- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- 15+ Windows TIPP, amit eddig SENKI nem mutatott meg!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED monitor topik
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bzoley
veterán
Mióta üzemben van az OS(megjelenéstől), először kezdett el hülyélkedni. A hét eleje óta bekapcsoláskor panaszkodott a hálózati meghajtóra, és úgy általában egy jó darabig net sem volt. Pontosan nem jártam utána, mert néha a router is be szokta mondani az unalmast, de valószínűleg nem ez volt az oka.
Telepítés után mondjuk elfelejtettem beállítani a stat ip-t, ezt pótolva úgy néz ki megoldódott a probléma.
Más, komolyabb gond nem jut eszembe. -
bzoley
veterán
válasz
King Unique #326 üzenetére
Nagyjából ez a lényeg, ezzel tolták el a win8-at(nem a hírneve rossz), a választási lehetőség. Win7-ben még elég sok mindenből lehetett választani, de úgy gondolták, hogy Win8=táblagép, és az egészet lebutították a leghülyébb tábla szintjére.
Win7-hez ne hasonlítsd az ablakokat, eleve más design volt. A keret kinézett valahogy, akár egy festmény, vagy fénykép kerete. Win8-nál csak a végeláthatatlan fehérség(már amennyire emlékszem), és csak annyit láttam, hogy fölöslegesen kitakar értékes részeket a képernyőből. A Win10 ebből a szempontból lényegesen izlésesebb. Ugyanúgy lapos, és fehér, de más, jobb, elfogadhatóbb. Persze attól, hogy nekem ez most valamennyire majdnem tetszik, biztos lesznek, akiknek ez is ugyanolyan ocsmány marad. Mondjuk megértem, nekem is eléggé határeset, de egyelőre érdekes -
bzoley
veterán
válasz
King Unique #322 üzenetére
Azt nem is lehet érteni, hogy valakinek mi, és miért tetszik, vagy nem tetszik. Esetleg, ha tudsz a másik agyával gondolkodni. Én sem értem miért tetszik valakinek a csempe, de nem is problémázok rajta. Mindenkinek más az izlése.
Igen, azzal kezdtem. Először elvékonyítottam a kereteket, majd téma, és Glass. Kvázi win7 megjelenés. A csak vékony keret nem volt elég, nem úgy nézett ki, mint most a win10. Lehet, hogy méretes drop shadow is rátesz egy lapáttal, nem tudom, az összkép más. Néhány apróság kimondottan jópofa, pl.: mpc-hc két függőleges széle a videó mellett csak egy csík.
Tálcánál egyelőre az a problémás, hogy a színe az ablakok fejlécével azonosan változik, nem lehet külö állítani.
Pl.: szürke hátterem van(ehhez naná, hogy rózsaszín fejlécet, és tálcát kaptam). Nem túl sötét szürke fejlécet próbáltam beállítani, de ez a tálcán már "világít", oda sötétebb kéne, vagy sima transzparens. Többek között ezen is segített a Glass. Az a "színvilág" amúgy is jobban bejött. Viszont most elfogadhatónak tartom a lapos fehéret is, csak a színezés... -
bzoley
veterán
válasz
King Unique #319 üzenetére
Én spec. nem tudtam meglenni Glass nélkül, egyáltalán nem tetszett nélküle. A win10 egyelőre tetszik. Hasonló, de mégis más. Ha ilyen marad, kijavítják a grafikai hibákat(ha egyáltalán azok), akkor valószínűleg nem kell hozzányúlnom semmihez. Ja de, a tálcához, de az a legkevesebb.
-
bzoley
veterán
-
bzoley
veterán
Látom ragaszkodsz a társalgáshoz. A lenti példánál 5cm-re átméretezett csempéből kifér kb.:312db(görgetés nélkül). Ez nyilván jól átlátható. Emellett van egy 0.72nm2-es start képernyőm 1-312 csempével, és nagyon jó, hogy ennyi h3lyet elfoglal, főleg hogy egy15x5cm-es helyen is megtalálnám, ha keresnék valamit(nem keresek).
Az egyik probléma csak annyi - ahogy az már le lett írva fölslegesen számtalanszor - hogy a felhasználók felének(aprox.) tetszik ez a design, a másik felének pedig nem, és a csempefanok egy rétegének ez értetlenkedésre ad okot. Ja, és emelett annál nem jutnak tovább, hogy win8=csempe.
Adok esélyt, hogy megértsd. Én ocsmánynak tartom ezt csempés bazári bohóckodást, ebből következik, hogy nincs rajta mit szokni, mert hasznát nem látom, és látni sem akarom. De nem csak ebből áll a win8. Megoldottam, hogy normálisan nézzen ki, nem reklámoztam, és nem utolsó sorban nem minősítettem azokat, akiknek bejön a csempe. Ez ugye rólatok nem nagyon mondható el, és értetlenkedve követelitek a részletes magyarázatot újra, és újra.
Mod:véletlenül csak 55"-ből számoltam. -
bzoley
veterán
Köszi, hogy ezzel a példával is megerősíted, amit leírtam
Ahogy a win10 is fönn van egyedüli, éles rendszerként mióta elérhető, úgy a win8 is fönn volt. Ehelyett kényelmesebb azt terjeszteni, hogy csak olvastam róla, mint mindenki más, akinek eltér a véleménye a tiétektől. Eleve idióták, és maradiak vagyunk. Kár hogy belezavar a képbe a win10, mert az egész elfogadhatónak tűnik.
Egyébként nem kifogásoltam semmit, az átméretezés amúgy sem megoldás. A részletes válasz megtalálható a megfelelő témában. -
bzoley
veterán
Valójában a felhajtást ti csináltátok. Elég megnézni ezt a témát. A win10 kipróbálásáról kéne társalogni, ehelyett - ahogy minden más windowsos témában is - sorban írogatják az emberek, hogy nem értik. Persze hogy nem, de ezzel nem kéne dicsekedni. A felhajtás csak a szándékos értetlenkedés miatt van. Így ezután a valós próblémára senki nem emlékszik, csak az általatok kitalált, és ismételgetett "biztos azért, mert..." kezdetűekre.
-
bzoley
veterán
Nem csak a teteje. Több program, amikor a képernyőre széléhez "ragad", tartja a néhány pixel távolságot, láthatatlan széle van. Remélem csak azért, mert az qblakot még nem igazították a skinhez. A régi, vastag kerettel nem tetszene. Így viszont érdekes, már-már tetszik. Csak a fejléc, és tálca szinezéssel lehetne kezdeni valamit.
-
bzoley
veterán
A témához kapcsolódó topikokban már le lett írva többször is a gyengébbeknek érthetően, olvasgass vissza, ez a topik nem arról szól, hogy ki mit nem ért. Amúgy meg nézőpont kérdése. Nem átlátható, nem gyors, nem könnyű. Egy-egy. Csak nem szubjektív dologban akarsz igazságot tenni?
Nem foglal el 3/4 képernyőt, nálam legalább is nem. Méreteiben a régi start menüre hasonlít. Pár csempével igény szerint szélesebb. -
bzoley
veterán
Nem, az MS nyírta ki a "majd mi megmondjuk mi a jó neked" hozzáállással, és a halott ötleteivel.
A start menü külön jó pofára esés. Először megjelenik egy "független" statisztika, miszerint manapság már senki nem használ start menüt. Később megjelenik egy másik cikk amiben leírják, hogy a win8-ban nem lesz start menü. Majd egy újabb cikk a hozzáállásukról, amiben mindenkit megnyugtatnak, hogy minden erejükkel azon dolgoznak, hogy kiírtsák a rendszerből a legutolsó kódmaradványokat is, nehogy valaki visszakapcsolja a start menüt.
Ezek után nem meglepő a végeredmény, főleg ha a többi nyalánkságot is hozzávesszük. -
bzoley
veterán
Win8/8.1-nél még kellett számos trükk, és néhány alkalmazás, hogy emészthető legyen a megjelenésük. A Win10 megjelenése már most lényegesen jobbnak tűnik, telepítés óta nem nagyon kellett hozzányúlni semmihez. Sok helyen még elég hibás, vagy félkész, de használhatónak tűnik. Kíváncsi vagyok a végeredményre.
r3dsnake:
Nem ugyanúgy néz ki. Az ablakok legalább is nem. Nincs vastag keret, illetve nem láthatóak, csak érzékelhetőek(talán bug). Talán a tekintélyes DS is újdonság.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A Microsoft meghívásának köszönhetően megnéztük, milyen lett a Windows 10 első előzetese.
- Gamer PC R7 5700x 8/16 4.6ghz 2x16 32gb 3200mhz ram, rtx 3070, 1tb m.2 ssd
- Ducky One 3 full size billentyűzetek többféle színben és különböző kapcsolókkal
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte B85-HD3 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest