-
PROHARDVER!
LG G PAD 8.3
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
fornettisuti #4940 üzenetére
Tudom -- csak nem értem.
Egyébként sok helyen próbáltam már ezt kideríteni, de a legéletszerűbb magyarázatnak az tűnik, hogy elvben mennie kell 2 TB-ig, hiszen ott a szabvány teteje, csak éppen a végső teszteléskor még nem volt elérhető megvásárolható kártya, amivel tesztelhették volna. A megjelölt érték tehát a tesztelt maximum, elvben mennie kéne a szabvány plafonjáig.
MaCS
-
válasz
fornettisuti #4938 üzenetére
De vajon miért? A 64 GB már SDXC, tehát egészen 2 TB-ig mindennek mennie kellene...
MaCS
-
válasz
fornettisuti #4218 üzenetére
Note4-en érezhetően folytonosabb a működés ART-alatt.
MaCS
-
válasz
fornettisuti #4116 üzenetére
Az első töltés elhúzásának feleslegességével én is egyetértek.
A lenullázással is, csak kérdés, hogy mi a lenullázás. A marketingese által hisztérikusan széthúzott akkuidő mellett a kijelző szerinti 0%. Saját hatáskörben (buherálás nélkül) tehát úgy tudunk egy LiIon-akkut lenullázni, hogy használjuk, amíg magától önvédelmileg ki nem kapcsol, aztán hagyjuk önkisülni jópár hónapig.
Saját mérések szerint is 5-15% van még a veszélyzónáig a telefonok által 0%-osnak ítélt akkukban.
Üdv: MaCS
-
válasz
N.GÁBOR #4105 üzenetére
A dolog érdekessége az, hogy még a valóban szakértők között is van vita arról, hogy első használat előtt érdemes-e töltőn hagyni a lítiumos akkukat.
Az elfogadottabb vélemény szerint elég 100%-ig felmenni, hiszen utána a töltő lekapcsol, nincs csepptöltés, úgyhogy minek?
A másik vélemény szerint viszont mivel még nem stabil az akku, esetleges feszültségesés-újratöltés (ami miatt egyébként általában nem illik töltőn hagyni őket) stabilizálhatja az akkumulátort -- amire az első álláspont válasza az, hogy ezt egy 100-0-100-0% ciklussal is elérhetjük.
Az én profi kapcsolatom szerint dobozból ki, töltőre rá, 100%-ot megvárni és várni egy fél órát, abból baj nem lehet és nem is eszi az idegeinket. Közben használhatjuk is, de a 100% közelében kapcsoljuk ki, és ha nagyon paranoiásak vagyunk, a + fél órát töltse kikapcsolt állapotban.
-
válasz
pusszycat #4069 üzenetére
A túlmerülésre valóban vigyázni kell, az kikészíti az akkut!
Ez azonban nem egyenlő azzal, hogy a §%-ig (kikapcsolásig) merítjük a készüléket (ami időnként ajánlott, bár tényleg nem állandóan) -- ekkor még bőven van benne biztonsági tartalék. Ezután viszont az (amúgy nem vészes mértékű) önkisülés meríti tovább az akkumulátort, tehát ilyen esetben nem szabad sokáig (hónapokig) töltetlenül tárolni.
Ha pedig a töltés nem sürgős (pl. éjszka, álmunkban töltünk), érdemes kisebb áramerősségű töltőt használni.
Fanatikus akkuvédőknek meg külön ajánlott 80-90%-ig tölteni.
MaCS
-
Tudnátok ajánlani olyan tokot, ami a következőket tudja:
- három részes redőnyös, ami kapcsolja a kijelzőt,
- nincs benne extra forgatásos lehetőség,
- idehaza pár nap alatt megvehetőKöszönettel: MaCS
-
A HD2-re a mai napig elég komolyan fejlesztenek -- nekem 4.4.2 fut rajta, de 4.4.4 is van, ráadásul teljes funkcionalitással, érdemi hiba nélkül.
Az én készülékem lassan öt éves, három és fél éve megy Androiddal és eredeti akkumulátorával is remekül bírj a strapát!Üdv: MaCS
-
válasz
yossarian14 #3617 üzenetére
Ez egy igen érdekes kérdés, a válaszra meg nagyon kíváncsi lennék.
Nem tudom, hogy mlyen határ lenne 64 GB-nál. Az SDHC ugye 32-nél ér véget, afölött már SDXC van, egészen 2 TB-ig. Mármost, ha egy készülék ezek szerint tudja a 64 GB-ot, akkor az már mindenképpen SDXC-s. De akkor miért csak 64 GB???
-
válasz
randras_83 #3484 üzenetére
Én idén év elején a gPAD-ről a két BOX-accountot is 50 GB-ra hizlaltam, az akkori közlés szerint örökre.
Használni viszont nem használom, mert szerintem a PC-s kliens csapnivaló, különösen a szériaugrás óta, ráadásul nem csak a felülete használhatatlan, hanem rendszeresen hibázik is. Erre persze van ideológia, a belsős fórumokon rengetegen panaszkodtak ezekre a dolgokra, mire a hivatalos válasz az volt, hogy a BOX nem sok kis fájl szinkronizálásáról, hanem kevesebb nagyobb fájl tárolásáról szól...
-
válasz
Imike_80 #3329 üzenetére
Csak a tisztánlátás kedvéért: LiIon akkunál nincs csepptöltés. A kapacitás felső 20%-ában csökkenteni kell a töltőáramot, de az elektronika által 100%-nak tartott szintnél (ami sajnos egyre több cégnél egyre magasabb feszültséget jelent, a Samsungál már 4,3 voltot, ami drasztikusan csökkenti az akkumulátorok élettartamát) leáll a töltés, a csepptöltés rövid úton kinyírná az akkumulátort.
-
válasz
DJ. Ru$y #3239 üzenetére
A magyar jogszabályok kizárják, hogy egy 12 hónap jótállással eladott készülék bármely alkatrészére vagy vele egységben eladott tartozékára rövidebb legyen a garanciális idő.
Régebben voltak ilyen kereskedői kísérletek mobiltelefonokkal (és persze most is lehetnek), de hatósági/bírósági vonalon nagyon egyértelműen hozták a tudtukra, hogy ilyen nincs.
-
válasz
Arolotifar #3065 üzenetére
Így van, két hónapja már két hét az elállási határidő.
Nyolc nap meg egyébként sosem volt, hanem nyolc munkanap.Fólia egyébként nekünk sem volt a dobozban jó fél éve, csak a gyári védővacak, amivel viszont nem lehet használni.
-
válasz
vitezlejszlo #2880 üzenetére
Hivatalos, szabványos micro USB.
MaCS
-
válasz
vitezlejszlo #2876 üzenetére
Az SD-kártya részleges eltűnése nem bug, hanem 4.4-es fícsör.
A tab eleve az USB-n keresztül töltődik.
Extra odafigyelnivalóról én legalábis nem tudok, elég a szokásos szekvencia.
-
válasz
Avicularia #2652 üzenetére
Hát, igen. Ennyit arról, hogy a számítástechnika determinisztikus...
-
Az a nagy gondunk, hogy a 4.4-re frissítés óta iszonyatosan akad a rendszer. Annyira, hogy böngészésnél rendszerint be se jön elsőre a kattintott link, általában csak másodjára, de minden alkalmazás lassúnak látszik.
A frissítés után HR volt, de az se segített.
Ötlet?
Köszönettel: MaCS
-
válasz
Avicularia #2644 üzenetére
Akkor mondjuk megnyugtató, hogy nem vagyunk egyedül -- így jöhet a megoldás felülről!
-
Halihó!
A 4.4-es frissítés tiszteletére Nova alatt eltűntek az LG-s alkalmazások ikonjai (diktafon, LG backup, jegyzet, naptár, időjárás, stb.), pontosabban az általános tartalék zöld robotka figyel helyettük. Gyári visszaállítás volt, de az eredeti ikonok nem jöttek vissza, ha pedig a szerkesztés menüben akarok ikont váltani, az LG-s ikonok helyett egyszerűen üres hely jelenik meg.
A gyári launcher alatt megvannak az ikonok.
Tudtok erre megoldást?
Köszi: MaCS
-
-
válasz
f(x)=exp(x) #2259 üzenetére
Miért, nem működik teljes értékű tárhelyként?
Alternatív fájlkezelővel nem látszik?A gPaden még nem próbáltam külső kártyát, de 4.3 alatt még mennie kéme vele mindennek.
-
válasz
f(x)=exp(x) #2231 üzenetére
A SoftMaker Office eddig is rendes irodai programcsomag volt.
MaCS
-
-
válasz
Avicularia #2027 üzenetére
Egy kicsit pontosítsunk:
Maga a készülék sosem engedi annyira lemerülni, hogy tönkremenjen az akku. Gond akkor van, ha lemerült állapotban hosszú időre félreteszed, és az önkisülés viszi le a kritikus tartományba.
Kb. 50 ciklusonként ajánlott 5% alá vinni a tötést, majd teljesen feltölteni. Az akku ugyan nem örül ennek, de a töltési statisztikának kell.
Az akku élettartamának azzal tehetünk legjobbat, ha rendszerint 25 és 70% között tartjuk a töltöttséget -- a LiION akkuk 3,92 volt fölött kezdenek erősebben elhasználódni, gyakorlatilag 0,1 voltonként megkétszereződik az igénybevételük, 4,3 voltnál már ége szökik a feszültség/elhasználódás görbe.
UI: mindenkinek ajánlom, talán a legautentikusabb és legrészletesebb oldal:
[link] -
válasz
Spuri2000 #1975 üzenetére
Látod, ez az a szubjektív tényező, amit csak Te tudsz mérlegelni.
Többé-kevésbé...Ismerek olyan emberkét, aki feleslegesnek érezte, aztán amolyan "pénz nem számít" alapon megvette, aztán azóta az első számú munkaeszköze lett, és olyat is, aki azért vett tabletet, mert az neki nagyon kell, végül miután fél évig be se kapcsolta, elajándékozta.
-
válasz
f(x)=exp(x) #1971 üzenetére
Köszönöm, megoldódott, csak idő kellett neki, hogy körbeérjenek az adatok. Gondolom...
Az akció egyébként nemzetközi, elég sok külföldi fórum is tele van vele és a BOX oldala sem ír területi korlátozásról.
Köszönettel: MaCS
-
válasz
f(x)=exp(x) #1947 üzenetére
Hogy kaptad meg az 50 GB-ot?
Mindenhol azt olvasom, hogy új fiók létesítésekor automatikusan 50 GB-ot ad a BOX, nálunk mégis csak a 10 GB-os alap jelenik meg...Üdv: MaCS
-
A dokkoló funkciókat is kivezet, jelen esetben pl. üdvös lenne egy HDMI-kimenet, de jellemzően A/V kimenet és USB HUB szokott lenni rajtuk.
Az Általad linkelt darabhoz írják, hogy szinkronizáláshoz jó, de nem látom a leírást, hogy mitől is jó rá, illetve, hogy még mit tud.A csak töltős állványokat/bölcsőket azért nem szeretem, mert napi használat mellett könnyen megeszik az USB-csatlakozót. Kézzel bedugva az ember ugye óvatosan dugja be a kábelt, de az egész készülékkel, pláne vakon nehéz célozni.
-
válasz
djtom1981 #1850 üzenetére
Azonos árak mellett biztos, hogy a Samsungot választanám -- mégiscsak erősebb, SIM-kártyát fogad.
Ezek a tulajdonságok azonban nem sokat érnek számomra/számunkra, movel gyakorlatilag kihasználatlanok maradnának.A nagyobb képernyőfelbontást egyszerűen nem értem, a számomra már nem látható új pixelek szerintem csak az akkuidőt csökkentik és a marketingosztálynak adnak munkát.
De két és félszeres árat biztosan nem adnék ki a Samsungért -- már feltételezve, hogy a 700 eurós ár tényleg erre a készülékre vonatkozik.
A lényeg, hogy nagyon elégedettek vagyunk a gPaddel, sőt, számomra egyenesen meglepő, hogy a párom milyen boldog vele.
Újabb készülékek mindig voltak, vannak, lesznek, én most egy 2-3 éves csereciklusban élek, a nyers számítási teljesítmény nem érint (nem játszom), csak a valóban érdemi változások mozgatnak meg.
-
válasz
Spuri2000 #1842 üzenetére
Kérdés, hogy mire akarod használni.
A páromnak nagyon bevált ez a méret, a 10-es egyértelműen nagy lenne a kezéhez és a táskájához is, a 7-est kicsinek tartotta, a 8-assal nagyon boldog.Szerintem is egy nagyon jól eltalált méret, különösen, hogy a gPad vékony és könnyű.
-
Halihó!
A névjegyzékkel van némi gondom -- jelesül az, hogy nem jövök rá, hogy hogyan tudok névjegyeket összekapcsolni.
A menüből felajánl ugyan szerinte összetartozó névjegyeket, de ez csak töredéke a valóban egyesítendőknek. Az egyes névjegyek szerkesztési menüjében pedig, ellentétben az összes többi általam ismert androidos készülékkel, nincs "Névjegy csatolása" menüpont.Köszönettel: MaCS
-
Jelentkezem! Mi is beszereztünk egy 8.3-ast. A párom fogja használni, az első benyomások nagyon jók, mind gyártási minőség, mind pedig működés terén.
A MediaMarktban vettük, egy év garanciaát adtak rá.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Végre megint van LG táblagép a piacon. És ez főleg azért jó hír, mert egy kifejezetten korrekt, mégsem túlárazott masinát tett le a koreai gyártó. Így kell visszatérni.
- Apple iPad 10,9" (10th gen) 64GB WiFi
- iPad Pro 7 M4 13" 256GB Cellular Hibátlan/2025.11.29.Apple Gar./p4219
- Samsung Galaxy A7 Lite 3/32GB, Normál, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 11" (M4) Hu 2 év Alza jótállás
- Eladó Apple 10.9-inch iPad Air5 Cellular 64GB - Space Grey model - 2023.09-es vásárlás
- Apple TV eladó
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest