- eGPU tapasztalatok
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Sugárkövetés nélküli sugárkövetés felé menetel az új PlayStation
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Billentyűzet gondom van
- Milyen egeret válasszak?
- OLED TV topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- A 3D V-Cache és a rengeteg memória lehet az új PlayStation fő fejlesztési iránya
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
janeszgol #66 üzenetére
Mindenkinek megvan az az ár, amennyiért hajlandó lesz már venni. én se az MSRP-t várom hidd el. A gond nem is a bányászat, hanem a chip gyártókapacitás, ami nem csak a videókártyáknál, hanem szinte midenhol jelentkezik. Az autógyártástól a sima mosogatógépig(pont várok egyet, mert a gorenje is gyártási nehézségekkel kűzd). Valamit nagyon félreszámoltak a cégek, és az egész dominóként borult meg. Amint ez rendeződik lesz értelmes áron kártya, és a bányászokra se kell várni, hogy meggondolják magukat.
-
copass
veterán
válasz
janeszgol #63 üzenetére
túlkereslet van, ezért megy az ár felfelé.
amikor eth elindult látványosan felfelé, akkor elkezdett mindenki bányába befektetni. hiánycikk lett a vga, ezért az öreg bányászok elkezdték eladni a kártyáikat dupla,tripla áron.
amiből persze megint kártyát vesz amivel még többet tud kaparni, fele annyi idő alatt mint a régivel.
ez egy körforgás, ha megérted hogy működik akkor nem tudsz kiszállni belőle bukóval.
öreg bányászok, új bányászok, kereskedők, nyerészkedők befolyásolják az árakat.
teljesen értelmetlen a reális áron lovagolni, mert nem fog csökkenni addig amíg valami nagyon komoly korlátozás nem jön be.
az meg hogy az állam kifehéríti a bányászokat a 15% adóval visszamenőleg 5 évre, az sem segít a csökkenésben...
lehet itt okoskodni hogy így úgy ennyit ér, szar kártya,stb. ha a piac egész mást mond.
1 hónapja vettem az msi rtx 3060 340k, most 390k.
nem hiszem hogy 1 éven belül eléri 250k-t, ami ugye most egy 2060 ára.
ha csak valami globálisan nagy változás nem lesz, marad minden így.
a koronavírus se segített be sokat, chip hiány, munkaerőhiány,stb.
én szeretném a legjobban ha olcsó lenne, de most ez a helyzet. ehhez kell alkalmazkodni. -
válasz
janeszgol #66 üzenetére
Ha más nem, akkor külföldről hozatok majd be, de még ahhoz is lentebb kell menjen az ára. Nem létszükséglet, 1650-el elvagyok régebbi játékokkal, újak meg nem igazán jöttek ki, ami érdekelne is. Év végénél hamarabb nem is akarok venni új kártyát, amíg jó idő van, addig nem nagyon játszok. De azért télire kelleni fog valami, nagyon max 250-ig én is elmennék egy top hűtős 3060ti-ért.
-
válasz
janeszgol #63 üzenetére
Tekintve, hogy a 3060ti megjelenéskor volt a top hűtős 220ezer (legalábbis alzán volt aorus is ennyiért vehető), így a 3060-ért olyan 180 lenne a max, amit ugyanúgy top hűtésért kérni kellene. Én addig biztos nem veszek, amíg a 3060ti le nem megy megint 200ezer környékére. A 300k meg amúgy is 50%-os plusz, nem 30%.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó iPad 9th Generation + tok + digitális toll (nem Apple Pencil) kitűnő állapotban
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 9900K / RTX 3070Ti / 64GB DDR4
- ASUS TUF Gamer Laptop: Ryzen 5 4600H / GTX 1650 Ti / 16GB RAM / 144Hz
- XFX Speedster SWFT210 Radeon RX 6600 8GB Garanciával!
- Playstation 5 játékok
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3357
- Samsung Galaxy A25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 820 G2 i5-6300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2247
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest