- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- A Perplexity felvásárlását fontolgatja az Apple
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- SSD kibeszélő
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asztrofotózás
- Léghűtés topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
llax
senior tag
válasz
waterman_ #48 üzenetére
Nem az lenne a kívánságom, hogy holnaptól egy lapon se legyen PCI... Hanem az, hogy szállingózhatnának lassan a tisztán PCIe lapok... (egyébként én is PCI-s BT878-as tunert használok)
az a gond, hogy nem mindenki dobja ki a gép teljes belét
Nekem sem szokásom. Legutóbb is csak egy kis felújítást terveztem az "első" gépemnél, a bevásárlást eredetileg ennek megfelelően kezdtem. De a végén csak az említett tunerkártya, meg a korábbi HDD-kből a két legfiatalabb maradt... A végén még tápot és házat is újat kapott az új konfigA "régi" alkatrészekből "felújítottam" a "második" konfigot, a "második" alaktrészeiből összejött egy harmadik gép, amit családon belül továbbadtam, a korábban továbbadott szintén "családon belül maradt"... De a perifériák is hasonló utakat járnak be... Szóval kidobva semmi nincs
-
llax
senior tag
válasz
waterman_ #16 üzenetére
De elvileg akár egy sávval is mehet egy 2 GPU-s csúcskártya
(a sávszél más téma...)
Ami kicsit érdekes számomra: a PCIe elterjedésekor a felső-közép és csúcs lapokon hagytak 1-2 PCI foglalatot. Viszont akkor még nem volt elég széles választék PCIe kártyákból. Most, 2009-ben, amikor gyakorlatilag elhagyható lenne a PCI a lapok többségéről, van 2-3 csatlakozó is. Persze maradhatna PCI-vel ellátott lap is, gondolva a korábban nagyobb értékű PCI kártyába bruházó felhasználókra is, de aki teljesen új konfigban gondolkodik, annak már felesleges (ugyanúgy, mint a PATA).
Mindezt arra alapozom, hogy legtöbb (nem kimondottan PH!-s) user gépében vagy nincs bővítőkártya (mivel a VGA is integrált), vagy max. 1db. VGA. Aki bővíteni akar, gyakorlatilag mindent kap PCIe változatban (már a Creative is kezd észbe kapni). Tunerkártyánál lassan lehetlesz váltani DVB-T-re képes (inkább hibrid) változatokra, tehát a régi PCI-s mehet asztali dísznek. Komolyabb RAID kártyáknál jó ideje nem jellemző a 32 bites PCI.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Tsarevna - Akciójáték a szláv mitológia alapján
- Steam topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motoros topic
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest