Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Micro Four Thirds
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Apple MacBook
- Húsz százalékot ver az 5060 Ti elődjére?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bluetooth hangszórók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Hobby elektronika
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kenwood
veterán
Van most a kinaiknak egy Kunpeng nevu SoC megoldasa datacenterekbe.
Erdekel a tema, talaltam rola egy eleg jo cikket : https://www.techzine.eu/blogs/infrastructure/43474/huawei-wants-to-break-intels-chip-dominance-with-kunpeng/
Gondoltam, rakeresek a ph-n, mit tudunk a Kunpengrol.
Osszesen egy talalat volt, a temaindito.
Maga a cikk eleg karcsu lett, de a forumra megerte bejonni.
Igen komoly szakmai diskurzusba futottam bele -
robohw
aktív tag
"Az fel sem merül, hogy a jólét kizsákmányolásból ered."
LOL
" Az sem zavar, hogy egy rablógyilkos büntetését harmadolják (csak úgy)"
A rablógyilkos büntetését IS a törvények alapján szabják ki. Hogy nem harmadolják, abban biztos lehetsz, ugyanis erőszakos bcs, gyilkosság esetén alap a fegyház, ott meg nincs harmad kedvezmény.
A kedvezményt eleve nem a bűncselekmény okán kapják, hanem a börtönben, fegyházban tanusított magatartásukkal érdemlik ki, ha ...
", illetve a súlyosabb gyilkosságokat miért ne büntessük halállal. Ugyanis ezek igazságosabb és visszatartóbb intézkedések lennének mint a jelenlegi gyakorlat - szeirntem."
A halálbüntetés eleve kisebb büntetés a valódi elkövetőnek, mint az, hogy tudja, élete végéig egy cellában fog kuksolni és, hogy az élete ott fog a börtön falai között véget érni.
Ha viszont ártatlanul itélnek halálra és végeznek ki valakit, azt már nem lehet feltámasztani. A hajdú-kaiser páros is már rég a föld alatt lenne, ezügyben (Móri bankrablás) ártatlanul. -
robohw
aktív tag
"A kapitalizmusról meg annyit, hogy bele van kódolva a végső monopólium, vagyis hogy egy vállalat gyárt és ad el mindent az embereknek (vagyis irányítja a társadalmat)."
Dehogy van belekódolva.
Ha bele lenne, akkor már meg is valósult volna. Örökéletűnek hitt cégek százai tűntek már el a süllyesztőben. A kapitalizmus lényege éppen a verseny. -
dokanin
aktív tag
A hit minden rossz forrása. És tök mindegy miben hisz valaki. Istenben, bármilyen izmusban, vagy csak a saját elképzelt, önhittségén alapuló valóságában.
A fenti eszmecsere tökéletesen mutatja ezt.
Amikor az ember elkezd hinni, bekapcsol a "védeni bármi áron a hitem tárgyát" ösztön, ami egyenesen vezet az összetűzésekhez, ellentétekhez, kirekesztéshez, félelemhez, gyűlölethez.
És ahogy a galaxis egyetlen hiteles mestere, Yoda is megmondta, ez egyenes út a sötét oldalhoz.
Természetesen ezzel egy időben kikapcsol a gondolkodó ész és a kritika önmagával szemben ami segíthetne gátat vetni ennek. És innen már általában nincs visszaút. Csak lefele egészen a padlóig. -
Ja bocs
Nem lehet, mert?
Olyan sokszor mondták már ezt.
És nem is azt mondtam, hogy ilyet, hanem hasonlót.A végső monopólium meg 1. ugyanolyan idealizált eset, mint a tökéletes kommunizmus, 2. nekem gyanús, hogy ugyanaz
(Teljesen mindegy, hogy a hatalom neve Weyland-Yutani, vagy SZKP KB)
Ez a beszélgetés meg már az elejétől felesleges...
-
Tetsuo
őstag
"...Hasonló életszínvonalat el lehetne amúgy érni kevesebb környezetkárosítással (pazarlással), és emberek rabszolgasorban tartása nélkül is."
Dehogy lehet.A kapitalizmusról meg annyit, hogy bele van kódolva a végső monopólium, vagyis hogy egy vállalat gyárt és ad el mindent az embereknek (vagyis irányítja a társadalmat). Ha ezt is ki kell fejteni, akkor felesleges ez a beszélgetés.
-
Na várjál, most akkor a társadalmi igazságosságról, vagy a gazdaságról beszélsz mellé? Mert előtte még az igazságos államról volt szó.
Valóban, marha nagy egyenlőtlenségek vannak a világban, és szerintem sem kéne feltétlenül így lennie, mert hasonló életszínvonalat el lehetne amúgy érni kevesebb környezetkárosítással (pazarlással), és emberek rabszolgasorban tartása nélkül is. De attól még, ha valahol diktatúra van, akkor diktatúra lenne akkor is, ha nem neked dolgoznának éhbérért. Nem azért olyanok a kínai munkajogi törvények, mert neked ájfón kell, hanem mert a Pártnak nem érdeke, hogy jobbak legyenek az országban a munkakörülmények. Szóval azért ennek két oldala van, igen, a nyugati társadalomnak kell az olcsó munkaerő, de vajon miért van ország, aki ezt elvállalja? Ezen is el lehetne ezt gondolkodni.
Amúgy enkem inkább úgy tűnik, hogy a túlnépesedésssel van a dolog összefüggésben. Túl sok az ember, ezért olcsóbb munkaerőt jelentenek, és van, aki ezt kihasználja.
Érdekes módon, ezek a nyomorgó/rabszolga tömegek leginkább olyan országokban fordulnak elő, ahol kommunista diktatúra van (papríon legalábbis). Nekem ez, és a létező szocializmus "sikere" pont elég ahhoz, hogy a kommunizmus megmaradjon egy szép elképzelésnek, mert a megvalósításában valahogyan brutál sok ártatlan halt bele.
Valóban, a kapitalista gzadaság nem a legjobb gazdasági rendszer. Ellenben a kapitalizmus nem társadalmi rendszer. Nem érdemes összemosni a demokráciával. Ha valaki tud jobbat, hát elő vele.Különben nekem gyanús, hogy valójában nem egy kapitalista gazdaságban élünk, pont a fentebb általad említettek miatt : nincs a cégek között tiszta verseny, és valójában egymáshoz igazodnak a cégek árak, termékek tekintetében. Ez max. látszólag kapitalizmus.
-
Tetsuo
őstag
Vagy hipokrita mellébeszélés, vagy szociológiai, ökológiai vakság így tekinteni a társadalmi hatásokat.
Természetesen a svájci, svéd stb. hatalmas ökolábnyomú fogyasztás kihat az egész földre, mint környezetpusztítás, erőforráskizsákmányolás (pl. munka) stb. Ráadásul a globalizáció során egyre inkább.
Hogy Malmő kertvárosában, egy kertészek és karbantartók által gondozott modern "ökoházban" az egyedi csillár éppen meleg fényében a rózsaarany Rolex szíjon megcsillanhatott, a makulátlan öltönyében végre ellazuló Jörg Hansson imádott high-end lemezjátszójának felirata, miközben a többezres kollekcióból lemezt cserélt a magasan díjazott új-zélandi bor kostólásához, bizony nem jöhetett volna létre a világ másik felén zajló gyermekrabszolgaság, erdőirtás, súlyosbodó vízhiány és egyéb mocskos dolgok nélkül - csak ezek Svédországból annyira nem látszanak.Környezetünk, illetve a bioszféra, ahogy ma már globális társadalmunk is egy hihetetlenül komplex rendszer, ahol minden mindennel összefügg. Ha valahol erőforrásokat vonuk ki, pazarlunk, az máshol bizony hiányként jelentkezhet esetleg egy teljesen másféle erőforrás oldalán. Nem csak a feldolgozás és a szállítás, hanem az azokért (pénzzel) cserélhető áruk, vagyis a mesterséges értékek, ezenfelül a bérkülönbségek, vagyis a munka, így az adott emberek megbecsülése a kapitalista verseny meghatározásaként egy rendszert alkot már az egész világon, akár politikai érdekű szankciók révén - tehát ez a verseny minden, csak nem tisztességes.
A kulturális színvonal pedig szerintem folyamatosan esik. Elég csak a tévéműsorok nézettségét vizsgálni (illetve néha bekapcsolni a tévét) és emellett a zene "fejlődését" megtekinteni...
-
Nézd, azért általában ez összefügg. Ahol normálisan lehet élni, ott igazságosabb is szokott lenni a társadalom. Nyilván nem tökéletes sehol sem, de azért normális élet szintjén még mindig nem a keleti országok jutnak az ember eszébe.
Bűnözőből mg mindig van, akit felakasztana az ember, és lehet, hogy nem is lenne jó; de egy bizonyos kulturális színvonal felett ez már ciki egy országnak. -
Tetsuo
őstag
Nem az életszínvonalról volt szó, mondjuk jellemző a modern emberre, hogy a pénz az istene, hanem igazságos társadalmi rendszerekről, illetve azok elemeiről (pl. büntetőjog) többek között a (valódi) fejlődés vonatkozásában. Ezért jött a képbe a liberális Skandinávia versus Szingapúr stb.
Természetesen az egész Föld svédországi színvonalon élne, de akkor kellene még néhány bolygó, hogy egy darabig legalább fenntartható legyen a helyzet. -
-
Dare2Live
félisten
Ha jól értem az a lényege a hszednek, hogy a fővárosra, pár nagyvárosra koncentrálódik az elkövetések nagyja.
Ez MOon is pont így van. És ez a kiemelt bűnesetekre is igaz.Az egyedi eseteket meg szembejönnek sokkolók. De ettől még amelyik országban 3/100k alatt van az a világ biztonságosabb részei közé tartozik.
pl kedvéért USben ez 5.3/100K, Orosz 9.2/100k ami azért jóval magasabb mint a Svéd/Magyar adat. És mindenhol létezk egy élvonal Japán vagy ROKban is. Ahol elképesztően alacson 0.6/100K. Ott mondjuk a suicide rate ami horror. Itt érdekes hogy Oroszok dobogósak. Sok gyilkosság és sok öngyilkosság.
-
Dare2Live
félisten
Szerintem probálj meg nagy kalandózások helyett egyszerű dolgokra koncentrálni.
pl hszem lényege kb ennyi volt.
"A "nyugat" a "nem nyugathoz" azaz Szu majd Oroszo, VSZ, Kínához, DPRKhoz... képest jogbiztonságot, relatíve jó életet, szabadságot biztosított és biztosít az állampolgáraiknak."Igen vagy nem? és ha nem mért nem. Mert írsz válasznak egy gigaszt amiben minden előjön lámpavastól, szerinted hogy kéne nemkéne bünteni a rablógyilkosságot át ráadásul terelsz nem, nem csak a megélhetést hoztam fel a jogbiztonságot és a szabadságot is.... de a kérdésre nem adsz választ, nem felelsz.
Terelsz és kiforgatsz. -
-
tom_tol
addikt
Akkor néhány érdekesség:
Mint #147 hsz.-ben írta a fórumtárs, ha egy vízszintes vonallal kettévágod az országot, északon gyakorlatilag szinte nincs bűnözés. Linkelték a "homocide" statisztikát, HU 242 2,5(ez válójában nem ennyi) SE 113 1,1. Stockholmban ez az arány 2,1. A 113 gyilkosság/emberölésből Stockholmban 50 volt. 2016-ban 26. 2017-ben lőfegyverrel 19, 2016-ban 4 ember öltek meg. A tendencia nem valami biztató és az elkövetők nagyobb része nincs meg. Ha van is gyanúsított az legtöbbször megússza.
A svédek tiltakoznak a No Go Zone megnevezés ellen, Ők (police) így nevezik "Särskilt utsatta områden" (szabad fordításban különösen veszélyes területek). Ma 22 ilyen van az országban.
Egy példa hogy ez mit jelent. Azért hiúsult meg egy beruházás mert a rendőrkapitány azt találta mondani, nem tudják garantálni az építők biztonságát. Hány ilyen helyet tudsz Magyarország területén?
És amikor közvetlenebbül érinti az embert. Néhány hónapja kisebbik lányom sírva jött haza. Lelőttek egy volt osztálytársát. A kislány a barátjánál volt, belőttek az ablakon, meghalt. Rosszkor volt rossz helyen? Ilyenek régebben nem fordultak elő.
Nem állítom hogy összességében itt rosszabb lenne mint Magyarországon de ha itt nem találnak ki valamit, rosszabb lesz. -
Ez amúgy egy 2014-es videó, még bőven a jönnekamigránsok előttről. És valami nagyon furcsa különben az egészben, csak nem esik le, mi. Túl steril. És csak 1-2 oldal hozta, évekkel később.
De érdekes, amiket a kinti ismerőseimtől hallok, azzal nem vág egybe. Ez tippre valami elborult szélsőséges csoport lehet (azt nem értem, hogy egy ilyen jellegű tüntetést miért nem oszlattak a rendőrök azonnal fel?) -
-
Tetsuo
őstag
Nem ismerem az odalt, most ezt dobta a kereső, de a cikk lényege igaz, függetlenül az oldal hírnevétől.
És nagyon félreérteddet megint. Egyáltalán nem utálom az iszlámot sőt, többre tartom, mint a modern ideológiákat, hanem csak szerintem nincs helye Európában, illetve nem ildomos keverni kultúrákat.
Igen, (Közép-) Kelet-Európában van két kisebbség, amik... de ez más téma. -
A Billionbibles bizonyítottan fals híreket közlő oldal...
És nem csak a Reddit szerint, de nem akartam minden találatot bemásolni.
Tudom, libsicenzúra."Sok Angliában élő muszlimnak lényegesebb a vallásuk szerinti házassági kötelék, mint az angol végzés, így állhat itt fenn és köttetik olyan házasság, amit az angol jog nem enged (pl. fiatalkorúság miatt). "
Sok kelet-európai országban ugyanez megy... Csak ott nem muszlimok csinálják ezt. Nekem ez gyanús, hogy nem a vallás a dolog kulcsa, csak azt egyszerűbb utálni -
Tetsuo
őstag
Nem az egész jogrendszer, de részei már implementálva vannak.
[link] [link] [link]
Nem tudom, hogy a családod érintett-e a linkek tartalma által, nem is érdekel.
Gyengébbek kedvéért: a saría nem csak büntetőjogot takar, hanem polgárjogot is.
Sok Angliában élő muszlimnak lényegesebb a vallásuk szerinti házassági kötelék, mint az angol végzés, így állhat itt fenn és köttetik olyan házasság, amit az angol jog nem enged (pl. fiatalkorúság miatt). Országszerte több ezer saría-iroda és mecseten keresztüli hálózat segíti a helyi muszlimokat jogaik tisztázásában, mintegy párhuzamos társadalmat alkotva.
Németországban, Franciaországban is van ilyen, de tény, a muszlimok egy nagy része nem hajlandó az extremitásra, csak egy határig hajlandók alávetni magukat a hagyományos rendszernek és inkább élvezik a liberális szabadosságot. Mindenesetre a feszültség jelen van és csak növekszik. Nem csak a libsi nyomulás, mint a genderbender iskolai agymosás hatására, hanem a Brexit (és a nembrexit) is fokozza azt, meg sok más politikai vagy éppen gazdasági lépés. -
Tetsuo
őstag
válasz
Dare2Live #131 üzenetére
Úgy tűnik nem sok mindent sikerült felfogni az eddigiekből. Felesleges Rosenfeld Mátyással és elvbarátaival jönnöd, ugyanis ezek vannak Nyugaton (is) csak modernebb köntösben. (#98)
Most, hogy megemlíted Kínát, még ott is jobb (igazságosabb) az, ahogy egy rablógyilkossal bánnak, mint mondjuk Angliában vagy Svédországban. A párt érdekében viszont követnek el jogi visszaéléseket, nem is keveset... tehát ezt nem kell lemásolni, visoznt a nekünk tetsző, igazságosabb elemeket igenis átamelhetnénk a büntetőjogból (is).
De mindenekelőtt semmi érdemit nem reagáltál arra, amit valóban példának állítottam: Szingapúrt. Természetesen itt sem az egész államigazgatást, hanem bizonyos részeit kellene csak másolni hazánknak, hogy nagyobb rend legyen.
Ha magyar érdekű kormány lenne végre, legalább '44 óta, ebből a szempontból is vizsgálná a különböző államokat, illetve a múltat. Mert nekünk is volt jól működő államrendünk, bíróságunk, büntetésvégrehajtásunk, csendőrségünk.
De rendszerváltáskor másolás nélkül, kreatívan is jobbá lehetett volna tenni a jelenlegi államigazgatást, függetlenedve Nyugattól és az exszovjet kapcsolatoktól.
Csak ahhoz hatalomváltás kellett volna, mert az elmaradt. Az pedig soha nem megy másként, mint minimum néhány ezer lámpavas használatával. 1956-ban amerikai felbújtásra (éppen jól jött nekik, hogy összeugorjunk a Szovjetunióval) még ment, '89-ben már a nyugati mámortól elszédült kényelmes magyar inkább a tévéből nézte az eseményeket, ahogy ma is teszi, miközben kifosztották az országot és a régió legszegényebb és legkiszolgáltatottabb népe lettünk. Egy valódi rendszerváltás, vagyis hatalomváltás után már osztrák gazdasági szinten lehetnénk, de ami lényegesebb, a függetlenségünk, a hatalmi pozíciónk is legalább olyan szinten lehetne.
Persze, a történelemben és a politikában a "Mi lett volna, ha..." gyerekes képzelgés, mert nem lehet megváltoztatni: Elb@sztuk, ez van - ennyi. Illetve nem ennyi, mert ez még rosszabb lesz, köszönhetően többek között a Nyugat utáni futásnak.Érdekes, hogy ma az emberek többsége csak a zsebét nézi az igazsággal nem törődik, vagyis csak annyiban, amit az aktuális nyugati propaganda (sokszor dogmaként) tol.
Te is a megélhetést hozod, mint minta. Az fel sem merül, hogy a jólét kizsákmányolásból ered. Az sem zavar, hogy egy rablógyilkos büntetését harmadolják (csak úgy) majd visszaeső lesz és a bírót meg az ügyészt ekkor sem veszik elő, mert az igazság és az igazságosság relatív - tekintsük liberálisan, modern szemlélettel és akkor nem szúrja a szemünket, ugye.dabadab csak a szokásos csúsztatásaival jött: Mivel a rabló elleni büntetésről beszéltem, mint a szaúdi kézlevágás - szerintem - igazságosabb és visszatartóbb példa, mint a nyugati ejnyebejnye, ő úgy reflektált, hogy miért akarom betiltani a sört. Hát azt nem akarom, viszont a kontrollálatlan bevándorlásnak köszönhetően egyszer még eljöhet a saría jogrendszer Európába is. (Már bizonyos helyi közösségekben jelen van pl. Londonban stb.)
Tehát, tök jól elbeszélünk egymás mellett úgy, hogy egy épkézláb érvetek nincs arra, a visszaeső rablónak miért ne vágjuk le a kezét, vagy a drogossal (vagy dealerrel) miért ne szippantassuk fel mindazt, ami drog a házában/kocsijában/táskájában található, illetve a súlyosabb gyilkosságokat miért ne büntessük halállal. Ugyanis ezek igazságosabb és visszatartóbb intézkedések lennének mint a jelenlegi gyakorlat - szeirntem.
A liberális prop mást mond, ezt ezer éve tudjuk, de valódi érvek híjján van. -
-
MeszesKPT
őstag
Úgy tűnik sokan nem éltek itt a rendszerváltás előtti Magyarországon.
-
pengwin
addikt
Aki kidugja fejét az elefántcsont-toronyból, láthatja, k*rva nagy gondok vannak Európa-szerte
Igen, pl. az, hogy egyik politikai csoport sem kezelte hosszú távra kitekintve a gazdasági fejlődés miatt meredeken csökkenő születésszámot és a társadalom elöregedését. Sem a jobb, sem a baloldal nem tudott sehol Európában értelmes választ adni az államháztartások felboruló egyensúlyára, ami a demográfiai változásokból következett.
A baloldal a legtöbb országban könnyű megoldásként bevezette az Ahmed-nyugdíjprogramot úgy, hogy a betelepülő néptömeg integrálásával mit sem törődött. Ez ideig-óráig működött, mert hajtotta a tradícionálisan előrébb járó (francia, német, brit, benelux) gazdaságokat 20-30 évig, amíg kellett a képzetlen munkaerő. Csak miután ezt a réteget lehagyta a gazdasági fejlődés, de integrálva nem lett a társadalomba és a nyugati rendszer használatába, így leszakadt. Tuti recept társadalmi konfliktusra.
A később ébredő, többnyire posztkommunista vagy tradícionálisan leszakadt (pl. dél-európai) európai országokban meg a jobboldal úgy reagál a problémákra, hogy a sokszor önhibájából leszakadt saját, belső néprétegeit okolja a problémákért, aggresszíven vágja vissza a szociális hálót és hagyja magára a már egyébként is leszakadt embereket. Közben ködösítésként megy a migránsozás, mert mi más tartaná jobban össze a társadalmat, mint az idegengyűlölet? Ja persze, a nálad szerencsétlenebbek gyűlölete! Mert aki szegény, az biztos 100%-ban maga tehet róla, másszon ki mindenféle segítség nélkül onnan, nehogy már a szorgos középosztály pénzén próbáljunk javítani a medián életszinvonalon!
Mindkét oldal populista, rövidtávú félmegoldásokat szajkóz, ahelyett, hogy elővennének egy kis Realpolitikot a fiókból. Integrálhatóak lennének a mélyszegénységben tengődő néprétegek, csak egyik politikai csoportnak sincs kedve egy 10-20 év alatt beérő projektre költeni az állam pénzét, amikor a közmunkaprogram, autópálya- vagy stadionépítés olyan jól javítja a foglalkoztatottsági és GDP statisztikákat. Vagy amikor nyugaton a nagy elfogadás és zöldség jegyében elköltött euró-milliárdok olyan szépen hozzák a szavazatokat.
-
Dare2Live
félisten
A "nyugat" a "nem nyugathoz" azaz Szu majd Oroszo, VSZ, Kínához, DPRKhoz... képest jogbiztonságot, relatíve jó életet, szabadságot biztosított és biztosít az állampolgáraiknak.
Had ne ecseteljem milyen volt az életszinvonal beli különbség a 60-70-80as évek beli MO, Románia, NDK... és mondjuk Ausztria, NSZK... közt.
Ha ne ecseteljem hol volt jogállam. A Rákosi, Kádári, Ceaușescu... féle "keleten" vagy a "nyugaton".Szóval én a fordítottját gondolom.
A nyugat A példa. És nem a a Szu majd Oroszo, VSZ, Kína vagy épp a DPRK.Dehát kinek mi. Ha nagyon rosszul érzed magad tényleg javaslom költözz ki egy DPRKba.
-
Jó, ezt már hallottuk, hogy hanyatlik, aztán volt egy rendszerváltás
Érdekes, akkor is a hanyatlóba szöktek az emberek.
Amúgy meg milyen liberális cenzúra? Kivételesen meredek helyeken kívül én csak annyit látok, hogy a teljes baromságokat szokás törölni, mást nem nagyon. -
Tetsuo
őstag
válasz
Dare2Live #128 üzenetére
A magyar belpolt hanyagolnám, csak annyit tennék hozzá, hogy én egyáltalán nem vagyok a jelenlegi kormány oldalán, mert úgy gondolom ezek mind egykutya. Véleményem szerint legalább 1944 óta nincs magyar érdekű kormány, ergo a rendszerváltás óta sem volt még egy sem, mind külföldről kapott kotta szerint játszottak, emellett saját zsebre, a magyarok ellen.
Ma sincs és valószínűleg a jövőben sem lesz másként.Hazánk katasztrofális helyzetben van, ezt soha nem tagadtam. Az ideál, a kitűzött minta viszont teljesen fals és belülről rohad: a (modern) Nyugatot nem szabadna követni, mert rossz irányba mennek. Szingapúr törvénykezéséből több elem másolható (de a statisztikák szerint a szaudi kézlevágós sztori is működik. ott a nyitott autót sem lopják el - vallástól függetlenül), viszont a saját utunkat kellene járni, nem előremenekülni a semmibe, hanem visszalépni az értékekhez.
A gyengébb képességekkel megáldott fórumozók kedvéért, az pedig, hogy a Nyugat hanyatlik, nem gazdasági értelemben kell érteni, hanem kulturális, tradicionális, szellemi(ségi) értelemben, ez idővel elhozza a gazdasági recessziót is, de a probléma ennél sokkal nagyobb: társadalmi összeomláshoz vezet, méghozzá globálishoz. -
Dare2Live
félisten
Nem tudom mi van "a nem a magyarok tehetnek róla..." sejtelem mögött.... de a jelenlegi magyar vezetés építette le a jogállamot... és nem a zufok/libsik.
Ahogy nem a libsik építették le tették egybitessé a magyar sajtót hanem a regnáló magyar vezetés.
Fékek egyensúlyokat detto.
És evvel a lényegében a magyar demokrácia is egy Erdogan, Putyin féle lett.
Én meg hazánkat hoztam pldanak. Itt élünk ismert. És 3*több gyilkosság van MOon mint Svédországban. Te meg Svéd No goról papolsz? Papolj akkor Magyar No Goról. Nálunk sokkal de sokkal rosszabb a helyzet mint Svédeknél.
A "libsi" muszlim összeütközés meg nekem végképp ezoterika. Ha lesz vmi világok harca vmikor ott nem a libsik fognak ütközni. Politikailag meg aztán végképp nem. Ahoz képest hogy voltak nincsenek. Populizmus van egyre inkább. Bal és jobboldalt egyaránt.
-
Tetsuo
őstag
válasz
Dare2Live #122 üzenetére
Magyarországon sem rózsás a helyzet és elsősorban nem a magyaroknak köszönhetően, de ennek a nyilvánvaló ténynek magyarázata egy másik topikot igényelne (libsi cenzúra nélkül).
Ha visszaolvasol, láthatod, nem hazánkkal, hanem Szaúd Arábiával és Szingapúrral példálóztam.
Ha dabadab állítása igaz lenne, ezekben az országokban az általad idecitált statisztikát illetően (jóval) nagyobb lenne a számadat, pedig mindkettőben jóval alacsonyabb, mint Svédországban és ami borítékolható, utóbbiban ez, a muszlimok számával párhuzamosan folytonosan növekszik.
A kérdés csupán az, a muszlim és a liberális nézet mikor ütközik nyíltan, frontálisan végre? -
-
Sinesol
veterán
Daniaban es itthon is kisvarosban/ videken eltem/elek, kb. összevethetoek a dolgok. Daniaban konkretan betoressorozatok voltak par eve, ukranok, romanok kerti gepeket, munkagepeket loptak, plusz volt egy kornyekbeli szorakozohely is amit drogproblemak miatt bezartak.
Plusz kinn inkabb csak danoktol, ertesultunk az aktualis dolgokrol, szal kitudja mi minden volt még, itthon meg ugy van alig valamirol tudomasom hogy itt azert lenyegesen tobb infohoz jutok.Am nem annyira eltitkolasrol van szo, csak ezek a dolgok belugyek, termeszetes, hogy nem annyira fogod mas orszagok sajtoiban latni.
-
virkir
veterán
míg a valóság egy önmagából kifordult, no-go-zónákkal telítődő, valaha fejlett civilizáció romjain önmagát kiszolgáltató, hamis mámorban úszó csőcselék-társadalom.
Ez saját okos buksidból vagy kopipaste?
Mert ha az előbbi, igen szép pénzt kereshetnél a fidesz szlogengyárában. -
Aha... de akkor te sem Kínában, Koreában, stb. élnél... Vajon miért...?
@Sinesol : Persze, itthon nincs betörés, lopás - érteni, van az, max. csak annyit vettél figyelembe, amennyit hallottál. Meg mondjuk mekkora városokról beszélünk, azért lehet, hogy az északi országok lakossága kevesebb, de a fővárosokban azért van elég ember, hogy legyen elég bűnöző is... sok mindentől függ ez.
Elhallgatják, azért a kint élők sem számolnak be arról, hogy rossz lenne a közbiztonság. A sárgamellényesekkel meg tele volt a sajtó, nem tudom, ki hallgatta volna el.
-
Tetsuo
őstag
Ebbe az érvelési hibába sokszor belefutsz (és mások is).
Te állítottad, hogy Svédországban kiemelkedően jó a közbiztonság, de ezt semmivel sem támasztottad alá.
Amíg ezt nem teszed, addig én nem csak, hogy fenntartásokkal kezelem az efféle lózungokat, hanem hazguságnak nevezem, mert már az emberek könyökén jön ki ez, mint liberális propaganda.
Aki kidugja fejét az elefántcsont-toronyból, láthatja, k*rva nagy gondok vannak Európa-szerte, amikre nem csak előreltáható időn belül nincs reális megoldás, hanem a szőnyeg alá van söpörve a téma. A liberális világban egyre több az érinthetetlen, kibeszélhetetlen terület, körvonalazva az "1984"-et.
A svéd média elhallgatja a svéd bűneseteket, a németek a németeket, a franciák a sárgamellényesek kormányellene tültetéseit stb. vagy kicsinyítik azokat, míg a valóság egy önmagából kifordult, no-go-zónákkal telítődő, valaha fejlett civilizáció romjain önmagát kiszolgáltató, hamis mámorban úszó csőcselék-társadalom. -
Sinesol
veterán
Éltem évekig Dániában, elég gyakoriak lettek az utóbbi években a betörések lopások, Svédország hasonló. Itthon meg talán 4-5 éve volt környéken valami ügy, de csak elvétve akad valami. Norvégia alapból amiatt is kicsit különlegesebb helyzetben van, mert ode ugye nem annyira tudnak áramlani a kétes személyek, mivel ha jól emlékszem néztem anno a munkavállalási feltételeket és ott talán van egy olyan kritérium, hogy beszélned kell valmelyik skandináv nyelvet, az meg ugye nem egy tul gyakori dolog bevándorlóknál.
Rehabilitálásos módszerről meg annyit, hogy ugye ott a külföldi késelős csávó esete is, azt is ugye rehabilitálták, aztán persze tudjuk mi történt.Egyszerűen mese habbal, ez rendes útra térés, meg rehabilitálás, elvétve hoz csak eredményt, gyakorlatilag előbb vagy utóbb szinte mindig visszaesnek. Egyszerűen hihetetlen mennyi embernek kell meghalni, csak mert bizonyos emberek képtelenek szembenézni a tényekkel.
-
dabadab
titán
válasz
Alchemist #109 üzenetére
Azért érdemes nem elfelejteni, hogy ezek mindig relatív dolgok. Nemrég jártam Bergenben (Norvégia második legnagyobb városa) meg Budapesten egymás után - sokkoló különbség volt és hát nem Budapest javára, pedig biztosan Bergenben is panaszkodnak, hogy régen minden jobb volt.
-
Alchemist
addikt
-
dabadab
titán
"Egy olyan helyen, ahol a bűnözőt nem pátyolgatják, hanem büntetik"
Én meg azt szeretném, hogy ha a bűnözők nem bűnöznének tovább, hanem rendes útra térnének: a skandináv rendszer ebben magasan veri a világot és amúgy a közbiztonságuk is kiváló. Csak téged nem ez, vagy a számok érdekelnek, hanem a primitív bosszúösztön.
Azt meg nem értem, hogy a sörivást miért akarod halálbüntetéssel büntetni, nyilván ezt se gondoltad végig.
-
Tetsuo
őstag
Valamit nagyon benéztél (megint).
A Bárándyk csak hab a tortán, van még sok, akiknek ezt az igazságtalan rendszert köszönhetjük. Én nem példálóztam Kínával, miért mennék oda? Egyébként szívesen körbeutaznám, mint turista.
Egy jobb Európával példálóztam, ott szívesen élnék igen. Egy olyan helyen, ahol a bűnözőt nem pátyolgatják, hanem büntetik - és még sorolhatnám, de ez is nehezen volt érthető, mi lenne abból... -
Ja, értem, tehát az a gond, hogy vannak ilyen jéghátánis ügyvédek, azért rossz a liberálsi demokrácia (ami amúgy annyit jelentene praktikusan, hogy békén hagyjuk a pógárokat, nem zaklatjuk minden felesleges dologért... Lehet ám Kínába költözni, ott csendrendfegyelem (nem) van...)
-
dabadab
titán
"Csak az ÁVH-ügynök(sarj) Bárándy-félék állítják, a keményebb büntetésnek nincs visszatartó ereje, a józan ész és a tapasztalat szerint a valóság ennek szöges ellentéte"
Kemény vagy, öcsi
Igen, neked van igazad, a komplett kriminológia ÁVH-ügynökök műve, a holland meg a svéd az meg főleg, csak a kiváló közbiztonságú Fülöp-szigetek nem
Tényleg jót tenne neked, ha a lakótelep határain túlra is kimozdulnál.
-
Tetsuo
őstag
Csak az ÁVH-ügynök(sarj) Bárándy-félék állítják, a keményebb büntetésnek nincs visszatartó ereje, a józan ész és a tapasztalat szerint a valóság ennek szöges ellentéte.
Már hogyne lenne visszatartó ereje? Durvább verzióját láthatod a Fülöp-szigeteken, ellenpéldát pedig Hollandiában és egész Nyugaton, ahol be van állva boldog, boldogtalan. -
Tetsuo
őstag
Lehet, hogy volt választási csalás az egyesült államokbeli elnök- és pártválasztás esetén pl. legutóbb, de lássuk be, nem sok különbség lenne a lehetőségek között - legalábbis ami a külpolt illeti: Mindkét fél Izrael kegyeit keresi és valószínűleg nem csak az Epstein-féle zsarolóhálózatok miatt.
-
dabadab
titán
"Egyébként a mai nyugati-féle liberalizmusnál szinte csak jobb rendszert találhat ki mindenki."
Ha amit itt összehordtál, viccnek szántad volna, az tök jó lenne, de így... láthatóan abszolút semmi fogalmad sincs sem a bűnözésről, sem a drogosokról, sem Szingapúrról, viszont a jó kis meleg, biztonságos lakásodból jól megszakérted ezeket, ráadásul úgy, hogy a létező legkártékonyabb, sokszorosan bizonyítottan nem működő marhaságokat ráncigálod elő, mint követendő példát.
Csak azért nem mondom, hogy gonosz vagy, mert láthatóan tényleg nem látod, hogy mik is a dolgok valós következményei.
-
Tetsuo
őstag
Egyébként a mai nyugati-féle liberalizmusnál szinte csak jobb rendszert találhat ki mindenki.
Az általad vizionált elrettentő társadalmak valószínűleg kivételek, de mind egy kaptafára épültek és talán egyazon gyökerük van az említett liberalizmuséval.
Illiberális társadalmak példájaként ott van mondjuk (oké, most nem veszem elő a középkort, pedig...) Szingapúr.
Ha a bűnözőkkel nem bánnának kesztyűs kézzel Európában, pl. a börtön nem wellness és konditerem lenne, vagyis nem + hanem -20 kg-mal jönnének ki a "nehézfiúk", ezenfelül 30 botütés (is) lenne mondjuk rablásnál, cserbenhagyásos gázolásnál, no meg a drogosok súlyosabb elbírálásban részesülnének, és ami náluk, a lakásukon van drog, meg kellene enniük...
Ez nem liberális, de semmi hátrány, negatívuma nem lenne, hanem egy igazságosabb földrészen élnénk.
Ugyanígy a libsi kvótabaromságokat is el lehetne törölni stb. napestig lehetne sorolni, mitől lenne jobb Európa. -
-
Alchemist
addikt
-
Alchemist
addikt
válasz
samujózsi #78 üzenetére
Valódi demokráciában egy Trump a közelébe sem jut az elnöki széknek. Ahogy a brexit is csak egy átbulizott éjszaka utáni rémálom lehetne.
Pedig teljesen érthető, hogy miért is következik be ilyesmi.
-
válasz
samujózsi #60 üzenetére
Valahogy így. Nincs most időm elolvasni.
De az tuti, hogy inkább a nuygati diktatúrában élnék, mint a keletiekben, akármilyen gonoszak is.
És azért azok még mindig inkáb demokráciák, akármennyire is diktatúrázzák...@Alchemist : Ez azért sok egyéb dolgonak is köszönhető, hogy az lenne.
-
scdlsc
senior tag
-
dabadab
titán
"Nem biztos hogy a legjobb döntés, de a legtöbb szavazójuk akaratát tükrözi."
Szerintem itt arról akar szó lenni, hogy valójában ez egyátalán nem igaz, a választók halál fogalmatlanul szavaztak valamire, amiről fogalmuk se volt, hogy micsoda (sőt, az elmúlt három és fél alapján tulajdonképpen senkinek se volt semmi elképzelése arról, hogy mit is jelentene a Brexit és azt hogyan kellene megcsinálni).
A jól működő demokráciához pont úgy szükséges a jól informált választópolgár, mint a jól működő piacgazdasághoz a jól informált vásárlók - csak míg ez utóbbit legalább nagy vonalakban a jog is biztosítja, addig az előbbinél nem: egy száraztészta reklámjában nem lehetne elsütni olyanokat, mint amiket a Brexit kampányában folyamatosan nyomtak. -
otapi
tag
válasz
samujózsi #78 üzenetére
"Valódi demokráciában egy Trump a közelébe sem jut az elnöki széknek. Ahogy a brexit is csak egy átbulizott éjszaka utáni rémálom lehetne."
Neked szerintem magával a demokráciával van bajod. Egy demokráciában bizony előfordul hogy a választók többsége nem neked tetsző elnököt szavaznak meg. Vagy éppen a többség azt szavazza meg hogy ki akar lépni az EU-ból... Ha az angolok ezt akarják, hát legyen. Nem biztos hogy a legjobb döntés, de a legtöbb szavazójuk akaratát tükrözi. -
atus72
őstag
válasz
samujózsi #85 üzenetére
Érdekes felfogás, mindegy minek hívod, nyugaton ha nem tetszik a rendszer akkor élsz tovább, Putyinnál láthatjuk hogy mit csinálnak az "ellenzékkel', Kínáról már ne is beszéljünk, ott olyan hogy szólásszabadság az ismeretlen fogalomés nem ez a legnagyobb baj.
Én szeretném kérni, hogy ha enynire bejönnek neked ezek a nem nyugati nem demokráciák akkor költözz oda és onnan osszad az észt. -
Dare2Live
félisten
válasz
samujózsi #78 üzenetére
amit te irsz hogy a gazdag megtehet a szegeny nem az jogallam kerdese!!! ennyire mar ne keverjuk a dolgokat.
masreszt pont pl volt a vilag leggazdagabb emberenek esete. Neki is be kellett tartania a tvt. neki kellett alkalmazkodni es nem a vegrehajto ag nem nezett oda vagy a tvhozoi ag irta at a tvt. mint pl moon szokas
olyan meg hogy gazdasagi diktatura tovabbra sincs. te a jogallam hianyat nevezed ennek ha jol ertem.
-
5150
aktív tag
"...az érvek meg ilyenek azok meg valami burzsoá csökevények..."
Azért, mert a TE "érveid" pokolian sekélyes, semmire magyarázatot nem adó, semmit alá nem támasztó levél (szél) nyesegetéseknek is kevesek, még nem kötelező ilyen (soha részemről el nem hangzott, nem is gondolt) ökörségeket a "számba" exportálnod. És nem, nem érted. Éppenhogy NEM fogom "jól megmondani", mivel semmi kedvem hozzá és nem is érdekel. Azok után pláne, ahogy a másik csávó egyszavas "válaszára" adott közlendőmbe beleszállva megadtad a khm.. "alaphangot". Miért bizonygatnék bármit egy ilyennek? Ne vicceljünk... ugye ezt te sem gondoltad komolyan?
-
kpityu2
őstag
Amíg nem tudom egy másik ország marsjárójának a felvételeit nézegetni a neten, addig minden ilyen hírt erős szkepticizmussal fogadok.
-
samujózsi
senior tag
válasz
Dare2Live #74 üzenetére
Próbáltam érthetően körülírni, hogy mire gondolok: nem párt/pártok diktálnak, hanem a pénz. Ha van pénzed, bármit megtehetsz, amit a nálad gazdagabbak megengednek és semmit, amit azok nem.
Jó, kissé sarkítva a dolgokat, de ez számomra nem egyenlő a demokráciával.
Valódi demokráciában egy Trump a közelébe sem jut az elnöki széknek. Ahogy a brexit is csak egy átbulizott éjszaka utáni rémálom lehetne. -
5150
aktív tag
-
dabadab
titán
válasz
samujózsi #70 üzenetére
De hát ez nem igaz.
A pénz persze számít, de egyrészt messze nem annyira, mint ahogy egy diktatúrában a politikai hatalom. Bill Gatestől, mint a világ akkori leggazdagabb emberétől simán elkobozták a Porschejét, amikor a hatóságok arra jutotak, hogy az nem felel meg a környezetvédelmi szabályzásnak.Most próbáld meg elképzelni, ahogy akár Orbán Viktorral hasonlóképpen járnak el a hatóságok.
-
dabadab
titán
válasz
Alchemist #66 üzenetére
"A petrodollár szimbolikus fogalom"
Nem, az egy konkrét közgazdasági fogalom.
"ha a dollár elveszítené az elsődleges jellegét a világkereskedelemben, akkor esélyes, hogy az amerikai pénzügyi lufi leeresztene."
Valamint ha nagyanyám sárga lenne és csilingelne, akkor ő lenne a négyeshatos villamos. A dollár azért van olyan kitüntetett helyen a világkereskedelemben, mert az USA gazdagságának ereje ezt indokolttá teszi.
-
Alchemist
addikt
A petrodollár szimbolikus fogalom... ha a dollár elveszítené az elsődleges jellegét a világkereskedelemben, akkor esélyes, hogy az amerikai pénzügyi lufi leeresztene.
-
dabadab
titán
válasz
Alchemist #64 üzenetére
"Ha nem lenne petroldollár és korlátlan pénznyomtatás, az USA még Kínánál is nagyobb lufi lenne"
Így a XXI. században ezt a petrodollár dolgot azért el lehetne engedni, mert ötven évvel ezelőtt legalább valami alapja volt ennek az elképzelésnek, de most már nem igazán, az olajkereskedelem egészen elenyésző mértékű a dollár forgalmához képest.
A "korlátlan pénznyomtatás" meg pont a lufit fújná.
-
Alchemist
addikt
válasz
Dare2Live #48 üzenetére
Ahol alapvetően működnek a polgári szabadságjogok, az kvázi "demokratikus állam".
Azzal együtt, hogy az államgépezet jelentősen befolyásolja a polgárok életét.
Persze vannak érdekes nézőpontok... közel-keleti ismerősöm kiakadt, hogy aki nálunk (vagy nyugatabbra) utcán kereskedni szeretne vagy saját maga készítette ételt árusítani, mennyi bürokratikus szabályozásnak kell magát alávetnie... neki a "szabad ország" nem a tüntetés vagy a politikai vita lehetőségét jelenti, hanem a (keleti) szabad seftelését. -
Tin
veterán
Latom a 21. szazad nyitasa a bezarkozas....
-
samujózsi
senior tag
Szerintem (nem vagyok közgazdász) az egész világgazdaság egy óriási lufi, ami legkésőbb pár évtizeden belül teljesen össze fog omlani.
Alapozom ezt olyan dolgokra, mint (a sorrend esetleges, ahogy épp eszembejut) ...
Tudod mit, ne offoljuk ezt szét, nyitok neki egy saját posztot: [link] -
Akkor ez legitimálja a kisebbségek irtását, a szociális megfigyelési rendszert, az átnevelőtáborokat, a szólásszabadság korlátozását, az emberek információhoz jutásának korlátozását?
Hát, köszi, akkor én inkább a hanyatló nyugat kérném.(Te nem a nagyondühös vagy a 4-ről?
)
@Dare2live : Kína egy lufi gazdaságilag. Túl gyakran vannak hírek, hogy mennyire instabil az egész, ahhoz, hogy csak árfolyammozgás céljából terjedjen.
-
gyulank
addikt
Olyan grafikon létezik, hogy mennyi helyszükségük volt régen az oprendszereknek, és mennyi várható mondjuk 10 év múlva? Én nem találtam.
-
Dare2Live
félisten
Itt inkább a demokrácia / diktatúra... és jogállam szabad véleménynyilvánítás... vonalról indultunk.
Kína diktatúra. A NYi demokráciák meg demokráciák.
más csak beugrott: Jól érzékelteti a két ország közti különbséget az is, hogy Trumpt rendszeresen csúfolják debil / erőszakos csecsemőnek. De annyira, hogy felvonulásokon óriás lufballon van róla, lehet venni műanyagbabát, kislufit....
Ehez képest Kínában betiltották Micimackót!!! mert hasonlít a Xi Jinpingre. Nem tüntetésen, tiltakozáson nem lehet. (Persze tüntetés/tiltakozás nem létezik arra.) hanem betiltották. Abmblokk.
[link] Amúgy szerintem is hasonlít.Kína ettől még elképesztő mód fejlődik és ha így folytatja a világ ura lesz. Elképesztő mód gazdagodik.
SZVSZem: Az ő álmuk nem a demokrácia, jogállam hibás/nemhibás "rákényszerítése/terjesztése/elősegítése". Hanem hogy mindenki nekik dolgozzon az ő rabszolgájuk legyen. Szigorú szvsz! és röhely de imo vissza fogjuk sírni még az szemét USt. Márha nem 1984el valósul meg a Kínai kontrol.... -
Pityu.
nagyúr
Azért azt megnézném,hogy az egymilliárdnál több lakosságból mennyi szegény ember él kínában,mert az,hogy látjuk,hogy fejlődnek technikailag még nem jelenti azt,hogy mindenki jól áll abban az országban ergo lehet látod azt a párszázalékot aki városokban lakik meg fejleszti a technológiákat de a többség még élhet harmadik világbeli szinten amit meg nem mutatnak.
-
ttt
senior tag
Nehéz jósolni, de Kína pont az a ló amelyik befuthat. Nem tudom mennyire mehetne neki az USA, ha pl. kiadna egy full Windows másolatot saját név alatt. Nem hinném, hogy ne lenne meg náluk a forráskód, a többi meg csak politikai izmozás volna, viszont az MS futhatna.
Nem tudom hova fog vezetni ez a fajta hidegháború, de még az oroszlánok láthatólag alszanak...még -
atus72
őstag
Sinesol, szerintem te költözz ki nyugodtan Kínába, senkit nem fog zavarni, sőt szívességet teszel sokaknak ha lelhagynád ezt az országot.
Mondjuk azon ne lepődj meg ha bármivel kapcsolatban kritikus leszel ott akkor másnap egy internálótáborban találod magad és a családod. Ja hogy ez szerinted Soros féle fake-news része? Egész biztosan.... -
Dare2Live
félisten
az embereket eddig is birkakent kezeltek.
azt kell mondani ami megfogja a nep lelket.
ha ez összeesküvés elmélet es gyűlöletet meg meg kell allitani a nemzethalalt es... akkor azt.de nezz ra a uk tory gyozelemre. boris hibátlanul csinalta.
Trump meg igen pro szinten tolta. Obama detto. Megfogtak a nep lelket. ellenfeleik sehol nem voltak. vesztettek.
es regen uez volt. nem regen se ertette a 80% a valasztasi programot. a migranst meg igen.
ha emelle van jogallam szabad media akkor ez a demokracia. Szar. De a diktaturak megszarabbak
-
kriszpontaz
veterán
Az Ubuntu Kylin nem volt elég jó?
-
Dare2Live
félisten
. elvileg közel választási csalás szintjén erősen befolyásolták a közvéleményt, vélhetően külföldről is, ami végül is soft módszernek tekinthető a hagyományos diktatúrák keményebb módszereivel szemben/I]
azt kene felfognod hog ez ugy indul hogy kinaban valasztas sincs.
innen akarhogy nezzuk magyarazod diktatúra.
us jogallam.
usben van mindenfele független es nem független media
van valasztas.
nem dugjak racs moge lovik le szulinapokon... az ujsagirokat.
innen demokracia. -
5150
aktív tag
-
samujózsi
senior tag
Jó ez la topic.
-
hallador
addikt
Miért nálatok még mindig 3,60 a kenyér, meg 1 Ft a benzin vagy mi? Nem tudom észrevetted-e, hogy a való világ nem fér össze a minden ingyen, nekem jár mert megszülettem mentalitással? Én meg azért szeretnék gratulálni neked, hogy nem sikerült rájönni, hogy Magyarország nem USA? Nem baj, hogy egy havonta 8 milliós olvasottságú lapot hasonlítottál, egy Közép Európában egyedülálló önálló lapcsaládhoz, ami többek között magyar tulajdonú? Nem baj, hogy nem 20 szerkesztő van, az sem, hogy nincs ingyen semmi?
Komolyan b@zm3g ilyen idióták miatt tart az az ország ott ahol...
Neked Csak gratulálni szeretnék...
-
Sinesol
veterán
Mondjuk számomra az is kétséges, hogy mennyire működőképes ez a szavazásos rendszer manapság. Már Trump esete is mutatja, hogy az embereket ma már birkaként lehet vezetni, engem már az sem lepne meg ha pár év mulva valami instaceleb lenne az elnök, végülis ha elég követője szavaz rá...
Régebben talán emberközelibb volt az egész, de ma már annyira távol kerültek az emberek a vezetéstől, plusz annyira megváltozott a világ, hogy az emberek nagy részét nem is nagyon érdekli az egész, nagy részük nem is nagyon van tisztában a politikával, talán ha pár százaléknyi szavazó lehet, tisztában van a jelöltekkel, érti a programokat.
A választás pedig azon dől el, hogy ki hogy tudja bolonditani a maradék 95%-ot.
Szerintem elavult, idejétmult lett ez a rendszer, ráadásul az a baj, ha valaki hozzá akarna nyulni, rögtön kivégeznék, mert hogy ez a demokrácia, itt az 60 IQ-s kocsmatölteléknek is annyit ér a szavazata, mint bárki másnak.
Nem tudom mi lenne a megoldás, de szerintem az állami berendezkedésnek is ugyanugy fejlődnie kellene, mint minden másnak, ebben a robbanásszerűen átalakuló világban. Simán lehetséges, hogy egy központi kormányzás a nyerő ebben a szakaszban, amikor túl nagy a népesség, túl sok a dezinformáció, hogy a demokrácia hatékonyan működjön. Kína pedig elég jelentős részben a vezetése miatt fejlődik ennyire erőteljesen, pl nem az van elektromos autoknal, hogy évekig a semmin megy a csata, háttérben lobbiznak az olajcégek, hanem egy szóval eldöntik, hogy e-auto lesz és kész. Egészségügyben is elég jelentős áttöréseik vannak már manapság is, mivel kevesebbet kell különféle etikai dolgokkal bajlodni, ez nyilván persze nem a legszebb dolog, de 10 év mulva senkit sem fog érdemelni, nem beszélve azokrol akik már ma is meggyógyulhatnak. Egyszerűen lassan minden területen az látszik, hogy a jelenlegi nyugati kormányzat gyakorlatilag minden téren akadályozza a fejlődést, iszonyatosan nehézkes. -
Sinesol
veterán
válasz
Dare2Live #24 üzenetére
Hát pl. az US választásoknál elvileg közel választási csalás szintjén erősen befolyásolták a közvéleményt, vélhetően külföldről is, ami végül is soft módszernek tekinthető a hagyományos diktatúrák keményebb módszereivel szemben, de végülis a lényegen nem változtat, elérték hogy arra szavazzanak az emberek, amit akartak. Bár az is igaz, hogy a mai politikában már gyakorlatilag mindenki a "nép" megfelelő manipulálására épít..
-
Sinesol
veterán
Azért messze nem ugyanaz a helyzet, mint a szovjetunió esetében, ugyanis itt egy olyan országról van szó, ami lassan gyakorlatilag minden szinten lenyomja a versenytársait, egyértelműen első helyre tör a világban. Trump izmozása is csak arra volt jó, hogy mindenki számára nyilvánvalóvá váljon, hogy mennyire függ a világ Kínától.
-
Sinesol
veterán
Ennyi erővel neked egy Skoda Octavia alternativaja akkor a kamion...
Cucuska2: Kína a fejlődő államok közé tartozik, messze nem harmadikvilágbeli szinten vannak. Az meg hogy mennyire diktatura, az nézőpont kérdése, nem csak fehér és fekete létezik, mint ahogy azt az amerikai propaganda sulykolni akarja.
-
Sinesol
veterán
Jó döntésnek tartom, ha valóban komolyan gondolják a nagyhatalmi jövőt, akkor nem függhetnek másoktól olyan szinten, mint ma. Nekünk is jó lehet az erős nagyhatalmi poziciója, legalább lesz valami látható alternativa a nyugati kultúrával szemben.
-
Tigerclaw
nagyúr
Gondolom egy linux azért nem elég jó nekik, mert túl nyílt, hozzáférhető forráskóddal. Nekik valami olyan kell, amibe be tudják tenni a saját kémprogramjaikat, soktucatnyi backdoort, majd persze kötelezővé tenni az egész országban. Amúgy kiváncsi lennék hogy kik irányítják kínát.
-
akaido
addikt
Az "occo" OS-nek két tulajdonsága valószínűleg lesz:
1. kémkedni fog a hazai felhasználók után.
2. kémkedni fog az USA irányában... -
dabadab
titán
A NeoKylin baromira nem XP klón (az kb. a ReactOS), hanem egy Linux, amire XP-s skint húztak.
És ahogy látom, a "saját operációs rendszer" az gyakorlatilag egy újabb Linux disztró lenne.
Such innovation.
-
berVi
senior tag
Kedves PH! En csak annyit szeretnek jelezni, hogy a folyamatos reklamblokkolos nyavogasotoknak koszonhetoen 10+ ev utan elertetek, hogy leiratkozzam rolatok. A PH rss helyett mostantol a Techspot rss-e jon a tobbi feed melle. Gratu
Új hozzászólás Aktív témák
ph A CS2C és a TKC egy új vállalatot hoznának létre, amelynek a befektetői lennének.
- ASRock X399 Phantom Gaming 6 Threadripper 2920X ARCTIC Freezer 50 TR
- Szuper áron DELL XPS 17 9710 UHD+Touch/i9-11900H/32 GB Ram/1TB SSD/IPS/NVIDIA RTX 3060 6 GB/Gari
- Eladó Philips 70PUS6724/12 70 4K UHD Smart TV Ambilight-tal Csak 110.000 Ft!
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB Awesome Graphite
- Gamer PC! R7-7800X3D/RTX 5070TI-4080S-4070S/32GB DDR5/1TB M.2 SSD/PHANTEKS HÁZ/GARANCIÁS-BESZÁMíTÁS
- Xiaomi Redmi Note Pro+ 5G 12GB/512 GB Éjfekete Új telefon
- Blackview BL9000 Pro 5G 12+512GB FLIR hőkamera - 3 év garancia
- APPLE iMac 21,5" / Late 2009 / olcsón eladó.
- Gyakorlatilag új Testboy 27 profi vezetékkereső
- 4. generációs intel félgép (Gigabyte GA-H97N-WIFI, Xeon E3-1225V3, 16GB Corsair DDR3 1600 Mhz)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Már 33 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs HERO Valódi Bőr Fekete
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest