- Fujifilm X
- Apple asztali gépek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Elkezdtek szállingózni az Arctic P Pro sorozatú ventilátorai
- OLED monitor topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz
Jim Tonic #27 üzenetére
"Ha nincs igényed extra légáramra"
Mi számít "extrának"?
Véleményem szerint a "kitűnő szellőzés" az, amikor a gépház belső hőmérséklete nem a ~45-50°C fokos, a "magok" hőmérséklete pedig nem a ~70-80°C fokos kategóriában vannak.
Ahhoz pedig ilyen zárt ház esetében nem elég a két lassan forgó venti, még az általad említett légáramlás mellett sem.
Ismerem a "huzat hatást"; eddig én is mindig olyan számítógép házat használtam, amelyet így alakítottam ki. Még le is ragasztottam minden egyéb nyílást, rést az első és hátsó ventiken kívül, hogy a "csőszerű" hűtési rendszer, az említett hatás még hatékonyabb legyen.
Ám ennek ellenére (még kifejezetten halk 12 cm-es ventik alkalmazásával) sem volt kifejezetten halk a számítógép működése.
A mostani alul és elől hálós, maxi tower házam sokkal csendesebb. Ennek aztán tényleg jó a szellőzése.
Megjegyzem, hogy a "huzat hatás" is könnyebben megvalósítható egy ilyen típusú házban. (A teljesség igénye nélkül; az itteni "Hazai pálya" rovatból "ollózva"...)
Egyébként ismerem a "Define C" házat, és tudom, hogy felül lehet zárt, vagy porszűrő hálóval üzemeltetett is.
A lényeg viszont az, hogy az összes ilyen háznál...
A "csendes", "hűvös (vagy "jól hűt"), és "halk" jelzők közül egyszerre együtt csak maximum kettő tud megvalósulni.
A "mesh" házaknál viszont mind a három.
-
Piftuka
veterán
válasz
Jim Tonic #17 üzenetére
Dear Jim, szerintem pár hónapja egy másik hírnél ugyanerről beszélgettünk...
Jó dolog, ha elégedett vagy a házaddal, de a számítógép házak és a fizika esetében nincsenek csodák.
Ha zárt a ház, akkor vagy megfőnek benne az alkatrészek (a kevés és/vagy alacsony fordulatszámú ventik miatt), vagy soha nem lesz halk. Ám még ventikkel telepakolva, azokat nagy fordulatszámon járatva sem lesznek soha olyan hatékonyak, mint a szinte minden oldalukon nyitott, "mesh" házak.
Nem véletlen, hogy a "nagy merítést" alkalmazó számítógépház tesztekben, szellőzés, illetve az alkatrészek hőmérséklete szemponjából úgy kb. az első 30 helyen mindig csak "mesh", vagy nyitott házak vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M2 Pro - M2 Pro 16GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest