CWM-mel telepíted.
Legalább is én így csináltam és rajta van -
shifty!
senior tag
válasz
mikkamakka44 #1883 üzenetére
Újra és újra magamra kell hivatkozzak, a blog bejegyzésben közepes részletességgel le van írva a kernel lényege és a kernelcsere-folyamat hogyanja-mikéntje.
A Greenify egy nagyon hasznos kis alkalmazás mind a memória spórolás, mind az akku töltésének megőrzésére. a lényege, hogy kilövi azokat a háttérben futó, nem feltétlenül aktív folyamatokat, amik az által, hogy futnak, de nincsenek aktívan használva, foglalják a RAM-ot, és terhelik a processzort, ami meríti az aksit.
A legkényelmesebb használathoz root joggal érdemes futtatni, mindenképpen egyéni beállítást igényel, de könnyen kezelhető felülete és magyar fordítása van, úgyhogy nem fog problémát okozni a használata.@1884 mr bauer: Általában nincs szükség rá, beteszed, és ha az Androidnak kell, fel fogja ajánlani maga a telefon, hogy leformázza. Ha használnál Link2SD-t, akkor viszont muszáj csinálni külön partíciót neki.
-
törölt tag
Üdv!
Lehet volt már itt kérdés,bocs hogy nem kerestem vissza!
Külső SD kártyát első használat előtt kell e formázni,és ha igen hogyan kell? Ugyan is a telefon menüjében nincs ilyen opció. -
feri1
aktív tag
válasz
Balathruin #1880 üzenetére
Nekem az sms-ek miatt kell.
-
feri1
aktív tag
Üdv mindenkinek!
A telefonról mentettem a névjegyeket,sms-ket a Backup Your Mobile alkalmazással.
A telefonra ment csak.
Hogy lehet beállítani a programot,hogy a memóriakártyára mentsen?Nem találok semmi beállítást rá.
A számítógépen nem tudom megnyitni és olvasni a mentett sms-ket.
Üdv: feri 1
-
Cöletibi
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy már több mint egy éve megvan az L7 II-esem de még egyszer se jelzett ,hogy lenne rá valami új szoftverfrissítés!Pedig be van kapcsolva.Mindig csak új dátumokat ír ki.Köszi! -
törölt tag
válasz
Balathruin #1873 üzenetére
Ha jól optimalizálnák, akkor feltehetően nem.
-
shifty!
senior tag
válasz
Balathruin #1873 üzenetére
Alig több a hardverigénye a KitKat-nél, hát még a 4.3-as JB-nél. Elégnek kell lennie, hivatalos frissítést nem fog kapni az L7 II, de CyanogenMod formájában simán lehet hogy lesz, azt pedig ennél gyengébb vas is elbírja, a Samsung Galaxy S Plus pl. már kapott CM12-t, és vígan fut rajta.
Apropó #1: A CM11 kapott új build-et, stabilabb gyorsabb és a médiás funkciók jelentős javuláson estek át, XDA-ról letölthető, frissíthető factory reset nélkül a rendszer.
Apropó #2: Rendeltem külföldről egy Nillkin tokot, de sajnos a P715 modellre rendeltem, és nem jó a sima P710-re, így eladó. Tudom hogy nem illik itt hirdetni, de relatíve kevés P715 van az országban, ezért gondoltam itt többen láthatják. Érdeklődni privátban, hirdetésem van róla.
-
törölt tag
Tegnap felraktam a Nexus 7-re az Android 5.0.2-t, klassz, és tudom csekély az esély, de jó lenne ha az L7 II is megkapná idővel.
-
shifty!
senior tag
Öürlök neki hogy szépen állunk át CyanogenMod-ra
- Van, létre kellene hozni egy ext3/4 particiót az SD kártyádon számítógéppel, legalább 2 GB-tól éri meg igazán, és utána lehet a Link2SD programmal átpakolgatni az alkalmazásokat az ext partícióra.
- Megmondom őszintén, én nem tapasztaltam hasonlót zenelejátszáskor, de ez abból eredhet hogy a teljesítmény beállításokat átállítottam a következőképpen: CPU Governor/Ütemező SmartassH3 / smartassv2; IO ütemező sio/sioplus/vr, 16 bites átlátszóság, KSM és üres memória felszabadítás engedélyezve.
- ART-tal nincs még tapasztalatom, de ha gyorsabb vele, érdemes lehet kipróbálni Link2SD-vel. -
Dav111
csendes tag
Üdv!
Három kérdésem lenne a CM-mel kapcsolatban:
-Van valami mód arra, hogy az app-ok nagy részét az SD kártyára át lehessen helyezni, úgy mint a gyári ROM alatt? Mivel az az 1,7GB vajmi kevés tud lenni, és így értelme sincs nagyon az SD-nek.
-A zenelejátszás nálatok is bug-os? Mert nálam megakasztja a telefont rendesen, ha egyszer elindítom. Bármelyik programot használom, ez a jelenség jön elő.
-Valaki próbálta már az ART-ot? Mert nálam jobban fut vele a telefon, de akkor már tényleg semmire nem elég a belső tárhely. -
törölt tag
válasz
#41133696 #1821 üzenetére
Chipben van egy tipp, az a neve, hogy Mobogenie (Mindentudó mobilkezelő alcímmel). Valaki ismeri? Próbálta? Elvileg SMS-eket is lehet vele karbantartani, de a WOT jelez az oldalra, és a Chip magazin is leírja, hogy az alkalmazás telefonos kliense a Google Playből nem érhető el.
-
ttfgyb10
csendes tag
Sziasztok.Frissítettem a telót KitKat-ra.Hogyan lehet root-olni? Köszi előre is.
-
shifty!
senior tag
válasz
speedline100 #1850 üzenetére
El kell szomorítsalak, igen
Nekem minden működik, elő-hátlap, vaku, funkciók. -
speedline100
csendes tag
Cm11 alatt csak nekem nem működik a kamera rendesen?
-
shifty!
senior tag
válasz
KáplárB99 #1846 üzenetére
Igen, bocsánat egy dolgot elfelejtettem megosztani, egyébként marginális és rajtam kívülálló hiba: át kell nevezni a csomagot, mert a kiterjesztést a 7zip program valamiért autómatikusan nagybetűkkel írta, .ZIP-re, ezt pedig a CWM nem ismeri fel. Át kell írni a kiterjesztést .zip-re, szigorúan kisbetűsre, és menni fog
-
törölt tag
Professzionális rendszererőforrás-figyelő
Ugyanúgy elhelyezhetőek rajta a Widgetek, mint N7-nél:
-
KáplárB99
csendes tag
Sziasztok!
Letöltöttem az ezen a [link] linken lévő Porifiedstock v.2.0-ás ROMot,csak ezzel az a baj,h ezt rámásolom az SD kártyámra,és a CWM nem ismeri fel.A v.1.0-ás verziót felismeri,azt fel is raktam,de én 4.4-es androidot szeretnék,lecsupaszítva.
Mi lehet a baj? Miért nem ismeri fel a 2.0-ás verziót?
Segítségeteket köszönöm!
üdv.! -
törölt tag
Nekem végképp betelt a pohár a csodaszép és csodagyors kitkat rendszerrel! Egyszer csak úgy gondolta a rendszer hogy nem hajlandó mobil adatforgalmat bonyolítani. Hiába a beállítgatások sora,hiába a factory reset,hiába telepítettem újra,wifi ok,mobil adat nem jó. Szolgáltatás rendben,simet kipróbáltam másik telefonban. Szépen vissza raktam a JB-t,azzal minden eddigi kitkat-os lassulós akadós lefagyós,kamera alkalmazás nem válaszolós hiba megszűnt. Végre van megint egy tökéletesen működő L7 II telefonom,igaz JB rendszerrel,de legalább atomstabil. Minden működik,mobilnet,(ami egyszerűen nem jövök rá mi miatt nem volt hajlandó menni kk alatt),stabil folyamatos rendszer megfelelő akadás mentes válaszidővel. Pl a gyári galéria app alig akart elindulni kk alatt,kb 15-20 sec válaszidő min. Most azonnal válaszol minden program.
Kitkat ide vagy oda,gyári JB vissza és stabil a teló. -
shifty!
senior tag
válasz
speedline100 #1842 üzenetére
Recoveryben kell telepíteni, és kb. az első google találat kidobja, ha rákeresel arra amit írtam.
-
shifty!
senior tag
válasz
speedline100 #1840 üzenetére
CM alapból rootolt, ha nem, akkor Chainfire féle CWM csomag, CWM flash és megvan.
-
shifty!
senior tag
válasz
speedline100 #1838 üzenetére
Nem néztem hogy van e ilyen baj, illetve nem vettem észre, ma autóban autós töltőn nem volt problémám vele.
-
shifty!
senior tag
válasz
shifty! #1835 üzenetére
Ugyanitt végre akadt egy szabad népfélórám, így kapott egy vérfrissítést a logout-os leírásom
Tapasztalat: a CyanogenMod gyönyörűen fut, az említetteken kívül semmi baja, teljesítményben, aksi időben odavág a gyárinak rendesen, kompatibilitási problémát az eddig használt progijaimmal nem találtam. -
speedline100
csendes tag
Megérkezett CM11 4.4.4-es androiddal
[link] -
shifty!
senior tag
Megvan, megérkezett
Elkészült a CM11 a P710 modellreMinden működik az NFC-t kivéve illetve a LED középen villog bekapcsolás után folyamatosan, de be lehet állítani hogy rendben működjön, gyönyörűen megy a telefon
Ajánlom, erősen! Link a fórumhoz és letöltéshez ITT -
col
addikt
válasz
csaba17 #1832 üzenetére
Ez lehet SIM kártya "hiba" is, menj be a szolgáltatóhoz és kérj SIM cserét, hiba miatt (a T-nél ilyenkor ingyenesen cserélik, pláne ha nem a legújabb fajta a SIM-ed. Elképzelhető, hogy régebbi típus, vagy megsérült). Előfordult ilyen nálunk is, de a SIM csere egyelőre megoldotta.
-
csaba17
senior tag
helósztok
olyan hiba csak nálam szokott előfordulni, hogy hívnak de a mobil nem csörög ki, nem is jelzi, viszont abban a percben már kapom is az smst a szolgáltatótól hogy nem fogadott hívásom volt XY-tól.
eléggé zavaró, a héten 4x fordult elő. volt hogy hívtak, beszéltem, letettem majd kb 5 perc múlva jött az sms a nem fogadott hívásról...ui: még mindig 4.12t használok és nincs teletömve app-okkal.
-
KáplárB99
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni,h ez a CM11 meg ezek a cerneles cuccok mik?
Miben lesz jobb a telóm ha ezeket használom?
Általában telefonálok,zenét hallgatok,netezek és játszok a telómon.
Akkor megéri felrakni rá ezt a valamit?
(bocsi a hülye megfogalmazásért,de remélem letudtok szűrni belőle valamit)
Segítségeteket előre is köszi! -
törölt tag
Valaki használja az L7 II-n lévő SMS-ei karbantartására PC-n a MyPhoneExplorer-t?
-
duplaa
tag
Azt meg lehet oldani valahogy, hogy a telefon rádióját hallgassam külső hangszórón?
Konkrétan arra gondolok, hogy a telefon 3,5-es jack csatlakozóját rákötöm az autórádió AUX jack csatlakozójára. Viszont sajnos nem szól a rádió. Ha mp3-at akarok így hallgatni, azt kirakja telefonról az autó hangfalaira, a rádiót viszont nem akarja. Van erre valami trükk? -
shifty!
senior tag
válasz
speedline100 #1817 üzenetére
Esélyes hogy maga az aksi cellahibás, ha látsz rajta dudorodást akkor meg 100%, érdemes cserélni, mert egyébként relatíve nagy kapacitású, jó minőségű aksit tettek be LG-ék.
-
shifty!
senior tag
válasz
speedline100 #1815 üzenetére
Igen, de az aksiidőben inkább a kernel játssza a főszerepet. Nem használtam sokat a Purified 2.0-t, mert meg voltam elégedve az 1.0-s verziómmal, de a legújabb kernelt telepítve nem olyan rossz az sem, a KK meg önmagában a szoftveres támogatás miatt is jobb választás.
-
shifty!
senior tag
ITT a linken lehet megtalálni, a 4.1.2 alapú és az új 4.4.2 alapút is.
Ha már CWM-ből flashelünk, akkor nagyon érdemes követni az eseményeket ITT, hiszen célegyenesben van a már működő WiFi-s CyanogenMod 11, és lehet találni a gyári ROM-hoz kernelt is, ami hatalmas akkuidő és teljesítménybeli javulásokat hoz.Én most a saját ROM-omnak a 4.1.2-es verzióját használom egy XDA-s fejlesztő kernelével együtt, eddig ez a legjobb kombináció, Greenify-al kiegészítve egészen olyan teljesítményt hoz a telefon, ami méltó hozzá, aksi pedig 5-6 óra kijelzőidővel (konstans 45% fényerőn), zenehallgatás netezés (WiFi & Mobilnet vegyesen), a másfél napot alsó hangon hozza.
-
shifty!
senior tag
Hivatalos, egy-appos metódus nincsen rá, csak úgy lehet KitKat-et rootolni, ha JellyBean-ről jössz, azt rootolod, frissítesz KK-re, és ha nem factory reset-elsz, megmaradhat a root. Ha CWM-ből telepítesz KitKat ROM-ot, akkor azon nagyobb eséllyel marad meg a root.
Egyébként csináltam egy letisztított verziót a V20C-ből, mint annak idején a V10J-ből, előre van rootolva, egy-két okosság beleépítve, a szokásosak, ha érdekel titeket megosztom szivesen (XDA-n már fentvan egy ideje)
-
törölt tag
-
Dav111
csendes tag
Üdv!
Nekem V20A-val is egész jól működik a telefon, bár a böngésző sokkal lassabb, mint a legutolsó JB-en. Alapból ajánlott hozzá egy Nova vagy Smart launcher, mert a gyári LGHome lehet, hogy jó, de közel sem tökéletes.Egy dolog zavar viszont, nem tudom, ez másoknál is előfordul-e. Az értesítési sáv eléggé laggol lehúzáskor, nem sima az átmenet. Illetve ugye nem átlátszó. Ezekre tud valaki esetleg valami megoldást? Főleg az elsőre.
-
Smiro
senior tag
Kis segítséget kérnék. A nejemnek vettem 10 napja használt, de karc mentes telót, állítólag fél éves. Gari papír sajna nincs, de adott a kereskedő 3 hónapot. Eddig baj nem volt vele, ma reggelre spontán kikapcsolt. Akkuban volt még 30%. Munkahelyén töltőre rakta, 4 óra alatt sikerült 77%-ra feltornáznia magát.
A kérdés: van-e service menü az LG-ben? (Sonyban például *, kettős kereszt, * kettősk, 7378423 kettősk, *, kettősk, *-ra beadja a szerviz menüt, ahol minden értéket kalibrálni lehet, kiírja azt is, ha kuka az aksi.)
-
joakim1996
csendes tag
1693. hozzászólásban lévőt telepítsétek, az 100% hogy jó és teljesen magyar illetve hasít vele a telefon.
-
isti07
újonc
Sziasztok!
Én is úgy jártam, hogy a JB alatt elkezdett nem elérhető lenni a kamera... Hiába volt hard reset, nem segített. Feltettem a várva várt 4.4-et (20A), ami a kamerát rendbe is hozta, de jobban fogy az akku és rettenet lassú lett a telefon. Néha másodperceket kell csak arra várni, hogy az ikon háttere elszíneződjön. Ha egy progi elindulás, akkor már nincs gond, csak idegesítő hogy olyan megfontolt :-). Itt is volt már HR, nem segített.
Az volna a kérdés hogy feltegyem - e a 20C jelzésű KK-t (az is lassú lesz?) vagy visszaváltsak a JB-re(kamera menni fog?) ? Ja és még valami: nektek sem engedi írni az SD kártyát? Rootolni nem szeretném egyenlőre.
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Az LG Barcelonában leplezte le a második generációs L széria tagjait, melyek közül most a legerősebb, az Optimus L7 II járt nálunk.
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Jogász topic
- Wise (ex-TransferWise)
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- Mobil flották
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- One mobilszolgáltatások
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 200 Lite 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 11 64GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Aktiválatlan Apple IPhone 16 Pro max 256GB kártya független 1Év hivatalos apple garival
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- Samsung Galaxy Z Flip 5 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest