- Számítási kapacitásban és hardverben gazdag 2025-öt kíván a PROHARDVER!
- A Moore Threads egy profiknak készült grafikus kártyával bővítette kínálatát
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Egyedi Ryzent kér a Lenovo a készülő olcsó kézikonzoljába?
- Scuf Reflex Pro kontroller és egyéb Black Ops 6 érdekességek
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Apple asztali gépek
- Vaku topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Melyik tápegységet vegyem?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabonagyur
félisten
válasz #11302912 #543 üzenetére
Ja értem, tehát ha nem használom ki és úgy elvan 80 fokon az teljesen normális....
Csak még egyszer leírom:
A kolléga azt próbálja bizonyítani, hogy elég a hűtés a CPU-hoz. Ez minden normális embernél azt takarja, hogy ha megy a CPU maxon akkor nem fog megsülni és nem azt, hogy nem is használom nem is meleg.AKkor utoljára megkérdem: ha nem használod ki a CPU-t akkor minek bele a i7? Epénisznek tökéletes de ennyi.... De tudom jön a válasz, hogy milyen jó ha valamihez kell a 4 mag. Na erre lennék kíváncsi, hogy mi van ha meghajtod a 4 magot... egészen addig amíg nem tudod megmutatni, hogy a 4 magossal elbír addig felesleges hülyeség az egész.
-
CHaooSS
őstag
válasz #11302912 #488 üzenetére
Felőlem lehet 250-es SSD vel és IPS panellel szerelt nem adnék érte már ennyit. Egy idő után eltörik, melegedik főleg nyáron, pár óra után olyan meleg WASD körül hogy olyan érzésem van mintha sivatagban recsiztem volna.
Meg az zavaró még, hogy belerakok egy ssd-t és semmi más, még m.2-es slot sincs, akkor legalább már jöbb hűtést csinálhattak volna bele.
[ Szerkesztve ]
A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd. Daniel Nathan Leone
-
CHaooSS
őstag
válasz #11302912 #486 üzenetére
Egy "baja" , hogy a kijelző túl flexibilis, de semmi más. Ha nem hajlítgatod össze vissza nincs vele baj.
Y50 nem sok 320-ért? hááát, tuti nem venném meg ennyiért az biztos.
Mikor fél éve vettem 280 ért akkor még azt mondtam, hogy oké.[ Szerkesztve ]
A zene szubjektív. Nem vagy köteles szeretni mindent, amit hallasz, de ha szeretsz valamit és megmozgat, nyertél. Tehát ne engedd senkinek, hogy megmondja, mi a menő vagy a gáz, vagy mit hallgass. (...) A zene a tiéd. Daniel Nathan Leone
-
CHaooSS
őstag
válasz #11302912 #484 üzenetére
355k az Eurocom M5 Pro, ha tudsz intézni kedvezményt, és az 970M-el van. És elég szép az IPS kijelzője.
-
capulet75
addikt
válasz #11302912 #429 üzenetére
Ha a neten van 746593465 jó vélemény egy termékről, akkor el tudom hinni hogy az tényleg jó. ( Ez igaz a fordítottjáról is, azért nem vettem Lenovo Y-t, mert nagyon sok helyen az a vélemény hogy NE VEDD MEG! )
Próbálj ki egyszer egy Schenker/Clevo-t, rá fogsz jönni miről beszélünk és micsoda minőségbeli ugrás van a kettő közt. Nálam masszív 3-4 óra maxra tolt akármelyik játék után sincs semmiféle melegedés a klaviatúrán. A ventillátor soha sem kapcsol maximális fordulatra, három fokozat van, a kettesnél csak manuálisan tudtam feljebb vinni mert nem kell neki maxon pörögni.Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
->Raizen<-
veterán
válasz #11302912 #412 üzenetére
Én is mindjárt leszopom magam olyan jó ez a y50-70. Amilyen koca gamer lettem nekem ez teljesen megfelel! A meleg wsad kombót tudnám feledni, de ez is egyfajta visszatartó erő, hogy mikor már melegednek az ujjaim ne játsszak tovább. Így jelzi a noti hogy ideje pihenni... Szar a székem is na... XD [link]
Prime+furmark alatt 60 fokos a billentyű bal oldala, játék közben olyan 40+ foknak érzem.[ Szerkesztve ]
-
capulet75
addikt
válasz #11302912 #412 üzenetére
Fejezd már be a kamuzást. A Schenker-nél 1099 euró, az 340k. Az MM Vision 8990 krornáért adja, az most 370k, de ők egy 500 gigás SSD-t raknak bele és több rammal is adják. És ezek 960-al vannak, és kétkörös hűtéssel meg IPS led panellal.
#413 Pocok256: kipróbálnék én is egy ilyen kis méregzsákot.
[ Szerkesztve ]
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
NTonee
veterán
-
capulet75
addikt
válasz #11302912 #409 üzenetére
Tényleg fárasztó már hogy foggal-körömmel véded az alternatívádat. Kit érdekel hogy nincs magyar billentyűzet, aki használja úgy is megtalálja a hun karaktereket, nekem spec dán billentyűzet van ( jobb is nekem így), amint látod azért képes vagyok írni vele. A nemzetközi gari ugyanúgy érvényesíthető, és legalább az nem a Telemax ami kb a legrosszabb hírű szervizek egyike. Én gariztattam már másik országba, semmi probléma nem volt. Ilyen "érv" hogy magyar gari (főleg a telemax) elég szánalmas. Az a gép meg mérföldekkel jobb mint az Y, és az a 4 fok az nem 4. Ja, és nem hullik szét.
#410 Pocok256: bezzeg 13'-ban simán.
[ Szerkesztve ]
Intelligencia kell ahhoz hogy egy ember belássa a tévedését. És gerinc, hogy be is ismerje.
-
CHaooSS
őstag
válasz #11302912 #395 üzenetére
WoT eléggé processzor igényes játék.
-
capulet75
addikt
válasz #11302912 #349 üzenetére
Ember, az érveid = 2-3x annyit. UGYANAZÉRT!!!!!
-
->Raizen<-
veterán
válasz #11302912 #347 üzenetére
A zsanérra visszatérve! Nekem a gépem 2014 év végi gyártású. 3. tulajdonos vagyok, a gép nem volt szervízben, és épek a csavar környékén a dolgok hátul.
(#346) Pocok256: Ne zavarjon, hogy ekkora terhelést nem csinál egy játék, meg program sem. Ez csak egy szintetikus, a valóságban nem létező terhelést csinál, és akkor sincs throttling, alapórajelen marad a cpu, ahogy eddig az összes eddigi i7-es laptopom és nem veszi vissza magát 800 mhzre. Nem fő le mint a kávé és használható marad a gép. Azt hiszem ennyi elég is lesz belőled mára.
Megmutattam hogy project cars alatt 85 fok körül marad a proci 3 ghz-re lockolva. Ez a laptop hűtés minden csak nem szar.
Gta 5 alatt is a legmelegebb mag 74 fok a gpu meg 69 fok 1 óra játék után és 35-60 fps között ugrál a sebesség fullhd-ban. A viszont hányásra.[ Szerkesztve ]
-
->Raizen<-
veterán
válasz #11302912 #342 üzenetére
Én bele állok a lövésbe! Szeretek a széllel szemben pisálni. Így megy ez, a saját szemüknek sem hisznek. De no problem, én attól még nyugodtan alszom.
(#341) capulet75:
Nem hasal le több óra gta 5 után sem, nem elégtelen a hűtés nincs igazad továbbra sem, az érveket támaszd alá, mutasd. Ja bocs az nem fog menni.(#345) CHaooSS
Csak figyelj, mindjárt keresztre feszítenek![ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
válasz #11302912 #331 üzenetére
Te most ezt direkt csinálod vagy nem tudsz olvasni egy ilyen szervíz tökéletes ?
SZerinted az normális dolog, hogy a user megveszi a gépét és utánna félórát kell buherálnia és napokig forumot olvasgatnia, hogy használni tudja ?
Szerinted az normális dolog, hogy egy gép alapból alul tervezett hűtéssel jön ki és agyonfőzi magát ?
Mindenesetre itt tényleg befejezem az utókornak megmaradnak a linkjeim a tesztjeim eredményei és eldöntheti, hogy akar e egy olyan gépet ami a teljesítményét képtelen leadni csak annak a 70% át. Akar e egy olyan gépet amit folyamat állítgatni kell és forumot kell olvasgatnia, hogy használni tudja. Akar e egy olyan gépet ami gyári beállítások mellett lefőzi a kávét és saját magát is. Akar e egy olyan gépet aminek a szervize kritikán aluli hulladék. Számodra jó mert te együtt tudsz élni ezekkel a dolgokkal, aki meg megveszi eldönti, hogy neki jó e így.
[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Pocok256
veterán
válasz #11302912 #328 üzenetére
Nem érted a lényeget amit magyarázunk ár érték arányba akkor lenne jó ha:
-Nem lenne kritikán aluli a szervíz.
-Nem törne darabokra magától a zsanér.
-Nem árulnák i7 el hisz az i7 es verziója használhatatlan.[ Szerkesztve ]
-
QwErTy42
addikt
válasz #11302912 #322 üzenetére
Te is csak azért vetted meg ezt a gépet, mert jól mutatott a specifikációs listája.
Ekkora teljesítményt egy ilyen vékony házban ilyen hűtéssel nem lehet lehűteni rendesen.
300 rongyért meg uram bocsá' nem azért vesz az ember gépet, hogy 20 percekre üljön le játszani.400 ezer forint alatt és 3 kg alatt nem igen vannak olyan gépek a piacon, amibe bele kellene rakni a négy magos i7-et.
Amit a Lenovo meg a többi gyártó csinál az parasztvakítás a köbön.
Az továbbra is tény, hogy anyaghasználatra egy hulladék az Asusokhoz képest. Szervize meg jóformán csak mutatóban van.Mindenkinek világos, hogy miért véded a laptopod: nem akarod beismerni, hogy a döntésed messze nem volt tudatos és megfontolt. Mert ha az lett volna, akkor nem erőltetted volna a semmire se jó i7-et egy ilyen fos kasztniba, hanem megelégedtél volna egy combosabb i5-tel is.
...oktalan embert észérvekkel meggyőzni nem lehet...
-
Muerte
addikt
válasz #11302912 #318 üzenetére
Ez így ebben a formában teljesen elfogadható,senki ezt a részét nem vitatta,csak azt hogy ez a gép nem "gamer",mert azoknak a kritériumoknak nem felel meg,sem hűtésben sem teljesítményben ennyi az egész.Aztán hozzám már az évek során elég sokan fordultak panasszal hogy hát ez gémer és olcsó volt és mégsem birok vele rendesen játszani,most mit csináljak? Rengeteg a laikus hozzá nem értő és félig jogosan lettek felültetve az ilyen dolgokkal,mert intenzív több órás játékra naponta az a gép nem való,de aki arra vette??? Engem legjobban ez a része zavar hogy ez pedig gémer!!! Így ajánlja a gyártó is,nem csak ezt van hasonló Acerben,Asusban is...de mitől lenne az
-
capulet75
addikt
válasz #11302912 #318 üzenetére
Honnan tudod hogy más emberek mire használják? Teljesen nonszensz állításokkal jössz, meg ilyen 600-1,5mill gépekkel. Ez mi? Az az érv hogy te nem játszol 3+ órát egyhuzamban? Meg amivel mégis az nem erőforrásigényes?
Aki ezt megveszi az fogja fel hogy belép, lenyom egy-két WoT kört és ki kell lépni mert a gép nem bírja. Aki meg többet akar játszani az droid! OMG!
[ Szerkesztve ]
-
Muerte
addikt
válasz #11302912 #316 üzenetére
Nem mondod hogy a hűtés vezérli a proci órajelét Jajj A mobil Haswell sajátossága hogy hajlamos már 80°C környékén droppolni,azaz visszavenni az órajelet,a hűtésnek ehez annyi köze van hogy elégtelen hozzá semmi más.Ha mérnél egy min.FPS-t 4x 2,5GHz-en és mérnél egyet 4x3,3GHz-en mindjárt megértenéd mi is a probléma.Ha azt állítod hogy nem melegszik át a burkolat 2-3 óra játék után az meg szimplán nem valós.Az én gépem kb.3x olyan vastag (fedlap nélkül!) mint a tiéd és nagy melegekben nálam is kb.45°C-ra felmelegszik a WASD környéke 3 óra intenzív játék után,pedig lényegesen más konstrukció mind hűtésben mind felépítésben,szóval te most nekem fizikai tényeket akarsz meghazudtolni nagyjából...Végülis,nekem8
-
Muerte
addikt
válasz #11302912 #314 üzenetére
Nekem édes mindegy ki mivel teszteli hidd el...a tényeken nem változtat semmit mert tisztában vagyok a grafikai teljesítményével és a hűtési teljesítményével is.Megértem a reakciódat hogy miért "véded" azt is elhiheted,de azt is hogy én objektíven mondok véleményt bármiről is nem elfogultságból.Egyébként egy prémium pasztával/thermal padokkal szerintem sokat lehetne javítani a hőfokokon.
[ Szerkesztve ]
-
Muerte
addikt
válasz #11302912 #312 üzenetére
Nem vitázik itt senki,a legtöbb embert valószínűleg csak az zavarja (mint engem is),hogy "gamer"-nek van titulálva egy korántsem arra való gép.A linkedben egy 2007-es Half Life 2-vel meg egy 2010-es Tomb Raider-el tesztelték,na látod azokra pont jó,de nem egy W3-ra vagy akármelyik újabb játékra.A 860M-et egy 3 évvel ezelőtt kiadott 680M/7970M is ~20%-kal veri,azok a kártyák és azoknak a teljesítménye felett lévők valók FHD-ra nem egy 860M/960M,legalábbis ha az aktuális egyre rosszabbul portolt komolyabb erőforrást igénylő játékokkal is szeretne valaki játszani.A másik része a hűtés,ami elégtelen komolyabb igénybevételre.
-
-
capulet75
addikt
-
capulet75
addikt
válasz #11302912 #251 üzenetére
A 660-760-860-960GTX belépőszintű gamer VGA. Ezek kimondottan játékra vannak tervezve az olcsóbb szegmesbe. A 30-40-50 az ami nem gémer csak játszani is lehet vele. Ezeket a Lenovo-kat jó nagy százalékban játékra veszik.
A legtöbb game egyébiránt eléggé processzorigényes, és ha a VGA terhelés közben jól ráfűt az amúgy is melegedő Haswell-re akkor megette az egészet a fene. Nem véletlenül van minden tesztben kiemelve a throttling, pont ezért nem tud a rendszer olyan hatásfokkal üzemelni mint egy rendesen hűtött másik. Az elmúlt két hónapot tesztek olvasgatásával töltöttem részben, ezekbe kb napi szinten belefutottam.(#252) Alchemist : és mondjuk lehet közben a rendszergazdát vagy informatikust is verni ostorral.
[ Szerkesztve ]
-
QwErTy42
addikt
válasz #11302912 #239 üzenetére
Most felköpök és aláállok de nem bírom szó nélkül:
(#98) QwErTy42 azon belül is a Overall, it is a pity that Lenovo - since it already offers different display versions - does not have an optional, high-end panel solution in order to keep its competitors under control. részt ajánlom figyelmedbe. Illetve ebből a részből egyet kiragadva a teljesség igénye nélkül "The UHD display tries to hide its modest measured values behind the general resolution hype."
Talán ez a tulajdonosi vélemény foglalja össze a legszebben a gépet:
"I own one of this computers and I have to say that I'm disappointed. The wireless card is the worst at the market, at 6 feet the computer starts to loose signal strength and quality. Also by the hybrid state drive makes that the computer freezes for 2 seconds sometimes while gaming. The FHD screen has the worst quality I've ever seen, really bad viewing angles and color accuracy.I sent it to the support center and they told me that is normal all those things because the parts in the computer works normally like that.
They give you good tech specs at a good price but the rest of components are the cheapest they found."
-
capulet75
addikt
válasz #11302912 #237 üzenetére
Ez hol jó vélemény? És ez a Notebookcheknet, ami a legrelevánsabb oldal. De írd csak be a gugliba hogy lenovo y50-70 broken hingle. És tedd meg azt a szívességet hogy nem válaszolsz, mert csak fújod a magadét és fel sem merül benned hogy talán még sincs igazad. További szép napot.
-
capulet75
addikt
válasz #11302912 #233 üzenetére
Sose hagyod abba igaz? Talán nézz akkor körül nemzetközi fórumokon, majd rájössz hogy az nem 5-10 ember. Az meg hogy pár milliót eladtak, nos inkább a pár tízezer lehet a reális szám.
-
capulet75
addikt
válasz #11302912 #136 üzenetére
Kicsit azért visszavehetnél az arcodból "kedves barátom", ne személyeskedj és nem kell bunkó módon megnyivánulni sem . Pár hete én is gépet kerestem játékra, első lehetőség a Lenovo Y volt, csakhogy annyi rosszat olvastam ezekről minden fórumon ( írd csak be a gugliba hogy Lenovo Y50-70 problems) hogy igen hamar elvetettem. Az én értékelésemben releváns ha már több mint száz negatív értékelést olvasok valamiről. És igen, aki játékra vesz laptoptot az meg fogja hajtani, és amikor az i7 throttling miatt minden játszhatatlan lesz akkor elgondolkodik hogy mire is adott ki 300k-t. Teljesen ésszerűtlen egy hűtőkörre kötni a CPU-t és a VGA-t (főleg ezt a cpu-t), a többi valós problémáról már ne is beszéljünk.
-
Tikakukac
titán
válasz #11302912 #136 üzenetére
Elolvasod a tesztet, aztan homlok egyenest ellene mesz, csakmert te azt HISZED, hogy mindent jobban tudsz mindenkinel.
Attól, hogy te azt hiszed, hogy én azt hiszem, hogy mindent jobban tudok mindenkinél még sajnos nem lesz igaz és így az ebből kigörgetett konklúzió sem lesz valós.
Ha te személyes harcodnak veszel egy gép védelmét, szíved joga, hidd el, rengeteg ilyennel találkozom. Minél nagyobb a tét (legyen az anyagi vagy bármilyen más érték az életből) annál erősebb lesz az önigazolás és annál nehezebb feldolgozni és megérteni a másik álláspontját és pozícióját ahonnan ezt mondja és amiért ezt mondja. Nekem is volt ilyen korszakom, de így fejlődik a jellem (vettem én is gémer gépet anno sok pénzért, 4 évvel később mikor eladtam sírva csuktam az ajtót a vevő után). Ha pedig tényleg nagyobb merítésnek gondolod a te tapasztalatidat, mint azét aki tucat ilyet küldött már át ilyenből a kezei között mindenféle kiadásban úgy, hogy már akkor ezt nyomogatta, mikor még hír szinten sem volt róla kb. semmi a neten akkor nem tudok mit tenni, visszakúszok a sötétbe és töltöm tovább szomorkás életem.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz #11302912 #128 üzenetére
Hány utolsó darabos gépet láttam én már Aztán még gyorsan előkerült a külső raktárból még 10 és a nagykerből 1 hónap alatt még 50
Nem azért nincs 20 darab a csoda Y50-ből minden boltban mert rommá vásárolnák magukat, hanem mert 300k és jellemzően nem Y50 megy el több, hanem a kiskategből így azokból tényleg lesz összesen 20 a 3 változatukból összesen, ebből meg 1-2, komolyabb gépekből talán 1-1 vagy csak rendelésre. Bár nyilván tudod hogyan megy a dolog, hiszen magad is ebben dolgozol ahogy nézem
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Pocok256
veterán
válasz #11302912 #130 üzenetére
Egyszerűen arról van szó, hogy bizonyos értékkategória fölött nem tartanak raktáron sok gépet mert ritka az olyan ember aki 500k ért akar éppen ilyen ésszerűtlen hülye gépet venni mint amit én vettem. Ugyanez a helyzet a "gamer" 300k s gépekkel is. Az átlagos vásárló 100k-200k -s kategóriát keresi emiatt abból van nagyobb raktárkészlete egy boltnak.
Attól, hogy neked azt mondják te vitted el az utolsót az nem jelenti azt, hogy ihaj nagy kereslet van rá alig tudják utána tölteni a polcokat hanem azt hogy 1 hónapban hoznak 2 db ilyen gépet és te vagy a második vásárló.
[ Szerkesztve ]
-
QwErTy42
addikt
válasz #11302912 #126 üzenetére
A túlzást abban érzem, hogy 5 alkalommal is sikerült ilyen gyorsan javítani.
Ez szöges ellentétben áll azokkal a tapasztalatokkal, hogy 30-40 nap után sem megjavítva, hanem csak összekarcolva, összeszerelmeskedve adják vissza a hibás gépet.Engem nem kell meggyőzni erről a gépről, mert a kategória sem érdekel igazán.
Ellenben elég gyanúsnak tartom, hogy azért nyomják ennyire szerencsétlen gépet, mert a nagy része még mindig a nagykerek raktáraiban rohad és már jönne az új széria.
[ Szerkesztve ]
-
QwErTy42
addikt
válasz #11302912 #124 üzenetére
Eddig tényleg nagyon tré laptopjaid lehettek a lenovok előtt. Egy Thinkpad, Elitebook, Latitude szériás laptopnak (általában) van masszív zsanérja, azok tényleg jók. A többi konzumer hulladék jó esetben kibírja a könnyed otthoni használattal a gari végéig. Persze van azért jó pár, ami még addig sem.
Statisztikának kevés.
Két nap alatt meg még általában a csere alkatrész sem jön meg. Barokkos túlzásnak érzem egy kicsit.
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
válasz #11302912 #119 üzenetére
Csak úgy megsúgom kollegának is pont ugyanolyan gépe van mint nekem
Mint mondtam nincs baj a géppel de i7 el használhatatlan. i5 elég ahhoz a vga hoz amit beleraktak és azt még le is tudja hűteni. Ettől függetlenül a repedő zsanér és a kritikán aluli szervíz azért odab*ssza azt a csodálatos ár / érték arányt
ui.: Az én gépemnél nincs értelme ár/érték arányról beszélni. Teljesen értelmetlen ilyen teljesítményű játékgépet venni főleg nekem mert igazából ki sem használom csak megtetszett a gép azért vettem meg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad T480S, 14" FHD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- Asus Rog Strix G531GT I5.9gen,16gb ram,gtx16504gb gddr5,2x512 gb ssd.
- HP 250 G3 N2840. 4gb ddr3 500gb Hdd (Bill. Gombhianyos) töltő nincs
- AKCIÓ ÚJ Bontatlan Macbook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 48GB/512GB SSD Magyar billent Azonnal átvehető.
- Dell Latitude 7490, 14" FHD Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 11, 27% áfás számla, 1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest