- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen széket vegyek?
- SSD kibeszélő
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
L4mie
veterán
frankó...3 hete vettem a z270-es konfigot. Igen...olvastam, hogy jön a CL és, hogy lehet nem lesz kompatibilis a jövőben, de reméltem csak porhintés, sajnos nem. És igen bosszantó az érzés amikor az elvben x-et érő használt cuccod pár hét alatt x-y lesz....
*/mert kellett és nem tudtam várni/
Dolgok amiket utálok: 1. fórumaláírások, 2. irónia, 3. listák
-
addikt
válasz Blindmouse #46 üzenetére
Fingod sincs miért cseréltem, ezért javaslom, hogy máskor tartózkodj az alaptalan elemzéstől.
-
Blindmouse
senior tag
Akkor add el az alaplapot is.
4790K-ról i3 6100-ra váltani vagy 6700K-ról G3900-ra váltani meg a kényszeres obcesszív kompulzív vásálás kategóriája, mert a legújabb kell, mert mert mert... Igazából fogalmam sincs miért. 15% különbség van 4790K és a 7700K között.3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
-
atenza
senior tag
Gondolom azért mert a visszafele kompatibilitás plusz kiadást jelentene inteléknek, szoftvereket azokra is updatelni és utána tesztelni külön stb.
Amúgy meg ameddig nem lesz +50%-al nagyobb teljesítmény, azonos áron, addig én nem veszek intelt. Mondom úgy hogy i7 4790k-ról váltottam Ryzen 1700-ra, ami arra amire nekem kell majdnem 2× olyan gyors.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Blindmouse #35 üzenetére
G3258 utánna 4790K platform váltás, Maximus VIII Hero +i3 6100, 6700K, G3900 utánna 6500T majd 7700K és váltás Maximus IX Apexra. Most megint jöhet a platfom váltás.
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Azt hiszem jókor váltottam AM4-re.
<< Heimdal >>
-
scarabeus86
tag
válasz ->Raizen<- #20 üzenetére
Múltkor ismerős gépét buheráltam, ilyen alaplap volt benne, néztem is nagyot hogy ebbe aztán minden belemegy
-
Fred23
nagyúr
válasz ->Raizen<- #20 üzenetére
Erre tényleg van egy minimális esély!
-
Blindmouse
senior tag
Akik sírnak: Kezeket fel, akinek Z270-es lapja van, nincs pénze jó procira alapból de később lesz, és egyáltalán cserélt már procit életében. Ja, senki?
3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace
-
Lord Dion
csendes tag
Szeretem az Intel procikat, de ez az üzletpolitika egyszerűen szemétség. Még szerencse, hogy a Ryzen jól sikerült és valós alternatíva. Mást nem tudok tenni mint azzal tiltakozok ellene, hogy nem veszek Intel-t legközelebb. Remélem mások is lesznek így vele és magukba néznek, ha már egyszer veszteséges lesz számukra a hülyeségük.
A 478/775 anno nagyon szépen le lett fedve. Van deszkám, ami már PCI-E, de még 478. 775-ös, ami még AGP. Áthozhattam a P4-emet, aztán válthattam Core 2 Duo-ra, majd Quad-ra. Nem azért váltottam lapot, mert egy másik komponens kikényszerítette, hanem mert többet tudott. Fejlettebb USB, SATA, stb. Egyszerűen korrektek voltak. Azért cseréltél le valamit, mert megérte lecserélni.
Ha most van egy indokolt változás, memóriavezérlő, IGP, stb., és cserélni kell a lapot egy újabb procihoz, mert integráltak egy eddig alaplapon lévő komponenst mondjuk, az indokolt, hát cserélek. De ez, ahol egy értelmes bios megoldaná és mesterségesen kialakított a korlátozás, ez bunkóság. Az is amit a Windows-ok processzortámogatásánál művelnek..
No nem bosszankodok többet. Itt a fórumon úgyis képben van már mindenki a gyártók szemétkedéseivel.
-
hemaka
nagyúr
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
Graphics
Jómunkásember
És hogy, majd a következő foglalatot kitalálja az alaplap?
@Apollyon: A 1155-ös procik eladhatatlanok? Hány generáció lefutott már, a használt piac mindig is létezni fog.
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Apollyon
Korrektor
Azigen
Akkor kapják be, és rohadjon rájuk a sok meseszép újdonságukEz amúgy azt jelenti akkor, hogy a Skylake prockók pár év múlva eladhatatlanok lesznek?
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Silεncε
őstag
"egy lapba menne DDR2 DDR3 DDR4 is, csak a processzor határozná meg, melyiket kell bepattintani a lapba" - aztán Pistike bepattintaná a vadiúj Coffee Lake mellé a DDR2 ramot, aztán sírna hogy miért nem indul (jobb esetben)
Most legalább az eltérő foglalattal meg lehet ezt akadályozni, bár a kreatív DIY-készséggel megáldott egyének így is megoldják néha
Az intel megint bebizonyította, milyen vastag a bőr a képén, igazából semmi újdonság, ugorjunk
[ Szerkesztve ]
-
lvb
aktív tag
Sajnos nem számít, mert az alaplapok hullanak, mint a legyek... 3-4 év intenzív használatnál nem igazán bír ki egy lap többet, a processzor jóval ritkábban megy tönkre. És 4 - 5 év múlva úgysem tudsz új lapot venni a processzor alá. Akkor lenne értelme a kompatibilitásnak, ha 8-10 évig is kompatibilis lenne. pl. egy lapba menne DDR2 DDR3 DDR4 is, csak a processzor határozná meg, melyiket kell bepattintani a lapba. A foglalat lehetne ugyanolyan. Minden újabb lap visszafelé kompatibilis lehetne minden téren. Ha nem tudsz 4-5 év múlva olyan lapot venni, ami megy a legújabb processzorral, és az 5 évvel ezelőttivel (pl. DDR3, DDR4 RAM-mal) akkor úgyis megette a fene az egészet.
-
arn
félisten
de mi abban az osztonzo, hogy az uj lapba nem rakhatsz bele egy piacon levo procit? megveheted hozza a regebbi lapot (jo esellyel olcsobban), ha ugy tetszik.
az mas kerdes, hogy ki fog ket generacioval regebbi procit venni hasonlo arban.
bar en igazabol ezen sose lovagolok, uj proci, uj lap - az elmult 25 ev alatt talan egyszer se raktam bele ugyanabba a lapba az uj procit, pedig volt par.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Graphics
Jómunkásember
Ez így nem igaz.
1155-nél sem kellett váltani feltétlenül
1150-nél sem.775-nél is vegyes volt, simán tudok mondani olyan lapot, ami nem kezeli bizonyos procikat, és fordítva
@berVi: Tisztázzuk: vagy nem.
Témához: Én nem látom értelmét sem váltani, 1150-esből van egy olcsóbb gépem a TV alá, és kész.
Többi laptopon megoldva, ha meg új gépet kell összerakni lehet másik oldalon nézek most már szét.
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
1. a Skylake és a Kaby Lake mennek azonos chipsettel (100-as, 200-as lapok)
2. a Kaby Lake menni fog a 300-as lapokban.
3. A Skylake és a Kaby Lake között csak reszelgették a fingot, semmi különbség nincs köztük.Szóval nincs ott semmi inkompatibilitás, csak még egy dologgal ösztönöznek a teljes platformcserére.
(#4) kalmani
Igen. ez évek óta így megy, de ennyire pofátlanul még egyszer sem csinálták.
Gyakorlatilag a második Skylake refresh generációt hozzák ki, meg jönnek hozzá a 3. generációs alaplapok, azonos foglalattal, de nem minden CPU-t támogató chipsettel.(#6) berVi
Mégis mi köze ehhez az alaplapgyártóknak?!
Talán nem az Intel dönt a saját CPU-ihoz gyártott saját chipseteinek CPU-támogatási listájáról?Undorító ez a hozzáállás, de meg is érdemli, aki ezek után őket támogatja így, hogy már van alternatívája a termékeiknek.
[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Janus27
tag
Kérdés, hogy a HDMI2.0 felkerül e végre az alaplapra vagy marad az 1.4?
-
félisten
válasz ->Raizen<- #17 üzenetére
Senki sem tartott pisztolyt a fejedhez...
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
blue01song
aktív tag
Jól értem, tehát Z370 kompatibilis lesz a kaby lake-el? amúgy nem gondolom,hogy 7700K-ról váltanom kellene.
-
arn
félisten
az uj proci - uj lap resze meg logikus... de a regi proci - regi lap, mar kevesbe tunik ugy, hogy uzleti erdek vezerelne. vmi inkompatibilitasnak kell lennie a proci szinten, hogy nem lehet belerakni a regi procit az uj alaplapba.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Dealer95
őstag
Tuti lesz valami moddolt BIOS amivel majd mennek az újak is a régi lapokban... kizártnak tartom, hogy ne csinálná meg valaki.
-
->Raizen<-
veterán
Nekem rohadtul nem szimpatikus ez a hozzáállás. Örülök hogy ilyen jól megy a skylake konfigom. Később esetleg egy deliddelt 7700k-t max bepattintok és kész. De hogy évente nem dobom ki az alaplapot az is tuti 100.
-
törölt tag
"de voltak még nem lefutott körök, például az alaplap kérdése"
Az összes hír szerint amit itt olvastam (és a Coffee Lake-ről volt pár), az alaplap kérdése bizony lefutott kör volt. Azt nem tudtam, hogy az új lapokban megy a Kaby Lake is, ez nekem új információ.
-
félisten
A procigenerációk teljesítmény-javulásának tendenciáit figyelembe véve igazából csak Ivy Bridge, vagy korábbi konfigokról lesz érdemes váltani, és abba már belefér egy lapcsere (+ memória).
Számomra nincs értelme, inkább veszek egy i7-6700T-t.(#12) Zsidaaj
Ja, az tényleg mutatós lett."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
bindike01
aktív tag
Én mindenképp I3 4 magot szeretnék...Szerintem megteszi az is bőven egy erős VGA val.
http://phmegbizhatosag.atw.hu/
-
raskolnikoff
őstag
Nem semmi hogy b*sznátok meg...
A gazdasági válság és az emelkedő energiaárak miatt arra kényszerültünk, hogy kikapcsoljuk a fényt az alagút végén. A kellemetlenségért elnézést kérünk.
-
Zsidaaj
tag
Ha valakinek nem kell a doboz elfogadom
186 pozitív és 0 negatív értékelés az oldalon!
-
XuChi
addikt
Köszönjük intel
-
kikikirly
senior tag
Eu-nak ezt kellene tiltani környezetszennyezés címszó alatt...Egyébként csak a szokásos, 2 genenként eddig is új alaplapot adott ki Intel bácsi.
-
berVi
senior tag
Tisztazzuk a dolgot: ez az alaplapgyartok sara, az Intelnek tokeletesen mindegy, hogy milyen lapba teszed, miutan megvetted a procit.
-
crazykid83
csendes tag
Csoda hogy még mindig 1155-ös gépet használok... Lassan évente kéne váltani.
-
kalmani
tag
Micsoda meglepetés!
Évek óta ez a tendencia. Ha új szériájú CPU-t veszek, akkor alaplapot is kell cserélni.
Régi szép időkben a 775 foglalattal nem volt ilyen gond.[ Szerkesztve ]
-
OkosTibi
csendes tag
Várjunk ha jól értem akkor az új alaplapok a régi procikkal nem mennek majd (+ régiek meg az újakkal de ezt tudtuk eddig is)?
-
forgonati
őstag
Jajj de szimpi tőlük, eszem a zúzájukat...
Keelah Se'lai!
Új hozzászólás Aktív témák
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Szólánc.
- Horgász topik
- Drón topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz