- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- RAM topik
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
zseko
veterán
ja, hasonlókat néztem én is. Közben találtam pl. ezt is, nem semmi
És ez is jó, valamint még kapható is, nem is vészes áron, £32:
Érdekes, hogy ezen csak a felirat más, egyébként egy az egyben ugyanaz mint a Deluxe T9. Még a T9 felirat is rajta van a dobozán.Na meg találtam ezt, ez már csak £18:
És elvileg holnapra itt is lenne ha most megrendelem, hmm... Bár necces, mivel szerdán utazunk haza.
-
citkar
addikt
"így az észlény fejlesztők általi 'nagyszerű' ötletek, mint például függőben van a három gomb nem vízszintben, vagy pláne az ötös gombcsoportos ins nélküli elrendezés is használhatatlan"
Kicsit sem vagy beszűkült, szerinted más felhasználó nincs rajtad kívül, akiknek például teljesen feleslegesek ezek a gombok
-
zseko
veterán
wow, ez állati!
De ezt még annyira se bírnám használni mint a normált
Mint mondtam, balos vagyok, ami azt jelenti, hogy bal kézzel használom az egeret, és jobbal a billentyűzetet. Így jobb kézzel kezelve játékokban nálam a nyíl billentyűk ugye egyértelműen adják az irányítást, ezen felül pedig a numerikus rész is kell, mivel azon van pl.: 0 - fekszik, 1 - guggol, 4 - gránátváltó, 5 - gránát, 7 - flashlight, esetenként az 5-ös a gránátváltó és a 2-es a gránát, és a 4-esre így más van bent. Plusz a többi gomb is, ezek játéktól függőek, hogy mik és hogy kellenek-e. Egyedül a balos wasd használat esetén kézreálló számgombok a gyors fegyverváltáshoz hiányoznak.
Mellékzönge, hogy a nyílbillentyűk feletti hatos gomb csoport (ins, del, home, end, pgup, pgdwn) is aktív használatban van játék alatt, így az észlény fejlesztők általi 'nagyszerű' ötletek, mint például függőben van a három gomb nem vízszintben, vagy pláne az ötös gombcsoportos ins nélküli elrendezés is használhatatlan. Ez utóbbi főleg, mivel ctrl-ins/shift-ins is szintén aktív használatban van. Duplakatt beállítás van az egyik egérgombon nálam, ezért bármit is kimásolni tizedmásodpercek így.
Gondolkoztam játékvezérlőkben, de az 'innováció' itt is sokszor kimerül abban, hogy vagy máshogy néz ki, vagy 'csicsásabbra' készítik, odáig már nem jutnak el, hogy minimum szimmetrikus is legyen. Jobb kézzel használható változatról nem is álmodokPersze tudom, hogy léteznek, csak már nem játszom annyit.
-
ribizly
veterán
válasz
Eugene Roe #12 üzenetére
Egyáltalán nem az. Főleg ha nem low-end darabot veszel, hanem mondjuk (pont most volt a kezeim alatt) egy fnatic-ot, akkor az még halkabb is, mint a kínai társai vagy mint pl a Tesoro Durandal.
Én egy rapoo v500-at koptatok, de az nem sokkal hangosabb, mint a Durandal és a kollégák is viselik. Csak nem szabad indulatosan gépelni... -
-
nyunyu
félisten
válasz
SunMount3r #16 üzenetére
Ja, meg a Del gombot is. Total Commander alatt, amíg nem csinálnak dedikált ikont a Ctrl+Alt+Dell-nek, alap kell, hogy legyen.
XP óta már alig-alig kell az eredeti funkciójára használni a szentháromságot.
(Feltéve, ha az elmúlt másfél évben nem jelentkeztél önkéntes bétatesztelőnek a Microsoftnál.Bár nekik inkább Ctrl-Alt-Balta járna a 8.x-10-ért.)
Többi funkciójára meg amúgy is vannak dedikált billentyűkombinációk (Win-L, Ctrl-Shift-Esc)
Egyébként igen, nálam is kizáró ok lenne a dedikált Insert meg Del hiánya, bár én főleg az Insertet használom.
(Ctrl/Shift-Ins beidegződés Win 3.1-ből, bát mostanában egérrel a jobb kézben egyre gyakrabban használom helyette a Win95-ben bevezetett Ctrl-C/V-t is.) -
Ringman
félisten
nekem is 75%+numpad van a munkahelyi gépem előtt, ha tényleg sok számot kell bevinnem (akkor mondjuk nem is nagyon egerészek) csak akkor van a jobb oldalon - még nem tudtam róla leszokni.
numpadból szerintem mindenképp olyat válassz, amin van plusz 4-5 gomb, pl:
[link]nekem a (, ), backspace, tab, = elég hasznos szokott lenni.
Egy ideje szemezgetek viszont eye tracking rendszerekkel amivel elég sok egérmozgást tudnék spórolni magamnak (persze nem a precíz dolgokra gondolok itt).
erről kérhetek linket? -
haxiboy
veterán
Hát, kinek mi. Hamarosan én is álladó használatba állítok egy 60 vagy 85% -os billencset, külön numpaddal mert azt elég gyakran használom. Egy ideje szemezgetek viszont eye tracking rendszerekkel amivel elég sok egérmozgást tudnék spórolni magamnak (persze nem a precíz dolgokra gondolok itt).
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #9 üzenetére
Ja, meg a Del gombot is. Total Commander alatt, amíg nem csinálnak dedikált ikont a Ctrl+Alt+Dell-nek, alap kell, hogy legyen. No meg gépelésnél se jön rosszul. Meg is nézem még 1x...
Jó Oké, szóval a "közép rész" az meg van a Del-el együtt. (Egy noti bill.-zetből indultam ki, sorry).
De most látom, hogy sem a számok, sem az alsóbb spéci karakterek sem világítanak és ráadásul rózsaszínűek?!
Elég fura ez így, felemás...
-
pereces
tag
Ez tisztán hit kérdése.
Egy billentyűzeten ne legyen NumPad mert az Jucikának való a számvitelen a harmadikon.
Commodore64-en se voltJobbkezesként nem a bal szélén lévő WSAD gombok használhatóak kizárólag, szóval a balos Num Only használat se lehetne kizáró ok. Át lehet szokni könnyen, szerintem.
-
Játék és numpadnélküliség nálam nem fér össze.
-
ViZion
félisten
válasz
Eugene Roe #12 üzenetére
"open officeba túl hangos."
Troll level 100:
Akkor használj Libre Office-t -
ddaydome
senior tag
Sziasztok!
Aki ennyi pénzt ad ki billentyűzetre, mint amit az egyik kolléga ìrt, annak tudok gratulàlni....
-
SunMount3r
nagyúr
17K-ért tényleg nem lenne rossz. Ha elég hosszú lenne a vezetéke nekem bejönne ölben gépelősnek. A numpad-ról csak a dedikált * - + gombokat hiányolnám, mondjuk azokat nagyon...
De úgy is pusztába kiáltott szó, mert szinte biztos, hogy ebből sem lesz magyar kiosztás...
-
citkar
addikt
Szeretem az ilyen kompakt, vezetékes billentyűzeteket, a numerikus rész számomra teljesen felesleges.
Jó ideje ilyenet használok, csak sajnos kicsi a kínálat, főleg az elérhetőbb árúaknál. -
zseko
veterán
Mivel balkezesként aktívan használom a numerikus részt, így ez (is) felejtős is...
-
nyunyu
félisten
Amúgy 400 jüanért tolják a ferdeszeműek, ~58$.
-
nyunyu
félisten
Bakker, majdnem akkora a kávája, mint egy MX 3000-nek.
-
Ispy
veterán
Ha már az az előnye, hogy milyen rövid, akkor már egy méretet igazán írhattatok volna centiben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Osmo Pocket 2 creator combo
- Xiaomi 13T Alpine Blue 12GB/256GB
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- ACER SWIFT 5 (970 gramm!)Érintős 14,1"FullHD IPS,8.gen.core i5,Vil.bill,16GBRAM,512GB SSD
- Acer játékra is,core i3,IntelHD+GT 940MX VGA,8-16GB RAM,SSD,szép állapot,W11
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Thinkpad P16s notebookot vennék
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest