- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Házimozi belépő szinten
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen széket vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dragon3000
nagyúr
Ez mellett nálam, ha be van kapcsolva, akkor lejjebb veszi a vram frekvenciát és a VGA idle-ben is max órajelekben teker, amivel pont a ventilátor bekapcsolás határán mozog, így folyamatosan ki be kapcsolja azt. Ha tiltom az rtx voice-t, akkor idle-ben (böngészés, zenehallgatás) 15-20 fokkal is hűvösebb a GPU. Ha ezeket majd javítják, nem lesz ez rossz.
-
Cyberboy42
senior tag
Nah. Bepattintottam a meglévő AMD kárya mellé egy gtx 760-at, és a megfelelő módosítással a program fel is települ, fut is, csak hát nem működik (néma a kimenet)
Lehet az a baja hogy 2 kártya, vagy eleve az ennyire régivel nem képes rendesen működni.
-
Sanya
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #22 üzenetére
én most oktatóvideókat veszek fel, ami a jelenlegi mikrofonommal eléggé zajos. Nekem ez a megoldás tökéletes.
-
Na akkor ennek most kell egy cuda képes gpu? De milyen verziós?
Mert ennyi erővel egy kukázott 8800Gt-n is futhatna az is cudás, de ha kicsit komolyabbat akarnék akkor ebay-es korai Teslán aminek még van friss drivere és kellőképpen erős. Fő GPU-t nem terhelném le ilyenekkel. Így lenne értelme a fölösleges pcie sávoknak a lapon meg lehetne használni végre a régi gpu-kat.
Egy álmom az hogy ne legyen már nvida/amd only megoldás. Lenne univerzális megoldás mint az explicit dx12 amire csesznek fejleszteni játékokat. Csak pakolgatnám bele a gépbe a random kártyákat és a szoftver meg kihasználná mindenféle hókuszpókusz megoldás nélkül mint valami CPU-t.
Mennyire jó lenne már hogy nem kellene videókártyát cserélni csak berakni mellé egy újat aztán menne mindegyik egyszerre összeadva az erejüket és az ilyesmi programok is kihasználnák, hangra, fizikára...stb -
TomMusic
őstag
Szerintem egyelőre még csak tesztelik a user tábort
-
Huntszy
tag
Csak engem hypeoltak fel a demók? Tök jól működik a cucc, nem gondoltam volna, hogy ilyen vert helyzetből mint a háttérben rendőrsziréna + porszívó + server fan + dobolást simán le tud keverni. Persze ezt a beszéd hangminősége is megsínylette valamelyest de szerintem még így is bőven jó az eredmény. Valósabb teszt körülmények között meg simán nem hallani rossznak a meghagyott beszédet.
Szerintem nagyon dícséretes, hogy ha már megfizettetik a vásárlókkal azokat a magokat amik az idő legjelentősebb részében csak prosodnak (ami ettől függetlenül a szememben valamilyen szinten még mindig szálka) akkor valahogyan megpróbálják értelmes módon munkára fogni őket. Sőt ha tényleg igaz az amit valaki fentebb írt, hogy az AMD is fog behozni az elkövetkezendő generációban Tensor(féle) magokat és mondjuk az M$ húzna fel föléjük egy egységes platformot akkor ott lennénk, hogy minden olyan PC-ben amiben újabb VGA van azon van egy nem kis teljesítményű AI chip meg fölötte egy egységes platform a Microsoft jóvoltából szóval szabadon lehet ilyen és ehhez hasonló 3th party megoldásokkal előrukkolni.
Amik emellett a háttérzaj szűrés mellett nekem még eszembe jutottak mint valamilyen szinten értelmes felhasználása a PC-ben rejlő számítási teljesítménynek:
- Photoshop és hasonló szerkesztő programokba olyan toolok amik egy jól trainingelt model segítségével egyszerűbbé és/vagy gyorsabbá tennének műveleteket kép/videó/zene szerkesztésekor- Cortana és társai nem csak neten lógva tudnának működni így akkor is munkára lehetne fogni az asszisztenst ha épp nincs net. Sőt ha van net akkor is tudna nélküle működni tehát ha elég jó a vas alatta akkor gyorsabb lenne a kicsike mivel megspórolja a hálózati forgalmat
- Játékok amik nem nagyon profitálnának a ray-tracingből mivel nem olyan a grafikai stílusuk vagy nem azon van a hangsúly esetleng enemy AI futhatna rajta így lenne az gyorsabb, nehezebb, kevésbé kiszámítható stb.- Authentiklációnál (akár win feloldásakor akár futtatott programban) fel lehetne használni
És szerintem a határ a csillagos ég.
De engem már ez a hang filter is meggyőzött. Szerintem ez azoknak is tök jó lehet akik otthonról dolgoznak és mondjuk más időzónából dolgoznak együtt emberekkel tehát ha kényelmes ha nem be kell mennie délután 6kor meetingre miközben a háttérben már otthon vannak a gyerekek, a másik szülő is végzi a dolgát vagy beszélget valakivel esetleg TV-ik. Ilyen esetekben nem lenne feszkó belőle, hogy mi hallatszik be a meetingbe és mi nem mert a gép simán lekeveri a TV műsor hangját, az olajban sistergő rántotthús zaját vagy az épp a mesén jót nevető gyerek hangját. Mert persze az a legjobb ha fizikailag egy hangszigetelt helyre el tud vonulni távmunkás emberünk de az sajnos nem mindenkinek egy opció. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Cyberboy42 #13 üzenetére
Ha a program később támogatni fogja az eszköz direkt kiválasztását, akkor lehetséges.
-
E.Kaufmann
veterán
Cím alapján azt hittem, hogy lesz egy mikrofon a videókártyán, aminek segítségével elnyomja a venti zaját
-
kikikirly
senior tag
Delikvensnek van másodlagos gép Streamer PC-nek,és beletesz 1050TI-at, magát a stremelsét/rögzitést Processzor végzi(minőség szempontjából előnyösebb a CPU-s rögzités,cserébe gépigényesebb,de ha külön gép csinálja nem sok vizet zavar).1050TI ilyenkor úgyse csinál semmit,hát be lehet fogni zajszűrésre.
-
Cyberboy42
senior tag
Mit gondoltok , működhet ez úgy ha modjuk 2 vga lenne a gépben, és az egyik konkrétan csak ezt számolná?
-
andor80
senior tag
Az ötlet jó a végeredmény szánalom.
-
mért kapná meg? Ne velem nagymenőzz ha kérhetlek.Ha valamit számon kérek azok olyan dolgok amiket csak ő állít ,sehol nem található rá leírást vagy egyéb utalás a szaksajtóban...
Erre van több is, hogy RTX kártyákon is van GPU használat ,csak nem olyan magas mint a azokban a kártyákban ahol nincs tensor mag,pl GTX 1080. plusz most feltelepítettem és látom a gépemen hogy terheli használat közben, tehát igaza van...5-9 % alapon Twich Studio közben átlagos bitrátával. A tegnapi tag ,akit linkeltem feljebb láttam, hogy Win 7-t használt, annak elavultabb a hardver diagnosztikája.
-
Sinesol
veterán
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A GPU-n is van extra terhelés. Nem a semmiből jön az eredmény. A probléma az szokott lenni, hogy maguk a GPU-k erősen heterogén processzorok, tehát mondjuk a Windows esetleg tudja mérni pár részegység terhelési szintjét, miközben igen sok más részegység terhelése láthatatlan számára. Ez nem olyan könnyű, mint egy CPU, ahol vannak magok és annyi. Itt azért igen eltérő részegységek összessége egy GPU, és persze egy olyan leegyszerűsített alkalmazásnál, ami csak egy százalékot köp vissza, igen nehéz egy teljes képet mutatni egy ennyire heterogén hardver terheléséről. Ha az adott feladat olyan részegységet terhel, ami láthatatlan például a Windows feladatkezelőjének, akkor azzal nem nagyon tud mit kezdeni, kiír egy kövér 0%-ot a GPU-ra, akkor is, ha köze sincs a valósághoz.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mindenképpen használni kell a tensor magokat. Gondolj bele, az input+output szűrés -20%-os teljesítménnyel is járhat úgy, hogy közben a tensor magok minimalizálják az offchip adatmozgást, tehát kímélik a VRAM-ot és a memóriabuszt. Ha a tensor magokat kizárod, akkor sokkal nagyobb terhelést kap a VRAM, tehát még nagyobb lassulással kell kalkulálni. Szóval ez TensorRT-n marad, és lesz a natív mód, meg a fallback. Ma még csak natív mód van hivatalosan, és beműthető a fallback, csak nem ajánlott.
Nem. Ekkora terhelés van az RTX-eken. Ezek friss adatok, amiket kaptunk. Tensor nélküli hardvereken még nincs mérés, mert nincs rá optimalizálva a program. Felesleges a számokkal dobálni, amikor nem történt meg az optimalizálás az egyes hardverekre. RTX-re van csak optimalizálás. Lényegében nem a számolás része ennek a megterhelő, hanem a memóriabusz csuklik bele egy picikét. És itt jön a Tensor előnye, hogy sok adatmozgás onchip marad, tehát a méréseket tekintve maximum -10-20%-kal (input/input+output konfigurációtól függően) megoldható a feladat. Ha ez nincs, akkor még többet eszik.
-
Ezt már tegnap elemezgettük.itt [link] valószínű a végleges verzió nem lesz Tensor függő, csupán segítség lesz hozzá.
Abu85 : Köszi a cikket! A redditen és Gurun olvasgatva azt írják a Pascal és nem RTX kártyákon van ekkora terhelés nem a RTX Turingokon. Ott a Tensor magok tehermentesítik a GPU-t.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A TensorRT-nek van egy fallback módja, ami tensor magok nélkül is képes futni, mert mátrixszorzásra képesek a CUDA magok is, csak éppen lassabban, mert sokkal több lesz az offchip adatmozgás.
Ha olvasod tovább azt a bekezdés, akkor benne is van a hírben, hogy működhet az alkalmazás a korábbi hardvereken is, csak a mostani verzió a tensor magokra van optimalizálva, ezért van csak erre engedélyezve alapértelmezetten. Egy későbbi verzióból talán ez a limitáció eltűnik. Amúgy is a memória terhelése a gond a teljesítmény szempontjából, de tensor magok mellett jobb marad majd a sebesség, mert egy csomó offchip adatmozgástól mentesül rendszer. Ezért van amúgy az is, hogy a tensor magokkal nem rendelkező hardvereken sokkal nagyobb a VRAM használata. Szóval alapvetően ez nem marketing. Az NV igazat mond, csak még nincs kész az alkalmazás, és nyilván számításba kell venni azt is, hogy például -20% egy tensor magos hardveren elég sok, hát még ha nincs tensor magod. -
Oliverda
félisten
-
dabadab
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az NVIDIA új segédprogramja egyelőre béta fázisban van, de már lehet tesztelni.
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Házimozi belépő szinten
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Egyedi rögzítőt kínál pár hűtőjéhez a Noctua
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Motoros topic
- SJCAM SJ4000 FullHD Action Cam
- One mobilszolgáltatások
- Formula-1
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest