Hirdetés

Lenovo Y50-70 notebook – játssz velem!

Külcsín

Nagyjából egy éve annak, hogy otthoni felhasználásra szánt modelljeinek nevéből kivette az IdeaPad nevet a Lenovo. Ezzel egy időben alaposan át is szabta a típusszámozást, bár az egyes modellcsaládok betűjele megmaradt. A nagyméretű, komoly teljesítményű, játékra is alkalmas, prémium multimédiás notebookok jelenleg is az Y családban sorakoznak, ebből a 15,6 hüvelykes Y50-70 járt nálunk. Kellemes megjelenésű, jó kiállású laptoppal van dolgunk, amit szálcsiszolt fémbe öltöztettek. Fedelének nem csak esztétikailag tesz jót az a két él, amit belenyomtak, mert ezektől a valószínűleg vékony külső fémburkolat extra merevítést kap, a fedél kevésbé horpad, kifejezetten masszív benyomást kelt.

Akárcsak a vaskos zsanér, ami a fedelet tartja. Nem vitték túlzásba a gamer látványelemeket; hátul, két oldalon van egy-egy vörös betétes szellőzőrács, ami a kijelző alatti hangszórók fedelébe fordul át, de egyébként nem vesz részt a hűtésben. Belül a hatalmas touchpad és a billentyűzet környékét enyhén gumis, selymes tapintású felülettel vonták be, ami a komolyabb gamer egerekre jellemző. A billentyűzet is kapott némi pirosat, ilyen színű a billentyűkupakok oldala és a háttérvilágítás is. Az egyetlen ügyetlen részlet belül a matt kijelző fényes kerete, ami lenyúl a hangszórós részre is.

A csatlakozókínálat átlagos: a három USB csatlakozóból kettő (a bal oldalon) gyors, 3.0-s, emellett HDMI képkimenet, kombinált analóg hang ki- és bemenet, illetve külön digitális hangkimenet található a gépen, továbbá kapunk még elmaradhatatlan kártyaolvasót és Gigabit Ethernet portot. Elég karcsúra, 23,9 milliméteresre szabták a gépházat, így az újabb ThinkPadeknél megismert, szögletes tápcsatlakozó került rá. Optikai meghajtó nincs az Y50-70-ben, viszont kapunk hozzá külső, USB-s DVD-írót, amit könnyedén használhatunk más számítógépekkel is.

Szálcsiszolt fémből készült az Y50-70 fenéklemeze is, amit szintén két éllel dobtak fel és egyben merevítettek. Közepére jó nagy szellőzőnyílást tettek, ami valóban része a hűtésnek, mellette pedig egy mélynyomó mosolyog. Ha hozzá szeretnénk jutni a notebook akkumulátorához vagy hardverkomponenseihez, akkor egy adag csavar kiszerelése után le tudjuk venni a fedelet, de vigyázni kell ezzel a művelettel, mert a hátsó szellőzőrácsos ív is hozzá tartozik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés