- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Apple asztali gépek
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vaku topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabonagyur
félisten
-
->Raizen<-
veterán
válasz Pocok256 #460 üzenetére
Vissza kellene tudni olvasni. Ennyi az egész. Te tudod mi az a throtting amúgy? Az alapórajelre áll vissza, ha az alá megy akkor throttingol, a grafikonon is végig követhető hogy ez alá sose megy, és akkor lehetne olvasni hogy leugrik 800 mhz-re az már throttling , bekapcsol a hővédelem olyankor. De itt szó sincs ilyenről.
[link]
[link][ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Pocok256 #408 üzenetére
van pl. magyar bill sose lesz a clevohoz, es vastagabb is joval mint a lenovo. es meg dragabb is, plusz az ara valtozik a forint ertekenek csokkenesevel, meg sem nezheted a laptopot mielott megveszed, es meg hasonlok. plusz probald meg ervenyesiteni a garanciat azon a nyelven ahogy megkapod.
mindezt bealdozni 4 °C kulombsegert.
[ Szerkesztve ]
-
CHaooSS
őstag
válasz Pocok256 #404 üzenetére
De inkább legyen nagy teljesítményű ami jól is van hűtve
[ Szerkesztve ]
A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd. Daniel Nathan Leone
-
CHaooSS
őstag
válasz Pocok256 #402 üzenetére
Nekem az álmaim gépe egy Eurocom Panther 5 , igaz hordozhatóság szempontjából nem a legjobb az 5,5kg-os súlya miatt na meg persze elég borsos ára is van
A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd. Daniel Nathan Leone
-
-
->Raizen<-
veterán
válasz Pocok256 #338 üzenetére
Elmagyarázom. A y510p-nél amit látsz ott minden kap terhelést kivéve az intel igp. Itt a y50-70nél még az is 100%on jár. Mit is akartam még írni? Ja igen. Ne mondjátok hogy nem gamer ez a laptop mert sokkal jobban fut rajta a project cars full hd high beállításokkal, mint a korábbi asztali gépemen ami ez volt: fx 6300, r9 280 3 gb 8 gb ram 1 tb wd hdd. A fák átlátszóak voltak és 20 fps alá esett a sebesség pár esőcsepptől is azon a szar gépen! A gta 5 is teljesen tükör simán fut. Ja és jobb ez a gép mint a y510p laptop mert nincs stuttering játékok alatt, meg micro lag amit nem bírtam elviselni. Én nekem elég lesz ez a gép, de gyanítom másnak is, mert jön a low level-t dx12-t vulcant használó játékok kora, és ott bizony a maxwell is jókorát tud gyorsulni. Optimalizáltabb játékok jönnek.
[ Szerkesztve ]
-
QwErTy42
addikt
válasz Pocok256 #332 üzenetére
Ezt kifelejtetted: Telemax Tékozló Homár
(#335) Pocok256 Hagyd! Szelektív az információbefogadó képessége. Csak azt a 3 véleményt fogja elolvasni, amik nem karót adtak, a többi 42 vélemény szerinte: júzer error, nem létezik, hazugság.
[ Szerkesztve ]
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
törölt tag
válasz Pocok256 #332 üzenetére
Mindenkinek mas a normalis. Miert szerinted minden ember 8-10 orat jatszik naponta egy laptopon ultra grafikan mindennel 60fpsben? (igen. talan az alienware-eken meg az asus RoG-kon amik meg nem hordozhatoak, es nem is csak gamer, hanem asztali szamitogep kivaltasara keszitettek)
Az a garancia velemenysor mobiltelefonokra vonatkozik es tabletekre amugy. Laptopszervizzel nekem meg nemvolt gondom. Nem kell bevinni se a cuccot. Kijon erte a szallito, elviszi es visszahozza masnap. Nekem meg vadonat uj dobozt is adtak hozza mert kicsit nyomorek volt amiben elvittek.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Pocok256 #330 üzenetére
Tehat jo ar ertek aranyban. Mert a szerviz tokeletes ha nem szandekosan barmolod szet a laptopot, a zsaner csak annak torik el, aki szandekosan eltori mint irtam feljebb. A weben keringo kepek tokeletesen bizonyitjak ezt, es az i7 is tokeletesen mukodik. MI TOBB! pont az a csoka akinek a videojat linkelted mutatja meg, hogy siman megoldja a throttling gondot is. Grat leirtad, hogy jo ez a gep.
https://www.youtube.com/watch?v=H4T0ktDdBJ0 ime a video. jaaah, csak nem az a cime, hogy y50-70 i7 throttling workaround?
https://www.youtube.com/watch?v=vYyQzyZUi_E&feature=youtu.be <-- ezt meg most rendereltem a laptopon kb 2 perc alatt. Ilyen beallitasok mellett akar 1-2 oran keresztul is jatszhatsz es 65 foknal nemlesz magasabb. Tudom, mert 3 nap alatt jatszottam vegig a witcher 3at elsore, es ezen a laptopon. es neztem a hofokokat.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
->Raizen<-
veterán
válasz Pocok256 #272 üzenetére
Megnézem mi a helyzet akkor ha nem nyúlok a géphez, és csak játszom, grafikonon megnézem throttingol e a cpu mondjuk 20 perc project cars után meg a vga-t is nézem hány fokos. Szerintem ha nem terhelő programokkal baszakodik az ember akkor se lesz trottying és szó sincs róla hogy használhatatlan lenne a gép egy end usernek.
-
törölt tag
válasz Pocok256 #245 üzenetére
Annyira kozel sem erzem zavaronak min a regi g580-amon, ahol elfolyt a kezem a gepen. ha vegigtaperolom magamnak most az egeszet (hatterben fut WoT max beallitasokon) inkabb a JBL feliratnal forro a gep. Meg azon a savon keresztbe. A billentyuzet annyira nem meleg. talan 40 fok lehet a wasd. (es szerintem nincs rinocerosz ujjam )
-
Hurkaleves
őstag
válasz Pocok256 #152 üzenetére
insta buy? akkor nálad a zseton nem probléma.. irigyellek..
ha már munka: nálam némi photoshop, indesign, corel... teszik a dolgukat sebesen!
[ Szerkesztve ]
-
Sárpac
nagyúr
válasz Pocok256 #144 üzenetére
Hát azért van egy kis különbség, mert ha megnézed azt a gépet ott extrém körülmények között 30fokos szobában tesztelték, prime95+furmarkkal és ott sem sült meg, csak nyilván throttlingol az asust meg 23 fokos szobában sima prime95-el és már ott produkálta ezeket. Szóval simán van 10-15C mínusz a lenovo javára.
A másik meg a lenovo prociját alul tudod feszelni amivel újabb 10fokot nyerhetsz míg az asust legjobb tudomásom szerint nem lehet.[ Szerkesztve ]
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
törölt tag
válasz Pocok256 #137 üzenetére
Nem veszem szemelyes tamadasnak. Viszont csak egy idiota mondja azt egy ilyen cuccra, hogy ajtotamasz mint mar irtam parszor. Lehet hogy nem adja le azt a teljesitmenyt az i7 ami ra van irva, de az asus modellje sem adja le ugyanigy, es lehetne sorolni. Tehat mi a konkluzio? nem hudekurvajo, de nem lesz ajtotamasz sem. Engem peldaul kiszolgal tokeletesen a gep. egyszer-egyszer picit kevesnek tartom amikor jatszom, de pont ez a lenyege. Ez nem egy full on gamer laptop. Pont ezert kapta meg a "tetszett" plecsnit, nem az "ajanlott"-at. Mert nem jobb mint a tarsai, de hasonlo. Lehet, hogy talan egy picit meg rosszabb is. De az araval ezt kompenzalja, mert olcsobb mint a tobbi valamelyest.
-
törölt tag
válasz Pocok256 #131 üzenetére
Meglehet, de az sem jelenti azt, hogy ez a gep rossz lenne, vagy rosszabb mint barmelyik hasonlo arfekvesu darab. Megis vannak itt egyeb ostoba birkak akik ajtotamasznak nevezik, es hasonloak. Gondolom ugyan ezek a birkak veszik az iPhone-okat is kb. Erted. Engem csak az zavar hogy valami elmebeteg azt allitja, hogy kb ajtotamasznak valo egy 300.000+os gep amiben teljesen jo alkatreszek vannak, es hasznalhato szinte mindenre. Sott. A legtobb felhasznalo ki sem tudja hasznalni azt ami ebben a cuccban van.
Tikakukac: ez neked is szol, a trollkodasoddal meg mehetsz anyukadhoz kb.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Pocok256 #120 üzenetére
A kritikan aluli zsaner kb 20x jobb mint eddig barmelyik laptopomnal. A szervizzel se volt meg problema pedig paran mar irtak itt is, hogy volt szervizben a cuccuk. (egyebkent sem ertem hogy a lenovonak miert ne lenne szervize amikor eddig az utobbi 5 lenovo laptopomat mind szervizeltek 1-2 nap alatt ha kellett)
-
törölt tag
válasz Pocok256 #117 üzenetére
Nem. Te azert oltod, mert nem birod elfogadni, hogy ar/ertek aranyban hazavagja a tiedet. Egyebkent te nem nevezted ajtotamasznak, mert nem vagy teljesen ostoba. Kb. ennyi. Ilyen aron nem kapsz jobbat jelenleg, max hasonlot. Es ez a lenyege ennek a modellnek egeszen pontosan.
-
t72killer
titán
Na, ez hiányzik a legtöbb tesztből! mit tud a gép konkrét terhelés alatt... Ugyebár a terheléskor 800MHz-en futó procit alkalmasint egy U-sorozatú ultrabookos i3 is elkalapálja. OK, a prime elég durva, nem tudom, mit hozna ki ebből a prociból mondjuk a winrar.
Más: UHD - nooormálisak vagyunk ? A 860M UHD-ben SzVSz még egy WoW-ot se nagyon fog eltolni...
Megint más: garancia=telemax - ezt is bele kell számítani az árba (=ha tönkremegy, újat kell venni).
#105: +1. Nemtudom, létezik "nem ajánlott" PH!-s plecsni
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
nemlehet
őstag
De ez egyszerűen nem igaz.... Miért ne lehetne használni? Csak a furmark+prime95 van 0-24 vagy only böngészés? Az nem elképzelhető, hogy valaki vegyes használatra szánja, esetleg kocajátékos ahova még bőven elég a hűtése? Amúgy meg ok, throttlingol egy idő után. ÉS? Ha még úgy is elegendő a teljesítménye akkor hol nem tojom le? Amikor éppen rövid ideig kéne nagy erő azt meg bírja, (pl Catia kép render amit én viszonylag sokat használtam, de PS alatt sem árt néha, de ha hobbivideózik valaki se biztos hogy árt az az i7)
(#86) Tikakukac
Nem fáj, csak te olyat próbálsz nekem megmagyarázni, ami nem tudom hogy nem úgy van. Ok, elhiszem te szervizes vagy, de ez is csalóka, mert nyílván az viszi a szervízbe a gépét akinek elromlik vagy nem tud rá vigyázni. Az x millió elégedett felhasználó nem fogja odavinni, hogy "nincs semmi gond, csak hoztam megmutatni"... Kicsit olyan mint a "ford, fiat, francia" népi bölcsesség is úgy baromság ahogy van, vagy hogy a koreai autók szarok... Egyértelműen nem támasztható alá statisztikával, csak néhány csalódott vásárlónak nagyobb volt a hangja mint másoknak aztán aki jobban üvölt annak van igaza.
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
rudi
nagyúr
Jaja, akkora különbség van az i5 és i7 között, hogy mind a kettő ugyanabban a 47 wattos TDP osztályban van. Illetve szerintem a GTX 960/980M mellé nem kell több az i5-nél, szóval én egy jobb kijelzővel lazán tudnám ajánlani az Y50-et is a konkurencia fényében, mert az Acer Nitro 15 vagy az Asus G551 és az MSI GS-ek sem jobbak. Nyilván, aki a sz@rt is kihajtaná mert a furmark és a prime vagy a fullHD-n mindenmaxon játszás a hobbija vagy éppen nem tud megfizetni egymilliós munkaállomást, annak ott a négykilós tizenhetesek négy(öt)kilóért, ahogyan az aláírásodban is szerepel
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
rudi
nagyúr
Igen-igen, így meg lehet fingatni kb. akármit, ami nem 4-5 centi vastag és nincs legalább 3 kiló. Csakhogy a prime+furmark együttes terhelést kb. semmilyen reális felhasználási feltétel mellett nem lehet elérni. Nálam pörgött az Y50-en egy órát a Merto LL, utána toltam még nosztalgiából egy óra Far Cry 4-et (kiderült, hogy másodikra már nem olyan jó játék nekem), és végig parajelenségek nélkül bírta a hűtés, a CPU (i5-ös) és a GPU sem vett vissza a referencia órajele alá.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Alchemist
addikt
Ha egyszerre hajtod ki teljesen a CPU-t és a GPU-t, azt az integrált hűtőrendszer már nem tudja jól kezelni, ezért ez nem "igazi gémer" laptop.
Viszont játékoknál vagy CPU intenzív alkalmazásoknál ez nem feltétlenül jelentkezik.Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP 250 G3 N2840. 4gb ddr3 500gb Hdd (Bill. Gombhianyos) töltő nincs
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 2021 M1 Pro Chip ! 3 Hó Jótállás
- Apple MacBook Air M1 - Emag Garancia: 2026-12-30
- ÚJ Bontatlan MacBook Pro 16 M3 Pro 12CPU/18GPU 18GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azonnal átvehető.
- Dell G3 3500 Fekete (FULL HD, 120Hz) i5-10300H, 32GB DDR4 & 1650Ti 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest