Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
válasz buvartacsko #64 üzenetére
na, azért 3 thinkpad után úgy gondolom, hogy van némi tapasztalatom a gépeikkel és igenis a billentyűzet... és maga a felső csoportos kiosztás az botrány... mint ahogy a kínaiak sokáig a világ legrosszabb paneljeivel szereltek rengeteg t és x gépet, mondhatnám azt is, hogy konkrétan ipari hulladékkal..
ez van, úgyis lenyomják a user torkán az olcsósítást. mert ez az. és szerintem igenis kell a kritika, főleg egy csúcstermék esetén, most nem az olcsó filléres thinkpad-nek gúnyolt gépekről beszélek, mert az senkit sem érdekel. nem mintha a lenovot bármikor is foglalkoztatná, hogy az amúgy térképen sem lévő magyarországról valaki a ph fórumon mit ír erről.....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
HÁZIGAZDA
szemben a milyen online fórummal? minden hibája mellett azért még mindig kulturált beszélgetések folynak itt, ellentétben, hát, a honi internet 99%-ával. az emberek általános butasága ellen persze mi sem tudunk tenni.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Radványi
aktív tag
Az az erzesem, hogy ebbe nem raknak trinity t pedig akkor mar kettot is vennek belole de igy maradok 1 nel
-
LLam
senior tag
gyönyörű!! (esetleg lehetne bele dedikált vga? )
Stay hungry!
-
greenfairy
tag
Az alábbi természetesen nem csak válaszként értendő, de abszolút egyetértek az előttem szólóval.
Kb. 1.000.000 : 1 -hez annak az esélye, hogy beírok egy ilyen fórumba, de most mégis megteszem.
Az emberek általánosságban magukból indulnak ki, s ebből fakadóan a saját igényeikkel foglalkoznak. Ha pedig ezeket akarod beletenni egy gépbe, akkor hamar rá kell jönni, hogy mindez lehetetlen. Ebből fakadóan egy igényesebb ember rögtön le tud szólni bármit. (Az igénytelen is.) Ilyenek vagyunk, s ezt tudomásul kell venni. Hangulatjavítás céljából jobb lenne, ha néha a pozitívumokat is megpróbálnánk kiemelni.Ha én most össze akarnám tenni csak az öt legfőbb tulajdonságot, ami egy ilyen gépbe kell máris elmondhatnám, szinte mindegyik esetben, hogy ez és ez jobb...
Csak példának:
Felbontás:
Miért pont 1600x900? Miért nem full HD, hiszen akkor jobban tudom a filmeket nézni?.... Nos nem erre való.
Miért nem IPS? A Dell moncsim az, és meg kell mondjam elégedett is vagyok vele.... (Nemrég olvastam valahol, hogy a legtöbben akik IPS-t szeretnének, jellemzően nem is ismerik fel egy tesztben, pfff... DE csak nem 3 mp alatt, hanem a VALÓS használat közben.) - Tényleg szükséges egy munkagépnek IPS-nek lenni? (Szerintem igen...)DE jelen esetben pl. a fő kérdés, hogy a laptop, hogy lett fő munkaeszköz? Persze most mindent meg lehet magyarázni, hogy vannak olyan munkakörök, meg minden, ahol csak ez a jó megoldás. Igen van ilyen, méghozzá baromi kevés. Aki munkára keres, az persze szeretne egy ilyen kis klafa gépet de TUDJA, hogy ez nem neki való, hiszen nem strapabíró, több vele a kompromisszum, mint egy valódi munkagéppel, stb. stb.
Aki ezt keresi, az valójában egy utazós, második, villantós, keveset rajta dolgozós gépet keres.Tök jó lenne ha legalább nagyjából a helyén kezelné mindenki a használat szerinti megkülönböztetést, és feltenné az alapkérdéseket, mikor beír és ócsárol.... Kinek? Mire? Stb. készül a termék, amit éppen le akar szólni.
Én egy pont ilyen gépet keresek, de olyan billentyűzettel, mint a Logi K800, monitor, mint Dell U2711, csendes mint a fene, tud legalább 6 órát minden strapa mellett, és gyönyörű.
Kis megalkuvásokkal, ez a szinte tökéletes gép, akár megfelelő is lehet, mert a fő szempontok nagyjából stimmelnek, és ami egy férfiember számára mindig is a legfontosabb: SZÉP.
Már csak a Yoga lehet az ellenfele.[ Szerkesztve ]
-
-
Tomy Yayo
senior tag
"Nem lesz ez így jó... Egyre rosszabb felépítésű gépeket terveznek a kínaiak. Mondhatni, a ThinkPad-nek annyi.
Pl.: Ez a billentyűzet... ez most mi??? (És ez csak egy a sok "probléma" közül)"
És ezeket csak így kezdésnek a semmiből, mindenféle indoklás vagy magyarázat nélkül, hogy miért is nem tudnak tervezni a kínaiak.
Csak azért volt fura, mert ugyanannyit tudsz a masszivitásáról, meg minőségéről (sőt ezesetben még a hardverről is), mint itt bárki más: semmit. Ennek ellenére, szerinted tele van ez a gép "problémákkal"...
u.i: ezzel az egy hsz-el részemről lezárva, nem hinném, hogy borzolom a fórumot. Én biztos nem
Régi megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Tomy Yayo
-
Blax
tag
válasz Tomy Yayo #60 üzenetére
Előre elnézésedet kérem, de te valamit vagy félre, vagy nem olvastál el a korábbi hozzászólásaimban (vagy nem sikerült megértened.) Kérem szépen bekopizni a "fikázós/szarozós" részt!
Szerkesztésben: lehetőleg akkor privátban, ne borzoljuk a szakmai fórumot ilyenekkel.
[ Szerkesztve ]
-
Alchemist
addikt
válasz fordfairlane #56 üzenetére
manapság pedig a vastagság és súlycsökkentés fontos szempont
...de azért nem akármilyen áron.
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
Tomy Yayo
senior tag
Nem értem mi bajod van ezekkel a billentyűzetekkel, meg úgy általában a géppel. Két hónap múlva jön ki, de már itt osztod, hogy milyen gáz, meg hol van ez a régi ThinkPadekhez képest. Kérdem én: honnan a fészkes fenéből tudod te, milyen ez a gép? Talán mérnök vagy a Lenovonál, és nap mint nap ilyeneket bütykölsz, vagy mi?
A billentyűzetről meg annyit, hogy isteni, nem hinném hogy akár csak 5 percnyi tapasztalat után is ilyet írnál róluk. Anélkül hogy próbáltad volna, meg inkább csendben kéne maradni. Jó ideje ez van már a gépeiken, én konkrétan a napokban fejezem be a szakdolgozatomat egy ilyennel egy 11,6"-os gépen. És 70 oldalt, többszöri szerkesztéssel, átírással stb. nagyszerű volt ezen megírni. És már korábban használtam Dell-eket, HP-kat, stb. mégse akadt semmi gondom a kiosztással, pillanatok alatt meg lehet szokni, és jobban is tetszik egyébként mint néhány más gépnél, ahol hagyományosabb.
Imádom, hogy minden alap és indoklás nélkül szapulod a gépeiket... Írd már le egyszer azt is, hogy ez MIÉRT szar, meg az MIÉRT szar...
[ Szerkesztve ]
-
-
Blax
tag
válasz audi100td #57 üzenetére
Oké, most az összeset én se soroltam fel (szervizes is voltam, ott is megfordult pár a kezeim között, jelenleg meg van vagy 1000 TP a környezetemben,) csak azokat, amiket én használtam hosszú időn keresztül. Éééés igazad van teljes mértékben, nem kellett volna hozzányúlni.
Majd meglátjuk, hogy milyenek lesznek, azért kíváncsi vagyok az új gépekre.Off2: A Dell 6420-asom billentyűzetvilágítása iszonyatosan jól meg van oldva.
-
audi100td
nagyúr
Én is úgy írom ezt, hogy ezek a gépek jártak nálam eddig: T20, T42, T60, T61, T61p, X31, X40, X41, X60, X200s. Most egy X201-et használok, de várom már az X230-at, A chiclet keyboard különösebben nem izgat, legalább hátulról van megvilágítva, a kiosztásnak viszont én sem örülök, a régi elrendezéshez nem kellett volna hozzányúlni, jól át volt az gondolva, az újban nem igen látok logikát.
-
fordfairlane
veterán
Az eredeti Thinkpad billentyűzet egyébként valóban remek, de vastag és nehéz, manapság pedig a vastagság és súlycsökkentés fontos szempont. Jól mutatja ezt a tabletek térhódítása. Márpedig a Lenovo is a piacról él, nem hagyhatja figyelmen kívül a felhasználók megváltozott preferenciáit.
x gon' give it to ya
-
-
audi100td
nagyúr
Az előző X1-nek is hasonló billentyűzete volt, igaz nem próbáltam, de csak jót olvastam róla. Az IBM azért adta el a brandet mert nem tudta már nyereségesen üzemeltetni. A lenovonak egyértleműen változtatnia kellett a stratégián és néhány kivételtől eltekintve szerintem jó irányba haladnak. Nekem egyedül az új kiosztás nem szimpatikus, de chiclet style keyboard-ok közül a lenovoé az egyik legjobb a piacon, ha nem a legjobb.
[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
-
Blax
tag
Nem lesz ez így jó... Egyre rosszabb felépítésű gépeket terveznek a kínaiak. Mondhatni, a ThinkPad-nek annyi.
-
Tyren
aktív tag
válasz buvartacsko #41 üzenetére
Viszont a képek alapján valami elképesztően jól néz ki a gép. Szerintem VAIO-n kívül még nem láttam ennél szebb gépet
''A barátaid megtanítanak arra, amit tudni szeretnél, az ellenségeid pedig arra, amit tudnod kell.''
-
MrSealRD
veterán
válasz buvartacsko #27 üzenetére
1:38-nál azt mondja: wide viewing angles...lehet IPS-t kap? vagy csak marketing?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Tyren
aktív tag
válasz buvartacsko #34 üzenetére
Az sajnos nem 2 cm, hanem a duplája és nem is 13"-os méretű a ház. A 14-es ház nekem már nagy. A 13"-os méret számomra az, mai még kényelmesen cipelhető sokat és a mérete is jó. Egy időben sokat szemezgettem a T420is-sel és az X220-szal is, csak az egyik kicsi, a másik nagy Plusz a T420is csak egy ideig volt kapható, a rendes T420s pedig azért kegyetlen drága
''A barátaid megtanítanak arra, amit tudni szeretnél, az ellenségeid pedig arra, amit tudnod kell.''
-
kiskaktusz
addikt
Bitang cucc. A képek alapján matt kijelzővel. Várom..
"Don't try to understand women... ...women understand women and they hate each other."
-
Tyren
aktív tag
Ha tényleg akkora, mint az Air és belefért egy 14"-os kijelző, akkor bravó.
Ellenben nem tudom elhinni, hogy a hűtést normálisan meg tudják majd oldani. Illetve az akksiidőre is kíváncsi leszek, az X1-nél valami szégyen volt, most pedig vékonyabb ház+nagyobb kijelző... Rossz előjel.
Lehetett volna 2cm vastag, normális hűtéssel és 10 órás akksival és akkor tényleg álomgép (egy picit azért így is)''A barátaid megtanítanak arra, amit tudni szeretnél, az ellenségeid pedig arra, amit tudnod kell.''
-
geoff
tag
Ah... ez az idealis munkagep Vegre rendes felbontas, konnyu, vekony. A mostani X220-ammal a legnagyobb bajom a kis felbontasa, ez gyak. kompromisszumoktol mentes lenne
-
Tomy Yayo
senior tag
válasz freemanone #30 üzenetére
Biosban mindegyiknél be lehet állítani, hogy a bal sarokban legyen a Ctrl... Konkrétan visszacseréli a Ctrl meg az Fn helyét. Nekem is így van, mert tanultam gépelni, és vakon úgyis mindig oda nyúlok érte.
-
freemanone
addikt
szépnek szép, meg vékony, meg a HW tuti rendben lesz, dehogy ezt nem merném úgy használni mint a T420at az biztos... az nincs kímélve, nem babusgatom, mert tudom hogy iszonyat erős a vázuk!
A normális billentyűkiosztás még mindig nem az erősségük az is tuti.....
Átpakolhatnák végre a ctrl-t oda ahova való..... a bal sarokba!!! Az első TP-m óta utálom ezt. -
ro_bert17
őstag
3:17-nél tök ujjlenyomatosnak látszik.
-
Tomy Yayo
senior tag
Ahhhhhhh.... nyáltócsa gyűlik a padlón Ha belegebedek is szerzek egyszer egy ilyet. Ha 3 év múlva használtan, akkor is Olyan ez gép, mintha az E120-asunkra rácsaptak volna egy nagy péklapáttal, laposabb, szélesebb, de a külső maradt hál'Istennek.
[ Szerkesztve ]
-
buvartacsko
addikt
videó. matt kijelző.
-
M@trixfan
addikt
Egész jó gép. Minőségben ez és a Samsung Series 9 900X3B ami releváns a MacBook Air mellett. Nyilván most húz bele mindenki mert tudják, hogy nemsokára jön az új Air és az új MBP ami elég durva újításokat hoz.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
zdanee
őstag
De vajon miért van a PrintScreen az AltGr és a Ctrl között? Egyáltalán miért van neki külön gomb, ha így spórolunk a hellyel, hogy a szerkesztőblokkot is szét kellett szórni?
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
zoli03
őstag
válasz buvartacsko #21 üzenetére
"mit akarsz tudni az aksiról? :S rapid charge a 2011-es X1 óta van, mi a gond ezzel ? nyilván úgy van megcsinálva hogy rendben legyen."
Hát elég nagy árammal tölthetik, ha fél óra alatt visszatöltik bele a kapacitás 80%-át. Én a saját lithium akkumat biztos nem tölteném így. Az meg, hogy nem árt neki, szinte kizárt. Már az árt neki, amennyire melegedhet ilyen töltésnél. Az már más kérdés, hogy addig kibírja, amíg a gyár tervezte, utána meg már mindegy nekik (vagyis nem, mert veszel majd újat).
-
Ringman
nagyúr
hmm ez új, nekem régebbi gépekhez volt szerencsém, de nem üdvözlöm az ötletet.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Graphics
Jómunkásember
úgy van megcsinálva, hogy a profit maximalizálva legyen
Akinek kell, megveszi
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
buvartacsko
addikt
Te azt vágod hogy a ThinkPad T400s óta vilagít minden gépen a power gomb?!
"két hónapon belül boltokban? még azt se tudjuk milyen proci, milyen akksi
Rapid Charge technológia -> nem árt ez az akksi tartósságnak?"mit akarsz tudni az aksiról? :S rapid charge a 2011-es X1 óta van, mi a gond ezzel ? nyilván úgy van megcsinálva hogy rendben legyen. a proci meg eléggé nyilvánvaló hogy ivy bridge...
-
Ringman
nagyúr
válasz buvartacsko #16 üzenetére
világít a power-gomb ide is elért a parasztvakítás-faktor?
(a hatosblokk szétrobbantása mellett.)Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
lujó55
addikt
két hónapon belül boltokban? még azt se tudjuk milyen proci, milyen akksi
Rapid Charge technológia -> nem árt ez az akksi tartósságnak? -
Integra
titán
nincsen olyan, hogy extra profit, profit maximalizálás van csak.
szakadjunk már le ezekről a teljesen értelmezhetetlen és nem létező nonsense szóhasználatokrólmellesleg az a felső gombsor egy agyrém, a kommersz gagyi itt is elkezd hódítani, gyalázat meg a szigetes klavi is..
[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Angel1981
veterán
Most akkor mi a különbség egy Ultrabook, és egy ultravékony notebook között?
Az utóbbi nem feltétlen teljesíti az Intel minden előírását, és nincs benne részesedése? -
Oliverda
félisten
Úgy látszik, hogy végre elfelejtik az ízléstelen, tükröződő borítást ami az előd kijelzője előtt volt. Az szvsz elég sokat rontott az összképen. A felbontás növelése egy jó húzás volt, bár szerintem már alapnak kéne lenni, hogy a komolyabb 14+ colos gépek minimum ilyen felbontással jöjjenek. Összességben nekem szimpatikusabb első látásra mint az korábbi X1. Gondolom az áráról majd nem lehet elmondani ugyanezt.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Gusztáv
addikt
Ez szép lett, de gondolom horror áron fog érkezni. Az nem derül ki, hogy sd kártyaolvasó van e benne .
[ Szerkesztve ]
Laci
-
Tomy Yayo
senior tag
Ez a gép az első képpel levett a lábamról. Nagyon kéne. Kár, hogy hónapok alatt keresem meg az árát Ha az első fél milla környékén kezdett, és még az se olyan régi, akkor mennyi lesz ez...
-
rudi
nagyúr
Léfontos a vékonyság, mert akkor kevesenn anyag fogy! Az csak hab a tortán, hogy sikerült úgy csavarni a dolgokat (kb. minden piacon tévétől a merevlemezig), hogy az anyagspórolásért vékonyság címen extra profitot lehet lehúzni.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
Ringman
nagyúr
az engem is bosszant, de sajnos csak az apple képes arra, hogy 16:10-es panelt rakjon a gépeibe (az meg glossy, szóval az sem jó). már a kis előrelépést is értékelni kell
+ a nagy touchpad miatt magasabb a gép, szerintem alacsonyabb is elegendő lenne.
szerk:
(#7) Duliee
talán ha nem lenne ekkora vékonyságfétis, akkor lehetne elegendő anyag (magasabb perem) a kijelzőben az alsó-felső sáv méretének rovására.[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
törölt tag
-
Graphics
Jómunkásember
Csak ha beleteszik a 16:10-et szerintem nem maradna anyag a kávában, csavarodna amerre csak lehet...
Tirexi -> Aurasync -> NvidiaRTX néven folytatja áldásos ténykedését 2025-ben...Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
macilaci78
nagyúr
Szép.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Ringman
nagyúr
80%-os töltöttség fél óra alatt - nem rezsó ilyen vastagsággal?
végre értelmesebb kijelző van benne, nem kétcentis oldalsó kávával.
-
raper
senior tag
Nekem bejönne egy ilyen masina. S végre már átléptek a 1366*768 felett.
-
Sunabouzu
csendes tag
A kijelző mintha végre matt lenne?
Schnauzbart ist horizontale Aufrufezeichen!
-
Tyren
aktív tag
Ez így nagyon vékony... Szinte biztos, hogy a hűtés kárára fog menni. 2cm alá menni csak akkor éri meg, ha villogni akar valaki a géppel. Azt meg meg lehetne hagyni az almás masináknak...
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Androidos fejegységek
- Sorozatok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Gaming notebook topik
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7400 Notebook/Laptop, 14" FHD IPS, I7-8665U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W10/11, 27% áfá
- Dell Latitude E7470 /16GB RAM, 512GB Samsung NVMe/
- Lenovo Thinkpad T480S, 14" FHD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10, 27% áfás számla, 1 év
- MSI Cyborg - i5-13420H - RTX 4050 6GB - 512GB SSD - 16GB RAM - 15,6" FHD 144Hz, ÚJ! 3 év gar
- Eladó Lenovo Ideapad 5 Pro 16ARH7 16GB/1TB
- Lenovo LOQ 15AHP9 - Ryzen 7 8845HS, 32GB DDR5, 1TB, nVidia 4050 6GB 105W, 28 hó Premium garancia
- Lenovo T450 LAPTOP AKCIÓ! 5. gen. Core i5 / VIL. MAGYAR BILL. / 8 GB RAM / 240 SSD / 2 x AKKU!
- Acer aspire 515G eladó
- Lenovo Thinkpad egyben vagy darabokban
- Fujitsu Siemens Amilo PA2510 laptop + Samsung N145 PLUS laptop
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest