Hirdetés

2019. június 25., kedd

Hozzászólások

(#1) lemusz


lemusz
(PH! addikt)

Örülök az anti laggnak, de csgoban többszáz fpsnél valszeg lópikulát se fog gyorsítani. Pubgben viszont jól jöhet. [link]

(#2) Duck663


Duck663
(senior tag)

"Az E3-on szintén bemutatott Radeon Image Sharpening (RIS) szűrő is a fentiekkel kézen fogva jön a fejlesztés alatt álló csomagban, ugyanakkor ez már csupán a Radeon RX 5700-as sorozatú grafikus vezérlőkkel fog működni, viszont aktiválható DirectX 9, 12 és Vulkan API-val is, de csak Windows 10 operációs rendszeren."

Hogy fulladnátok meg egy kanál vízbe! (Igen még mindig rendkívül imádom a Winfoskupac 10-et, sőt egyre jobban.)

"Saber Interactive, Luminous Productions, a Codemasters, az Ubisoft, a WB Games, a Capcom, a Stardock, a Unity, a Rebellion, a QLOC, a Teyon, a Gearbox Software, a Shiver Games, a 11 bit studios, a Croteam, az EXOR Studios, valamint a NetherRealm Studios." Hol az EA?

Egy VEGA mindenek felett, na jó akkor majd a Navi! :D De most már aztán elég legyen a b@szakodásból. Igen, Win7-et használok, hogy ez büntetés lenne? Nem nagyobb, mint a Win10 önmagában.

(#3) Steven válasza Duck663 (#2) üzenetére


Steven
(PH! addikt)

kíváncsi vagyok mikor , le cseng a win 10 is mint a többi öreg os és lesz mondjuk win 20 hány user fog károgni a változás miatt....

:D

Valami okosat kéne ide írni ááá : OKOS :D just smile

(#4) Silenc3Hun válasza Duck663 (#2) üzenetére


Silenc3Hun
(őstag)

Akárhogy is kapálóztok, nem fognak egy idén 10 éves rendszerhez támogatást írni. El kell fogadni, a Win7 a múlt, nincs már egy egész éve hátra, ennyi időre pénzkidobás az AMD-nek portolni. Nem tökéletes a Win10, ez tény, de lassan nem marad más választás (főleg, hogy az AMD elvágta a Win8.1 supportot is)

(#5) Beretvás válasza Steven (#3) üzenetére


Beretvás
(PH! addikt)

Az összes IS..:D

Battlenet: Nightbreaker#1234/ Steam id: Beretvás

(#6) kikikirly válasza Duck663 (#2) üzenetére


kikikirly
(senior tag)
LOGOUT blog

Radeon Image Sharpening:
Kinagyítva is alig van különbség,pedig FullHD 27 colon nézem és lehet benne görgetni szóval több képpontból áll mint a monitorom felbontása,de én csak 1920x1080 nyi képkockát látok.Azt igy belenagyitva sincs szinte semmi különbség.Még jó hogy minimális teljesítmény igénye van. ;]
Good job AMD. :C

(#7) koby11h válasza Beretvás (#5) üzenetére


koby11h
(kvázi-tag)

Senki, a Windows 10 az utolsó Windows, ha nem tudnak már mit fejleszteni rajta, akkor a Microsoft letörli a forráskódját és mindenki át fog állni OSX-re vagy Linuxra...

(#8) Silenc3Hun válasza kikikirly (#6) üzenetére


Silenc3Hun
(őstag)

Ennél már csak az lenne szebb, ha nem csinálna semmit, de bekapcsolva felezné az FPS-t ;]

(#9) Dragon3000 válasza kikikirly (#6) üzenetére


Dragon3000
(senior tag)

Nem nagyítottam a képeken semmit, de az alapból látszik, hogy on-nál élesebb a kép, de kérdés, hogy mennyire van belenyúlva az alap képbe.

(#10) Duck663 válasza Steven (#3) üzenetére


Duck663
(senior tag)

Bár jönne egy Win "20" vagy valami, de ezt a 10-es irányt már nagyon elengedhetnék. A mindenféle akciók ellenére is nyögvenyelősen sikerül csak terjeszteni, ideje lenne már elgondolkozniuk, hogy mi a .....ért állnak ellen a felhasználók, illetve menekül vissza aki teheti.

(#4) Silenc3Hun: Ez az, hogy nem marad más választás, nem azért kezdik el használni, mert jó, hanem mert nincs más!

(#6) kikikirly: 32"-on vagyok, úgyhogy látom, hogy mekkora a különbség, a köveknél azért szépen látszik, mozgás közben jobban érdekelne.

[ Szerkesztve ]

Egy VEGA mindenek felett, na jó akkor majd a Navi! :D De most már aztán elég legyen a b@szakodásból. Igen, Win7-et használok, hogy ez büntetés lenne? Nem nagyobb, mint a Win10 önmagában.

(#11) Dragon3000 válasza Duck663 (#10) üzenetére


Dragon3000
(senior tag)

Ugyanez ment az xp-ről való váltásnál is. Nekem jobban tetszik a 10, mint a 7 és sokan vannak még így, persze ettől még az ellenkezője is igaz.

(#12) Duck663 válasza Dragon3000 (#11) üzenetére


Duck663
(senior tag)

Kinek mi, használd egészséggel, csak nekem ne kelljen. Én az XP-hez nem ragaszkodtam, sőt a Vistahoz sem, azokról gyorsan tudtam és akartam is váltani, mert éreztem a fejlődést, azt hogy valami jobbat akarnak csinálni, jónak éreztem az irányt is. Most egyik sem igaz, se az irányt nem tartom jónak, sem a fejlődést nem érzem, az pedig hogy valami jót akarnának, na azt meg aztán végképp nem. De ahogy írtam, kinek mi.

Egy VEGA mindenek felett, na jó akkor majd a Navi! :D De most már aztán elég legyen a b@szakodásból. Igen, Win7-et használok, hogy ez büntetés lenne? Nem nagyobb, mint a Win10 önmagában.

(#13) kikikirly válasza Dragon3000 (#9) üzenetére


kikikirly
(senior tag)
LOGOUT blog

Én belenagyítás nélkül tényleg szinte semmit nem látok. Belenagyítva látom a különbséget,de olyan minimális hogy gameplay közbe kizárt hogy észrevegyem.Lehet vaksi vagyok. :DDD

Fidelity FX meg Post Process eljárás,szóval nem extra lövedék becsapódás, vérporlasztó stb effektet,hanem szebb csillogást, egyéb leképzés javító eljárásokat.Ha kreálnak valami valami jó minőségű,de FPS takarékos élsimítást, van értelme.Egyéb dolgoknak magam részéről feleslegesnek tartok,leképzésre így is gyönyörűek a játékok,kétlem hogy utólag berakott effektekkel érdemi javulást tudnak elérni(értsd normál gameplay közbe is észreveszem,nem csak valami kimerevített és/vagy belezoomolt Screenshoton).

[ Szerkesztve ]

(#14) sati válasza kikikirly (#6) üzenetére


sati
(PH! addikt)

törölve

[ Szerkesztve ]

Redmi Note 7

(#15) sati válasza kikikirly (#6) üzenetére


sati
(PH! addikt)

törölve

retkes motor...

[ Szerkesztve ]

Redmi Note 7

(#16) schawo válasza Duck663 (#12) üzenetére


schawo
(Jómunkásember)

:DD

SoftDirect - Windows és Office licencek http://goo.gl/GqwSTH Win7 6000 Ft, Office 365 Vállalati E3 16000 Ft/felh/év, Win10H 14500

(#17) Pipó


Pipó
(őstag)

Csodadrájver 4.0

"Vannak győzelmek, amiktől jobban alszik az ember. És olyanok is, amik ébren tartanak." Broadchurch - Kis fekete szir-szar rózsaszín biszbasszal a tetején? - Az is vaaan!

(#18) Plasticbomb


Plasticbomb
(PH! addikt)

Mindez erkezik linuxra is? Vagy legalabb egy control center wattmannal?

Star Citizen, Subnautica

(#19) morgyi válasza Duck663 (#10) üzenetére


morgyi
(PH! kedvence)

A Win10 alapjában véve egy jó rendszer, csak rohadtul bugos az update. Meg akarták csinálni az OS-t olyanra mint az OSX. Azt is OSX-nek hívják közel 20 éve, és rohadtul nem hasonlít az eredeti OSX-hez.
Csak amíg az OSX-nél házon belüli a hardver is amire ki kell jönnie, a millió hardverrel Win alatt nehéz mit kezdeni. Főleg úgy hogy mindig belepiszkálnak a driver modellbe. Min fél évvel előre kint van mindig az insider preview, csak a hardvergyártók csesznek rá.

Az update meg rohadtul bugos. Talán az első két főverziót tudtam fennakadás nélkül telepíteni. Azóta csak update advisorral ment, meg néha kész kanossza táncot járva (minden USB-s cucc kihúz, vírusírtó letöröl stb...) Még így is néha úgy betud ragadni a winupdate mint a szemét.
De milliószor szebben fut a 10 éves netezős gépemen mint ahogy a Win7 bármikor futott. HDD-vel is.

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#20) Runo válasza Silenc3Hun (#8) üzenetére


Runo
(PH! kedvence)

(#21) Csapoati válasza Duck663 (#2) üzenetére


Csapoati
(PH! nagyúr)

Egy gamer már csak a DX12 hiánya miatt sem használ mást, mint Windows 10-et. Én is imádtam a Win 7-et, de már 2016-ban elengedtem és nem is bántam meg.

[ Szerkesztve ]

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#22) Dragon3000 válasza kikikirly (#13) üzenetére


Dragon3000
(senior tag)

34 colon látom a különbséget, de mint írtam is kérdés mennyire piszkálták meg az alapképet, meg kérdés, hogy mozgás közben ebből mi vehető észre.

(#23) kikikirly válasza Dragon3000 (#22) üzenetére


kikikirly
(senior tag)
LOGOUT blog

Egyről beszélünk. :R

(#24) morgyi


morgyi
(PH! kedvence)

Amúgy hogy ON is legyek. Imádom az AMD-t már megint. Kifejlesztenek valamit, és látják van rá igény, mert az utófeldolgozások miatti elmosódást (DLSS pl...) problémát okoz.
Kihasználhatnák az előnyt hogy Radeonra optimalizált cucc, erre odaadják a forráskódot a fejlesztőknek. Értem én hogy GPU open, meg a grafika fejlődése de na...

Ez Nvidia oldalon úgy nézne ki, hogy megkapja a fejlesztő egy zárt Gameworks csomagban, előadják hogy egy sima compute képességhez RT magok kellenek ezért RTX only feature.
A fejlesztő nem optimalizálhatja Nvidián 0 fps vesztés, Radeonon -30% FPS.

Ide a rozsdás bökőt, hogy NV-n is max jelentéktelen FPS vesztést fok okozni a feature. Mert a fejlesztők szállítják majd az NV-re optimalizált kódot is az effektből.

Persze lehet ez az ára annak, hogy valaki beépítse egyáltalán.

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#25) Predatorr válasza morgyi (#19) üzenetére


Predatorr
(kvázi-tag)

Az összes gagyi céges gépen, meg a nem annyira gagyi otthoniakon is gond nélkül felmentek az update-ek. Igaz, otthoniakon csak teszteltem, inkább frissen telepítek félévente minden új windowst. Lehalás és usb probléma sem volt. Valamit mindig elronthatok! Megj: magam állítom be a tűzfalat (még a szükségtelen win programokat is blokkolom), nem teszek fel inkompatibilis vírusirtót, és eleve minden MS kémtevékenység tiltva van, így bizonyára nem tudják, hogy az én gépemet, is bugozni kéne.
Nem kell az nV ahhoz, hogy az AMD szar meghajtókat írjon, vagy hogy gyenge, cserébe nagy fogyasztású VGA-kat gyártson.

[ Szerkesztve ]

"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."

(#26) morgyi válasza Predatorr (#25) üzenetére


morgyi
(PH! kedvence)

Az a baj hogy fórumokon azt látni hogy sajnos nem vagyok egyedül az Update szopással. A 1809-et nekem a Win update fel sem ajánlotta. Inkompatibilis vírusírtó? Használtam Avirát és AVG-t is, ezek zabálták le legkevésbé a gépem erőforrásait. Most már hagytam a francba, alap dolgokra az MS féle vírusírtó is bőven jó. Nem kattingatok össze vissza minden felugró szarra, meg nem szörfölök a Dark Weben :DDD
Az a baj hogy létező jelenség.
Azért az is nagyban hozzá tesz, hogy egy 10 éves konfigra (C2Q Q9300 + GTX260 őskövület) használom. Amúgy egész fürge.
De sajnos még mindig jobb valóban újrahúzni, mint kínlódni az updattel félévente.

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#27) Pinky Demon válasza kikikirly (#13) üzenetére


Pinky Demon
(PH! addikt)

kellett eleget jobbra balra kattintanom mire feltunt nekem is, de utana mar nem lehet nem eszrevenni, pedig nem is a nagyitott kepeken csinaltam. A kontrasztosabb teruletet nezd, ahol pl a sziklakat feny eri. Ezen a kepen nagyon szembetuno a kulonbseg, mintha egy detail level kulonbseg lenne koztuk, az eredeti mosott vacaknak tunik utolag.
Es ennyit a marketingrol, mert masreszrol az ilyen postprocess effektek eleg rosszul is elsulhetnek, kulonosen a sharpening, ha rosszul lovik be (sajat tapasztalat pl a nokia 9 jpeg over sharpeningje a frissites elott), szoval szkeptikus vagyok, mint ahogy a DLSS-sel is, az is csak marketing maszlag.

(#28) nonsen5e válasza morgyi (#26) üzenetére


nonsen5e
(PH! kedvence)

Nekem 17134-ről nem akar frissülni. :DDD

「今が最高」

(#29) antikomcsi


antikomcsi
(PH! kedvence)

Jöhetne inkább komolyabb radeon frissítés július 7.-n.

(#30) Duck663 válasza Predatorr (#25) üzenetére


Duck663
(senior tag)

Én több éve telepítettem utoljára a Win7-et, mégis minden flottul és gyorsan működik. :)

Az AMD és sz@r meghajtó kapcsán meg, szóval, április elsején kicsit túl vagyunk már.

(#19) morgyi : Nem ismerem az OSX-et. (Láttam már, de nem használtam.) A Windows az Windows, lehet újítani, de nem szerencsés, drasztikusan más irányokat venni, mert az a felhasználók elpártolásához, vagy megrekedéséhez vezethet, mint most is, nem akarnak váltani, mert az a drasztikusan más irány sokaknak egyszerűen nem tetszik.

Az teljesen igaz, hogy az update bugos, ebben egyet kell hogy értsek, olyan másfél hónapja elkezdtem frissíteni a Win7 mellé feltett 10-est, az pedig miután kiírta, indítsam újra, többet nem indult el. Helyreállítani pedig nem lehetett. Azóta nem is foglalkoztam vele, mégis minek? A 7-es évek óta flottul működik, a 10-nél meg egy nyomoronc frissítést sem tudnak normálisan összerakni.

Egy VEGA mindenek felett, na jó akkor majd a Navi! :D De most már aztán elég legyen a b@szakodásból. Igen, Win7-et használok, hogy ez büntetés lenne? Nem nagyobb, mint a Win10 önmagában.

(#31) morgyi válasza Duck663 (#30) üzenetére


morgyi
(PH! kedvence)

Ugyan ez ment anno az XP-nél és ugyan ez megy most a Win7-nél is. Majd szépen lassan elengedi mindenki, aztán mikor használni kényszerül a hetest évekkel később, fikázza hogy mit tudott ezen ragaszkodni bármihez is...

Megjelnés óta Win10-et + Office 365-öt használok itthon, a cégnél kénytelen vagyok még Win7-et és Office 2010-et használni. Rohadt sok mindenben korlátoz. Egyszerű példa, van egy fullHD felbontású céges laptopom meg egy 21:9-es fullHD monitorom a dokkolóra kötve. Nem tudok kijelzőnként DPI scale-t állítani. Alap dolog, de emiatt utálom a 7est. Ma jött szembe az, hogy Office 2010-be nem tudok prezentációba youtube videót ágyazni a gépgyártó csatornájáról, mert csak Flash alapon tud működni.

A frissítéseknél meg 90%-ban mindig valamelyik gyártó drivere vagy app kavar be. Mert hiába van kint fél éve az Insider nem képesek letesztelni. De az MS is kezelhetné profibban, ez tény.

A Linux rendkívül felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait

(#32) Sinesol


Sinesol
(PH! addikt)

+1
Nagy ritkán belefutok Win7-es gépekbe, borzalom használni, buta, nehézkes rendszer.

[ Szerkesztve ]

(#33) Sub-ZeRo


Sub-ZeRo
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog

Lehet tudni hogy eyefinitben mit fog tudni az új driver? Mert a 19-es driverek katasztrófák, a 18-as működik játék alatt igen szépen, csak windowsban villog a 3 monitor. Ha kikapcsolom az eyefiniotyt, akkor semmi gond nincs vele. Szóval egy bug az egész...

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."| Track IR 5.| Honor 8

(#34) Cyberboy42 válasza lemusz (#1) üzenetére


Cyberboy42
(senior tag)

Nem véletlenül fel se hozták a CS:GO-t. Alapvetőleg cpu limit van abban a játékban, gpu oldalról már nincs hova gyorsítani.

...A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...

(#35) Akula válasza Dragon3000 (#22) üzenetére


Akula
(senior tag)

vannak azért érzékeny szemű vérpistikék.

élj a mának, YOLO!

(#36) NandoXXL válasza Predatorr (#25) üzenetére


NandoXXL
(senior tag)

Miért nem lehet örülni egy csomó új dolognak? A késleltetés jól hangzik.

A másik:

(#37) zef


zef
(kvázi-tag)

Én erre vágynék nagyon, de egyelőre csak a Linuxos NV driver támogatja:

Nonblurry Fullscreen Upscaling at Integer Ratios

Így pl a 1080p-s felbontás a 2160p-s képernyőn úgy nézne ki, mintha egy 1080p-s moncsim lenne.

Tuti megoldható, mert a BIOS setup-nál nincs bilinear/*.* filter AMD kártyákon, szép pixeles ahogy kell.

(#38) GodGamer5


GodGamer5
(őstag)

A Fidelity fx jól hangzik és a RPM miatt hátha gyorsulnak is vele az újabb játékok.

"Az emberek azt hiszik, hogy az optimalizacio egy olyan dolog, hogy a kocka felkel, haromszor raver a monitorra fallosszal, es bumm, egy mosogepen is 120fps-el fut realtime a reszecskeszimulacio szepen animalva, ezek a barmok meg inkabb szuperszámitogepekkel szopnak..."

(#39) awexco


awexco
(senior tag)

NGG-t elengedték ?

I5-6600K@4700Mhz + Rx470 + LG 24GM77

(#40) Dani6


Dani6
(újonc)

A frissítés mindig jól jön főleg a játékok miatt.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.