Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• gyulank

addikt

Kis teljesítmény átadására, esetleg ha nem akarod kifúrni a falat, hogy külső hőmérőt megtápláld árammal, mert nem akarsz elemet cserélni, ott ablakon át jól jöhet. A mobil töltésnél meg csak azért lenne kényelmesebb így tölteni, mert rossz a csatlakozója. Biztos ki lehetne találni olyan csatlakozót, amivel fektetve, vagy állítva egy kézzel egy mozdulattal ki lehet venni. De se mobilnál, se másnál nem látom előnynek, hogy egy konkrét helyen kell lennie, és pont. Ott töltöm a telefonom, ahol épp többet vagyok, a közelembe. A nagy teljesítményű átvitellel két fő problémám van. Első, hogy biztonsági szempontból, könnyebb elfeledkezni arról, hogy kikapcsoljam az adót, meg mindegyik adót, mint, hogy kihúzzam a konkrét készülék dugóját. Eddig még, ha kihúztam a dugót, biztos lehettem benne, hogy nem üt agyon. A másik, hogy a dekoráción kívül semmi értelme nincs. Egy fix, vagy beépített készüléknél semmi értelme. Egy hordozható készüléket meg egy helyre korlátoz. A sugárzása a testre lehet nem olyan veszélyes, mint az indukciós főzőlap se, de azért mondjuk nem szívesen lennék egy induktív hevítő közelébe. De ha mondjuk felmelegedhetnek, vagy szikrázhatnak, vagy töltéskülönbség alakulhat ki különböző odatett fémek közt, akkor ezek is okozhatnak kellemetlenséget. Elég egy kis figyelmetlenség hozzá. Arról nem beszélve, hogy az ilyenek fogyasztanak, ha kell, ha nem, plusz, ha nem is nagy a veszteség, akkor is veszteségesebb a vezetéknél, és sok kicsi sokra megy. Márpedig, ha valaki ilyet épít a házába, akkor biztos nem egyet használna. Nem értem, hogy a kényelem, és design, miért megy a biztonság, és hatékonyság rovására. Minthogy már lassan semmin sincs főkapcsoló se.

Új hozzászólás Aktív témák