- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
RM1
aktív tag
Az ötlet jó, az ár kevésbé.
-
válasz
hejesírásó #107 üzenetére
Látom, Te is az új cikk után keveredtél ide.
-
hejesírásó
senior tag
ez egy qrvajó megoldás!
igazi hiánypótló!
-
gallus
aktív tag
Egy kicsit lemaradtam, mert nem hittem, hogy kijönnek vele.
Itt sem volt nagy sikere, úgy is mondhatnánk nem hozta a várt sikert.
Már írnak róla a Dfi oldalán.Szóljatok ha valahol tesztelik, vagy kapható.
Kíváncsi vagyok rá. -
Aprósólyom
addikt
Miért is vann ennek értelme? Lassan a proci mellé lesz integrálva egy egyszerűbb GPU. Már most is éppenhogy forgatja a villanyórát egy jól belőtt konfig integrált VGA-val.
Vajon majd ha a procival egy lapkán lesz vga is, akkor teljesen letudja kapcsolni majd a diszkrét vga-t? Mert akkor minek külön atom proci, noti ram, winyó stb...?Szerintem inkább a fogyasztói társadalom szintentartása miatt. Ha van eladás, akkor növekszik a GDP, vagyis inkább kevesebbet inflálódik a pénzünk. És az ugye midenkinek jó, de leginkább a tőkés kapitalista gazdagoknak.
-
proci985
MODERÁTOR
az ötlet jó... anno amikor még a Cosmosban laktam gondolkodtam azon, hogy lehetne megoldani egy miniITX lapka beépítését a főlap mellé. a dolog végülis több dolgon bukott meg:
- monitor kapcsolgatása
- házba nem fér be fektetve az ITX lap, állítva meg főleg nem
- kéne mégegy táp/valahogy a 20erest és 8erest splittelni kéne... illetve kéne egy olyan táp, ami tud 2x2 kábelt.
- kéne mégegy bootvinyó, esetleg mégegy optikai... az úgy kicsit már megterhelte volna a ház elejét
- a nagygépet vagy altatja az ember és fogyaszt, vagy idő amíg bootol, vagy pendrive és readyboot
- amíg felkel a nagygép, az is másodpercekig tart, szóval a terhelésnövekedésre pár ciklus alatt órajelnövelő proci az elfelejthető. boot kb 60mp, sleepben meg nem elhanyagolhatóan fogyaszt.
- hopp, nekem négy tárolóvinyó van a gépemben... 4portos raid is kell... meg átcsoportosítgatni a játékaimat egy vinyóra ami marad a nagygépen
- hm, a gigabites háló csak 13MBt bír, az 1080pre lehet már kevés... át tud egyáltalán annyi adatot tolni, vagy filmezés előtt még másolgathatok is? vagy a filmeket is dobjam át a nagygépre?
- hoppácska, a zenék... losslesst hallgatok 95%ban, rendes 5.1 van, sokat hallgatok zenét, szóval nekem nem mind1, hogy mennyire is jó az a jónak mondott alaplapi integrált... és főleg, hogy mennyi zajt szed fel útközben... ha nem megy jól a zene, akkor kvázi értelmetlen a kisgép
- ja hogy 10W alatt van az idle fogyasztásom a proccal (12 fölé nem megy úgy, ahol a második lap már kevés lenne), a lap sokkal kevesebbet nem fogyaszt, sőt (akkor még csak atom volt), a vidkari kérdéses, a vinyók meg ha nem kellenek alszanakszal számolgattam, aztán az utolsó pillanatnál (nevezetesen, az egész gép meghúzott quaddal és 3870el 6 vinyóval 10ventivel két szabályozópanellel és egy optikaival nem eszik összesen 250Wt teljesen terhelve) úgy döntöttem, a dolog értelmetlen. egyébként is az lett volna, figyelembe véve a kényelmetlenséget. és azért az enyém kicsit jobban fel volt aggatva, mint egy átlagos játékgép (ez magasabb fogyasztást is jelentett).
esetleg egy brutálisabb (3 vagy több vidkari) játékgépnél lehet értelme a dolognak, de ott a tulaj meg fog őrülni a nettop sebességétől (miaz, hogy nem nyithatok meg egyszerre 10 tabot és egy 1080pt). inkább egy alulfeszelt dualcore/quadcore lenne szvsz a jó megoldás, valami értelmes de nem sokat fogyasztó vidkarival (4670 például). mondjuk egy szekrénykébe építve ha a feleség számítógépháztolerálási faktora alacsony (egy az még oké, node mindjárt kettő?
). mondjuk a szekrény mögé sarokba/modern nagyméretű szekrény tetejére eldugott Dragon se rossz ötlet
a halk ventikre vigyázni kell persze... 10méteres HDMI adott, wireless bill és egér pedig létezik, egyéb kábelek is eltüntethetőek.
szal a gyakorlatban sajnos ennek sok értelme nincs. a villanszámlán persze segítene, de a cuccokat meg is kell ám venni (ennél a lapál is)... ugyanígy, a több alkatrész miatt az ekológia lábnyomunk is nő, szóval a nagyonzöldség se annyira biztos sajnos.
-
zeg
őstag
A laptop prociknál is jól bevált a sebesség állítás, az integrált vga-diszkrét vga laptopoknál megoldott, nem értem minek ide az atom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nintendo Switch 2
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hosszabb bemutatót kapott a The Blood of Dawnwalker
- PlayStation 1 / 2
- Videó stream letöltése
- Magyar az űrben
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VivoBook X1504ZA notebook - i3 1215U 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Intel UHD IGP WIN11
- MikroTik CCR1009-7G-1C-1S+ Cloud Router
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged