- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen alaplapot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balázs1986
őstag
válasz
csampei #42614 üzenetére
Azért ne keverjük össze a dolgokat
Amit mondasz, hogy használnak kontakt tisztításra és korrózióvédelemre, annak az összetevői igen erős, gyakorlatilag szinte tiszta alkohol, plusz olaj(kieg.: szerű valami) is van benne (az meg ugye vízkiszorító hatású, tehát az alkoholban esetleg levő minimális vízzel sem lesz gond). Ha az nem lenne benne, akkor -ahogyan írtad is- az alkohol önmagában elpárologna, így nem maradna ott semmi, ami védőréteget biztosít. Meg ugye eleve: ezek is spray-ként kaphatók, így tömény mennyiség nem kerül fel / folyik szét.
Viszont amit fecskendővel nyomtál be, az valószínűleg nem kifejezetten kontaktolásra használt szer volt, és főleg nem kontakt spray-ből kinyert. Be is folyt a kijelződre, csak szerencsédre nem hagyott nyomot. Ha hagyott volna, szét kellett volna bontanod az egész telefont. Ami főleg azért necces, mert kétoldali ragasztófelülettel ellátott gumicsík van az érintő és a kijelző között (ez védi a portól), és azt nem tudtad volna egyben leszedni, visszatenni meg főleg. Ezért, ha a rövidzárat és a korróziót nem is nézzük hétköznapi alkohol befolyatása esetén (én magamban azért nézem), és csak ebből indulunk ki, akkor is jobban megéri kicsavarni azt az 5 csavart, és biztonságban végigcsinálni a folyamatot. Pont azért, mert egyikünk sem szeretné azt hallani, hogy gond lett a művelet közben, és anyagi kár keletkezett miattunk.
Hozzáteszem, az átlagember "tiszta alkohol" alatt a gyógyszertári alkoholt szokta érteni, ami emlékeim szerint 90 fok körül van, de gyors google-zás 70 fokos gyógyszertári alkoholokat is bőven dobott az előbb. Ezek benyomva, főleg akkora mennyiségben ami már folyik, tényleg nem jók.
Én sem rosszindulatból írom ezt, csak ahogyan te is leírod, hogy miért hat, úgy én is, hogy engem mi aggaszt benne. Így kerektabletgenius: Azért írtam a próbát, mert ha azzal a 720p nem szaggat, akkor megtaláltuk a hibát: az ICS port kamera app a ludas. De ha ennél is szaggat a 720p, akkor vagy i/o gond van, vagy kernel, vagy valami...akkor lehet nyomozni tovább.
Kloss: Akkor gondolom, érintőképernyőt is cserélsz. Ha nem adnak alapból, neked is javaslom a fenti ragasztócsík beszerzését. Hirtelen ilyet találtam, de kell lennie méretre vágottnak is, én is olyat kaptam anno.
-
Kloss
őstag
válasz
csampei #42614 üzenetére
A korrózióra valóban kicsi az esély. Sokkal jobban félnék attól, hogy ez a 9x%-os tisztaságú alkohol bemos valamit a kijelző elé, akkor lőhetem, ha elpárolog.
Én inkább szétszedném, hogy célirányosan juttassam el az oldószert a helyére.
De kinek mi a módszere.
Nekem szerencsére nincs vele bajom. Bár egy szétszedést nem fogok megúszni, mert a betonon landolt a teló, így keret csere lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Tőzsde és gazdaság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3D nyomtatás
- Xbox One
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 91%/p4257
- IPhone 12 Pro 128GB gyári független új akku
- Samsung Galaxy A12 SM-A127F/DSN - 64GB, Dual SIM!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB/12 Dual Sim Független Black 2026 februárig garanciális
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest