Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• sb

veterán

válasz gV #211 üzenetére

Én se tippelnék be 250-nél kevesebbet árban a 6/6-os i5-ökre. Az meg azért nem lesz annyira nyerő. Nyilván az eddigi aranyárú i5-i7-ekhez képest házon belül előrelép az Intel (főleg i7-nél), de az AMD-hez képest ez nem lenne annyira meggyőző.

A másik ami szerintem az árverseny-találgatáshoz hozzátartozik, hogy szvsz bele kell számolni azt is, hogy hol lesz a sweet spot a vevőknek. Erről írtam már a saját szemszögemből, de talán általánosan is igaz lesz. Ha esetleg le is lépi a 6/12 i7 a 6/12-8/16 Ryzeneket, kérdéses, hogy mennyire éri meg az átlagusereknek.
    Amíg maradnak dömpingben a kevés-szálas játékok addig nem látszik nagy előny ezekből, inkább választ az ember egy i5-öt, de méginkább 4/8-as i3-at. Főleg ha kazánok (nálam 120W+ :D ) is lesznek esetleg.
    Ha pedig elkezd általánosan dolgozni a sok mag akkor meg kevés lesz az órajel előny.

gyk: Inkább vennék 60k-ért 6/16-ot vagy ha több kell 8/16 Ryzent mint még afelett +10-20-30...akármennyi % is lesz, új 6/6 i5-öt, i7-et ha így is egyfelől overkill (magszámra) most akármelyik proci átlagosan, vagy kevés (órajelre a f*s programokhoz).

@Fred23:
    Általánosítva a te gondolatmeneted is ebbe a témakörbe tartozik. Most "sajnos" van (hw) és vélhetően lesz (sw) oldalon fejlődés. Ha van akkor viszont nincs jó előrelépési lehetőség, lévén, hogy az új cuccok még nem elég hatékonyak (mivel még sok olyan program van ami nem használja ki), a régi hw-kkel maradni meg ár/teljesítményben egyelőre még jó döntés, de ha átbillen a mérleg úgy fognak elértéktelenedni.
    Ez persze elméleti síkon írom, azért nagy forradalmat most nem várok, de lassan is valami ilyesmi fog lezajlani.
    Ettől függetlenül ha lassú akkor egy 4/4, 4/8 procival is el lehet lenni 3-4 év múlva is ha nem a maximum a cél. A maximalisták (120fps+, 0 ming fps lag, stb...) meg majd veszik a többit: 6-8(-10-16) mag. Eddig meg a 4.5GHz+ procikat hajtották.

Új hozzászólás Aktív témák