Új hozzászólás Aktív témák
-
Akelaman
tag
Èn màr több, mint 6 ève hasznàlok közèp ès felső kategòriàs notebookokat, àltalàban 1-2 èvente cserèlve, innen az aproròl nagyon jò àron vève. Az előző laptopom pl. Xps 15 volt gtx 960m-el ès kb. ugyan annyièrt sikerült eladnom 2 èvesen, mint amennyièrt vettem fèl èvesen. Most kicsit elmentem a gèmer irànyba, de azèrt a minősègnèl maradva msi gt62vr 6re-t vettem gtx 1070-el. Kissè kiegèszìtve az előző laptopom àràt sikerült megvenni. Remek gèp, kivàlò teljesìtmèny, hűtès, meglepően halk terhelès alatt is.
Nekem nagyon fontos a mobilitàs havi 7-10 napot vagyok tàvol, asztali megoldàs szòba se jöhet.
Szòval szerintem gaming laptop szektornak koràntsem àldozott le ès lehet ezt okosan, szinte deficit mentesen is csinàlni. -
taylordaichi
csendes tag
Azért mert aki teheti nem notebookon játszik hanem asztalin.
-
leviske
veterán
Mit várnak? Mi ebben a meglepő? Az árak elvannak szállva, teljesítményugrás pedig nem történt a piacon a Pascal megjelenése óta. Arra meg kínosan ügyelnek a gyártók, hogy minőségben és extra szolgáltatásokban ne nyújtsanak többet, mint 2 éve. Erre még az is szép eredmény, ha növekszik egyáltalán a szegmens.
-
Dodge94
tag
Nem fogom tudni jobban elmagyarázni, mint már eddig is tettem. Egy egyetemistának, akinek szükséges a mobilitás és a számítási teljesítmény is, consumer gépek közül csak a gamer notik jöhetnek szóba. Ajánlhatod a miniITX gépeket, de valljuk be, hogy ritkán fogod azt is a hónod alá csapni péntek délután, felülni vele a vonatodra a Keletiben, hazadöcögni, hogy aztán otthon dolgozhass tovább.
Ha nem lenne szükségem a mobilitásra, én sem gamer notit vennék, elhiheted.Megnéztem megint az általam küldött linkeket, én továbbra is azt látom, hogy a legcombosabb 5567 330k forint, míg a 7567 360k Ft. Nem tudom, hogy te hol találtad a 402k árat...
Matekból pedig tényleg nem lehetsz jó, ugyanis az olcsóbbik Dellben egy 2 magos proci van, a drágábbikban pedig egy valóban 4 magos. 4>2, még Hyper Threading nélkül is.
PS.: Ha nem kötekedni akarsz, akkor a mondatod ne úgy folytasd, hogy "de..."
-
Chaser
legenda
válasz
TheNewDawn #167 üzenetére
Sztem bem olyan kis rafizetessel, de nadar nindig van, fele osszeg vagy tobb boven repul, de lebontva 2,5 evre sztem nem veszes aki sokat hasznalja a gepet, gar utan eleg nagy riziko megtartani egy ilyen gepet, ahogy megvenni is, legtobb eleve elegtelen hutessel bir, de amelyik birja is alaplap es forrasztasok kapjak rendesen a terhelest
Nekem legelso notebookomban meg asztali cpu volt ( : azota meg nar csak az igazi pro gamer gepekven van -
Chaser
legenda
válasz
TheNewDawn #161 üzenetére
Oke, legyen 1060 v 1070, notebook i7 mwg pffff mint tudjuk, az uj lvadokmeg a regiek ertek is valamit, de mondhatok kvad i5/1050 ti parost, az eleg kiegyensulyozott, az is meglepne ha 150 alatt lenne, ha jol tudom mar minden intel cpu integralt notebook szegmensben, asztali i5 50e, vga 50-60, es akkor meg maga a lap sehol
Sokan abban a tevhitben ringatjak magukat
1. Ugyse romlik el
2. Annyi hozza a lap mint asztalihoz
Sajnos egyik sem igaz, notebook topikban szoktal forgolodni, nem veletlen nem ajanlja senki hozza erto a gar nelkuli csoda gamer gepet max aproert, ha elhullik a lap azt jelenti ment vga es cpu is, anyagi csod es nem helyettesitheto massal
En ha gamer notebookoznek gar lejarta elott fel evvel eladnam, akkor meg er valami penzt, es aki megveszi nem zargat esetleg masnap h meghalt a gep, ha ugy tortenne ott a gar
Egyebkent minden uj es dragan vett geppel igy jarnek el, olyan szinten tomegtermeles van minden szegmensben h fajo, business gepeknel is mar -
Pendra37
tag
válasz
Hopkins95 #164 üzenetére
- Modularis vagy felmodularis tap.
- M.2/MSATA rendszer+jatek meghajto.
- Kulso HDD megoldas hattertarnak (USB vagy LAN).
- Extra tapot nem igenylo GPU (pl 1050)Az egesz hazban 2 vaskosabb kabel lesz. A tobbi vekony az elolapi dolgoknak meg a ventinek. Az utolso pontot leszamitva nekem ez megy.
-
válasz
Pendra37 #163 üzenetére
Hááát...láttam a Linustól a videót, ahol egy ilyen PC-t épített, de fene tudja, kösz szépen ilyen kis házba beleépíteni, nem egy egyszerű művelet szerintem. Mikor csináltam a sajátom, a nagy házban sem volt egyszerű normálisan elrendezni a sok kábelt, meg nem akart beférni a kezem, hogy csatlakoztassam a kábelt.
(#160) Chaser Igen, pontosan ezért is mondom mindenkinek, hogy másnak ne a saját kárán kelljen tanulnia. De persze mindenki maga tudja.
-
Pendra37
tag
válasz
Hopkins95 #159 üzenetére
Az kicsi ITX-es rendszerek meg a konzoloknal is kisebbek es konnyebbek lehetnek. Egy ITX lap alacsony hutovel + ITX GPU + SFX tap ~5 literben elfer. Ez mar csak 2x akkora, mint egy laptop es kisebb, mint egy konzol. Egy ilyen, meret tervezett ITX I7+1070-ert mondjuk melyen az ember zsebebe kell nyulni, de letezo megoldas. Egy ultra mobil desktop (ITX + 7. gen I5 + 8gb+ low profil 1050 Ti + jo SFX tap) mar 220-230-bol kijon. Ez ~2x dragabb, mint egy XBONE, 2x gyorsabb es meretileg 3/4-e az XBONE meretenek.
-
törölt tag
válasz
TheNewDawn #161 üzenetére
Bőven el tudom viselni az i7 -et, mikor videót kódolok x264 -el.
-
Chaser
legenda
válasz
Hopkins95 #159 üzenetére
Aki mar atelte tudja ( : en csak szervizeskent tapasztaltam, meg kereskedokent kesobb, egy.most 350 koruli gepben ha meghal a lap gtx 1060nal, olyan 150kra tippelnem, de lehet nem futja ki
Regi uzletiekben az is jo, h van alkatresz hozzajuk, esetenkent egesz jo aron, azokbol sokat legyartanak -
+1 én pont így jártam az alaplappal, pedig Dell volt, de tavaly ez szép nyári napon csütörtököt mondott. Pedig épp nyáron volt takarítva a hűtés és újra is lett pasztázva, hiába. Ezután ment a szervízbe, ahonnan csak megerősítették a dolgot és a Ramot és a HDD-t megveszik belőle, ennyi.
Ezért most én azt mondom, egy olcsóbb laptop munkára vagy egyetemre + desktop/konzol. A konzolnak annyi előnye van, hogy kicsi méretű és egy hátizsákban könnyen elfér.
-
Chaser
legenda
válasz
TheNewDawn #143 üzenetére
Alaplap a kulcsszo, notiban az tobbszorose desktopnak, ha egy mostani 1050es lap integralt i7tel elhullik lehet bontani az egeszet, de kb mindegy mivel hullik el, mar 10 eve is draga volt egy notebook alaplap
Felso katban normal korulmenyeket veve nem volt igaz a 30%, fentebb reszleteztem milyen minimalis kulonbsegek voltak 1060/70/80 kozt
En egyik partjat se vedem, mindkettonel van pro/kontra, asztalit osszedobni olcsobb, bovithetobb, ha alaplap meghal nem nagy ervagas - persze ha lehet kapni ujan -, ha szervizelni kell belole valamit tobbi hasznalhato, notebooknal megy az egesz, legtobb esetben hibas hddnel is
Aki megteheti es kell neki ero munkara, jatekra oda egy asztali, hordozni, agyban, fotelben potyogni meg egy olcsobb notebook - reszemrol jo minosegu hasznalt uzlwti gep -, aki meg nem tud desktopot tarolni es dpolgozna, jatszana az meg zsebbe nyul jobban, egyik megoldassal sincs baj
Az biztos, ha igy haladunk gamer notebook olcsobb lesz mint desktop ( ; de ha bedol a nagy banyaszkodas akkor hasznalt es uj piacon is padlo arak lesznek vga teren -
törölt tag
Na még mindjárt kihozzuk azt az eredményt, hogy azért fogy kevesebb gamer noti, mert csökkent az ingázók száma
-
Pendra37
tag
válasz
maximilian4 #153 üzenetére
Egyszer vittem laptop táskában is. Mondjuk az már necces volt, mert nem tudtam az egyik felét teljesen becipzárazni. Viszont leszerelt GPU-val csont nélkül megy úgy, hogy a céges laptop is ott van mellette.
Nem azt mondtam, hogy a laptopnak nincs létjogosultsága. Viszont abban a módban és környezetben, amiben én használom nem sok volt neki. Autóban nem tudom használni a gépet, mert rosszul leszek. Repülőn meg örülök, ha a telómat tudom nyomkodni, nemhogy precízen egerezzek. Vonattal nem utazom, mert annyira burzsuj nem vagyok. A csatlakozásokat úgy intézem, hogy ne kelljen olyan sokat várni. Ezen kívül úgyis rohanni kell a kapuhoz, a váróba stb. Egyébként is, én akkor játszom, amikor lelkileg is készen vagyok rá. Nyugodtan, kényelmesen, rendes egérrel aminek van elég helye stb.
Jegyzetelni sosem szerettem laptopba, de ha valamiért elengedhetetlen volna, akkor 100e alatt már van sima, buta, nem gamer laptop, amibe lehet pötyögni. A pusztában vagy a tengerparton pedig még sosem éreztem viszketést, hogy elővegyem a gépet és nyomjak egy kör BF-et. Azokra a helyekre azzal a céllal mentem, hogy az ott szokásos tevékenységeket végezzem. Nem azért, hogy egy kicsit más háttérrel csináljam azt, amit otthon is tudok.Az első és egyetlen laptopomat valamikor 2000-ben adtam el. Azóta desktopjaim vannak. Megjártak kollégiumot (MÁV oda-vissza), tucatnyi hálópartit, 4 albérletet (BKV + MÁV) és ~12 teljes költözést. Jött velem Prágába, Párizsba, Johannesburga. Varsóba meg az USA-ba azért nem jött, mert oda a feleségemet vittem. Sosem okozott gondot átvergődni a tömegen. Mondjuk annak azért örülök, hogy már nem kell a 19"-es CRT cipelnem jobbra-balra. Az évek alatt gyűjtöttem némi tapasztalatot desktop szállításban.
-
Pendra37
tag
Konkrétan az én gépem már nehéz volna kiszámolni pár év távlatából, de anno ~1000 Euro körül volt, amikor az azonos laptopok kezdődtek 1600-nál.
Most ebben a pillanatban nézzük ezt:
https://www.laptop.hu/acer-v-nitro-vn7-593g-75he-black-nos-3y - 410e
Az IPON-on desktopban 320e Ft volna összerakni ugyanezt, úgy hogy most éppen 30e-el drágább a GPU, mint egy hónappal ezelőtt volt (bányászat), a CPU meg 25%-al gyorsabb. LCD-t nem számolok, mert az adott.Itt pedig a házam pár régi képpel. Most egy kicsit másképp néz ki mert a GPU cserém némileg megakadt és lapra szerelve vár egy GPU-ra immár másfél hónapja.
[link] -
maximilian4
addikt
válasz
Pendra37 #151 üzenetére
Jól nézne ki ha óriás banyatankkal (kabin bőrönddel) szállnék le-fel a vonatra, sétálnék az utcán, mennék suliba, dolgozni. Tudod nem mindenkit hoteltől-hotelig viszi a lovashintó, és nem mindenkit led tv vár az éppen adott helyen. Laptop lényege: bebaszod a táskába, viszed mindenhova ahol szükséged van rá, nem kell hozzá tv, meg hotel, sem banyatank amivel át kell vergődni a tömegen. Életszerűtlen amit írsz.
-
Pendra37
tag
Az elmúlt 2 évben beleraktam a desktopomba ~300e km-t. Árban kb a 2/3-a az azonos tudású laptopnak, viszont minden eleme cserélhető, fejleszthető, a hűtése kiváló és olyan halk, hogy teljes terhelésnél sem lehet hallani.
Az egyedüli specialitás az ITX lap meg a ház. Minden más sima asztali, teljes méretű GPU és ATX táp van benne. A ház egyedi tervezés, 10 literes és mindennel együtt is csak ~3 kiló. Szépen befér a kabin csomagba a céges laptop meg az egyéb kabin dolgok mellé. Miután már minden értelmes hotelben van lapos TV, azt nem kell vinni csak egy vezetékmentes egeret meg egy viszonylag kicsi Rapoo BT billentyűzetet és kész is. -
nemlehet
őstag
válasz
TheNewDawn #149 üzenetére
Amúgy a piros világítás nagyon kellemes. Én se voltam nagy híve először, de mostmár nagyon szeretem. Kellemes a szemnek, főleg félhomályban.
-
Button
aktív tag
ha nem minden mai gamer piros csiricsérá ocsmányság lenne, akkor talán le is cserélném a szép szürke 4 éves G75-ömet
így meg marad -
edward2
addikt
válasz
maximilian4 #142 üzenetére
A kinyíló hűtéssel is? Azért nem hinném hogy ennyire durva lenne a helyzet.
-
TheNewDawn
addikt
Annál sokkal nagyobb problémája, hogy 1080 ti van benne, és olyan 5 perc után leesik a teljesitménye 1070 re, a procié meg egy szarabb i5 ösére, annyira trottyol, és még így is tönkremegy 1-2 éve használat után.
Ultravékony gépbe ultraerős hardvert tenni hatalmas ötlet . -
TheNewDawn
addikt
De ne csak a videokártyák közötti különbséget nézd, vannak a gépnek meg a notinak más alkatrészei is, ahol szinte semmi különbség nincs, szóval összegészében fentmarad az a 30% körüli különbség. Pl i5 ről i7 re váltás notiban 30e Ft körüli plusz, nos ennyi, sőt kicsit több asztaliban is, de a HDD meg memória árak is hasonlóak.
-
Chaser
legenda
válasz
TheNewDawn #132 üzenetére
normál árak mellett kb 1050 ti-ig igaza történet, elszállt árak előtt 85e alatt volt 6gb-os 1060, 1070-re 122-ért húztam a számat ( : lement 117-re akkor mondtam ok, nem használom ki negyedét se de legyen, mire odajutottam volna h megveszem mentek fel az árak először 130 minimumra, aztán már 150-60-70, 170-ért meg 1080 gtx-et osztogattak, 1050ti és 1080 közt ha csak belépő is volt 120e ft különbség volt, notebookban meg 3-400k ( : az nagyon nem 30%, most meg beteg árak vannak, erre már nincs jobb szó
Necroman_Mk2 és legalább ugyanannyian megveszik inkább új beugró autó árán a használt de középkategóriás autót, merci/bmw csak egy "has szám" volt, nyilván bizonyítottan jól működő modellekről beszélünk, amiknek ismertek a típushibái és lehet velük kalkulálni, nyilván értelmes autószerelővel át kell nézetni, ahogy egy használt notebookot is pl be kell vizsgálni
-
maximilian4
addikt
válasz
maximilian4 #133 üzenetére
+Annyival kiegészíteném, hogy nem vitatom az asztali konfig előnyét, erről szó sincs. Számos és igen komoly érvek, előnyök szólnak az asztali mellett. Csak kicsit maradjunk a realitások talaján és fogadjunk el pár tényt a másik oldalról is.
-
Necroman_Mk2
őstag
Jó, hogy felhoztad az autós példát, mivel sokan ez alapján preferálják az újat, még ha nem is olyan vagány. Egy használt kocsinak már kopott alkatrészei vannak, gyakrabban kell műszakiztatni és a karosszérián is többnyire meglátszik a kor. A említett suzuki-mercinél meg plusz dolgok is bejöhetnek: sokat eszik, drága rá a biztosítás, nem fér be a garázsba, stb.
Számítástechnikai eszközöknél persze ez az avittság kevésbé látványos, mint az autóknál, persze ez sokaban függ az előző tulajdonostól is. Egy 2005-ős laptoppal még ma is simán lehet netezni, filmet nézni vagy zenét hallgatni, de a legújabb Windows oprendszerek már nyögve indulnának el rajta, ha egyáltalán elindulnak. (Linux Mintet mondjuk még mindig meg lehet próbálni rájuk varázsolni.) -
törölt tag
válasz
TheNewDawn #135 üzenetére
ha pedig kinn élsz ahol felszámolnak egy gép összerakásáért egy nagy rakás pénzt akkor meg már felette van ,és az asztali sosem lesz mozdítható ugyanolyan kompromisszumos , nem vihetem ki két meccs battlefiled között a konyhába mikor főzök, vagy ha fáradt vagyok nem vehetem magamhoz az ágyba se semmi, csak a sarokban lévő asztalon ami vagy van vagy nincs...
DE EZT NEM A LAPTOPOK VÉDELMÉBEN ÍRTAM, PUSZTÁN ÉREZTETNI AKARTAM MENNYIRE RÖHEJES EZEN VITATKOZNI. -
maximilian4
addikt
válasz
TheNewDawn #135 üzenetére
Ilyet ne mondjál, mert jönnek majd megint a vérpityukák mint a papagájok, hogy ne a mostani árakat nézzük.
Májgád...há' mikori árakat? Jelenben élünk, jelen cikkről van szó, a jelen piaci árakat kell összehasonlítani, így a tisztességes... Ráadásul nem most kezdtek ám el emelkedni az árak, hanem nagyon sok hónappal ezelőtt. -
TheNewDawn
addikt
válasz
#99094528 #134 üzenetére
Pontosan
Ezt nagyon jól megfogalmaztad. De már Mo on se vagyunk messze ettől, ha olvastad az előzményeket, ha hozzáadod a 180 -190 ezres asztalihoz a monitor árát, az nem lesz messze a 250 ezres laptopétól. Ráadásul a különbség is folyamatosan csökken, már nem kell sok, hogy eljöjjön az a pillanat, amikor nem fog semmivel sem többe kerülni.
-
törölt tag
A sok asztali pc ára felé okoskodónak aki már ne is haragudjon de sztem nem tud olvasni,se böngészni annak hozzátenném hogy ne induljatok ki semmilyen szempontból a magyar piacból,
én itt kinn németben asztali procis notim ma megnézem mennyiben van ha ezt megvettem volna asztaliban egy rendes 1060-as vga+ i5 pc-s boltban annyiért rakták volna össze hogyha veszek mellé egy g-sync-es IPS monitort több lett volna... a monitor pedig igen is része a notebookoknak, és a nem teljesen belépő kategóriában sokszor már benne van a g-sync és ips, már alsó katiban is, semmi reális nincs abban hogy megnézzük a pc alkatrész árat és veszünk a tesco-ban 30K ért egy monitort vagy 60-ért...
ami a gpu teljesítményt illeti nem 2008-ban hanem 2018 -ban vagyunk az időközben megöregedett emberek fogják fel ez van, igenis nagyon minimális a teljesítménykülömbség mennyenek fel youtubra- és keressenek pár gameplay-t ... és nézzék meg mennyi fps-t hoz egy noti ,én ezt tettem amiben nekem kell szinte csak pár fps amivel kevesebb.....(és akkor még arról nem is beszéltem hogy vannak notik amiben azt a vga-t te tuningolhatod is valamelyest, tovább csökkentve a külömbséget)
ha valami igaz akkor annyi hogy a gamer notit nem tudod bővíteni, ez alól is vannak kivételek, a mai napig, illetve hogy a procik a gyengéi a notiknak
a mi a gémer? dumát meg hagyjuk már ,könyörgöm, ha valaki élvezettel játtszik egy konfigon ,akkor az neki az, ez olyan meddő vita mintha ízlésről vitatkoznánk, butaság szimplán, csak nézőpont kérdéseken nem érdemes vitatkozni és kész.
elnézést hogy ezt írom de ez rohadt unalmas, minden egyes hasonló topik után..... -
maximilian4
addikt
Na úgy látom a desktop fan vérpistikék ellepték a topikot.
Én csak azt javaslom az összesnek hogy heti rendszerességgel 2-3x vigye a hátán a gamer pc-jét 300km-eket és szerintem ezzel le is lehet zárni a vitát. Van akinek kell a hordozhatóság és kell a teljesítmény. A mobilitást kell megfizetni. Előttem lévő hozzászólásokra reagálva még hozzátenném, hogy az asztali és mobil 1050 ti között gyakorlatilag nincs vagy csak minimális a teljesítménybeli különbség. Az asztali 1050ti ára 60k, egyes modellek közelítenek a 70-hez, a legolcsóbb 3 gigás 1060 is 100 ezer forint. (+alaplap, cpu, memória, jó lenne valami merevlemez is (ssd), kijelző (nem feltétlen kell a legolcsóbbat nézni desktopba, laptopban is van án G-Sync, meg 144hz, és ez már jár 1060-as laposok mellé is egyes gyártóktól), billentyűzet (gondolom gépelni is fogsz, nem csak nézegetni)...stb.
De mondom... a legfőbb érvem a hordozhatóság. Fogja a gépét és vigye a hátán. -
TheNewDawn
addikt
Jó legyen 175 mondjuk ( de még mindig monitor nélkül ) de az is "csak " 30% árkülönbség.És valóban, pillanatnyilag notiban olyan 100k val több az 1060 6 gb ra való váltás.De nézd meg a mostani árakat, mennyi egy ilyen asztaliba.... Szóval nem fogsz 55-60k felárral kijönni. Persze ha normalizálódnak az árak igen, de szerintem a notik ára is fog majd picit lejjebb menni.
Szóval nagyjából egészében a 30% körüli különbség szerintem végig igaz , 250 es laptop 170-180 pc ben, 400 as az 300, 800 as az 600, most nyilván ezek körülbelüli értékek csak.Amúgy félreértés ne essék, nem leszólni akarom a g4560 at, csak tudom a valódi erejét, ugyanilyenem van asztaliba pillanatnyilag az 1060 as kártyám mellé. ( hálistennek én még jó áron vettem anno mindkettőt, 86 ért az 1060 as 6 gb ost, és 17.500 ért a pentiumot), de amint picit lejebb megy az alaplap ára a 8100 mellé, egyből szerzek hozzá egy olyat, az szerintem tökéletes konfig egyenlőre a full HD hez .
-
Chaser
legenda
válasz
TheNewDawn #130 üzenetére
25190ft 8gb/24000mhz
ami vicces, h ue. 2133-ban drágább...a te géped miatt érdekes, attól h i5 van benne ryzen is tudja azt, meg a kis 8100 jóval felette van és olcsók, szóval desktopban nem kell i5-öt nézni - főleg mert egyáltalán nem éri meg venni 7400-est kb semmilyen célra - , ha már új gép akkor ryzen vagy kávé, többivel nincs értelme foglalkozni
de ez gamertől messze van, 1060-as gép is, viszont ez az asztali 1050ti-vel ezekkel az alkatrészekkel 170 körül megvan, ha 1060-ast akarunk akkor +55-60k, notebookban annak már jóval nagyobb felára van, ugyanígy 1070/1080-nak is - bár ez most stroni, felsőház látom megint elszállt, gondoloma bányászkodás miatt, de látom 1060 is, ezek hülyék (((( : -
tavaly év vége felé vettem pár db 1050ti-t bányászkodni, de inkább nem ugrottam bele, 47e/db-ért vizesektől, egyet nyilván meg kellett volna tartani ( : de visszavittem mindet -
Chaser
legenda
válasz
TheNewDawn #120 üzenetére
azért alatta van az, tiednél 2,5ghz az alap, 7400-nél 3ghz, és a turbo nem minden magon 3,5ghz és nem mindig él
ryzen3 1200 is kb tudja ezt, 30-32e ft, lap hozzá van 20-ért, hamarosan kis 8100 mellé is lesz olcsó lap, az meg már rendesen otthagyja a hq-t4gb ramot sztem elírtad, 2x4 8 van 30 körül, 1x8 25-ért is van, most néztem iponyt
szerk: 0P1 g4560 egész addig pariban van i5-tel, amíg nem nézi meg valaki a min. fps-t, csúnyán elvérzik i5 mellett, tele van vele a yt, i3-at viszont kiváltotta mivel kb ua.
-
TheNewDawn
addikt
Szénné veri a pentiumos csodát. Az i5 7400 már olyan 10% al erősebb lesz valóban, de akkor is az a legjobb hasonlítási alap. Két ugyanolyan teljesitményt ( 5% különbség van kb a sima 1050 javára a laptopos verzióval szemben ) kártyát ne hasonlítsunk össze? Akkor mégis mit ?
a gt 610 et az 1080 ti vel ?
És de, tetszik nem tetszik ez a konfig asztaliban és laptopban is ugyanolyan gamer. Annyi időm nincs, hogy minden valótlanságodra linkeljek valamit a jövőben, mindenesetre feljebb picivel nagyobb, de kb negyedakkora árkülönbség sincs, ahogy állítod, olyan 30% ra nő 20 helyett, nagyjából ennyi, a 300k asztalit olyan 400 ért fogod megkapni laptopban.
-
0P1
aktív tag
válasz
TheNewDawn #124 üzenetére
Ez szép, csakhogy játékban egy i3-7100 (ami 30k HUF körül van) kb 20%-ot ver rá a procidra, de egy 20k-s G4560 is kb 10%-kal gyorsabb single core -ban (GeekBench-ben pl +40% a G4560 javára)
A laptop 1050Ti-t meg ne hasonlitsuk már a desktop 1050ti-hez. Amugy sem korrekt mai VGA árakat nézni, mert most épp brutálisan elszálltak az árak, nem tudom mi történt, de vagy 30%-kal drágább minden, mint két hónapja.
És azt is hozzá kell tenni, ez egyáltalán nem gamer kategória, egy gamer konfig desktopban 300k-nál kezdődik , laptopban 600k-nál (hasonló teljesitménnyel) -
TheNewDawn
addikt
Vagy kibír, vagy nem. De gamer notit nem is 5-6 évre veszel, de egyébként gamer PC t sem szerintem.
Legalábbis pont azért választunk PC t, hogy abban aztán évente cserélgessünk bizonyos alkatrészeket és folyamatosan fejlesszük nem ?
Nyilván rengeteg előnye van a PC nek is, nem vitatta senki, viszont aki sok utazás miatt rá van kényszerítve, annak a PC nem lesz opció, vagy legalábbis nem kizárólagos. Nekem is van mindig egyszerre PC m és laptopom is, laptopot ha veszek, akkor 4-5 évig nem akarom cserélni, és elvagyok rajta a pár éves gamekkel, a PC t pedig mindig igyekszem újitani. ( na nem ilyen 1080 ti + i9 es kombóra kell gondolni, nekem bőven elég folyamatosan a full HD és a 60 fps ) -
PuMbA
titán
válasz
TheNewDawn #124 üzenetére
Azt azért el kell mondani, hogy egy ilyen olcsó gamer noti valószínűleg nem bír ki 5-6 évet és cserélni sem fogsz tudni benne eszközöket vagy hozzáadni perifériákat
300k alatt nem is nagyon van normális hűtésű noti. Mind a notinak, mind az asztali gépnek vannak előnyei.
-
TheNewDawn
addikt
Egyébként megspórolom mindenkinek a számításokat, mennyibe kerül asztaliban pontosan ez a notiban 250 be kerülő ( nem Acer) laptopnak megflelelő teljesitmény :
i5 7400 - 48k
Gigabyte vmilyen alaplap 22k
4gb dd4 2400 as ram - 30k
1050 TI kártya - 55k
Vmilyen normális táp 13k
Vmilyen normális gépház -10k
1 TB Seagate merevlemez 12kÖsszesen 190k monitor nélkül, ( ha azt hozzáadod akkor még min 30-40) szóval meglehetősen jól tippeltem szerintem.
-
0P1
aktív tag
Ja, most olvastam a konfigod , feltételezem, Acer Aspire 7 - A715-71G. Hát el kell keseritselek, egy ilyesmi teljesitményt bizony kb 100k-ból simán ki lehet hozni asztaliból. GF 1050 2 GB laptop egy asztali GT1030-nak felel meg kb, ami 24k-ból kijön. A CPU-dat meg egy 20k-s Pentium G4560 is elveri simán. Adj hozzá egy belépőszintű alaplapot, a 8 GB DDR4-et és az 1 TB HDD+t, simán megállsz 100k alatt.
-
0P1
aktív tag
válasz
TheNewDawn #114 üzenetére
"Szeptember elején vettem gamer laptopot ( pedig e legalját, az abszolút belépő szintet ) 250 ért, asztaliból is kerülne simán 200 ba kb ez a konfig, monitor nélkül"
250-ért gamer laptop? LOL
Ami teljesitményt azért a pénzért kaphattál laptoppban, az desktopban max 80-100 lehet. De én azt gamernek nem nevezném.... Mi a konfig pontosan, megosztanád velünk?
És de, az árkülönbség továbbra is 90-100% desktop és laptop között összemérhető teljesitménynél, ez nem nagyon változott az idők során. Kivéve, ha valami ultramobil desktopról van szó (NUC), akkor valóban kisebb lehet a különbség, de azok sokkal mobilabb élményt nyújtanak, mint egy behemót "gamer" laptop ugyanazzal a teljesitménnyel.
-
Chaser
legenda
válasz
TheNewDawn #118 üzenetére
i7 nem is kell, eddig sem kellett volna ha amd odalép ahogy megtette, 6 magos k-s i5 már bőven van 90 alatt, nem k-s 60-65 közt, lap is már 35-ért, de jönnek hamarosan az olcsók
és ott a zen, aminél 60 körül van 6+6-os cpu, kb a legerősebb mai notebook cpu-t is megeszi, lap is olcsó alá
24-es monitor 50-ért már van vállalható ips, és a monitor az egyik fontos pont, mert ha uo. tré monitort veszünk alapul mint ami notebookok legtöbbjében van, az már van 30-ért is, és az is legalább 22"-os
a gépet is rá lehet kötni az oled tv-re..- már persze ha van, tehát az nem előny/hátrány notebooknál h rákötöm tv-re, mert másik oldalnál is ott a lehetőség - az meg h i7 notebookban pfffffffff, elmúlt 1-2 évben kezdtek szállingózni valódi 4 magos i7-ek jobban, előtte majdnem mind 2 magos volt, egy erősebb asztali pentium legtöbbet verte apró pénzért
milyen konfigod van pontosan? kíváncsiság kedvéért ránézek asztaliból mennyiért jön ki, illetve kb mennyivel lenne erősebb a cpu -
TheNewDawn
addikt
Én az elszállt vga árak előtti árakról beszéltem még, ott sem kaptál 200 nál olcsóbban asztaliból olyan konfigot, amit 250 ért vettem .Persze, beszélhetünk 24 es kijelzőről, csak abban az esetben már nem -20% nál hanem ugyanott vagyunk árban.
Arról nem is beszélve hogy a laptopot is ráköthetem monitorra vagy TV re bármikor.
A mostani árak mellett amúgy nem fogsz asztaliban sem kihozni 250 ből egy i7 és 1060 6gb os kombót, (nemrég még valóban igen ) lesz az bizony 300 is. -
Chaser
legenda
válasz
TheNewDawn #116 üzenetére
lehet az több, elszállt vga árak előtt pascalos notebookot sokkal többért kaptál mint amennyiből asztali jött ki
és azt ne felejtsük el, egy 15,6-os fhd kijelző még ha ips is, azért nem ua. mint egy 24"-os korrekt minőségű, mert notebookban az ips messze nem az igazi az elmúlt sok évben
most van 1060-nal értelmes gép 350 körül, azért bőven kijön 250-ből az a gép uo. konfiggal, viszont 24-es monitorral, és akár jóval erősebb cpu-val, de a notebook mobil, a desktop meg nem, annak minden előnyével és hátrányával
akinek kell veszi, akinek nem nem veszi, ágyól, fotelből dolgozni nekem jó, hátam se fáj mint székben ülve fájt, és akár nagy tv-n wireless bilzettel nekem nem ua. a komfort mint egy notebook a hasamon, lábamon, és ugye fix hely sem kell neki, jelenlegi lakásban nem is lenne hely asztalinak csak nyűgösen -
Chaser
legenda
válasz
TheNewDawn #114 üzenetére
Minelfentebb megy annal nagyobb a %os ardifi
-
TheNewDawn
addikt
válasz
DarkHeart84 #109 üzenetére
A hiba csak azzal van, hogy borzalmas gamer laptopokat vettél ezekszerint, vagy nem is gamer laptopokat, amit írtál az ugyanis nagyon erős csúsztatás és nagyon brutális túlzás, ha nagyon finoman és nőiesen akarok fogalmazni.
Mert hogy akkor még egyszer: szeptember elején vettem gamer laptopot ( pedig e legalját, az abszolút belépő szintet ) 250 ért, asztaliból is kerülne simán 200 ba kb ez a konfig, monitor nélkül. Szóval a különbség az nem 90 meg 100, hanem olyan 20% vagy kevesebb mára .
-
Chaser
legenda
Erdekes, az en notebookom ugyanugy viselkedik, illetoleg az elmult 7-8 evben is ugy viselkedtek, volt boven
Egyszeru matek, ugyanaz az architektura, felepites mint desktopban, os is ua, mert viselkedne maskepp? ( :
Vannak bena userek, naluk sok minden maskepp viselkedik ((( : -
citkar
addikt
válasz
"A stabilitási gondokról nem is beszélve, egy hordozható gép sok tekintetben másképp viselkedik, mint egy asztali.. hiába hogy ugyanazok a paraméterek mégis megmagyarázhatatlan dolgokat képes produkálni."
Ez igen, ezzel megmagyaráztad a megmagyarázhatatlant
"Én is épp ezért hagytam fel a notebook vásárlással mert rá kellett jönnöm, hogy egy asztali gamer gépet egyik sem fog tudni helyettesíteni hosszú távon, de még közép távon sem."
Ha nem jöttél rá, hogy nem helyettesíti egymást a kettő típus, hanem egyszerűen más a felhasználói bázis, akkor elég butaság volt előtte notebookot vagy laptopot venned.
Ezek után azt is el tudom képzelni milyen csoda gamer laptopod lehetett -
0P1
aktív tag
válasz
Tigerclaw #57 üzenetére
"Van akinél nem opció az asztali gép. Pl. kollégisták, ingázók, külföldön/másik városban dolgozó emberek. Nekik sokszor még az is számít, hogy a gamer noti azér ne legyen túl nagy, túl nehéz. "
Mivel megszólitottál, én is hozzászólok
Ingázó vagyok, 1-2 hetente külföldre járok repülővel, a többi napokon is más város, jó időben bringával, december-február között vonattal, épp ezért nekem nekem nem opció a noti. Mert az bizony túl nagy és nehéz (kivéve, ha ultrabookról beszélünk, de az gamingre alkalmatlan).
Csak asztali gép jöhet szóba (amennyiben a NUC nevezhető asztali gépnek) . No persze eddig a Skull Canyon volt a NUC-ok csúcsa, azt használok most is, de az csak kompromisszumokkal alkalmas gamingre (kivéve, ha vesz hozzá az ember egy GPU enclosure-t, ami elég drága, és napi hordozásra alkalmatlan, igy inkább egy ITX-es konfig szolgál otthoni gamingre) , de most jön a Hades Canyon, erősen kacsintgatok felé, azzal kiválthatom az otthoni ITX-es gaming riget is és a melós mobil WS-ként szolgáló Skull Canyont is, és lehet játszani munkában/hotelszobában is."Nekik sokszor még az is számít, hogy a gamer noti azér ne legyen túl nagy, túl nehéz."
Én még olyan gamer notit nem láttam, ami nem túl nagy és túl nehéz
. Egy valamire használható gamer noti 4,5 kg-nál és 1800 EUR-nál kezdődik, egy hasonló játékélményt nyújtó Hades Canyon 1,5 kg és ha nincsenek nagyon elszállt igényeid RAM és SSD téren, kihozod 1400 EUR-ból az egész konfigot.
-
Chaser
legenda
válasz
"Ég és föld a különbség egy Mobil grafikus processzor és egy asztali között, még ha egy belépőszintű kártyáról beszélünk is. " pascal óta ez megváltozott, megkapod az asztali teljesítmény 90-100%-át, csak hát ára van
asztali gép is elavul, annyi előnye van h alkatrészenként is el lehet adni, de egy csúcs vga ára csúnyát tud esni, lásd gtx980 mikor bejött a pascal
aki játszik és nem korlátlan a pénz fenntart egy desktopot, notebookból meg valami értelmesebb business gépet amit használtan érdemes venni, újkori árának töredékéért
ésszerű ár az mi? ha veszel valamit, bármit, áfát kb buktad amikor kihoztad, első hónapban meg még 10%-ot, sok éves notebookért pláne gamerért az ésszerű aprót adni, akárhogy vigyázol rá alaplap bármikor megkattanhat, akkor kb lehet kukázni a gépet -
DarkHeart84
csendes tag
Pontosan így van szerintem is, ahogyan sokan írtátok.. nem a gamer mánia van kifulladóban. Az emberek inkább kezdenek rájönni, hogy amit gamer notebooknak nevezünk és megvehetjük.. azért az árért egy asztali konfigból minimum 2x erősebbet össze lehet rakni és még bővíthető is.. egy hordozható gép nem igazán az.. A stabilitási gondokról nem is beszélve, egy hordozható gép sok tekintetben másképp viselkedik, mint egy asztali.. hiába hogy ugyanazok a paraméterek mégis megmagyarázhatatlan dolgokat képes produkálni.
Én is épp ezért hagytam fel a notebook vásárlással mert rá kellett jönnöm, hogy egy asztali gamer gépet egyik sem fog tudni helyettesíteni hosszú távon, de még közép távon sem.. amire nekem pénzem van és amennyit rá is szánok. Az ilyen gamer hordozható gépek inkább azoknak valók, akik sokat mozognak, vagy kevés a hely a lakásukban. Kollégium, munkásszálló, ilyesmik. Én is anno ezért kezdtem el venni notikat.. de azóta már nem vagyok rákényszerülve az ilyen "mozgathatóságra" Eladni sem lehet ha az ember lecserélné, csak nagyon szánalmas árakon.. nem fogom 5 évente a polcra pakolni a 100 Ezer Ft-okat.. mert annyiért inkább hagyom a polcon megrohadni, mint amennyiért eltudnám adni. Hiába hogy minden gépet gondosan választottam ki, eredeti legális windows 7 és 8.1, NVidia videókártya integrálva.. tökéletesen megbecsült állapot, félévente a hűtő is kitakarítva, portalanítva.. sosem folyt bele semmilyen folyadék, mégsem lehet eladni ésszerű áron.. nem éri meg megvenni notebookot gamer célokra, ez a tapasztalatom. Egy asztali PC teljesítményét nem képes hozni, már csak a videokártya miatt sem. Ég és föld a különbség egy Mobil grafikus processzor és egy asztali között, még ha egy belépőszintű kártyáról beszélünk is.
Most raktam össze egy asztali PC-t magamnak így kb 15 év kihagyás után, s meg kell mondjam hogy 100x jobban megvagyok vele elégedve, mint eddig bármelyik gamer laptopommal.
-
Chaser
legenda
válasz
Necroman_Mk2 #103 üzenetére
kicsit - nagyon - félreértetted, itt valaki benyögte, h 80-ért új használható gépet lehet venni, azt meg hagyjuk h szerinte subnotebook kategóriában - mint kiderült arról sincs fogalma -
van 200e alatt élet, vállalható hw, minőség, support 120e ft-tól, de nem 80-ért
az meg mindenkinek dolga vesz/nem vesz használt dolgot, odébb nyugatabbra sem derrogál, 80-ért notebookban használtban van használható, újban pénz kidobás
inkább egy új suzuki, vagy egy régebbi bmw/mercedes?szerk: én mostanában a c&c generalst vettem elő újra, szóval gamer vagyok és a gépem is az ( :
-
TheNewDawn
addikt
válasz
Necroman_Mk2 #106 üzenetére
Nyert.
Gyerekkorom egyik legelső és egyben örök kedvence, az AOE 2 vel meg később a HOMM 3 al együtt.
-
Necroman_Mk2
őstag
válasz
TheNewDawn #105 üzenetére
Starcraft?
-
TheNewDawn
addikt
válasz
Necroman_Mk2 #104 üzenetére
Persze hogy nem az, máig játszom nosztalgiából 10-15 éves játékokat is, az örök kedvencem pedig egyenesen 20 éves lesz idén.
-
Necroman_Mk2
őstag
Jelenleg egy alsó-középkategóriás notebookom van, ami egyelőre kiszolgálja az igényeimet játék fronton is (= az indie backlogomat csapolom vele). De azt megfogadtam, hogy a következő egy gép gamer laptop lesz, nagy valószínűséggel ROG.
(#30) sh4d0w Ez inkább a sales-esek mantrája, a közgazdaságtan ismeri a piaci telítődés fogalmát.
(#8) pilóta Amióta a saját pénztárcámon tapasztaltam, hogy egy asztali gép mennyi áramot képes zabálni egy laptophoz képest, inkább az utóbbiakat kezdtem el preferálni. Nem akarok egy játékban minden beállítást maxra tolni, és rögtön simán futnak a játékok. A hordozhatóságot meg már többen is említették, legyen az ingázás vagy akár otthon egyik szobából a másikba hurcolás.
(#74) Chaser Hiába "olcsó húsnak híg a leve", ha Magyarországon is sokan vannak, akik anyagilag nem nagyon engedhetnek meg maguknak akár egy 150-200 ezer forintos gépet sem. No, ez az alacsony szegmens őket célozza meg, a semminél ez is több alapon.
És lehet mondani, hogy használtba lehet ennél jobbat is ezen az áron kapni, ha az emberek többsége okkal-ok nélkül irtózik a használt cuccoktól, és inkább egy zsír újat preferál. -
Desktop vonalon viszont biztosan nincs kifulladóban a gamermánia, mégpedig annyira nem, hogy most már bekerült az új BNO tervezetbe a gaming disorder.
-
TheNewDawn
addikt
Márpedig jelenleg egy 250k be kerülő notit használok munkára és játékra is, és ezt a masinát min 200 ba kerülni összetenni min monitor nélkül is, szóval írni lehet sokmindent pl ezt is
" munkára és játékra is asztali gép való," csak konkrétan nem lesz igaz, ráadásul akinek sokat kell utaznia, annak nyilván lehetősége se lesz, hogy asztalit használjon
( 1050 TI i5 ös proci és 8 gb ram van a notiban )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A notebookok piacán legalábbis vannak erre utaló jelek, az eladások lassabban nőnek a vártnál.
- TUF F15 FX506LU 15.6" FHD IPS i7-10870H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe + 2TB HDD magyar vbill gar
- ThinkPad E495 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 3500U 16GB DDR4 256GB NVMe gar
- EliteBook 840 G7 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- MacBook Pro M1 14 Baleset biztosítás+Garancia
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 125U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- OLCSÓBB!!! Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest