Új hozzászólás Aktív témák
-
Syl
nagyúr
válasz
szupermacs #105 üzenetére
+Frawly
Trollkodás magasiskolája, mi?
-
törölt tag
Fateromnál TV funkcióban
(#102) Syl: Hétfőn érkezik vissza a 32"-os LG32LF632V ami szintén TV, de én monitorként is használom
Az nem 4K-s hanem FHD-s. Meg ugye van egy Huawei MediaPad M3 8.4" 4 GB RAM/64 GB ROM 4G/LTE táblagép is az asztalomon, szóval van min Internetezni
-
törölt tag
Kicsi a monitorod
-
E.Kaufmann
veterán
válasz
szupermacs #98 üzenetére
Az aprón tuti van/lesz pár.
-
szupermacs
veterán
Lehet, hogy hülye kérdés, de lehet még valahol venni Vista kulcsot, vagy digitálisan megvásárolni az oprendszert?
-
törölt tag
válasz
Enigma1945 #96 üzenetére
Igen azon kevesek közé tartoztam akik mindig kiálltak a Windows Vista mellett. Szerettem a sidebart, és értékeltem, hogy számos ma is használt szolgáltatásnak a Vista volt az úttörője. Anyum gépére (ASUS A8N-SLI-re, ma is használatban van Windows 10 Home Premium van rajta 3 GB RAM mellett, de abból már csak a 32 bites rendszer ment fel) az volt a 64-bites XP után a második licencelt OEM Windows, aztán jött a Windows 7 HP, és a negyedik az ingyenes áttérés a Windows 10-re. A biztonsági frissítések leállításával az XP sorsára jut.
-
Enigma1945
őstag
válasz
#41133696 #94 üzenetére
köszönöm a képed
nekem a windows vista a mai napig az a rendszer, amire szívesen gondolok vissza! van egy 2 magos gyengécske gépem ( core 2 duo e7400, 2gb ram, 80gb hdd, gt 620 ) persze hogy a vista van rajta
nem is raknám fel rá az xp-t se a windows 7-et. te szeretted a win vistát? -
Gdi
senior tag
Kér valaki floppys Win95-öt? Bontatlan.
Asszem 42db lemez.Szerk: Ja igen, majd elfelejtettem... nincs hozzá support.
-
törölt tag
válasz
Enigma1945 #92 üzenetére
-
törölt tag
Korának legszebb Windowsa volt
-
TomMusic
őstag
Win7: Ajaj, szorul a hurok.
VM-ben néha elindítom a Win10-et, de a Win7 az igazi még. -
JSaN
addikt
En sose ertettem ezt a nagy VISTA utalatot, anno en amikor vettem konfigot melle meg windows-t, az XP-t reginek tartottam, a Win7 meg csak pletyka szinten volt igy VISTA lett. 4 evig hasznaltam minden kulonosebb problema nelkul, ez alatt max kb 3-4 telepitettem ujra de akkor is csak hardver csere vagy romlas miatt. Majd 6000 forint rafizetessel upgradeltem 8 prora, utana frisitettem 8.1re, majd legvegen azt is frisitettem a jelenlegi win10pro-ra.
-
törölt tag
válasz
Enigma1945 #80 üzenetére
A Vistát én is szerettem.
-
-
Enigma1945
őstag
én a mai napig imádom a vistát. remek rendszer, szép emlékeim vannak vele
-
0P1
aktív tag
válasz
Sanchez638 #78 üzenetére
Win Me? Nah, nekem meg a Mistake Edition maradt ki teljesen. Egyszer tettem vele egy próbát, de aztán mindenkit lebeszéltem róla. Na erre tényleg el lehet mondani, hogy a legelhibázottabb és legértelmetlenebb Windows release volt a MS történetében, ezzel szerintem senki nem vitatkozik, akinek volt hozzá szerencséje.
"Nagyon szereted a régi gépekre" alatt azt érted, hogy még mindig installálod ezt a borzalmát valamire? Mire, Pentium MMX 166-ra, 32 MB RAM-mal?
-
Sanchez638
addikt
Nalam is kimaradt, de csak mert xp volt es vagy win7. Alkalmi telepiteseknel meg elo veszem es nincs bajom vele. Win ME-t viszont nagyon szeretem a regi gepekre.
-
Joker88
őstag
még ez a rendszer fut egy Lenovo 3000N200 notin.. Igaz,nemigen van használva hetente egyszer ha be van kapcsolva..
attól független, ahogy írták előrébb is, a dizájnja nagyon tetszik, jobban mint a 10-é,vagy 8.1-é...
Aztán,hogy driverügyileg, programilag milyen, számítógépe válogatja, de ahova én régebben telepítettem,ott a mai napig nincs gond vele, sem a rendszerrel, sem a hardverekkel. -
King Unique
titán
"Egyébként a 8.1-el több probléma volt/van, mint a 10-essel, egyértelműen az utóbbi jobb."
Ezeket a problémákat kifejtenéd? Csak mert a kettős felületen kívül a 8.1 esetében nagy gondok nem igazán voltak soha. Én jelenleg is használom több gépen és működik stabilan. Ha valakinek Start menü kell, akkor meg van egy rakás alternatíva. Sőt, vannak akik pl. a 10-esnél is külső programot használnak, mert a gyári valamiért nem nyerte el a tetszésüket. Egyébként meg, ha a jövőt nézzük, az új funkciókat, az új hardverek támogatását, akkor ilyen téren valóban jobb a Win10. Sőt, nyilván az a legjobb a korábbi Windows-verziókhoz viszonyítva.
-
törölt tag
Bazz pedig a Ryzen-es gépemre Vistát akartam tenni...
-
7s26c
őstag
Sosenemnem Vistáztam.
-
Foremi
tag
Én kb. egy évig használtam fő operációs rendszernek a Vistát. Teljesen elégedett voltam vele. Igazából Windows 95 óta hosszabb-rövidebb ideig minden Windows-t használtam, kivéve a Milleniumot.
A Windows 10-et meg szó szerint az elsők között kezdtem használni, amikor kijött a legelső Béta, már másnap feltettem fő oprendszerként. A Windows 7 béta változatát is használtam, egyedül a 8-as tesztelésében nem vettem részt. Sőt, azt bő egy évvel a megjelenés után telepítettem csak, a Windows 7 annyira jól sikerült, hogy nehezen szántam rá magam a váltásra.Egyébként a 8.1-el több probléma volt/van, mint a 10-essel, egyértelműen az utóbbi jobb.
-
--HARDCORE--
senior tag
Mint egy meredek lejtő olyanok az M$ oprendszerei. Nemrég felraktam a 98SE-t, kellett pár óra szívás mire rájöttem milyen sorrendben kell frissíteni hogy felmenjen a VGA drivere..
De még mindíg sikerült és nem is akármilyen gépre! Athlon64 X2 5200+ és radeon9600pro 1GB rammal amit lát is!
XP? 2014 végéig ment nálam. Sőt, az offline játszós gépen még mindíg jó az, mert vannak olyan régi játékok amik kb sose mennek ki a divatból, plusz nem indulnak el 64bites windowsszal. Nem ilyen sz@rságok mint a mai 100GB-os 5 óra alatt végigviszed azt uninstall... sose rakod fel többé, annyira fos. Meg csak netről lehet elérni, meg vinyón lehet tárolni különben 4db Blu Ray lemez kellene hozzá.. xD Még írót se vettem, 20K-t a mai napig sokallom érte. és az a 23,3 meg 46,6 GB is kevés mostmár. De ezzel szépen kivégezték az optikai adattárolást.. Maradt a HDD.. Amit persze óvatosan kell, 3-5 évente új vinyót kell venni, hogy ne rohadjon le a teleírt meghajtó.
Vista SP2-vel nincs komolyabb gond. Persze minden OS átél valamit amivel megpróbálják elavulttá tenni.
Valójában ott kezdődik hogy belenyúlnak a weboldalakba, más nyelven írják meg, és már lőttek is a böngészőnek. Az új böngésző meg puff neki 4x annyi RAMot kajál.. megidővel lassan fel se fog menni.
Aztán marhára szükség van facebookra is. Az is csak belassítja a böngészőt. Jó nyilván ha 1 lappal netezel észre sem veszed..Én a mai napig XP x64-eznék, ha lenne normális netem, de mivel modemet kell használnom, és ahhoz driver kell, ami nincs máshoz csak Win7x64-hez, ezért kellett ezt felraknom. Egyébként még ezt is simán tudnám mellőzni.
A vírusok férgek stb meg csak akkor jön be, ha ész nélkül kattintgat az ember.. Az elmúlt 10 évben ha 3x volt problémám akkor lehet már sokat mondok. Túl van lihegve ez az elavult dolog... Minden csak azért megy hogy vegyél újat, használd az újat, küldj több adatot magadról az újjal. Kb.
-
válasz
mbalint987 #64 üzenetére
Kicsit off topic de menjünk tovább a stabilitást elemző úton.
Maga az alap XP nagyon stabil (volt). Nem is lehetett más, hiszen a Windows 2000 adta az alapokat.
Egyik oldalon a hardver okozta a hibákat. Elég sok gányolt hardveren futott az XP. A felsőbb memóriatartományban keletkező bithiba azonnal az XP számlájára lett írva. Pedig fizikai hiba állt a háttérben.
A másik oldalon az illesztő programok teszteletlen összehányt tömege generálta a kékhalálokat.
Az egyik VGA gyártó generálta az anomáliák több mint felét.Az utóbbi problémák megszüntetésére vezették be a driver minőség ellenőrző rendszerét. Ettől kezdve a Microsoft digitális aláírásával ellátott driver települt automatikusan. A többit fel lehetett erőltetni, ha valaki nagyon akarta.
A Vista több szempontból is idő előtt került ki a kereskedelmi forgalomba.
Driverek hiánya katasztrófa volt. 64 biten tragikusan kevés létezett induláskor.
Az operációs rendszer teljesen használható állapotba az SP2 kiadásakor került. Addigra viszont a felhasználók többsége elhagyta a Vistát.
A Windows 7-ben több, eredetileg a Vistában debütált fejlesztés, kedveltté vált. Eddigre érte el a számítógépek teljesítménye, a zökkenőmentes használathoz szükséges mértéket. Ezért kapott új nevet a Vista SP3. -
mbalint987
aktív tag
Egyébként nagyon sok helyt látom, hogy telepítéskor automatikusan UAC ki (és természetesen rendszergazdaként bejelentkezve), majd megy a problémázás, hogy nem működik megfelelően a gép, felment rá minden kéretlen program, vírusos, stb. Az MS helyébe kikapcsolhatatlanná tenném, mert egy valós védelmi vonalat ad a gép számára...
XP-t rémálmaimban se sírom vissza
Habár én XP-t SP1-gyel és SP3-mal használtam "csak", de az egyik legstabilabb operációs rendszernek gondolom a mai napig. Nem fagyott, nem omlott össze, tette a dolgát csendben. Vannak helyek, ahol (helyi hálón Internet nélkül, és természetesen megfelelően védve) a mai napig XP-t használnak, mert nincs vele sok szívás, be van állítva a munkaállomásokon, és megy. -
Mister_X
nagyúr
+1 fő az elégedett Vista felhasználk táborába. Csak egy tisztességes hardver és egy kis türelem kellett, amíg beállította az ember (pl. hogy ne szemetelje tele a háttértárat, egy sort kellett beírni a parancssorba) és onnantól kezesbárány volt. Szokés volt az UAC-t is szidni, érdekes módon nekem nem tépte az idegeimet, csak a tényleg fontos dolgoknál szólt. Lehet azért, mert már akkoriban se kalózkodtam és maga a Vista is eredeti volt (egy rokon elhalálozott laptopjáróól szedtem le a matricát a kulccsal). Ellenben nekem a 7 volt a csalódás, UAC szólt minden hülyeségért, fagyott, minden kínja volt. Utána a 8 lett a kedvenc rendszerem, boltról emeltem le a dobozt, hogy a sajátom legyen.
10-zel is meg vagyok elégedve, XP-t rémálmaimban se sírom vissza.
-
8HAA
tag
Nem csak Vista után hanem 7, 8, után csak is kizárólag Windows 10 az új procikhoz!
Érdekes Microsoft húzás : [link] -
szupermacs
veterán
válasz
#40553216 #58 üzenetére
Az én szemem akkor is orgazmust kapott tőle, főleg a színek miatt. Annyira modern volt, hogy a 7 egyszerűen bántotta az esztétikai érzékem utána.
A henger alakú tálca a füstszínű, félig áttetszőségétől és a Start gomb üveggömb alakjától én odavoltam. A fekete UI a böngészőnél, amikor teljes ablakba tettem (és a tálca is) annyira megfogott, hogy hiányzik mindenhonnan.
Még Nokia telefonra is elkészítettem témázó alkalmazással ezt a felületet magamnak. Talán az volt a baj, hogy túlságosan meghaladta a korát, mert a korábbi rendszerekhez képest hatalmas eltérés volt. Ez olyan dolog, hogy elsőre vagy megtetszik, vagy sose fogod megszokni. Esetleg a Zune téma volt kicsit hasonló XP-re, amit szintén sokáig használtam. Szerintem szépen volt megtervezve.
A csempés felülettel sincs gondom az újabb rendszerekben, de az inkább egy olyan rendszerben jó, ahol az irányítás nagyon kötött, mint az X-Box.
A 7-ben vitték tovább a Vista felületet (telepítésnél még az eredeti fekete tálca egy részlete is benne maradt) csak teljesen lecsupaszították. Nekem ez felfoghatatlan volt. Ahelyett, hogy inkább finomítottak volna, legyalulták a szépséget.
Szeretem a bonyolult dolgokat. -
törölt tag
válasz
szupermacs #56 üzenetére
Akkor a széleskörű tapasztalat hiányzik.
szupermac: Nem bántásból írtam, de egyszerűen nem igaz, amit írtál, még E.Kaufmann f.t. kiegészítésével sem.
Az opálos keret giccsesen csúf, ráadásul zavaró, mert nem egyértelmű egy ablak kerete, hol tálalhatók a hozzá tartozó kezelőelemek. A Mac OS X csicsa nélkül hozta, hozza ezt a szintet.
-
-
30z.Samu
titán
Talán az egyetlen olyan Windows, amit maximum 1 órát használtam.
-
0P1
aktív tag
"Szerintem a legjobb valaha készült Windows az NT4 volt,"
Igen, én is sokat használtam NT4-et, akkoriban muszáj volt dual-boot azoknak, akik munkára és játékra/multimédiára is akarták használni a PC-t munkára NT, játékra Win9x.
De szerintem a Win2K volt a legnagyobb előrelépés a Windowsok történetében. De az még az NT4-nél is sokkal erőforrás igényesebb volt, a bootolási idő pedig valami borzalom volt.A második legjelentősebb fejlesztés pedig pont a Vista volt.
Csak elég nehéz örökséggel indult. Először is nem volt elég erőforrás a fejlesztésre, miután a biztonsági és stabilitási szempontból botrányos minőségű, eredetileg félkész állípotban piacra dobott XP-t kellett évekig tolgozgatni/foltozgatni.
És közben jött a kényszerű Longhorn reset, amire rákényszerültek, mivel időközben kiderült, hogy vége a 90-es évek (és 2000-es évek elejének) rohamos teljestményfokozásának. a fejlesztés kezdetén megcélzott hardverkövetelménney pedig soha nem fognak találkozni.
Így aztán ki kellett venni egy halom durván hardverigényes feature-t, és újrakezdeni a fejlesztést az alapoktól, ami további jelentős késedelmet okozott.
Aztán ott volt az UAC, ami ugyan egy jelentős és szükséges fejlesztés volt, és az XP biztonsági katasztrófája után elengedhetetlen volt, de kissé túllőttek a célon, és a felhasználói élményt hazavágták a fokozott biztonsággal, eredeti formájában szinte használhatatlan volt.
Hozzáértéssel persze be lehetett használhatóra is konfigurálni, de ez átlaguserektől nem volt elvárható.
A másik a hardverigény és az új driver model: az Aero-hoz DX9-es GPU kellett, az akkori alaplapra integrált Intel vackok pedig erre alkalmatlanok voltak, csak a legújabb, GMA 950-es deszkák voltak rá alkalmasan, de ott is sok volt a szívás a driverekkel.
Egyszóval az átlagos otthoni felhasználók szívébe nem igazán tudta belopni magát az OS.
Vállalatok pedig ezt a verziót egyszerűen skippelték, uyanis a cégek többsége a 2004 végén megjelent SP2 után vezette be az XP-t (azzal vált használhatóvá a rendszer), így érthető okokból nem kértek a két évvel későbbi rendszerből.
Mire pedig használhatóvá tették az UAC-ot a Vistában, és a driverek is kiforrták magukat, és a DX9 is alap lett a legolcóbb gépekben is, addigra már az ajtón kopogtatott a Win7. -
E.Kaufmann
veterán
válasz
#40553216 #51 üzenetére
Nézd, a Vistán azért elég szép felületet össze lehetett lőni. Amúgy is ízlések és pofonok. A Metro/Modern felület meg még ma is erősen (an)alfa-béta Windows 10-en, még nem látjuk az alagút végét, hogy mivé fog fajulni. Egy olyan görbe látszik a GUI fejlesztésben az elmúlt évtizedekben, hogy régen az volt a fontos, hogy a felület olyan csicsás legyen amit csak lehetővé tesz/elbír az új technika. Közben viszont rájöttek az aranyszabályra, hogy a kevesebb jobb (komfort,hatékonyág), de a Microsoft meg visszaesett a ló túlsó oldalára, most próbálják a gyereket viszatenni a lóra.
-
törölt tag
Hát, ha még így lenne. De a Vista (vagy bármelyik, lejárt Windows) utáni jelen inkább úgy néz ki, mint egy egyre nagyobbra növő álca.
Egy nagy pozitívum mindenképp hozzá kötődik: ez az UAC, még ha a szokásosan kretén MS-módon is vezették be és kommunikálták utána is.
(#9) szupermacs
„A legszebb oprendszer volt, amit valaha láttam.”
Őőőőő!Te sem végeztél képzőn, ugye?
(#44) mbalint987
„a felület pedig egyben van”
Mármint a kettő külön-külön, ugye? Bár ez is kétséges a start screen-re kitett hagyományos indítóikonokkal. -
eventus
veterán
Szuletes elott abortalni kellett volna..
(#45) Hieronymus:
Anyunak is egy gyari vistas lapija van (core2duo/ 2gb ram), de egy honapja kapott w10-et. Lazan elfut rajta es kenytelen megtanulni -
Frawly
veterán
válasz
elefontelefo #5 üzenetére
Szóval a 3.11, NT 3.1, NT 3.5x, NT4, Me-t mind használtad? Komolyan tolhattad, nálam nem csak a Vista és a Win8.x maradt ki, de az NT 3.x és az Me is kimaradt, ezekből az utóbbi kettő olyan szinten, hogy nem csak hogy a saját gépemen nem voltak fent, de még csak olyan gép előtt sem ültem soha, amelyiken ezek futottak volna. Nem is érzem úgy, hogy vesztettem velük.
Szerintem a legjobb valaha készült Windows az NT4 volt, de mivel drága volt és hardverigényes, ezért otthoni felhasználásra sose terjedt el, meg a driver/USB támogatás hiánya miatt sem tudott volna elterjedni, aztán viszonylag gyorsan követte a 2k, majd az XP is, szóval igény sem volt rá.
-
Frawly
veterán
Nálam kimaradt, saját gépemen sose volt fent, csak rendbetenni való gépeken, meg virtuális gépen, de nekem sem volt bajom vele. Egyáltalán nem tűnt olyan rossznak, mint amennyire szidták. Annyi, hogy a maga idejében erőforrásigényes volt az akkori átlagos hardverkiépítéshez mérten, meg kezdetben a driverek nem voltak kiforrottak. Persze kiforrotta magát, meg a hardverek is sokat fejlődtek azóta.
Mondjuk hiányozni sem fog. A részesedése csak azért kevés, mert míg nem volt muszáj használni, addig az emberek az XP-nél maradtak, mire meg az komolyan elavult, addigra jött a Win7. Pedig igazából tényleg nem volt baj a Vistával, csak egyszerűen semmi nem szól mellette, ami miatt érdemes lenne kitartania egy felhasználónak. Felületre a Win7 sem annyira más, hardverigénye a 7-8-10-nek sem annyira magasabb, a driverek sem akadályai a frissítésnek, szóval szinte minden Vista-user váltott már Win7-re legalább, vagy későbbi verzióra.
Igazából annak idején is főleg csak gamerek váltottak Vistára, akik DX10-es játékokkal akartak játszani, vagy esetleg volt 4 giga RAM-juk és kellett hozzá a 64 bites rendszer. Így is túl sokáig támogatták, béke poraira.
Többféle gépem volt, volt, amelyiken XP-ről Win7-re váltottam, majd onnan Linuxra, volt gépem, amelyiken XP-ről (a támogatás lejártának végét be sem várva) egyből Linuxra váltottam. Már évek óta elvagyok Linuxon, újabb játékokkal nem játszok, Adobe szoftvert nem használok, nem CAD-ezek, nem csak hogy a Windows nem hiányzik, de az egész windowsos platform/ökoszisztéma sem. A Linux sokkal simábban fut, nem kell licenckérdések, kártevők miatt aggódni és vírusirtózni. Ráadásul egy ideje rolling disztrót használok, abból nincsenek főverziók, nem kell újratelepíteni, a rendszer apránként, csomagonként frissül a normál frissítések alkalmával, mindig a legfrissebb állapotban van minden része, az összes progival együtt, ennél fogva a támogatása SOHA nem jár le. Már semmi pénzért nem váltanék vissza Winre. A Linux technikailag fejlettebb, újabb technológiákat hamarabb támogat (új procik, új utasításkészletek, de pl. a kernel is hamarabb volt tickless Linuxon, a linuxos fájlrendszerek is fejlettebbek az NTFS-nél), ráadásul a KDE felület is jobban néz ki, mint akármelyik Windows valaha (a Win8.x/10 puritánságáról meg nem is beszélve).
Igazából legjobban azokat nem értem, akik kitartanak az XP mellett. Újabb Windows alá való gép nem drága, főleg, ha használt is szóba jön, a felülete pedig elavult és ronda. Semmi nem szól mellette, de legalább a támogatása is 3 éve teljesen lejárt, az új hardverekhez XP driver sem jön ki, meg a modern böngészők sem támogatják, csak a szenvedés van vele már. Igaz a részesedése visszaszorult globálisan 8,5% környékére (és főleg ázsiai és afrikai országok warezelt gépei adják ennek is a javát), de még így is elég sok.
-
Vistában a "tabozás" tetszik nagyon.
-
"Kutyanak sem fog hianyozni."
Sajnos nem így van.
A nagymamának van egy notebookja. A Windows7 megjelenése előtt vette, de az ingyen upgrade idejéből már kiesett. A noti már újkorában sem volt csúcs hardver, de a mai napig teszi a dolgát. Még az első bekapcsoláskor települt Vista üzemel, újra telepítés nélkül. Az eredeti merevlemez már SSD-re lett klónozva. Az akkumulátort és billentyűzetet is cseréltem. A kijelző világításának elektronikája már fütyül nagyjából két éve. De nagymamát nem zavarja, mert már egy kicsit nagyot hall.A Vistát nagyjából semmire sem lehet cserélni ezen a gépen. Illetve maga a gép kezd szétesni, elkezdett repedezni a burkolata. Ebben az állapotban még kibírna a noti bő egy évet. Addig a Vista támogatása is megmaradhatna.
-
mbalint987
aktív tag
válasz
fordfairlane #42 üzenetére
Nálam egy OS akkor jó, ha szinte atomstabil, a felülete egyben van, könnyen kezelhető, gyors. Persze ennyire azért mégsem egyszerű, de a Vista nagyon szenvedett a kompatibilitási problémáktól, míg a 8-tól ugyanezt nem mondhatom el. A rendszer stabil, a hardverkezelése OK, a felület pedig egyben van, még akkor is, ha a Modern UI a megvalósított formájában elég problémás volt asztalon.
#Chris: Gondolom otthonosan mozogsz abban az Enterprise szektorban, ahol a munkaállomások 2/3-as Win7 alaon fut.
-
#Chris
tag
Követheti a 7 meg a 8 is. Cserébe optimalizálják a 10-et.
-
fordfairlane
veterán
válasz
mbalint987 #39 üzenetére
Nem állítja senki, hogy Gates idején minden fenékig tejfel volt, de a Vista fiaskó Ballmerhez köthető. Az meg hogy a Windows 8 mennyire lett jó, az eléggé relatív. Ugye a piaci részesedése alapján annyira mégsem lehetett jó, de mondjuk ahhoz képest, hogy csak a GUI-t b*szták el, végülis megérdemelten kapott akkora piaci részt, amekkorát kapott.
Egyébként a Windows 8 és a Vista számomra egy szempontból mindenképp nagyon hasonló volt: már a bétákból látszott, hogy zsákutcás fejlesztési irány. Ami aztán, hírnév ide vagy oda, be is igazolódott.
-
janeszgol
félisten
válasz
mbalint987 #39 üzenetére
Én a nyolcast szerettem. Egy asztali Windowst hagytam ki a '98 óta és az a 8.1.
-
hemaka
nagyúr
Kutyanak sem fog hianyozni.
-
mbalint987
aktív tag
Látom, hogy sokan szidjám Ballmert, de igazából Gates alatt sem volt minden fenékig tejfel (lsd. Windows ME). És ugye a vezetése alatt készült el az eddigi legjobb Windows (természetesen a 7-es), és a Windows 8(.1), ami nem volt rossz rendszer, bármennyire is divat utálni (8.1-et használok, és eszem ágába nincs frissíteni, pedig munkaeszköz).
-
Gdi
senior tag
Végül csak egy maradhat: [link]
-
fordfairlane
veterán
Vistanak egy nagy átka volt. Méghozzá Ballmer!
Igen, erős a gyanúm. Olvastam pár összefoglalót a Vista fejlesztését illetően, és az egész egy összecsapott, fókuszt vesztett ötletbörzének tűnt. Pont, mint mikor valami vezető a hiányzó menedzseri képességeit lelkesedéssel próbálja pótolni.
Csak egy apróság a hegyomlásnyi hülyeségből, amit elkövettek: a .NET, mint API gyakorlatilag még béta volt, vagy inkább alfa, de az Explorer már ezen kellett volna, hogy fusson. Futott is, csak kissé sűrűn elszállt.
Aztán menet közben volt egy "reset". Longhornból Vista lett, Ballmer kissé háttérbe vonult, helyette két olyan ember vette át a szakmai rész irányítását, akik már bizonyítottak ezen a téren. Szépen visszatértek a Win 2003 kernelére, kukázták a kórosan túlburjánzó featurehalmaz kétharmadát, a maradékot meg úgy-ahogy összedrótozták. Így is több, mint öt év után tudtak csak új asztali oprendszer-terméket produkálni az XP kiadása után.
-
SunyaMacs
aktív tag
Nem tudom miért kapcsolódik ehhez a hírhez a FG-os kép a főoldalon
-
-
Syl
nagyúr
Vistanak egy nagy átka volt. Méghozzá Ballmer!
A programozók már régóta reszelték a Longhorn-t, erre Ballmer felült a királyi trónra és kip***ázta az egész projektet. Lehetett kezdeni elölről mindent, csak most ez a ***** szája íze szerint. A windows 8 sikerét is neki köszönhetjük. -
janeszgol
félisten
válasz
E.Kaufmann #24 üzenetére
A Vista még Longhorn projectként egy magos gépekre volt optimalizálva. Aztán jöttek a több magos procik és újra kellett írniuk egy részét. Sokat késlekedett a Vista, alias Longhorn. Oké, totál nulláról megírni egy operációs rendszert nem kis feladat.
-
E.Kaufmann
veterán
A Vistának az tett be végleg, hogy a Windows 7 külön rendszerként jött, nem pedig SP-ként. Ami jó volt a Vistában, azt a Win7-re reszelték jobbá, ami meg rossz volt, azt kigyomlálták. Nézzétek meg a szerverváltozatokat: Vista -> 2008, 7 -> 2008 R2. Marketing okokból ki kellett véreztetni.
Amúgy sokat késlekedett a Vista és nagyok voltak a tervek vele. Volt az a pletyka is, hogy nagy részét .net-en írják, aztán mégse.
-
SunyaMacs
aktív tag
A Win7 ugyanennyit eszik és a Vistás driverek nagy eséllyel működnek rajta.
-
scyllarus
veterán
Nekem 2 hétig volt fent, Kipróbáltam, működgetett, aztán egy emlékezetes Nod frissítés kinyírta. Hirtelen kellett valami, egy kolléga éppen nálam lévő Chip Magazin DVD-jéről felraktam a 7 preview verzióját, és az is maradt utána (persze nem previewben
), amíg le nem cseréltem 10-re.
-
tDr1v3r
veterán
Nekem van fent XP virtuális gépen az IE6 miatt, tudom hogy SP2 óta használható (SP3 óta meg csak biztonsági résektől teng, különösebb hibája nincs), de előtte hatalmas retek volt. Jóóóval nagyobb mint a címben említett rendszer.
Amúgy szerintem a Vista követelménye akkor se volt olyan nagy, én ismerősnek valami 130k-ból (nem emlékszem pontosan az összegre, lehet kicsit több) raktam össze valamelyik belépő kétmagos Celeronnal vagy Pentiummal, 2 GB RAM-mal és egy 8600GT-vel (?) gépet ha jól emlékszem, mindezt '07 végén talán... és teljesen elvolt vele, igaz egyszer talán az Nvidia friss drivere megfektette a rendszert, akkor csökkentett módból kellett visszaszórakozni a régit, de más probléma nemigen volt. (Bár az mondjuk rendesen kiakasztott, sokat szívtam vele...)
Oké, tényleg kellett neki a hardver, de a 7 sokkal jobb volt egy magon 512 MB RAM mellett? Nemigen, maximum friss telepítés után. Erre vitt a jövő, azért kért olyan hardvert - és ahogy látjuk, a kernel még mindig a Vistáéra épít, nem véletlenül.
-
Johnnyxy27
aktív tag
válasz
szupermacs #9 üzenetére
Tényleg szép és letisztult dizájnja volt...ez hiányozni fog.
-
vilmose33
őstag
válasz
szupermacs #13 üzenetére
Első Toshiba laptopomon volt gyárilag Vista, nekem sem volt semmi gondom vele. 3 éve kaptam egy Dell gépet 8.1 pro val. Megszoktam, ezzel sincs gond azóta ezt használom. Nem akkarok egyelöre 10- re váltani, míg nem muszály. 7 kimaradt teljesen.
-
Johnnyxy27
aktív tag
Visztát akkoriban 2008 körül minden laptophoz azt adták, még 256 mega memóval is
! Közben 2 giga alatt nem futott vajul core2duo laptop procival sem.
Az tény, hogy az XP-n több volt az fps játékok alatt, pl. egy HD2400 64 bites vga-nál +5 fps 1024x768-ban FEAR-ben sokat dobott az XP! Emiatt tartottam másodlagosan egy XP-t, csak játékra.
-
hunluki
senior tag
Egy apró észrevétel XP kapcsán. Csak akkor halott ha netre kötöd, egyébként offline köszöni szépen remekül elvan. Unokaöcsémnek szereztem valami kuka gépet, Athlon 1 magos proci, 1 giga ram, 80 gigás HDD meg valami 256 megás videókártya.
Legutolsó patchel integrált XP fut rajta évek óta stabilan, igaz netet sem látott soha.
Próbáljátok ki egy XP-vel, konkrétan ha beledugsz egy UTP kábelt amin van net akkor meghal, egyébként hibátlan még papír HW-n is.Vista... Használtam talán 2-3 hónapig és kb abban az időszakban jött hogy átváltottam ubuntura, amit tartottam is egyetlen OS-ként a gépemen amíg megjött a 7, amivel viszont nagyon elégedett voltam.
Hallottam hírét hogy így a végére egészen kikalapálták és SP2-vel már egészen jó rendszer lett, de személy szerint én ebben az állapotában már nem használtam.
Béke poraira, egyelőre XP-ből is több van mint belőle. Elvitte a negatív marketing meg hogy relatíve erős gép kellett alá (2 magos proci meg legalább 2 giga ram ami akkoriban azért nem volt standard). -
Zotya84
őstag
-
szupermacs
veterán
XP-t szerencsére csak pár évig kellett használnom. 98-at használtam kb 2004-ig, amikor ismerős felrakta nekem az XP-t, mert az szerinte mennyire jó és milyen elavult a 98. Egyáltalán nem jött be. 2008 körül tettem fel a Vistat, de SP1-ig sok kékhalálom volt. Utána már semmi baj nem volt vele. Gyönyörű volt, jól működött. Aztán kb. 3 évvel később próbáltam ki a 7-et és maradt a gépen, pedig nagyon nem tetszett. Most sem tetszik a külseje, de az újabbaknak még ennyire sem.
Amire én használtam, arra bőven elég volt az is. -
tDr1v3r
veterán
válasz
szupermacs #9 üzenetére
Nekem is ez volt a kedvenc Windows-om. RTM óta (2006 ősz?) használtam a 7-ig, soha semmi bajom nem volt vele, még egy teljes hardverváltást (P45 -> X58, úgy kb. mindennel cserésen) is túlélt miután letöröltem a drivereket.
Sajnálom hogy ennyi köpködést kapott, és azt a retek XP-t magasztalták fel amit 3 év alatt tudtak használhatóra faragni a redmondiak... mondjuk valahol érthető, két mag és 2 GB RAM alatt nem futott jól, meg a driverek se voltak a legkifinomultabbak a megjelenés után se, de ez inkább az emberi lustaság következménye volt.
-
kraftxld
félisten
Windows Server 2008 -ként még 2020-ig tovább él
-
szupermacs
veterán
A kedvenc rendszerem volt. Rettentő drága volt, amikor kijött. Sajnálom, hogy a 7-ben, vagy a későbbi verziókban nem vitték tovább azt a szép dizájnt. A legszebb oprendszer volt, amit valaha láttam.
-
8HAA
tag
válasz
elefontelefo #5 üzenetére
Nem fog hiányozni
Nekem sem jött be. Xp után Windows 7 amit még használok majd 8 is kimaradt és most 10 következik.
Valahogy minden második vált be. Ki érti ezt? -
Syl
nagyúr
Én anno teszteltem a Vistat, vagyis béta állapotában már fő rendszerként használtam. És nem is váltottam vissza XP-re! Win7 bétatesztig ment a laptopomon, nem volt vele semmi gond.
-
elefontelefo
tag
Az egyetlen Windows a 3.1 óta, amihez hozzá se szagoltam. Ahogy nézem már nem is fogom kipróbálni.
-
Nekem is kimaradt, de híre alapján nem is sajnálom.
"A Microsoft szerint érdemes megfontolni a Windows 10-re váltást"
Tényleg? Biztosan ezt mondták? -
8th
addikt
Már a megjelenésekor temettem.
-
törölt tag
Vista nekem teljesen kimaradt, XP után 7-re váltottam.
-
isten adta, isten elvette,
forráskódja vetessék a tengerbe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest