Új hozzászólás Aktív témák
-
zetor2000
őstag
Vélhetően a vezetékmentesség is szem előtt volt, amikor megszületett ez a kártya. Általában ha kinyitsz egy Apple gépet, nem sok vezetéket látsz. Itt is ez lehetett a(z egyik) cél. Ha emellett megoldja a tápellátást is, akkor meg miért ne? Másrészt a kártyának is egy stabilitást, nem lötyög annyira a slotban.
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
-
Robitrix
senior tag
Hmmmm.. vajon az ár tartalmazni fogja a mellékelt ajándék atomerőmű árát is, ami a működéshez kell?
-
kisbalázs
tag
Ebben az új mac proban csak a videókártya az érdekes, a többi túlárazott semmiség reszelő dobozban. Gondolom azért nyitható olyan könnyen mert folyton porszivózni kell majd.
Johnny Mnemonic 2021:320gb-t töltött az agyába és majdnem meghalt, inkább pendrive a s?ggébe!
-
ivarg
tag
-
7Heads Drago
veterán
Huuha [link]
Ez eléggé durva cucc lesz 50k dollárért[ Szerkesztve ]
Úgy jól laktam, mint a duda, Hála Neked, egek Ura.
-
azbest
félisten
"A hülye nyáklapi tápcsati csak azért, hogy másba be se lehessen tenni?"
Vagy szimplán azért, mert egy nyákon olcsóbb, mint több nyákból összelegózni. És itt nem egy pcie hub van, ami a két gpu közt elosztja a 16 sávot. A képeket elnézve az alaplapról, nekem úgy tűnik, hogy szabványos gpu slot feletti másik 16x csati, mintha ugyanazokra a sávokra lenne kötve, mint a nem szabványos hátsó gpu slot. Szóval ezek mintha 32 sávot használnának. Lehet bonyolultabb a nyák, de nincsenek lógó kábelek és a levegő útjában lévő panelek.
Érdekes megoldásnak tűnik. A kuka mac proban is egyedi nyákos gpu volt, nem? De más fajta kártyákból is van mindenfelé egyedi nyákos egpu megoldás is. Szóval nem annyira ritka, hogy nem sima asztali kártya formátumban készítenek kártyát.
-
GodGamer5
addikt
Ez embertelenül durva lett.
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
Johnny_vT
senior tag
-
X2N
őstag
AMD Kazán 2.0
[ Szerkesztve ]
-
Duck663
őstag
Igen? A mestertől idéztem? Fel sem tűnt!
De akkor még egy, szintén a mestertől, emlékeim szerint az egyik cikkben írta, hogy a Metal speckó tesszellációt használ. Lehet pl.: ilyen oka is, hogy nem az nv termékeit használja, persze nem konkrétan maga a tesszelláció. Ezzel arra akarok kilukadni, hogy látható az Apple sok tekintetben megy a maga feje után, megpróbál dolgokat talán mások hibáiból tanulva máshogy, esetleg jobban csinálni, amire valószínűleg az nv nem adott semmilyen teret, nem volt partner, így nem volt megfelelő számukra. A CL vagy tesszelláció csak egy-egy eleme ennek. Ami érdekesebb kérdés, hogy az Xe megjelenése után mi lesz?! Mennyire lesz jó, és merre tereli majd az almagyárat?! Az Xe mellett valszeg az Intel már nem akarja a Radeonokat ott látni, illetve nehezen tudom elképzelni, hogy a Ryzenek mellett az AMD ne próbálná meg fűzni az Apple-t, hogy váltsanak.
Majd a teszteken kiderül, gondolom lesz akihez eljut egy-egy ilyen példány.
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
Lacika112
aktív tag
Duo spec nem hinném "kamu"
A dupla gpu kártyák mindig is leválogatott példányokból lett összefabrikálva.
A "kaki" megy a szimplába, a "legjobbak" meg a Duo alapanyaga.Amióta a világ a világ így ment......
ha meghúzom a kocsidat az oc-nek számít?
-
leviske
veterán
A hozzászólásod kicsit olyan érzést kelt, mintha megragadtál volna az OpenCL korszaknál, ami vízválasztó volt az nVidia és Apple viszonyában. Abu cikkeit én is olvastam, azokból felesleges idézni.
Visszatérve magára a Duo adataira, nem kizárt, hogy az már válogatott lapkákat tartalmaz és jóval alacsonyabb feszültség értékek mellett is képes hozni az órajeleket. Elvégre majdcsak fél évvel jön a Vega 20 debüt után.
[ Szerkesztve ]
-
Duck663
őstag
Hát nem egészen. Az AMD dokumentálja (publikusan) a hardvereket az nv nem, és egy csomó dolgot nem is kínál amit az AMD igen. Korábban csak nv vezérlők voltak az Apple gépekbe, ma már nem, ennek nem az AMD vagy az Apple az oka, hanem az nv, mert nem akarják kiszolgálni az Apple speciális igényeit. Meg tudnák írni? Persze, ugyanúgy, persze. De mégsem, mert ahhoz semmilyen feltétel nem adott. Az nv nem akarja hogy a fejlesztő szabad kezet kapjon, szabadon "alkosson". Ez szerintem egyébként a hardvereik minőségéről mond el a legtöbbet (a minőség nem egyenlő a sebességgel). Lásd Intel réskupacai.
Igen-igen, még mindig Win7-et használok, és ha így haladunk még 2030-ban is így lesz.
-
nagyúr
Nem az AMD fejlesztette ennyi.. ez az Apple megoldása és tervezése amihez az AMD adott GPU-t és ennyi...
Ahogy valszeg a szoftver is saját részben ami hajtja (driver stb), AMD meg csak a standard dolgokat adta át + dokumentációt.
[ Szerkesztve ]
Steam/Origin/Uplay/PSN/Xbox: FollowTheORI / BF Discord server: https://discord.gg/9ezkK3m
-
leviske
veterán
válasz Carlos Padre #28 üzenetére
Ugyanúgy, ahogy megírták Radeonra. Mindenesetre nem arról beszéltem, hogy "fanboyságból" maradt volna Cook csapata az AMD mellett. Viszont lett volna más opciójuk is, de a Radeon termékek mellett maradtak. Azaz az Apple egy hűséges partnernek bizonyult, teljesen logikus akár csak miattuk is fejleszteni egy terméket.
Az meg csak totál mellékes dolog, hogy ahhoz képest, hogy hány prototípus Radeon nem került sose piacra, a Vega Pro II Duo kifejezetten olcsó megoldásnak tűnik azzal, hogy az Apple vevő volt rá. (És igen, itt arra célzok, hogy valószínűleg egy Navi 10 alapú megoldásnak készítette elő a terepet.)
-
AAAgold
senior tag
combos cucc, de a specifikáció picit sántit
"Miért imádják az aranyat? Nem lehet megenni..."
-
törölt tag
22,5 millió maxosan !
-
energy4ever
addikt
Nem kell meglepodni, az osszes dupla GPU-s kari ilyen!
6990,7990, Pro duo...
6990-nel azt urtak valogatott chipsetbol van, es kevesebb fesszel is beeri. Aztan kerdes mi igaz ebbol. Szerintem ahogy az elottem szolok is irtak, bevan allitva ezeknel egy max fogyasztas amit nem lepnek tul. -
leviske
veterán
-
pomorski
őstag
Köszi a hírt!
-
Predatorr
őstag
Érdekesek a fogyasztási adatok. A hírt látva azt hittem, ez már jó fűtésre Alaszkában is.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Duck663
őstag
Honnan tudod, hogy csak ide érkezik maga a technológia. Lehet a VEGA II idejön, de honnan tudod, hogy pl.: a Naviból nem lesz egy dupla GPU-s megoldás mondjuk Radeon RX 5900 névvel? A technológiai alapokat a VEGA II-ben rakták le, majd a Naviban továbbfejlesztették. Az Apple megfizeti, hogy ez bekerüljön ilyen módon ide, akkor megcsinálják. Aki ilyet vesz az fizeti ki, nem az AMD. Lehet rámentek volna a Navira is, de mondjuk azt mondták, hogy csak akkor kapják meg, ha Ryzen kerül alá. Egy csomó kérdés van, amire nem tudjuk a választ.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Johnny_vT #17 üzenetére
Azért az IF gondolom, nem olyan gyors, mintha közvetlen érné el az egyik GPU a másik VRAM-ját.
Ezenkívűl gamer szemszögből ez még mindig két külön GPU, de lehet, hogyx a DX12/Vulkan már ezt egyként tudja kezelni.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Johnny_vT
senior tag
Csak az én szemem akadt meg ezen...?
"különlegessége az Infinity Fabric, amely a GPU-kat memóriakoherens formában tudja összekötni"
Jól értem, hogy ez bottleneck nélküli echte multi-GPU-t jelent?
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
Carlos Padre
veterán
Alakul ez.
Genyó vagyok, ha hülye vagy megmondom.
-
nagyúr
vagy rossz értékek vannak ott feltüntetve. a szabvány pcie 75w-ig jó, az apple kiterjesztése pedig 475w-ig. ez így 550.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
félisten
Jogos, afelett elsiklottam.
Akkor más lesz, pl.:
1.) vagy lehetséges bizonyos esetekben a max tempó elérése a TDP kereten belül is (legfelejbb a sima többféle esetben éri el a maxot a relatív nagyobb TDP keret miatt),
2.) vagy a Duo max tempónál közelebb kerül a 475W-hoz, mint a sima a 300W-hoz,
3.) vagy tényleg a NYÁK fogyaszt ennyit.[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
Duddi
aktív tag
(#2) Bici
Az lehet hogy a hűtés ennyit bír viszont a táblázatban a duónál ugyan az az órajel szerepel mint a simánál. és ugyan az a memória bandwith is.Szóval az lapján nincs szó arról hogy fele vagy 2/3 tempón menne a két csip hogy beleférjen.
Kíváncsi vagyok mi a turpisság.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Tehát tényleg jól értem, hogy a Radeon Pro Vega II kizárólag MacPróba érkezik? A hülye nyáklapi tápcsati csak azért, hogy másba be se lehessen tenni? AMD azért a néhány MacPróért fejlesztett egy egész termékcsaládot. Mit szívtak ezek?
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Duddi
aktív tag
Érdekes a fogyasztása.
A szimpla 300W
A duo 475WSzóval a második csip csak 175W ot eszik akkor az első csip esetében mi eszi meg azt a + 125w ot ? a PCB ??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte RX 6800 XT Gaming OC 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest