- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
LG G4 téma-összefoglaló
[ Gyakran Ismételt Kérdések, Tippek, ROM-ok, Letöltések ]
Hivatalos OFF-topik: G4-csúcstalálkozó
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
v10E-hez tudtok olyan rootolt img linket, ami még él? már kiesik a szemem a sok keresgetéstől, de még nem találtam működő letöltési linket.
-
törölt tag
Új, null kilométeres G4-et 6.0-ról visszaállítottam PolandH81510e.kdz-vel 5.1-re sikeresen. Beállításokban átállítom (kipipálom) a fényerőt automatára, a képernyő időt pedig 2 percről 30 másodpercre, erre a következő újraindításnál visszaáll 2 percre, illetve az automatikus fényerőt is kikapcsolja. Találkoztatok már ilyennel?
-
törölt tag
V10E rootolt image fájlban tud segíteni valaki?
Ezt találtam eddig, de ez nagyon átalakított ROM (túl kicsik a gombok például):
http://forum.xda-developers.com/g4/development/h815-eu-l-p-t-sea-twn-t3176195Ismertek olyan rootolt v10E ROM-ot, ami szinte gyári? Azért kellene V10, mert rá szeretném tenni garancia vesztés nélkül az Xposedet is. Köszi előre is!
-
törölt tag
Tudtok abban segíteni, hol találom meg az alábbi fájlt LG G4 5.1-es androidion?
com.google.android / android-apps / packages / apps / Settings / res / values / arrays.xml
TotalCommanderrel és ES file managerrel is hozzáférek a rendszerfájlokhoz, de nem találom ezt a fájlt.
A képernyő kikapcsolási időket szeretném módosítani, 15 és 30 másodperc közé betennék egy 20 és 25 másodperceset, mert a 15 rövid, a 30 mp pedig hosszú nekem -
törölt tag
-
törölt tag
válasz Meggyi001 #35492 üzenetére
Igen, azt kell módosítani + a magyar lokalizációs fájlt is:
Mindkettőt megcsináltam már, csak a kicsomagolás és visszacsomagolás nem megy tökéletesen. Amikor kibontom az LGsettings.apk-t az apktool-lal, akkor megcsinálja, de hibaüzeneteket dob, hogy kb 200 png fájlt nem talál. Visszazárásnál pedig az eredeti 70 MB helyett 68 MB lesz, így meg nem merem feltenni, mert tuti bootloop lesz a vége.
Ha van egy kis szabadidőd, meg tudnád nézni, hogy az LGSettings.apk-t ki lehet-e úgy nyitni, hogy az apktool ne hozzon hibaüzeneteket? Újratelepítettem a gépemet pár hete és a bejáratott apktool-t elfelejtettem lementeni, most meg nem az igazi, pedig minden fent van, ami kellhet (java, .net keretrendszer, ms powerpacks).
Itt az LGSettings.apk (5.1 android Genesys 2.2 romból):
https://drive.google.com/file/d/0ByExVN46LsqBZllUUzl3cFdvUUU/view?usp=sharing[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Game-over #35563 üzenetére
LUX Lite a legjobb megoldás a fényerő problémák kezelésére.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.vitocassisi.luxliteFényerőnél DINAMIKUST kell választani,
a háttérvilágítás nullpontját pedig 4-ről mondjuk 22-re állítani.
Fokozatos fényerőállítás kijelölve.
Fényerő halványodási sebessége: Gyorsabb
Fényerő lépcső: Nagy
Fényerő stabilizátor kijelölve
Ingadozás mértéke: 8%Aztán az android rendszerbeállítások / általános / biztonság / alkalmazás használat hozzáférésnél engedélyezni kell a LUX-ot.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz ProdiG #36257 üzenetére
Én is rootolva használom a telefont.
A garancia miatt maradok Android 5.1-en. V10E gyári alapot + GENISYS 2.2.1 romot használok.
A genisys-ben benne van minden fontos kellék: Xposed, SuperUser, FlashFire.
TWRP recovery nem telepíthető, viszont teljesen kiváltja a FlashFire.
Nekem másfél hónapja van meg a telefon, simán kibír 2 napot, elégedett vagyok az 5.1-el, semmilyen hibát nem tapasztaltam. A 6.0-nak pedig nincsenek olyan funkciói, amik hiányoznának.Amik miatt nekem fontos a root:
- egy gombnyomással teljes rendszer mentés és visszaállítás a FlashFire segítségével,
- Titanium backup, progik különálló mentéséhez,
- értesítési sáv testreszabása (xposed - gravity box),
- hozzáférés a rendszer fájlokhoz (pl. egyedi betűtípust használok a telefonon és programokat is le tudok gyalulni, ha kell),
- SD-kártyához teljes hozzáférés (xposed - HandleExternalStorage),
- AdBlock (külön progi - root igénnyel),
- Youtube hirdetés blokkolás (xposed - Youtube Adaway),
- kikapcsolt kijelzőnél a hangerő gombokkal váltom a zeneszámokat (xposed - gravity box),
- túl magas hangerőre való figyelmeztetés tiltása (xposed - gravity box),
- hangerő gombokkal csak a média hangerőt lehet állítani (xposed - gravity box),
- átirányított hívásokra figyelmeztetés (külön progi - root igénnyel),
- menü gombok működésének megvariálása (xposed - gravity box),,
- widget progi root jog (gps beállításhoz),
- Nova launcer root joggal,
- meg még pár dolog, ami most nem jut az eszembe. -
törölt tag
LG G4 H815 root fájlok android 5.1
A rootolási leírás linkje megtalálható a fórum legelső bejegyzésében, de onnan a fájlok letöltési linkjeit már sajnos törölték.
Csináltam egy gmail fiókot, feltöltöttem a fájlokat és megosztottam, hátha másnak is kell majd.Gyári 5.1 V10E rom (H81510E_00.kdz):
H81510E_00.kdz gyári rom 5.1Root-olt image fájl (rootedsystem-H815-V10E.img):
[link]Genisys 2.2.1 rom módosítások:
[link]
[link]
[link]Genisys fórum:
[link] -
törölt tag
Ez a darabonkénti 600 forintos vezetékmentes fogadóegység jól megszívatott. Vettem 3 darabot, kettő nem működött eleve, a harmadik pedig ment kb. 1 órát, aztán meghalt. Ilyen fehér kivezetéses fajtát ne vegyetek:
Ezzel a kicsit drágább, 800 Ft-os, fekete kivezetéses lapkával van tapasztalatotok? Ezt nem a hátlapra, hanem az akksira kell ragasztani:
-
törölt tag
válasz hard74 #36378 üzenetére
Biztos, hogy a matricák halottak, mert ha telefon nélkül felteszem fel, a pad nem jelez, hogy rajta lenne valami, illetve a lapka sem ad le töltőáramot. Ugyanakkor ha z Galaxy S3-asom öltőlapkáját felteszem, akkor a pad jelzi, hogy érzékel egységet, illetve a lap is leadja a töltőáramot.
Szerintem egy gyári hibás szériát vett meg a kínai eladó, vagy sok a gyári hibás abban a szériában. -
törölt tag
válasz mihione #36405 üzenetére
Meg arra is fel kell készülnöd, hogy az LG nagyon sok helyen belenyúlt a ROM-ba, nem olyan lesz az élmény, mint a stock Nexus világában. Ezért hiába lesz rootolva a telefon, pár népszerű app és egy csomó Xposed modul nem fog működni.
A fontosabbak közül ezek azok, amik működnek (legalábbis rootolt 5.1-en): -
törölt tag
Tegnap este töltés közben (gyári töltővel) égett, büdös műanyag szag lett a szobában. A telefonból jött a szag, a tetejénél még ma is érezni, mintha megpörkölődött volna benne valami, ugyanakkor minden működik rendesen. 2016/08 havi gyártású. Találkoztatok már ilyennel?
-
törölt tag
válasz #57271552 #36522 üzenetére
írtam, hogy pár napja gyári töltős "etetés" közben erősen égett szagú lett a telefon.
ma bevittem márkaszervizbe, szétszedték és se az alaplapon, se a készülékházon nem látszik égési nyom, viszont marha büdös, égett szaga van még mindig. ők is értetlenül állnak a dolog előtt, mert a telefon tökéletesen működik, közben meg egyértelmű, hogy történt valami a készülékházban...
ráadásul új 2016/08 havi alaplapos a telefon, mondták, hogy ezt már nem érinti a bootloop.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz H2o-pok #36567 üzenetére
a telefonon hagyd bekapcsolva a bluetooth-t, nem fogyaszt szinte semmit készenléti állapotban. én is használok BT fülest és BT autórádiót is, mindkettő automatikusan csatlakozik az egységhez, ha a ható-távolban vannak, vagy ha bekapcsolom azokat. a lényeg a telefonon nem kapcsolatom ki-be a bluetooth-t.
-
törölt tag
válasz dkovizoli #36563 üzenetére
Adatmentésre további alternatíva a gyárilag beépített (beállítások, biztonsági mentés menüben) LG Backup progi, amivel le lehet menteni a
- telefon beállításait,
- a gyári és telepített appokat és azok beállításait,
- híváslistát, SMS üzeneteket,
- fényképeket, videókat.
Be van állítva a naptárba minden vasárnap estére ismétlődő emlékeztető, hogy mentesem le az adatokat.
Belépek az LG backup-ba és 1 gombnyomással elmentem SD-kártyára az adatokat, amiket ha kell, 1 gombnyomással visszaállítok. A művelet kb 2 percet vesz igénybe, 1 csomagolt fájl készül, amit át lehet másolni a számítógépre is, ha eltűnik a telefon, akkor is meglesz minden adat. -
törölt tag
válasz Quqesz #36576 üzenetére
Töltőfej és az akksi is szagmentes, az akksin sincsenek melegedési nyomok. A készülékház belseje égett bakelit szagú, de rettenetesen. Éjjel már nem is merem tölteni.
Ráadásul az akksi annyira jó, hogy reggelre 9 óra bekapcsolt készenlét, egy telefonálás, kis zenehallgatás után még mindig 100%-on állt: -
törölt tag
válasz Vikooo #36586 üzenetére
Tegnap délelőtt (munkaidőben) 10 órakor hárman álltunk az LG szervizben G4-est szorongatva a kezükben, az enyém égett szagú, a másik kettő pedig bootloop-os, alaplapcserés volt.
A power userek, akik rendszeresen olvassák ezt a fórumot, tudják, hogy cseréltetni kell/lehet az alaplapot, de az átlag felhasználónak lövése sincs róla és gondolom, most jönnek elő nagy számban az alaplap hibák. Tehát nem kell csodálkozni, hogy erről szól a fórum, hiszen ez a telefon legnagyobb, leggyakoribb hibája.
Az LG megoldhatta volna elegánsan, visszahívással a bootloop problémát, de az imidzs-romboló hatású lett volna, mint a Samsungnál a Note 7 visszahívás... -
törölt tag
válasz Reinkz #36609 üzenetére
Jaja, igazad van. A szervizben várakozás közben beszélgettem az egyik, szintén G4-est javításra behozó sráccal, aki 10ezer Forintért vett megy egy 13 hónapos, bootloop-os G4-est, mert a tulaj jogosan azt hitte (a garanciajegy alapján), hogy csak 1 év a garancia a telefonra. Az ex tulaj ipari hulladéknak vélte a készüléket, azért adta olyan olcsón. Rettenetesen berágott az LG-re, hogy egy 200ezres telefon csak 1 évet bírt, aztán vett egy Samsung S7-et. A srác meg röhög a markába, mert a garanciapapírokkal 1 év után is kap egy új alaplapot, aztán 10-ért van egy legalább 1 évig működő G4-ese.
Ebben a történetben a tanulság az, hogy az LG egyszer egy jómódú vásárlót vesztett azzal, hogy nem kommunikálta a meghosszabbított garanciaidőt, illetve vesztett egy olyan vásárlót is, aki talán adott volna legalább 10ezer Forintot egy új készülékért (de nem ad, mert kapott használtat).Más: Egy jó fórumnak arról kell szólnia, hogy valaki feldob egy őt aktuálisan foglalkoztató problémát (jelen esetben bootloop, miért nem bír 5.5" 4K-os kijelző 4 napot, mikor lesz Android 9.3, stb), a lelkes és végtelenül türelmes, segítőkész tagok pedig válaszolnak.
Nekem itt a fórumon hárman segítettek ebben-abban, cserében én is vettem a fáradtságot és ha már kaptam valamit, akkor én is megosztottam dolgokat, illetve én is segítettem másokat.
Szerintem nem arról kell szólnia a fórumnak, hogy ész nélkül védünk egy márkát és annak az adott terméket, mint ahogy páran teszik és lehurrognak másokat.A véleményem az, hogy az LG gusztustalanul elsunnyogta az alaplapi problémát, ugyanakkor a telefonnak nagyon jó a fényképezője, szép a kijelzője, kibír majdnem 2 napot és nagyon egyedi a formája, nekem pedig csak ez a 4 dolog számít (az egyedi forma pedig a legfontosabb), ezért tartom meg.
-
törölt tag
válasz stefanbeer #36720 üzenetére
Tudsz linket küldeni, hogyan lehet a kernel auditorban finomhangolni a füles beállításokat?
2 Kernel auditor amelyben a füles hangerőt tudod növelni.(ez nem csak növeli hanem a gyári kompresszorozzot beteg szabályozást is kiiktatja)
-
törölt tag
válasz FerNandor #37407 üzenetére
a rootolt v10e romban lévő flashfire hibás, nem lehet törölni titanium backuppal sem. root jogosultsággal rendelkező fájlkezelővel (pl. total commander) kell manuálisan kitörölni a flashfire fájlokat, majd a play áruházból újra telepíteni. nekem működik, sőt már rendszer backupot (normal) is készítettem és azzal vissza is állítottam.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ebben a begyezésben feltettem képekkel, melyiket vezetékmentes QI fogadóegységet kell elkerülni (felsőt) és melyiket kell megrendelni (alsót), az áruk nagyjából ugyanannyi:
https://mobilarena.hu/tema/re_lg_g4_nehez_rajta_fogast_talalni/hsz_36377-36377.htmlA felső vevőegységekből 4 darab jött 3 eladótól, egyik sem működött. Csomóban hullott a hajam. Az alsó képen lévőből már az első jó lett.
Asztali töltőből meg olyat vettem, ami helyben volt, hogy kipróbálhassam. Nem egy márkás darab, de szép. Fontos szempont volt, hogy 1000mA-t leadjon a töltő.
Amúgy volt itthon egy másik 500mA-es vezetékmentes töltőm is a régi telefonhoz, azzal is próbálkoztam, de azzal rettenetesen lassú.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
tök büszke voltam magamra, milyen jól sikerült kigyomlálnom, optimalizálnom az 5.1-es rootolt rendszeremet, mert az éjszaka folyamán semmit sem fogyaszt a telefonom: este 11-kor leveszem töltőről 100%-kal, reggel meg 8 órányi készenlét után még mindig 100%-os!
aztán észrevettem, ha nem 100%-on indulok neki az éjszakának, akkor reggelre mindig 3%-kal lesz kevesebb az akksimban
ez sajnos azt jelenti, hogy nem én vagyok profi, hanem a telefon tölti 103%-ra az akksit...
egy világ dőlt össze bennem -
törölt tag
ötletbörzézhetnénk! nektek milyen a kezdőképernyőtök, milyen appokat használatok?
záróképernyőt nem használok
kezdőlap: nova launcher prime
alsó és felső kapcsolósorok: power toggles (root jog szükséges a gps kapcsolóhoz)
óra, dátum sor, egyedi szöveg sor: minimalistic text:widgets (kicsit túlbonyolított progi, de jó)
naptár widget: month:a naptár widget
ikoncsomag: glaskart
alsó egyedi gombok: xstana (root jog és xposed keretrendszer szükséges) -
törölt tag
-
törölt tag
válasz Tatyla #38166 üzenetére
Le vannak tiltva az automatikus frissítések, nálam a dec. 14-es 106.00.26.68-as verzió volt van és csak ma tekerte a processzort. De ugyanígy dolgozott a tesója is a Facebook Pages is, együtt izzították a processzort. Ezért azt gyanítom, hogy nem az appokkal van gond, hanem a facebook központi hiba lehet, ami miatt folyamatosan mennek az appok.
-
törölt tag
Facebook és Pages Manager fagyasztás előtt 97%-on pörgött 1440-en a telefon,
Facebook és Pages Manager fagyasztás után 94%-on deepsleep-ben van a telefon.
Szerintem holnapra visszaáll minden a régi kerékvágásba. Most éjjel van Amerikában, miután felkeltek, remélem rájönnek a hiba okára.Messenger nálam is hibátlan.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Viktor0610 #38200 üzenetére
Így van, az LG vidéki szerződött szervizpartnereinek a fő szerepe az átvételi pont biztosítása.
Én azt az infót kaptam, hogy vidéken fődarabot: kijelző és alaplap nem cserélhetnek, abban az esetben Pestre kell küldeniük a telefont. Helyben csak a hibafeltárást és a szoftveres dolgokat javítják. -
törölt tag
G4 slim szilikon tokban a G3 gyári, vezetékmentes WCD-100-as töltőjén.
Formára és méretre tökéletesen összeillenek még tokkal együtt is.
G4 gyári 1800 mA-es töltőfejével és a gyári USB kábellal 900-1000 mA-rel tölti a telefont, ami jó értéknek számít. Én már hónapok óta használom, kifogástalanul működik.Vevőegységből nem a 600 Forintosat, hanem a 900 Forintosat kell venni, pont olyat, mint a képen van, mert csak ez működik kifogástalanul:
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ukrajnai háború
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- Milyen switch-et vegyek?
- Öregszem
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- iPhone 14 Pro 128 GB Deep Purple - Garancia 2026-07-4
- IPhone 13 Pro max 128GB gyári független hibátlan 12 hónap jótállás
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
- Samsung Galaxy ZFold6 256GB/16GB Navy Blue+ Ajándék adapter
- IPhone 13 Pro 128GB alpesi zöld akku 95% 12 hónap szavatosság
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest