- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- Karnyújtásnyira van Kína a HBM2 memóriák gyártásától
Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
válasz old_artist #39 üzenetére
Jahh, párdon! 232-est még nem láttam közelről.
Az utolsó mondatban mit jelent a "tudjuk"? Megnéztétek, pontosan milyen típusú panel van benne, majd a specifikációt?
Daert: Van még néhány. Pl. IPS Alpha (Panasonic), Hitachi, Hydis, Chi Mei.
[ Szerkesztve ]
-
Daert
őstag
Én is ugyanezt írtam árak nélkül: "Bár látom a Dell 23" árai is mérséklődtek."
A legutóbbi infóm a DELL-ről még 70K körüli ára volt,nem vagyok ez ügyben naprakészMás.
A panel valóban egy dolog,természetesen nem elhanyagolható,de a meghajtó elektronika sem mindegy hogy az adott panelből mit hoz ki.Nagyon sok tesztet lehet látni különböző márkanevű termékkel,míg ugyanaz a panel dolgozik bennük.A végeredmények sokszor nagyon szembetűnők.Van néhány panelgyártó és tőlük vásárolnak.: LG,Samsung,Sharp,AU Optonics.Ha kihagytam valamit javítsatok légyszi. -
freeapro
senior tag
Kicsit bővebben:
Elmentem meglesni a monitorokat, mert a saját szememmel akartam látni a különbségeket.
A monitor nyeklik nyaklik a dellekhez képest, elég gagyi a talpa.
Nem tudom mennyire volt kalibrálva a monitor, milyen világosság/kontraszt értékre volt állítva, de a képe láthatóan fakóbb volt a delleknél (2311, 221, 2209) . -
Findzs
addikt
az az érdekes, hogy a legtöbb dell -be lg panel van mégis sokan szidják az lg -t és a dell-t istenítik
"Az embereket nem az igazság érdekli, hanem a saját igazuk."
-
BiP
nagyúr
"A felhasznált panelnek köszönhetően javult a színhűség, a betekintési szög mindkét irányban 178°-ra nőtt"
Hogyhogy nőtt? IPS-eknél eddig is 178° volt.
Ha meg TN-hez képest, az meg hogy jön ide?[ Szerkesztve ]
-
old_artist
addikt
Üdv!
Most nem az EA231WMi-ről volt szó, amiben a sokat emlegetett tftcentral szerint is "valószínüsíthető", hogy 8bit-es (LG.Display LM230WF2-SLA1) panel van benne CCFL háttér világítással, hanem az EA232WMI-ről, amiben (LG.Display LM230WF3-SLB1) 6bit+A-FRC panel és W-LED háttér világítás található!
A Dell U2311h-ban meg jól tudjuk már, hogy (LG.Display LM230WF2-SLC1) 6bit+A-FRC panel és CCFL háttér világítás található.[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
válasz old_artist #23 üzenetére
Ennek a panelnek 3-féle altípusa is van, az NEC EA231WMi-ben lévő nem 6-bit + A-FRC-s! (A Dell 2311H-ban egy másik altípus van, emlékezetem szerint az sem ilyen.)
(#31) Nyugdíjas: Éppenséggel ezek a monitorok effektíve 3x10-bitesek. Bár a panel csak 3x8-bites és fogadni is ilyen képet tudnak PC-ről [*], a belső feldolgozás és az effektív megjelenítés 3x10 bites. (Az alsó 2 biteket kaotikus (nem pepita, stb.) ditherezéssel érik el, mely ezesetben 1/4 olyan halványan látható, mint a 6-bit + FRC esetén.)
* A Radeon GPU-k a kimeneti LUT (ide töltődik be a kalibrációs tábla) 3x16 bitjévől szintén effektíve 3x10-et küldenek ki, a fenti módszerrel, azaz 3x8-bit natív + 3x2-bit kaotikus dither. (3x10 bitet natívan fogadni képes monitor esetén persze natívan megy át a 3x10 bit.)
[ Szerkesztve ]
-
Xero
nagyúr
válasz old_artist #19 üzenetére
Pár sort tudnál írni róla?
Esetleg van tapasztalatod (így összehasonlítási alapod) Dell U2311H-val?
Ezen a kettőn töröm a fejemet, egy régi MVA paneles viewsonic vx2025wm helyére költözne valamelyik.
A választ köszi! -
Nyugdíjas
nagyúr
Ki kell próbálnod szerintem. Én meg vagyok velük elégedve. Nyilván nem tudják azt amit a 3-400k-s profi monitorok,de nem is várható el tőlük. Abszolút kielégitő a képminőségük, főleg az árukhoz képest.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
poj
tag
válasz Nyugdíjas #31 üzenetére
Ha már itt tartunk akkor ezt akarom:
- 10bit panel
- 27" - 30"
- 2560x1600 res
- 120 hz
- 0 input lagviccet félretéve ezek az új olcsó IPS-ek tényleg jó színt adnak? gradiensnél nem szeretném nézegetni a "színhiányt"..
El Kebir : hát igen, a betekintési szög is számít, főleg a nagyobb monitoroknál jön ki sajnos..
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
a 236os kistesóját használom egy hete (ips226v).
ami gáz: csak dönthető a kijelző. van RGB mód, szépek a színei (még jó), viszont kissé kékes (elsőre az antiglare lehet a probléma oka). mintha picit rezegnének a színei is.. edge bleeding van, nálam a bal alsó sarok prezentálja. nekem csak fekete háttérrel feltűnő. pár esetben durvább, pár esetben kevésbé, de van.
a betekintési szögei jók tnhez képest (nekem félig van csak előttem, dualscreen setupom van egy régi PVAs Samsung 913Nel), bár állítólag IPShez képest már annyira nem remekel. nekem nincs összehasonlítási alapom. a kék led standbyban villog, ez hülyeség. viszont on állapotban a led kikapcsolható, ami északa jól jön.
a 913Nhez (illetve az általam még használt Viewsonic VX912höz, TN+film) képest baromi erős a fényereje.
a talp vonzza a port. displayport nincs, ellenben a közvetlen DELL ellenféllel. kalibrálatlanul elvileg a DELLnek jobbak a színei, kalibrálva kb egyformán jók tesztek alapján.
játszani GTR evolutiont próbáltam vele (áthúzva két monitorra a képet, szóval direkt össze tudtam venni az anno játékosnak minősülő rövid válaszidejű samuval... 3072x768 megural ), nem láttam elmosódást. szóval arra is működik jól. filmezni megintcsak remek.
dizájnos, jól néz ki, ha ez szempont. ára sem vészes (legalábbis a profi IPSekhez képest semmiképpen).
és miért ez és miért nem a hasonló méretű DELL variáns? mert ez volt a boltban és sürgősen kellett párba mellé már lehet a dell fog menni a pivot miatt.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Nyugdíjas
nagyúr
rendes 8-10 bites panelokat akarok mainstreambe olcsón!!
Na igen. Én is sok mindent akarokEgyébként nem ugyanolyan, mert jobb az eljárás amit használnak, közel sem olyan "ocsmány",még a hozzáértők is nehezen szúrják ki.
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
poj
tag
válasz old_artist #13 üzenetére
"Mindkettő 23"-os LG.Display UH-IPS (LM230WF3) panel, W-LED háttér világítással, 6bit+A-FRC."
6bit+A-FRC. - nem vágom, ez azt jelenti hogy ezek olyanok mint valami jobb TN panel színben? azok is FRC-vel "csalnak", amit utálok mert ocsmányul tud kinézni..
rendes 8-10 bites panelokat akarok mainstreambe olcsón!!
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nem tünik drágának egyik sem.Meglátjuk,hogy mennyire jók
duree54
-
Nyugdíjas
nagyúr
Annyit mondhatok, hogy az én mostmár hét éves Philips ős-IPS-es ex-monitorm nagyon jól szolgál az egyik cimborámnál. Néha bekalibrálom neki,de még mindig tökéletes.
-
qfm
őstag
Tudja valaki, melyik az időtállóbb?
A CCFL, vagy a LED? Gondolom megvan a saját kis élettartamuk, és nem tudom hosszú távon melyik tartja jobban a minőségét.
(#24) Nyugdíjas
Őszintén szólva, most láttam a hírt, első gondolatom volt hogy benézek a monitorokhoz, hátha van róla valami, a rövid keresgélés után, összesen a te mondatod láttam róla, ami kb. ugyanez volt. Old_artist -t tudom hogy sok jó monitorral foglalkozik/foglalkozott, és mivel megláttam hogy előtte van egy, így úgy éreztem hogy érdemes megkérdezni. Sorry, hogy ennyiszer felmerül ez a kérdés, csak tájékozódok.
(#26) Nyugdíjas
15 évre nem, de a jelenlegi monitorom is 10 éve van meg, és most érzem hogy cserélni kellene, de csak valami jó minőségre. (tn-t nem szeretnék, a 10+ éves crt-m fényévekkel jobb).
[ Szerkesztve ]
-
Nyugdíjas
nagyúr
Már elég sokszor leirta mindenki, aki látta őket, hogy a DELL a jobb. Ezek után aki még mindig ezt kérdezi...felmerül bennem, hogy valamiért nagyon LG-t szeretne és vár egy kis bátorítást
Jhonny06: Hasonló élményeim vannak nekem is. Ezért is nem értem a dolgot...
[ Szerkesztve ]
-
-
LGLuke
őstag
Mivel 60k HUF alatt beszerezhető, így vehet a laikus is ilyet. Főleg, ha a boltban közlik vele, hogy sokkal jobb panellel van szerelve, mint az átlag...
old_artist: azt én nagyon jól tudom, hogy Neked megy fejből is, nem is Téged érintett a dolog.
Csak annyit jegyeztem meg, hogy én is képes vagyok ezen dolgoknak utánanézni a világhálón, de azért ilyen alap információkkal mindenképpen szolgálni kell egy szakmai oldalon. -
qfm
őstag
válasz old_artist #19 üzenetére
Leírnád a véleményed róla, milyen egy u2311h-hoz képest? A panel miatt szimpatikusabb ez a monitor, elérhető árban is van, viszont a monitoros topicban azt írták hogy van aki szerint a dell jobb. Érdekelne a véleményed.
Extra kérdés: képfrissítést vajon ennél is lehet buherálni, mint annál?
[ Szerkesztve ]
-
blackydan
senior tag
Csupán azért érdeklődnek, hogy legyen más választásuk is mint a Dell
Semmi baj az LG-vel 70 körül kezd majd legyem az ára 50 ezerre fél éven belül, úgy ahogy azt a Dell is tette. Ráadásul sokan "sírtak" dizájnos ips monitor iránt mivel nem tetszettek nekik a régi fazonú moncsik. Szóval ez hiánypótló lesz. -
dabadab
titán
válasz old_artist #13 üzenetére
Aha, a NEC EA232WMi panelje. A LED-en kívül különbözik bármiben a DELL F2-esétől?
DRM is theft
-
LGLuke
őstag
válasz old_artist #15 üzenetére
Nekem sem esik nehezemre "kiguglizni" az infót, csak ugye ez alap információ, amit illik beleírni egy cikkbe.
Azért köszönöm az infót!
-
LGLuke
őstag
Csak nekem tűnik fel, hogy a kedves cikkíró elfelejtette leírni a csatlakozók típusait?
Egyébként elég jól néznek ki. Valószínűleg elterjedtebb lesz, bármelyik változat, mint a Dell (U2311H), mivel sokkal jobban ismert márka a laikusok körében...
-
banhammer
veterán
Korrektek az árak.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
Jhonny06
veterán
Ott van a Dell már régóta elérhető áron (most 53k), nem tudom, hogy miért érdeklődik bárki is az LG iránt.. főleg ennyiért.
-
kenwood3
addikt
Elfogadnám
[ Szerkesztve ]
Mi az az ekezet dragasag??
-
blackydan
senior tag
Aránylag jó árról indulnak
-
Tonyius777
tag
az árak már egész szépek de nekem még mindig kicsik min 27es kéne de ha lenne jó 37 v 42es akkor leegyszerűsödne a mostani konfiguráció egy TV-vel meg egy +monitorral
ja és amennyivel kevesebbet fogyasztanak annyival kisebbek is
[ Szerkesztve ]
Üdv:Tony
-
Enton
addikt
Korrekt árak egy ilyen paneltől.
(#1) freeapro:
Esetleg fogyasztásban pár watt különbség?
[ Szerkesztve ]
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
freeapro
senior tag
Már meglestem őket az oazisban, de sajnos ez az IPS led semmivel sem jobb a sima IPS-nél.
Új hozzászólás Aktív témák
- Suzuki topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- OLED TV topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Redmi Note 14 Pro+ 5G - a tizenhármas átka
- Hyundai, Kia topik
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- Milyen videókártyát?
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- LG (27GS95QE-B) 27" QUAD HD OLED 240HZ GAMER MONITOR !
- Samsung SyncMaster 2243 22 LCD monitor
- Acer Nitro ED320QR Full HD Ívelt 180HZ monitor
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Asus Rog XG43UQ 4k Gamer Monitor!43"/VA/144hz/1ms/G-sync-Freesync/KOnzolhoz is!Beszámítás!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest