Új hozzászólás Aktív témák
-
Dare2Live
félisten
Ha jól értem az a lényege a hszednek, hogy a fővárosra, pár nagyvárosra koncentrálódik az elkövetések nagyja.
Ez MOon is pont így van. És ez a kiemelt bűnesetekre is igaz.Az egyedi eseteket meg szembejönnek sokkolók. De ettől még amelyik országban 3/100k alatt van az a világ biztonságosabb részei közé tartozik.
pl kedvéért USben ez 5.3/100K, Orosz 9.2/100k ami azért jóval magasabb mint a Svéd/Magyar adat. És mindenhol létezk egy élvonal Japán vagy ROKban is. Ahol elképesztően alacson 0.6/100K. Ott mondjuk a suicide rate ami horror. Itt érdekes hogy Oroszok dobogósak. Sok gyilkosság és sok öngyilkosság.
-
Dare2Live
félisten
Szerintem probálj meg nagy kalandózások helyett egyszerű dolgokra koncentrálni.
pl hszem lényege kb ennyi volt.
"A "nyugat" a "nem nyugathoz" azaz Szu majd Oroszo, VSZ, Kínához, DPRKhoz... képest jogbiztonságot, relatíve jó életet, szabadságot biztosított és biztosít az állampolgáraiknak."Igen vagy nem? és ha nem mért nem. Mert írsz válasznak egy gigaszt amiben minden előjön lámpavastól, szerinted hogy kéne nemkéne bünteni a rablógyilkosságot át ráadásul terelsz nem, nem csak a megélhetést hoztam fel a jogbiztonságot és a szabadságot is.... de a kérdésre nem adsz választ, nem felelsz.
Terelsz és kiforgatsz. -
Dare2Live
félisten
A "nyugat" a "nem nyugathoz" azaz Szu majd Oroszo, VSZ, Kínához, DPRKhoz... képest jogbiztonságot, relatíve jó életet, szabadságot biztosított és biztosít az állampolgáraiknak.
Had ne ecseteljem milyen volt az életszinvonal beli különbség a 60-70-80as évek beli MO, Románia, NDK... és mondjuk Ausztria, NSZK... közt.
Ha ne ecseteljem hol volt jogállam. A Rákosi, Kádári, Ceaușescu... féle "keleten" vagy a "nyugaton".Szóval én a fordítottját gondolom.
A nyugat A példa. És nem a a Szu majd Oroszo, VSZ, Kína vagy épp a DPRK.Dehát kinek mi. Ha nagyon rosszul érzed magad tényleg javaslom költözz ki egy DPRKba.
-
Dare2Live
félisten
Nem tudom mi van "a nem a magyarok tehetnek róla..." sejtelem mögött.... de a jelenlegi magyar vezetés építette le a jogállamot... és nem a zufok/libsik.
Ahogy nem a libsik építették le tették egybitessé a magyar sajtót hanem a regnáló magyar vezetés.
Fékek egyensúlyokat detto.
És evvel a lényegében a magyar demokrácia is egy Erdogan, Putyin féle lett.
Én meg hazánkat hoztam pldanak. Itt élünk ismert. És 3*több gyilkosság van MOon mint Svédországban. Te meg Svéd No goról papolsz? Papolj akkor Magyar No Goról. Nálunk sokkal de sokkal rosszabb a helyzet mint Svédeknél.
A "libsi" muszlim összeütközés meg nekem végképp ezoterika. Ha lesz vmi világok harca vmikor ott nem a libsik fognak ütközni. Politikailag meg aztán végképp nem. Ahoz képest hogy voltak nincsenek. Populizmus van egyre inkább. Bal és jobboldalt egyaránt.
-
Dare2Live
félisten
válasz
samujózsi #78 üzenetére
amit te irsz hogy a gazdag megtehet a szegeny nem az jogallam kerdese!!! ennyire mar ne keverjuk a dolgokat.
masreszt pont pl volt a vilag leggazdagabb emberenek esete. Neki is be kellett tartania a tvt. neki kellett alkalmazkodni es nem a vegrehajto ag nem nezett oda vagy a tvhozoi ag irta at a tvt. mint pl moon szokas
olyan meg hogy gazdasagi diktatura tovabbra sincs. te a jogallam hianyat nevezed ennek ha jol ertem.
-
Dare2Live
félisten
Itt inkább a demokrácia / diktatúra... és jogállam szabad véleménynyilvánítás... vonalról indultunk.
Kína diktatúra. A NYi demokráciák meg demokráciák.
más csak beugrott: Jól érzékelteti a két ország közti különbséget az is, hogy Trumpt rendszeresen csúfolják debil / erőszakos csecsemőnek. De annyira, hogy felvonulásokon óriás lufballon van róla, lehet venni műanyagbabát, kislufit....
Ehez képest Kínában betiltották Micimackót!!! mert hasonlít a Xi Jinpingre. Nem tüntetésen, tiltakozáson nem lehet. (Persze tüntetés/tiltakozás nem létezik arra.) hanem betiltották. Abmblokk.
[link] Amúgy szerintem is hasonlít.Kína ettől még elképesztő mód fejlődik és ha így folytatja a világ ura lesz. Elképesztő mód gazdagodik.
SZVSZem: Az ő álmuk nem a demokrácia, jogállam hibás/nemhibás "rákényszerítése/terjesztése/elősegítése". Hanem hogy mindenki nekik dolgozzon az ő rabszolgájuk legyen. Szigorú szvsz! és röhely de imo vissza fogjuk sírni még az szemét USt. Márha nem 1984el valósul meg a Kínai kontrol.... -
Dare2Live
félisten
az embereket eddig is birkakent kezeltek.
azt kell mondani ami megfogja a nep lelket.
ha ez összeesküvés elmélet es gyűlöletet meg meg kell allitani a nemzethalalt es... akkor azt.de nezz ra a uk tory gyozelemre. boris hibátlanul csinalta.
Trump meg igen pro szinten tolta. Obama detto. Megfogtak a nep lelket. ellenfeleik sehol nem voltak. vesztettek.
es regen uez volt. nem regen se ertette a 80% a valasztasi programot. a migranst meg igen.
ha emelle van jogallam szabad media akkor ez a demokracia. Szar. De a diktaturak megszarabbak
-
Dare2Live
félisten
. elvileg közel választási csalás szintjén erősen befolyásolták a közvéleményt, vélhetően külföldről is, ami végül is soft módszernek tekinthető a hagyományos diktatúrák keményebb módszereivel szemben/I]
azt kene felfognod hog ez ugy indul hogy kinaban valasztas sincs.
innen akarhogy nezzuk magyarazod diktatúra.
us jogallam.
usben van mindenfele független es nem független media
van valasztas.
nem dugjak racs moge lovik le szulinapokon... az ujsagirokat.
innen demokracia.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A CS2C és a TKC egy új vállalatot hoznának létre, amelynek a befektetői lennének.
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD ROG RX VEGA 56 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 530W
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest