Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Ren Hoek

veterán

válasz Sennalacy #1 üzenetére

"Arról pedig még nem is beszéltünk mennyire lenne káros a gyerek szemének vagy izomzatának, ha hosszabb időt töltene ilyen fejre szerelt eszközzel,"

Erre kellene pár fiziológiai és pszichológiai tanulmány és meg lehetne válaszolni a kérdést - addig csak oktalan félelem. Szemre nem károsabb, mint LEGO-zni, izomzatra miért is?

Megfigyeltem a mai 6-10 éves korosztályt, hogy olyan szinten tablet és okostelefonfüggőek lettek, hogy az botrány. Ezen nem aggódik senki? Ha valami szem és izomkárosító, az egy 5 colos képernyőn játszani.

Azt mondom inkább ilyennel játsszanak a gyerekeim, mert itt legalább valós térben mozognak, használják a kezeiket, és látják amit látnak. Egy kis fantáziával, mondjuk egy teljes LEGO world, vagy Minecraft hatalmas kreativitást szabadíthatna fel a gyerekekből. Ki ne vágyott számtalan játékra régen, amit soha nem kaphatott meg. Most lehetőségük nyílhat akár saját játékok formázására, és még számtalan világ megalkotására.

Bár a hagyományos LEGO is nagyon jó szerintem... ott tényleg megtapasztalja érintve, strukturálisan is a dolgokat - ebben igazad van...de ettől még ez is használható készségfejlesztésre szerintem. Inkább 100x ez, mint a TV előtt üljenek a bugyuta Minimax előtt, vagy egy okostelefon előtt görnyedve szétcseszve a szemüket, gerincüket.

(#3) Duracellm...: Velem ugyan ez volt IRL, beadtak az óvodába, csak a k***ög Kalányos Rolika mindig elvette a cuccainkat és befenyített minket :D Mondjuk tény, hogy legalább tanultunk valamit a világról. Jobb meghunyászkodni, különben jönnek a tesók :)) VR-ben nem is lehet megtanulni az óvodai ketrecharcot.

Új hozzászólás Aktív témák