Kis befektetéssel is nagy szórakozás lehet a virtuális valóság

Hirdetés

Az Oculus a virtuális valóságra tervezett eszközeik kapcsán a komoly AAA kategóriás tartalmakat prezentálta leginkább, de valójában nem csak az a cél, hogy drága pénzért kifejlesztett szoftverek szórakoztassák a világot. Az Oculus Rift és Touch akár kis költségvetésű projektek szempontjából is alapvetően újszerű élményt kínálhat, és ezt demonstrálja a vállalat Oculus Toybox koncepciója.

A felhasználók gyakorlatilag újra gyerekek lehetnek. Kapunk egy kis asztalt, rengeteg tárgyat és ezekkel azt lehet csinálni, amit csak akarunk. A demonstráció erőforrásigénye is igen alacsony, annak érdekében, hogy a legtöbb gépen futtatható legyen. A szórakozásból a grafika kvázi nem von le semmit, hiszen nem ezen van a hangsúly, hanem az újszerű többjátékos élményen.

Az Oculus Toybox egy elérhető alkalmazás lesz az Oculus Rift és Touch eszközök mellé, de valódi célja egy iránymutatás a fejlesztőknek, hogy merjenek olyan ötletekkel előállni, amelyek elgondolva nem tűnnek olyan egyedinek, de a gyakorlatban megtapasztalva nagyszerű szórakozási lehetőséget biztosítanak.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés