- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen házat vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
H.O.D.
senior tag
Mikor először néztem, nekem is drágának tűnt, de most a 4 gigás verzió is majdnem ennyibe kerül. Azt hiszem, így kell pofára esni. Nem tudom, mi történt a memória piaccal, de iszonyatosan elszálltak az árak.
-
general
addikt
nekem is hasonlo a problemam! ivy bridge i5 3470-es procim van, asus h77-v lap, es 2133-as predator. a 2133-as xmp profil nem indul. kizarolag 1600 mhz-en mennek a modulok, en sehogyan sem tudtam magasabb frekire birni.... eleg elkeserito. azt nem ertem, hogy ha az 1.6v a problema az ivy miatt, akkor a a ti teszteteken szinten ivy-val hogyan ment 2133-at, sot 2400-at ?
meg tudja mondani ezt nekem valaki? -
Pucma
csendes tag
Miért nem tudom beállítani a RAM órajelét?
CPU: Intel i5 3570k
Alaplap: Asrock Z77 Pro4-M
RAM: Kingston HyperX Predator 2400MhzAz lenne a probléma, hogy alapból a RAM-ok 1333Mhzn futnak.
Ha beállítom a 2400Mhz-s XMP profilt, elmentem, és amikor újraindulna, mindig leáll. Utána megcsinálja ezt még egyszer, aztán visszaállítja alaphelyzetbe. A BIOS a legfrissebb.
http://upload.hardver-teszt.hu/imgs/tests/2012/516/kingston-hyperx-predator-9-b.jpg
A kép alapján megpróbáltam manuálisan beállítani a RAMot, de a tWR-nél a max érték 16 lehet, tehát nem tudtam beírni a 20-at. Lehet hogy emiatt nem megy az XMP profil?
Hogy tudnám megoldani hogy 2400Mhz-n menjenek a RAMok?A válaszokat előre is köszi.
-
Gdi
senior tag
Hírhez visszatérve (ha még érdekel valakit
Vettem egy párat a 2400es Predator 8GB kitből... 2000Mhz@CL9-10-10-24-T1 feszültségemelés vagy komolyabb kísérletezés nélkül. (2000@9-9-9-24-T2 már nem stabil alapon)
-
Gdi
senior tag
Függ attól hogy mennyire és mit csinálsz a gépen.
Például 8GB-tal már általánosnál kicsit jobban igénybe vett gépen is ki tudod kapcsolni a lapozófájlt, ami megkímél téged egy kis vinyó-kerregéstől, vagy kiméli az SSDd.
Persze kockázat is van benne, mert ha betelik a memóriád akkor minimum egy alkalmazás elszáll.Nekem 6GB ramom volt ezelőtt, Win7 64bit Ulimate-en, 2-3 memóriaigényesebb alkalmazás is elfért egymás mellett problémamentesen lapozófájl nélkül.
PL: VMWARE 2db 1-1GBos virtuális gép + Firefox ~10-30 nyitott JScripttel teli/Flashes lap mellé simán elfért egy játék (az alábbiak közül WoW, BF3, GTA4, FC3, SC2). (Ezek mellett jópár kevésbé memóevő alkalmazás.. tűzfal, virusvédelem, levelezőkliens, torrentkliens, ilyen-olyan kezelőszoftver, winamp.)De egy egyszerű módja van hogy megnézd:
Csináld azt amit szoktál, és időnként nézd meg Feladatkezelő - Teljesítmény lapon hogy mennyi memót használsz.Ha ez több mint a gépedben lévő RAM,-- akkor aktívan swappol a rendszer, tehát valamennyi teljesítményjavulást tapasztalhatsz. -- de kevesebb mint a tervezett 8GB akkor megnézheted lapozófájl nélkül milyen az élet.
Viszont ha több (vagy nagyon közel van) annál is, mint amennyit beletennél, akkor nem ajánlott lapozófájl nélkül nyomulni, viszont teljesítménynövekedést így is tapasztalnál, lévén többadat maradhat a ramban, mielőtt kikerülnének a lapozófájlba, ezáltal a velük dolgozó alkalmazásoknak kevesebbet kell várni a kéréseikre.Szerk: spelling;
-
cirkus
aktív tag
érdemes ebből a memóriából 4-ről 8-ra bővíteni, érezhető lesz a különbség, ki fogja használni valami ?
-
HeadKnife
csendes tag
válasz
mariomahmoud #71 üzenetére
Üdv!
Ha fel is tolod nem fogsz érezhető különbséget észlelni, hacsak nem élvezed a benchmark progikból kapott pontok nézegetését!
-
mariomahmoud
tag
Semmi????
-
mariomahmoud
tag
Sziasztok,
Nekem Kingstone HyperX Predator ilyen ramból van 16 gigányi az ASUS Maximus V Formula ilyen alaplapomba. Gyári órajelen azt hiszem alapórajelen 1333 Mhz-en ketyeg, viszont az alaplap és a Ram is húzható 2400 Mhzig. Mivel nem nagyon értek hozzá érdeklődnék, hogy érdemes-e emelni az órajelet, milyen előnyei és milyen hátrányai vannak? Hogyan lehet kivitelezni. Elnzést a bugyuta kérdésekért, remélem lesz valaki aki megszán és segít.
Szép napot.
-
gabon86
tag
Most vettem 2x4gb predatort és tényleg nem fér a hűtőm miatt csak a szélső 2be.
De úgy meg sajna nem dual channelnem baj nekem így is jó
mondjuk lehet leveszem a hűtő bordát az egyikről. szerintetek? -
kromatika
veterán
a red esetében 1600MHZ ,1,65V nagyon gázos.
-
KAMELOT
titán
válasz
ImpersonatoR #63 üzenetére
Látod nem is volt nehéz. Lehet menni.
Esetleg telefonon meg is rendelheted a gyereknél és 1-2 napon belül ott is van. Utána dob neked sms-t hogy megérkezett az áru. Jó vásárlást!
(#64) Geller_1972: De így sem talicska főleg nem ilyen árért.
ha megnézed, hogy ugyan ez a Predator ram 2x4GB csak 2666MHz az már 150euro ellenben a 48eurohoz.
Szerintem akinek van esze az most ilyet vesz. Én is megvenném csak nekem mrá van 4x4GB mostmár nem kombinálok.
Szerkesztettem! Sorry
-
Oliverda
titán
Nem kevés olyan ember van aki, több tízezer forintot sem rest kiadni néhány százalék pluszért, amit jelen esetben itt kb. 3-4 ezerért megkaphat.
Azt pedig, hogy mit nevezünk "differenciának", mi továbbra is inkább az értelmező szótárra bíznánk.
Szerintem ő foglalta össze legjobban az egész lényegét. Ő megértette a cikket.
-
KAMELOT
titán
válasz
ImpersonatoR #63 üzenetére
Látod nem is volt nehéz. Lehet menni.
Esetleg telefonon meg is rendelheted a gyereknél és 1-2 napon belül ott is van. Utána dob neked sms-t hogy megérkezett az áru. Jó vásárlást!
-
Geller72
veterán
Azé ciki, na. Néhányan (a cikkben is) túlzónak találják a 12k-t az 1600-as ramokra, a predátorra nem az árát, viszont azt nem veszi észre senki, (nem akarja, na) hogy baromira semmi értelme a 2400 Mhz-nek?
Ahol ilyen kevés a differencia, azt nem nevezném egyáltalán differenciának.
-
-
KAMELOT
titán
válasz
ImpersonatoR #51 üzenetére
Tessék.....echterion ez neked is szól. Pontosabban komáromban van ez az üzlet. Ha érdekel megadom a pontos címet. Könnyen oda tudtok találni. Ha meg más nem akkor találkozhatunk együtt oda van menve. Előre le kell adni a rendelést. Másnap már ott is van.
Ha tutira fog kelleni akkor én ismerem a gyereket és megrendelhetem nektek. És akkor írok és már mehettek is a ramokért. -
Ed Parker
nagyúr
én AMD A6-hoz vettem,bár nekem valamiért az egyik csak 2133-on megy, a másik 2400-on
a lap 2400-ig tuti támogatja a sebességet.
nekem gyári hűtő van fent,így simán elfér. -
Halálosan jó ez a Predi
-
aaa001
csendes tag
A Red miért ajánlott Ivy Bridge-hez? Azokhoz nem 1.5V-os ramok kellenének?
-
Nelman
tag
Nálam ugyan nem volt "kékhalál", csak nem mindig volt hajlandó bebootolni a rendszer. Először is bios és firmware csere az alaplapon. Ha ez sem hoz eredményt, akkor adj egy kis plusz feszültséget a ramoknak. Nálam 1,68v-on már stabil lett. Kisérletezz vele, jónak kell lennie.
-
rootkiller
őstag
De csúnya a piros verzsön....
-
petymeg
addikt
Üdv!
Nekem a piroshoz hasonló van a gépemben csak kék és -mily meglepő- Blue a neve.
1600 mhz-en ez is 9-9-9-27 időzítéssel meg 1,65 V-on menne, ha menne , de sajna lefagyogat.
A megoldás ha auto-ra állítok mindent a ramok beállításánál a biosban. Ekkor csak 1333-on futnak és kisebb feszültséggel.Állítólag a CPU nem szereti a ramot 1,65 V-on. Intel i5-3570.
-
echterion
nagyúr
válasz
fastleslie #52 üzenetére
Én is csak ezért vettem 2000-es ramokat. Pár százassal volt csak drágább, mint az 1866-os.
-
fastleslie
senior tag
Engem az a pár %-os előny nem igazán győzött meg, ez a legtöbbször észrevehetlen marad!
Amennyiben viszont nem sokkal drágább, mint átlagos társai, miért ne? -
-
djculture
félisten
Ekkora méretű ram hoz nekem ki kellene reszelni a thermaltake Frio cpu hűtőmet
-
headhunter
addikt
"Szerintem meg egy 8GB-s modul legyártása olcsóbb."
KINGSTON 16384MB 1866MHz CL9 KIT KHX18C9T2K2/16X (38.191 Ft)...
KINGSTON 16384MB 1866MHz CL9 KIT KHX18C9T2K4/16X (29.098 Ft)...
-
Janus27
tag
Ha ezekből a predatorokból egymás mellé teszek 2 KIT-et, akkor 4 modullal (16GB) is menni fog a 2400mhz? Úgy tudom minél több modul van annál nagyobb a teher a memóriavezérlőn.
-
KAMELOT
titán
Bocs elfelejtettem odaírni, hogy átszámítva euroról. ha átléped a határt komáromnál itt 46euro. Ha 280-as árfolyamot veszek akkor 12 880ft-re jön ki.
(#42) headhunter: jól írtad!
Más: ezeknek a ramoknak akkor lenne jelentősége ha CL9-en tudná a 2400-at. mint pl. a Corsair Dominator Platinum. Szerintem meg egy 8GB-s modul legyártása olcsóbb. Ezért inkább ezeket kezdik majd nyomni. Már van 2400-as Kingston Beast CL11 2x 8GB igaz még 150euro.
-
Oliverda
titán
válasz
headhunter #42 üzenetére
Azt sejtettem.
-
bteebi
veterán
Elég brutális borda van a Predatoron. Szerencsétlen elrendezésnél nagyobb procihűtők alá tutira nem férne be
.
-
Svájcinéger
őstag
Nekem mákom volt, mert én sem gondoltam és nem is foglalkoztam vele, hogy ebből még gondok adódhatnak. Álmomban nem gondoltam, hogy RAM-ok ilyen brutál nagyok és nehezek is lehetnek, csak rendeltem. Először azt hittem, mikor még középen leragasztva láttam a KIT-et, hogy 4x2 GB.
Szerencsére nekem nem olyan nagy a CPU hűtöm, de így pont faszán jön ki, hogy kapnak egy kis levegőt is.
-
F e Z o
veterán
válasz
Svájcinéger #13 üzenetére
Az tényleg jó kérdés, hogy hány hűtő alatt nem fog elférni?
-
F34R
nagyúr
Hmm erdekes , kivancsi vagyok a jovoben hogy fog alakulni az a hatar amit mondjuk Intel es AMD reszrol is lathatunk . vajon ez kiegyenlitett lesz vagy itt is valaki mindig elhuz (annyira nem lenyeg mert a + elenyeszo.)
-
gallus
aktív tag
Már más memória teszteknél is felmerült bennem kérdés.
Miért mindig csak a frekvenciát toljátok feljebb?
Tuningnak minősül az is ha az időzítést csökkentjük.
Szerintem -régi emlékeimben legalábbis úgy él- az IGP többet profitál alacsony időzítésből, mint magas frekvenciából.
Javítsatok ki ha tévedek, de ilyen próbálkozást nem nagyon láttam. -
Oliverda
titán
válasz
Ł-IceRocK-Ł #22 üzenetére
Rendben. Törekedjünk egy kicsit magas röptűbb, konstruktívabb hozzászólásokra, és akkor mindenki boldog lesz.
-
mickemoto
őstag
Meglepő mennyire keveset számít az APU-nál a DDR3-2400 az 1866-oshoz képest.
-
FireKeeper
nagyúr
köszönjük a tesztet!
egy ilyen predator ram csomag jó időre kiszolgálhatja a felhasználót, már ha elfér neki a CPU hűtő alatt. de az ár/teljesítmény az csillagos ötös.
mondjuk elég keményen lehet válogatva ha 1600-as chipekből hozzák ki ezt az órajelet. -
fatallerror
addikt
válasz
Ł-IceRocK-Ł #19 üzenetére
vagy telerakni lp-vel
#22) Ł-IceRocK-Ł : ne durcizzál
-
szabi41
csendes tag
Hello
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Adott egy ASUS F2A85-M
Proci: A10 5800K
Memória: KINGSTON 8192MB HyperX Predator DDR3 2400MHz CL11 KIT KHX24C11T2K2/8X
2133mhz en stabil 2400mhz en kékhalált kap.
Kérdésem az lenne hogy hogyan tudnám megoldani hogy a memória fusson 2400mhz en 24/7 en.Üdv: Szabi41
-
Oliverda
titán
válasz
Ł-IceRocK-Ł #17 üzenetére
Ami benne van a cikkben is. Aki veszi a fáradtságot és elolvassa, az ezzel tisztában lesz.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
válasz
fatallerror #18 üzenetére
Nem mondtam hogy negatív. Én általában azt szoktam javasolni hogy a szélső két helyre rakják be, odáig ritkán ér ki a cpu hűtő bordája.
-
fatallerror
addikt
válasz
Ł-IceRocK-Ł #17 üzenetére
jó hát ezekre más memóriáknál is figyelni kell, ez nem igazán negatív
-
echterion
nagyúr
Ilyen teszteket olvasva mindig elgondolkodom azon, vajon kinek készülnek ezek a ramok? Az én 2000 MHz CL9-es ramjaimat sem tudtam maximálisan kihasználni a Llano alatt.
A másik, hogy vajon milyen mélységbe fognak még zuhanni a memóriaárak? Pár hónappal ezelőtt a 2000 MHz-es ramok voltak majd' 15ezer Ft-ba.
-
Oliverda
titán
válasz
Ł-IceRocK-Ł #12 üzenetére
Nem mondod?
-
Svájcinéger
őstag
Múlt héten vettem 2x4 GB predit. Brutális látni és fogni, főleg mikor ott van a régi HyperX mellette. Úgy másfél centit pont belógnak a CPU cooler elé.
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Jó magas bordája van a predátornak.
-
kpal
nagyúr
Szuper a Kingston ha új gépet raknék össze újra ezt a márkát választanám ár/teljesítmény nálam első helyen van. Mostani X58 -ba 6Gb ram van azért ezzel is kilehet húzni DDR4-ig .
-
BlueAthlon
senior tag
Amúgy tényleg ennyit mennek a 2400-as HyperX-ek... Van pár szerencsés külföldi tesztoldal, aki rá tudott emelni 2500-2600-ra, de a többségnek megadja magát 2400 fölött egyből, időzítések lazítása / minimális feszelés ellenére is..
A Beast széria is ugyanerre az alapokra építkezik, csak a hűtése konszolidáltabb, az sem megy jobban (próbáltam a hétvégén egy kitet). Végül is, 15 ért ez is szuper teljesítmény...
A 2666-os példányok majd 3x-os árából kiérezni a gyártó általi mesterséges pozicionálás is azért...
-
F e Z o
veterán
A szintetikus tesztekben van némi előnye egy mezei 1600 cl9-hez a predatornak, énszemély szerint biztos nemváltanék miatta. A red meg nevetséges 1,65V, mikor az olcsóbb corsair vengeance-k 1,5V alatt tudják ugyanezt.
-
fatallerror
addikt
ez a predike tökjó
-
Szipoly
tag
Eddig a 2000Mhz-es Corsair-al terveztem összerakni egy FM2-es konfigot, de így, hogy 1000ft van közte és a predator közt, lehet utóbbi lesz a jobb választás (a következő gen. APU-kra gondolva) ?
-
BlueAthlon
senior tag
5800K esetében tényleg érdemes lett volna 1Ghz-re állítani az IGP órajelet, hogy jobban érzékeltethető legyen a különbség, de amúgy jó kis teszt..
Intel oldalról még a HD4000 sincs annyira erős, hogy érdemben kihasználja a gyorsabb ramokat ( egyelőre a dual channel megléte számára a "létkérdés" ), majd a hanswell 40 EU-s változata lesz képes arra, hogy már rendesen profitálni tudjon a DDR3-2400-ből...
-
fanti
addikt
Én magam nem sok értelmét látom a Predatornak.
Mondjuk én nem is tuningolok.
Picike gyorsulást hoz mindössze, bár tény, hogy az ára még akár barátinak is mondható.
Maximális igényeket kielégítő KIT potom pénzért! -
Normi™
őstag
A red egy vicc,annyiért meg pláne,viszont a predator brutál és és az ára is nagyon jó
-
Mr President
senior tag
Nem gondoltam, hogy ilyen sokat számít a méretes hűtőborda a ramon. Azt hittem a kettő közt pár fok lesz csak a különbség.
-
IreN!CuS
addikt
Ez a Predator igen tetszetős,főleg ilyen ár mellett legalább 20k-ra tippeltem látatlanban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EAFC 25
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Yettel topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Linux kezdőknek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy ruhás topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest