- Projektor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Raspberry Pi
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Használt VGA / videókártya ajánló
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
LG G PAD 8.3
Új hozzászólás Aktív témák
-
lmisi
senior tag
válasz
crissprivat #4977 üzenetére
Szerintem a 4.4.2 kezd elavulni és a újabb youtube verziók nem komálják már.
Esetleg kezdődő LCD hiba. -
lmisi
senior tag
Nálam CM13 van fenn fél éve 3x frissítettem is, de csak rá a cm gyári frissítőjével.
Gyors teszi a dolgát. Integráltam az SD kártyát a belsővel. Így a programok mérete
mennyisége sem zavar. Az 58 gigából még mindíg 32 giga szabad. 2 profil van rajta.
Ennyi vackot még egy pc-re sem mernék felrakni. (15 giga fölött a programok)
Ennek ellenére elég gyors is maradt. -
lmisi
senior tag
Szerintem főzött alatt inkább a gyári romok ilyen olyan buherálását érteném.
Előrootolt, debloatware, lecserélt launcher....
A CM komplett csere, mindig/sokszor optalimalizált teljes fordítás, esetleg a gyári(romból)
driverek beemelve. Ezt sokkal nagyobb meló megcsinálni, legalábbis először. Aztán
ha valaki megcsinálta és hozzáférhető azt is lehet babrálni-főzögetni. -
lmisi
senior tag
Van usb átalakító, 1 micro és 2 normál usb fogadóba végződik.
(Micro a tápnak a többi egér, billentyűnek)
ebay: [link]Mondjuk az usb modem ettől csak csatlakoztatható, de valószínűleg nem működőképes.
Más:
Eddíg azt hittem hogy marad a tabi végleg cm13-on, de mivel az "N" desktop fícsöröket fog kapni (pl. átméretezhető ablakok), ezért ha kijön a tabra mégiscsak kipróbánám.
Egyébként a cm13 alatt nagyon jól megy a belső tárhelybe integrált sd kártya és ezzel együtt a 2 user profil is.
(A 11 giga belső tárhely borzasztó kevés tud lenni.) -
lmisi
senior tag
válasz
randras #4824 üzenetére
A bootloader valószinűleg 5.0 -as volt neked. Főleg kóreai rom esetén.
Mindkét vonulat esetén (6.0 és CyanogenMod) felhívják a 4. bootloader meglétét.
Az ellenőrzéssel nem kell szórakozni, hanem twrp alól felrakod a belinkelt bootloadert és így sok problémát megúszol.
Én CyanogenMod 13 -t használok egész jó, de a 12.1 -el se volt rossz, de ott nekem a blútyúk kicsit instabil volt. Ez a 13-asra megoldódott. -
lmisi
senior tag
Akkura korlátozott a garancia, ami érthető is mivel erősen fáradó alkatrész. Szerintem még a mostaniak sem bírnak el 1000 teljes ciklust 30-40% kapacitás csökkenés nélkül. Ráadásul számít a használat is (Melegben, hidegben, mennyire töltöd fel és meríted le)
Az enyém most lesz 2 éves. CM 12.1 óta nagyon jó a standby ideje (napi 2-4%), sajna használva már merülget, de még talán tudja az eredeti 80%-t. -
lmisi
senior tag
Persze 5.1 -es. Egyébként az előző verzió még 1%-t merült óránként az május eleji kiadás volt. Egyébként naponta frissítik, nightly build. Volt rajta 5.02 - is. Régóta CM-t használok rajta. Az egyetlen hiánya már csak az SD kártyára telepítés. A gomb ott van beállítások>alkalmazásokban de hibaüzenettel megáll. Furcsa mert a sony Xperia Z-n (most jött rá csak 5.02 és gyári) hibátlanul megy. Sebaj majd ha lesz Android "M" azaz CM 13
ott már natívan egybe látja a belső és külső sdcard-t. -
lmisi
senior tag
válasz
vitezlejszlo #4452 üzenetére
Mi van bekapcsolva, wifi, Bluetooth, GPS??
-
lmisi
senior tag
válasz
Farkas82 #4413 üzenetére
Ha szeretnél rá filmeket, abook-t pakolni jó sokat nem is érdemes mást belevenni. Nekem már a vásárlásnál egy samu 64 gigás ugrott bele. Lassan másfél éve az van benne. Hétvégén vettem ki először, akkor is csak azért hogy egy ext4-re formázott 2 gigással kipróbáljam 5.1 lolli (CM 12.1) alatt esetleg megy e a az appok sd re mozgatása natívan.
Sajnos nem ment így maradt a 64 gigás fat32 formázva -
lmisi
senior tag
Nemhogy szinte sehol nem említik, sehol nem említik LG G pad 8.3-t.
Pontosan azért mert nem KOMPATIBILIS. Az LG slimportos a samu meg nem.
De ha kicsit lejjeb nézel az oldalon, nálam a legalábbis a product descreption alatt ajánlott még hasonló termékeket. Na ottan rögtön az első slimport-os volt és a megnevezésében is rögtön ott vírít az LG felirat. -
lmisi
senior tag
válasz
Avicularia #4289 üzenetére
Az LG software-ben jobb, nem kicsit jobb mint a samu tab s.
A samu tab fóruma tele misztikus újraindulásokkal és bootloop-al. Még CM alatt is, pedig ott max csak a driverek vannak a samutól, de ez is elég hozzá...
Persze vannak misztikus praktikák erre...
És tudom akinek problémája van vele az tele tudja tolni vele a fórumot, de ahhoz képest a mi fórumunk a nyugalom zavartalan szigete. Ráadásul villámgyors stabil, bootloopmentes CM12-el.
(Ja és a gyári eredeti rommall is már teljesen használható)
Ha csak médiafogyasztásra használod normál grafikájú játékokkal szinte nem is érted miért kellene cserélned.
Az üzemidejéröől annyit, hogy nekem naponta max 30-60 percet kell kibírnia, mivel dolgozó családos ember lévén nincs rá több időm, de van hogy csak 1-2 perc alatt megnézek egy index irományt. De ebben az időben elég zavaró lenne, ha újraindulgatna.
Nekem a max uptime-om 1400 óra felett van és rom csere miatt szakadt meg és még csak be sem lassult ezen idő alatt. Ezzel itt nagyon nem vagyok egyedül. Ez a tab rendben van és ez nem nagyon mondható el a samu termékeire.
Ár érték arányt majd akkor is nézzük meg amikor samu tab s eléri a 16-18 hónapos kórt intenzív használatban
1000 órás uptim-kal. -
lmisi
senior tag
Nézegettem ahogy a többi tabot is néha...
A hardware jóval erősebb, a képernyő felbontása is jóval magasabb 1600 x 2560 (G pad:1200 x 1920)
viszont sajnos ehhez szinte ugyanaz az aksi mint a G pad be. Játékoknál nagyon hamar elmehet belőle a szufla.
Drágábbnak drágább, de kisHazánkban nem is forgalmazzák hivatalosan, tehát nincs hivatalos helyi szervizelés sem. Nehezebben beszerezhető értelemszerűen, nincs csak úgy készleten.
Vannak benne samu sw bugok is. Érdekes bug pl. akkutöltöttség, vagy nem töltődés...
Egyenlőre és talán a jövőre nézve is fényévekkel jobb a G pad sw támogatása. A G pad 8.3 egy kiforrott darab, szemben a samuéval. Rengeteg custom rommal.
A döntés persze egyéni izlés kérdése és hibái ellenére elgondolkodtató darab. -
lmisi
senior tag
CM12 lollipop egyenlőre kitart. Tetszik a gyorsasága. Gyorsabban reagál szinte mindenre. Persze ha már fut az app akkor nincs plusz gyorsaság, de addíg sokkal hamarább jut el. Pl. a két koppintátos ébresztés érezhetőbben gyorsabb.
Aminek jobban utánanéztem az a memória foglalása.
Nos ha minden igaz akkor ezen valami óriásit javítottak gugliék, azaz megugrották a konkurencia szintjét.
Persze csak ha kijelzett adatok mögött nincs valami turpisság.
Program system panel, referencia eszköz Sony Xperia Z 4.4.4 (kitekat)
A lényeg hogy ugyanaz program pl. a system panel maga alig több mint felét fogyasztja memóriából mint KiteKat alatt. Sőt jelzett olyat is hogy kb. harmad annyi memóriát evett. De még a rendszerprogramok is fogytak 30%-t. Ugyanaz az időjárás widget kb. szintén harmad annyit visz csak CM12 alatt, hasonló a helyzet az órák service-el is. -
lmisi
senior tag
Felraktam a CM12 (Lollipop) -t.
20150111 -i.
Factori reset, Cache, Dalvik cache törlés kötelező install előtt.
Elsőre nem ment fel a modular gapps a cm12 flash után helyhiányra hivatkozva?!?!?
De egy újabb reboot lollipopba, majd recoverybe ciklus után már hagyta a gapps flash-t.
Első boot után békén hagytam vagy 10 percre, majd a második boot után kezdtem felpakolni az appokat.
(Persze első betöltésnél gapps hiány miatt play áruház sem volt)
Az első boot lassú is volt.Nekem nagyon gyors, érezhetően gyorsabb mint a CM11-volt. Olyasmi gyorsaság érzésre mint a metro vagy alma felületek. Ha megbökök egy icon-t szinte azonnal történik valami. Na de a taskmaneger az valami villám lett. Sokkal reszponzívabb az egész cucc.
A testreszabhatóságból visszavettek, de annyira nem zavaró.
A paszteles semmilyen színek annyira nem jönnek be, jobban szeretem a kontrasztosabb előd verziókat, de ez van, kibírható.
Ergonómiája jobb mint az elődöké. Talán az értesítési sáv icon-jai lehetnének nagyobbak, főleg lehúzás után.
Stabil, a programok elindúlnak szépen, nem lépnek ki, nem fagy.
Titanium backup működik. Én szigorúan csak az adatokat állítottam vele vissza, az app-okat mindíg a playstore-ból installáltam. Jobb a békesség.
A programok talán hajszálnyival tovább teszi fel, de ha nem írták volna előre le, fel sem tűnne.
Merülés standby alatt nagyobb mint cm11 alatt volt, de ehez ki kell még várni egy-két teljes töltés merülés ciklust, hogy beáljon, de olyan kb 0,5 - 1,5% óránként.
Használat közben a merülés érzésre hasonló mint a CM11.
Memória gazdálkodása jobb. Mintha kevesebb memóiát foglalnának a service-k is.Sajna az app-ok nem pakolhatók továbbra sem az sdcard-ra. Pedig az sdkártyámat mutatja a rendszer sőt a beállítások alkalmazás kezelőjében még sd-re áthelyezés gomb is van némely appnál, de működni nem működik. Nincs elég tárhely üzenettel leráz. Marad a folderMount
Ha az sd-re helyezés működne szuper kis rom lenne ez, így csak jó lett. Egyenlőre marad.
-
lmisi
senior tag
Az lg kivzette(ti) a piacról a kedvenc tabunkat most?
Ha igen mi ajánl helyette?
Több mint egy éve használom és még mindíg kedvencem. A cm11 sokat dobott rajta persze, de elötte is rendben volt alapvetően. -
lmisi
senior tag
Nekem is samu 64 gigás van benne. Teljesen korekt. Több mint egy éve használom még sosem fagyott bele a másolásba, programfüggetlenül. (De általában total commandert használok)
Sőt cifrázom, A telepített appok közel fele is az sd kártyán van. Így fordulhat elő, hogy 11 giga belső szabad területre 16 giga app van pakolvaés még van a belső sd 2 giga szabad hely
Szóval ha nem komálná az microsd kártyát, esne kelne állandóan csak a tab.
Szerintem érdemes az adott gyártó leggyorsabb kártyái közül válogatni, főleg ilyen méretben. Hiába nem tudja elvileg kihasználni a tabi (Mondjuk ki tudja), de mindenképpen nagyobb esélyed van egy hibátlan db. kifogására. Samunál csak élettartam garanciásban érdemes gondolkozni.Másik variáció, hogy rossz a tabod
-
lmisi
senior tag
válasz
berbatov2 #3801 üzenetére
A samu galaxy tab pro 8.4 talán
melette: Szebb kijelző, erősebb vas.
Ellene: Drágább, gyengébb akkus teljesítmény, a nagy felbontás miatt kevésbé érződik a vas teljesítménye, Romolhatóság kérdéses, kevésbé masszív.Így a Gpad szerintem még mindíg elég jó vétel, lehet karácsony elött becsúszik az ára 70 alá komolyabb boltokban is.
-
lmisi
senior tag
Nálam a cm11 aksi időben egészen jól teljesít. Főleg standby-ban.
Éppen 2 napja frissítettem rá talán valami M11-es snapshot került rá. Azt ajánlotta fel a CM11-es update rész, pedig valami sima cm11 volt rajta.
Marad rajta továbbra is cm11, majd ha kijön egy minimálisan kitesztelt CM12 jön a váltás. -
lmisi
senior tag
válasz
Pepeninho #3642 üzenetére
Sygic-el felvetted a kapcsolatot?
Holnap esetleg kipróbálom, tényleg volt upgrade mostanában. A telefonomon (xperia z) ment rendesen. A licence-t sem kellett újra beállítani (Azzal szokott bajlódni régebben). Nekem europe lifetime license van. Asszem talán 4 eszközre pakolható -
lmisi
senior tag
válasz
Oldman2 #3589 üzenetére
Köszi a GMD Auto Hide Soft Keys app tippet. Eddíg full!Screen-t használtam, de az túl sokat akar tudni azaz amikor fut lecseréli a navigációs sávot a sajátjára. A GMD szerintem jobb
Esetleg annyit a CM11 tapasztalataimról, hogy
-Gyorsabb sokkal a tab, persze csodát azért ne várjunk.
-Sokkal kevesebb akadás. (Google launcher, aktív gugli aszisztensel, kártyákkal. Óra widget. Rengeteg icon kitéve. Greenify azért bekapcsolva. 15,3 giga alkalmazás felpakolva, persze fouldermount-al 11,04 giga összes helyre)
-Az üzemidő sokkal jobb.
-Készenléti idő mint 4.2 alatt vagy jobb. (Gyári rootolt 4.4-él már fly-ba kellett raknom, mert készenlétben 10-12 óra alatt simán esett 10-20% a töltöttség, de néha a gugli service kikapcsolásig merítette)-Ébredés főleg mágneses tokban lassabb, fedlap nyitás által. Néha bekapcsoló gombot nyomtam éppen amikor feléledt és égy szundiba zuhant újra.
-Knock on működik kb olyan mint a gyári.(gyorsaságra is)
-Knock off nem müködik, de cm11-nél beállítható hogy az értesítési sávon dupla érintésre kikapcsoljon. (Én a knock off-t nem nagyon használom a mágneses tok miatt.)
-Sajna a rom nem ismeri exFat-ot, ezért először átraktam sz sdkártyámat ext4 formátumra. Na azt látta, de sokat tudott vele kezdeni. Ezért formáztam elidítottam egy törlést rá, ami átformázta fat32-rede az legalább müködött.
-Ja és a romban nincs sd-kártya leválasztás. Ha így kiveszed bekapcsolt állapotba (Nem ajánlott) és visszarakod, persze men mountolja (kapcsolja) újra./LG programok csak a helyet foglalták nálam, kipróbáltam őket aztán feladtam. Amikor megláttam a memóriafogyasztásukat megrémültem, majdan amennyire lehet kikapcsoltam őket./
Összességébe nagyon elégedett vagyok
(Főleg mióta megjelent androidra az xcom ,little big adventure, sőt még az openttd is. Komolyan lassan minden komoly régi pc-s legenda megjelenik androidra. No kingdomság van emberek)
-
lmisi
senior tag
válasz
Oldman2 #3584 üzenetére
Nekem is megjelent ez a boot üzenet 2.6.3.2 twrp-vel.
De a recovery elindul, csak valami iszonyat sötét a képernyő. Emiatt egy sötét szobábába kellett felraknom
a CM11-t. Kicsit féltem mert elég régi a recovery, de felment a CM11.Neked a 2.7 recovery eltüntette a hibaüzenetet?
-
lmisi
senior tag
-
lmisi
senior tag
Valaki rakott fel custom rom-ot pld. cm11?
Tapasztalat, bevált rom? -
lmisi
senior tag
válasz
rumos14 #3442 üzenetére
A játékokban elért eredményeket tudja már jegyezni a play(Store), csak ugyebár a játék készítőinek implementálniuk kellene a szükséges api/lib dolgokat. Azért az újabbak már tudják gyakran.
Sőt most nézem a neten a cloud save működik androidon:
[link]
A linkelt oldalon írják, hogy a szolgáltatás 2014-ben lett bevezetve, tehát relatív új. Sajnos a 'lusta' fejlesztők néha csak az elért eredményeket mentik és a mentésre tesznek rá...különböző ívekben.
Azaz nyitott kapuk döngetése áll fenn ez esetben.
Persze az adott (mentésre felokosított) játék első indításakor regisztrálni is kell a játékosnak a play szervizbe legalább egyszer. Sőt a playen belül jelöli is kis ikonkával a beregisztrált játékokat.Amíg a programozok alkalmazzák a service-t, addíg is jó barátod a titanium backup, vagy Helium (backup).
A hélium talán elvétve néha root nélkül is képes mentéseket átpakolni androidos eszközök között, de ebben nem vagyok biztos. Viszont a helium kifejezetten próbálja támogatni az eszközök közötti játékmentéseket.
A root-oltság viszont soha nem árt... -
lmisi
senior tag
Sajnos borzalmasan eszi a Gugli féle play store a zenergiát tabomból. Cirka 49%-t felelős mondjuk 0, 1 vagy max 2 % helyett. (KitKat rom + root)
Z telefonomon volt ugyanez, de ott egy xposed framework + greenify megoldotta a problémát.
Sajna Greenify + root nem elég mert nem tudja jegelni a nyavalyás bughalmaz store-t.
Nálatok most mi a helyzet? -
lmisi
senior tag
válasz
f(x)=exp(x) #2490 üzenetére
Nagyon korrekt és köszönet neked
Ha kell a twrp telepítést lefordítom.
De jó lenne ha végre ez lenne nagyrészt a topikindító hozzászólás.
(Ez ügyben valaki mintha már érdeklődött volna) -
lmisi
senior tag
válasz
f(x)=exp(x) #2482 üzenetére
Valami sd card fix kell rá.
Egyszerűbb ha felraksz rá egy twrp-t és utána egy módosított kit kat romot
pl: [link]
Ez pl. tartalmazza a sd fixet. (Ez van nekem is)
Kipróbáltam, 22 mega pdf letölt sd-re. pár sec letöltés adownloader -ral. És megnyitható totalcommanderből
adobe raderrel microsd-n.
Ezzel a rommal minden úgy müxik mint "régen" 4.2 alatt.Ja a felrakás:
-Nekem csak 32 bites xp-ről sikerült.
-A recovery-be való belépéshez kell egy segédprogram is pl. "reini reboot" mert billentyű kombináció az nem nagyon van ezen a tabin.
-A felrakás utáni 2 reboot szükséges
-Csináltam FR -t is a rom felrakása után, biztos ami biztos. A gyári felülettel én nem kínlódok, pl. mert nem lehet róla mentést csinálni. No ezért minden eszközömön nova prime launcher van. Na annak van saját backupja is ami működik verzió updatek után is.
-Ja titanium backup jó barátod, mivel a gugli tesz rá hogy normális backup program legyen androidhoz. Inkáb stupid módon igyekszik megtiltani mostanában mindent, nehogy mások csináljanak helyette. Teljesen evel kezd lenni "don't be evel" ok, thanks jerks guglesz -
lmisi
senior tag
válasz
Hadeska22 #2458 üzenetére
Azért androidon update után nem árt az FR.
Samsung is csinált már pocsék updatet.
Az én tabom 3 hónap után csak frissítés miatt lett kézzel újraindítva
Soha nem volt eddig false érintés hibája se 4.2 se 4.4 alatt.
Ja root és greenify, foldermount alap.
Update csak titanium Backup segítségével az visszállitotta 2 vagy 3 óra alatt a 7 gigabyte program cuccot, ja a foldermount-al kínlódás volt, de miután letoroltem és újra felvettem a linkjeit megjavult.
Sokszor a feltelepitett appok nem bírják az updatet és nem maga a rendszer. -
lmisi
senior tag
Sajna egyenlőre nyoma sincs service guide-oknak a neten. Csak egy beharangozó video van a service manualra, de az meg minek. Inkább rakták volna fel a pdf-t magát.
Szerencsére elég elterjedt típus ez a tab és elöbb utóbb bekrepál több embernek is az aksija, na ekkor elkezdenek szállingózni hozzá a videók talán...
Alu hátlap ide vagy oda ezt is szét lehet kapni biztosan, csak összeszerelésnél lehet ragasztgatni is kell mint pl. xperia z. -
lmisi
senior tag
A gps tényleg szenved, de szerintem csak nem kapcsolódik be, mert amikor elindul végre teljesen normális, de addig nulla.
A felület viszont nagyon gyors lett, nincs szinte akadás. Sőt a már memóriában lévő dolgok is gyorsabban pattognak.
Szerintem a hard reset nélküli update erősen elkerülendő! !!
Akadások misztikus jelenségek melegágya -
lmisi
senior tag
válasz
f(x)=exp(x) #2264 üzenetére
Talán annyi hogy most már filekezelővel sem tudod megnyitni az sd kártya mappáit.
Bár ennek nem sok értelme van. A térképeket meg ki tudja szerintem rakni sd kártyára a user továbbra is.
Viszont ha kiveszed a sd-t fizikailag és nincsenek titkosítva a könyvtárak értelmetlen a korlátozás. -
lmisi
senior tag
Az új tokomat
[link]
Moding-oltam, mivel elég csúszékony a sima asztallapon a tok.Megoldásként a tok hátsó oldalára felhelyeztem 2 db. keskeny öntapadós gumicsíot (Eredetileg talán monitor talphoz adták). Most Tapad iszonyatosan és extraként légrést biztosít ha hangszórók számára hátlapon fekvő üzemmódban.
-
lmisi
senior tag
hibás
-
lmisi
senior tag
válasz
f(x)=exp(x) #2199 üzenetére
Root után lehet játékot pakolni, csak kell egy program ami atlinkeli a mappát appstosd vagy Valami hasonló
-
lmisi
senior tag
válasz
taboros #2184 üzenetére
Azért a guglesz is elmehet víz alá száradni a cloudos agresszív nyomulásával
Nos akkor jöhet a CM és a xianomi izé hajrá....
Sőt ha ennyire zárttá netán closed source-ra változtatja a licence-t gugló még az ubuntunak is esélye lehet
Don't be evil google, remember for the jerks!!! -
lmisi
senior tag
válasz
f(x)=exp(x) #1959 üzenetére
A playstore jelszó védelem ugye ki volt kapcsolva?
-
lmisi
senior tag
válasz
djtom1981 #1851 üzenetére
Azért a 2,5 szeres ár erős túlzás a samu részéről. Ennyiért lehet komolyabb 15, esetleg 17 colos laptopot venni. Ráadásul 8 colon nekem teljesen elegendő a FullHd sőt még Hd-val is el lehet lenni. Egyenlőre így marad LG Gpad best buy -nak egy ideig.
Más, én várom a hivatalos 4.4 update-t is rá. A xperia Z telefonon már a 4.2 -> 4.3 váltás is hozott +30% akkuidőtés némi gyorsulást, G pad-nál is várható hasonló reményeim szerint. -
lmisi
senior tag
Próbáld firmware upgradelni esetleg a routert,
de első körben amikor a g pad dobálja a wifit sima reboot a routernek.
Én Dlink-t használok, cirka 10 különböző eszköz csatlakozik rá, persze nem szimultán.
De pl egy 11. dell netbook soha nem megy rá, pedig mindenhol máshol az is remekül felmegy.
A lényeg amikor a kínai komoly tablet elkezd leszakadni a wifiről, ilyenkor a többi eszköz vígan elvan még
már indítom is újra a wifi routert.
Esetleg próbálj más csatornát állítani a routeren, logolás tiltva persze. -
lmisi
senior tag
A 4.2.2 höz jelez updatet, aki feltette tudna írni róla. pl. Mi változott? Rootolható?
-
lmisi
senior tag
válasz
Avicularia #1673 üzenetére
Adatok alapján inkább class6-os kártyának tűnik, valamiért class2-es jelzés került rá.
"Régen minden kicsit jobb volt..."
Régebbi kártyákra még jobban odafigyeltek a gyártók. -
lmisi
senior tag
class10 ha anyagilag belefér.
Ha esetleg rootolod és pl. folder mount-al átraksz pár alkalmazás könyvtárat sd kártyára, ne is gondolkodj class 10 alatt.
Egyébként a belső sd is class10-es, passzol hozzá class10-es külső
Sebességben is lekezeli a class10-t a tab.
Szerintem a gyártók a következőképpen gyártanak:
A legjobb minőségű sd chipek mennek class10-be vagy fölé, (Illetve a telefongyártóknak először, csak aztán köznép)
a resztli amelyik nem bírja a class10-es sebességet megy class6 vagy alája.
Papírforma szerint így a class10 -es kártyáknak jobb a várható élettartama.
Ja élettartam, piszok sok sd kártya és usb stick halálozik el 1 -2 év gyenge közepes használat után. A telefonok, tabok belső sd-i klasszisokkal jobbak, persze az a minőség drágább is.
Nagyjából igaz minnél drágábbat veszel megbízható forrásból, annál nagyobb biztonságban lesznek az adataid is.
Persze alapszabály:
Menteni, menteni, menteni
(A tanulás után)
-
lmisi
senior tag
válasz
krisz12356 #1503 üzenetére
Köszi
, esetleg install link?
-
lmisi
senior tag
válasz
krisz12356 #1497 üzenetére
Dupla kattintás, gyorsaság
-
lmisi
senior tag
A gpad azért jóval olcsóbb ipadhoz képest, főleg ha microsd bővíthetőséggel is számolsz. /Nálam 64 giga microsd van benne, mennyibe is kerül egy 69,5 giga szabad kapacitással rendelkező ipad mini 2013? Ja ilyen nincs,csak (bruttó ) 64 ,aminek nincs ennyi szabad tára. /
felülete is 4.4tol talán sokkal gyorsabb lesz, de számomra már most is jó.
A 2 giga ram miatt talán böngészni is jobb vele.
Felülete sokkal jobban testreszabható.
Iszonyat stabil, per pillanat 65 napos uptime nál tartok.
Jobb a képernyő aránya, főleg 1 kézzel tartva.
Maga a képe is optimális számomra, 40% fölé még soha nem kellett állítani a fényerőt. -
lmisi
senior tag
válasz
PeterPH #1222 üzenetére
Furcsa ez az amazonos tok-linkk. Ha a linkedet megnyitom akkor bepattintos tokot mutat, (ha kiválasztom hogy lg g pad 8.3 és színt nagyon gyakran egy behúzós vastag szélű tok jelenik meg.)
Na azóta rájöttem ha Római III -as jelzésű színt választok, akkor kapok bepattintós tokot. -
lmisi
senior tag
válasz
DJ. Ru$y #1185 üzenetére
A webes készlet állapot visszajelzés nem frissül valós időben. Lehet még közvetlen kapcsolat sincs készletrendszerük és web között. Azaz jó ha naponta nyomnak egyet a fressítés gombon ami kinyomja az aktuális készletet. Természetesen a webes készlet mindíg szebb képet mutat mint a valóság egész véletlenül.
-
lmisi
senior tag
válasz
Real Ghoost #1175 üzenetére
Bluetooth hangszórót neki, 5-6 ezer Ft ebay kB. Jobb mint az összes beépített.
-
lmisi
senior tag
válasz
lukeska #1130 üzenetére
Megnéztem nálam jó a hang, halkan hangosan egyaránt. Bezörgő hátlap soha nem volt, nem is hallottam soha még Max hangerőn sem. Magas hangok rendben, mélyek alig, de ez ebben a kategóriában elfogadható. Mi vaan ezzel a szokol feeling el??
Amúgy vannak gyártási szériák, lehet a később legyartottakban visszavettek a minőségből -
lmisi
senior tag
Slimport megérkezett, működik.
Alul fölül egy vékony csík nem jelenik meg a TV képernyőjén (TV fullhd), nem túl zavaró, de nektek van ilyen?
A hang viszont nem megy át a kábelen. Ez normális?
Ha nem, hol lehet állítgatni rajta? -
lmisi
senior tag
Miért nem lehetne benne a knock on?
Az LG saját sw-i nem lesznek benne az biztos, de ez az LG-nek is könnyebbség.
De a hw támogatás kihagyása nem ésszerű. Ilyen alapon az infra port sem lesz benne támogatott.
Ráadásul a knock on sw szinten borzasztó egyszerűnek kell lennie, sőt akár reverse engineering-el is megoldható a támogatása. -
lmisi
senior tag
Úgy néz ki megjelenik g pad 8.3 Google play edition valtozatahttp://androidandme.com/2013/12/news/lg-v510-likely-to-be-google-play-edition-lg-g-pad-8-3/
-
lmisi
senior tag
Lassan tölt újra álló-fekvő váltásnál a "pancser" lancser (Nem bírtam kihagyni a szójátékot), sőt izmosabb játékokból kilépve is,
De bitang stabil és ez bizony fontos(Kipp/Kopp).
Az is igaz hogy a szabad memória lemegy néha 500 alá, de akkor sincs semmi, mert utána felmegy 800 fölé.
Nagyon nyúzom ezt a készüléket, de semmi instabilitás, pedig chrome-t használok rajta, de raktam flash-t is rá, root-olt, ennek ellenére megy. Nagyon jó rajta olvasgatni, böngészni, sokszor tényleg jobb mint egy pc-notebbok-netbook akármi, ja és stabilabb is azoknál sok esetben.
-
lmisi
senior tag
Tippelek edigis garanciapapírod vad, ez esetben a zedigital bevállalja biztosan.
A QuickRemote is fájó pont régóta. Nekem is csak a tv-t varázsolja. A g2é többet tud...
Várjuk a sw updatet ez ügyben jópáran, ráadásul elég ha csak a QuickRemote frissül.
Ha lesz rá 4.4 akkor ott már a gugli mintha biztosítani valamilyen szabványos api-t
az infra kezelésére, így hozzáférhetnének független (3rd party) fejlesztők alkalmazásai is. -
lmisi
senior tag
Ez alapvetően igaz lehet, de nem biztos hogy a Gpadra áll, mert ha magyar nyelvű LG-s garipapírt adnak akkor
mégis magyar beszerzésű. A másik meg jelenleg külföldről drágábban lehet beszerezni, mint nálunk, azaz nem nagyon lehetne szürkén a magyar ár alatt tartani.
A 2 év gari valószínüleg 1 év, mert a hivatalos LG képviselet is ennyiről tud, sőt pl. 1 év az USAban is, lehet mindenhol az. Olyat csinálnak a boltok, hogy kiírják hogy 2 év, de tudják nem az és késöbb egyszer csak lemódosul 1 évre egyszer csak..., de biztos nagyvonalúak és bevállalják saját kontóra a +1 évet.
A garancia 1 év vagy 2 év kérdéskör eléggé ki lett vesézve a fórumon. -
lmisi
senior tag
Alapvetően nagyon stabíl, majdnem 1 hónapja használom (2 nap híja).
Ez alatt kétszer lett újraindítva, de saját kezdeményezésre.
Egyszer rootolás miatt,
egyszer véletlenül fekvő helyzetben alulra került a kikapcsoló gomb és ahogy tartottam kisujjal nem vettem észre hogy folyamatosan benyomódik.
Teletömtem programokkal, folder mount trükközéssel több program van rajta mint a belső tárhely és még így is 4,3 giga szabad a belső tárhelyen. Megy a fullscreen rajta, kb 2 email fiókkal és 3 naptárral szinkronizál. wifin lenyomtam rajta min 100 giga adatforgalmat. 3d -s játékokkal nyüstölöm néha.
Így most megy 315 órája kipp/kopp.
Egyébként a kínai "nagyon komoly" concorde tab one is bitang stabil lett 4.2 droiddal.
Hardver vagy valamilyen pocsékul megírt alkalmazás lesz ott a gond. -
lmisi
senior tag
Nem tudom, csak én vagyok elégedetlen a "gyári" youtube lejátszóval?
Borzasztó háklis a kapcsolatra, nem lehet jóformán beállítani semmit, tényleg nincs benne hd opció,
Lejátszás közben nincs normális FÉNYERŐ és Hangerő állítás (Ertsd: Bal oldalon fel suhintás fényerő, jobb oldal hang). Hangerőt ugyan lehet lehet állítani, ja vagy azt sem csak a tableten.
Az egyetlen jó a mini betekintő ablak, de enélkül is jól el lennék.
Opciótlan, elavult, ergonómiátlan vacak (komolyan egy mikroszkópikus légypiszok gombra kell bökdösni, hogy teljesképernyőbe váltson), de csilivili idegesítően
Szégyen hogy még 4 csillagon áll, de hála az értő közönségnek sokasodnak az 1 csillagos értékelések.
Meg is vettem a supertube-t, lehet ha megmérgelődöm még a fordításban is segédkezem.
Nagyjából azt tudja amit gagyitube-nak tudnia kellene.Foulder mount-al sikerült elérni hogy a 11,04 giga gégéjét túllépve 13,8 giga alkalmazás legyen rajta, több és komolyabb játékok vannak rajta mint a notebookomon. Összességében valahol 15 gigát használok már a 11-ből
és még van 4,1 giga szabad helyem a belső sd-n
-
lmisi
senior tag
Kipróbáltam a FolderMount alkalmazást, ezzel át lehet "rakni"- átírányítani alkalmazásokat a virtuális sd kártyáról a valódira. Úgy néz ki működik
Root jog kell hozzá, na rögtön felment rá néhány ütősebb játék és így már 9,1 giga alkalmazás van a szabad a 11 gigás belső sd-n.
Na meglátom hogy müködik hosszabb távon... -
lmisi
senior tag
válasz
Carambola #690 üzenetére
A elterjedt sztenderd tabletek nem bírják - tudják elviselni a leejtést, tényleg kár is ezen nagyon kutakodni. Bár a kérdező nyugodtan szétnézhet a jútyubon kicsit, ott szoktak lenni töréstesztek.
Amúgy masszív tabletek dögivel vannak.
Pl. Gugli kereső: Rugged android tablet
Kis angol tudás nem árt azért, főleg ha már internet 70% akár angolul van, IT kapcsolatos téma még inkább
Magyarul meg 1 % alatt. Ja és gugli fordító sem az igazi...
Új hozzászólás Aktív témák
ma Végre megint van LG táblagép a piacon. És ez főleg azért jó hír, mert egy kifejezetten korrekt, mégsem túlárazott masinát tett le a koreai gyártó. Így kell visszatérni.
- Projektor topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- KERÉKPÁR / BRINGA / ALKATRÉSZ beárazás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2
- Okos Otthon / Smart Home
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél Átve
- ÉRKEZETT Legújabb Bontatlan Új M4 Chipes IPAD PRO 2024 11 13 1év gar Azonnal Deák Térnél Átvehető.
- iPad Pro 7 M4 13" 256GB Cellular Hibátlan/2025.11.29.Apple Gar./p4219
- Samsung Galaxy A7 Lite 3/32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! GIGABYTE Z370P i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest