Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Th3Ac3
tag
Aha az egészen jónak tűnik. De azt hallom innen-onnan, hogy Creative-éknek driver problémáik vannak. Vagy csak voltak?
Én még úgy látom hogy az ASUS Xonarokat ajánlják. Vagy azok nem játékra valók?
Ugye ezek a sima PCI-s cuccok belemennek egy X48as alaplapba? (GigabyteX48-DS5)
-
törölt tag
Gyakorlatilag semmit nem jelent a jel/zaj arány (legalábbis ami alapján meg szokták adni).
Én nem tudom, mivel mérik (talán sinus jelekkel), de valószínű nem a Bécsi Filharmonikusokkal. Az csak egy szám, ami minél nagyobb, annál jobban cseng. Szinte mint a pmpo teljesítmény. A CD elvileg 96 dB-t tud, nem többet. Ami ennél többet hoz ki ténylegesen, az már félig-meddig mágia (és csak egy jellemzője a hangnak, ettől önmagában nem hifibb a hangzás). A gyakorlatban nem is túl sikeres a dolog, egy túlmintavételezés nélküli, 16 bites multibites DAC jól megépítve hozza, amit kell. Nem egyértelmű, hogy pl. a sokszoros túlmintavételezés, illetve a 18, 20, 24 bites feldolgozása a CD-hangnak előnyt jelentene. Sőt. -
Hát nekem asus xonar-om van, és nagyon meg vagyok vele elégedve.... Sennheiser hd 215-el hallgatom.
Bármilyen hangkártya jobb szerintem az integráltaknál. (Most nehogy mondjatok egy 150 ezer éveset, ami rosszabb, mint az alaplapi ac97-esek, tudjátok, mire gondoltam...) -
hétalvó
addikt
kell egy spdif ki a gepbol ra kell kotni egz jo DAC-ra es kesz, minek ezen ennyit vacakolni....
A DAC lehet akar egy AV erosito is. Nekem ez bevalt, ja igen es zenere egy squeezebox
-
g@bo
nagyúr
ehh, inkább creative.
c-media, nem cseng jól.
-
F e Z o
veterán
Nem értem a gyártókat miért erőltetik a pci-os hangkarikat. 1x PCI-E-ben is gondolkozhatnának.
-
VIA mi? Mióta megcsinálták a Windows 7 kompatibilis driver-t, és nagy nehezen hozzá is jutottam, nem panaszkodhatom rájuk. A QSound frankón szól, EQ normálisan, torzítás nélkül állítgatható. Még, ha nem is VIA-ék fejlesztése a szoftver jobbik része, azért büszke vagyok rájuk.
-
kts88
aktív tag
Ez tényleg érdekes, az NE 5532 a sima mondhatni hobbicélra gyártott műveleti erősítő. Amit ha kell a TI ingyen kiküld az embernek
Semmi baj nincs vele, erősítőkbe nagyon jó, kellemes ára van, de a nagy teljesítményű jelzőt nem aggatnám rá.
Akkor inkább OPA134-et vagy OPA227-et raktak volna bele, amikből szintén van duplás változat, sőt négyes is. És ezeket is a TI gyártja, bár az áruk picivel több mint a duplájaDe ember legyen a talpán aki különbséget halással megmondja.
-
Th3Ac3
tag
Hali!
Az eddigiek alapján szerintetek megérné egy ilyet venni egy leendő G51es hangfalrendszer mellé, vagy valami komolyabb kell? Főként játéra kell majd.
-
Tommi
csendes tag
Igen, azért valamiféle jel/zaj arány elkélt volna az adatok között.
Bár az sem mindig jelent biztos infot, nekem egy Gigabyte-os alaplapi hangvezérlőre írták, hogy 103 dB, aztán belehallatszik a vinyó sercegése, néha az egér kerregése is.
Végre valami olcsóbb alternatíva a Xonar és XFi-k között, bár mégsem annyira olcsók.A szerző vajon mit akart a "nagy teljesítményű OPAMP modellekkel"? Ettől dobtam egy hátast. Ez kb. olyan, mint a TV shopban az x-edik portörlőt forradalmi újdonságnak nevezni.
Kellemes paraméterű műveleti erősítő kedvező árral, ami már létezik néhány éve, de kb. ennyi.
A cserélhető IC-s megoldás viszont tetszik. -
zed1983
őstag
Okés jók ezek, csak egy kicsit lehetne kacsintgatni a PCI-E csatoló fele is... abból alig van választék és nekem pont olyanra lenne szükségem, de nem akarok 30k-t szánni rá
-
eziskamu
addikt
Meg ott azért ha jól emlékszem az ADC/DAC külön ic volt, és akkor már nem is gáz, hogy cMedia a vezérlő, ha normális drivert írnak hozzá.
Tetszenek a cserélhető előerősítők, asszem az én 2.0-ás Geniusomba is ilyenre cseréltem a gyárit, bár az én botfülem olyan egetverő különbséget nem hallott utánna, bár roszabb se lett. -
Miben tudnak ezek többet, mint egy alaplapi zajkeltő?
-
PH-User
addikt
Hát ez az ár nem valami jó...
-
mephi666
nagyúr
nekem ilyen "low profile" kártyám volt régen: (olyan, mint az alsó tükörképe)
opti931, nagyon meg voltam vele elégedve... aztán jött egy sb16
régi szép idők... de ezek a lp termékek egyre nagyobb késztetést keltenek bennem, hogy még komolyabban gondolkozzak htpc-n...
-
14adam
addikt
Na pff,C-media chipre épült
-
glutamin
őstag
1-2 hónapja próbálgattam otthon külső mikrofont karaoke-hez, de az alaplaip hangvezérlő nem igazán tudta jól felerősíteni a mikrofon bemenő jelét (XP alatt van egy szoftveres Boost funkció, de még azzal sem az igazi). Egy ilyen külső hangkari mit tud kezdeni egy ilyen feladattal?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Idén nyáron visszatér az HBO Max
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- E-roller topik
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Fotók, videók mobillal
- Energiaital topic
- OLED monitor topik
- További aktív témák...
- Lenovo LOQ 15APH8 Bankmentes, kamatmentes részletfizetés
- Oukitel OT5 tablet 12" 2K Display 12 GB memória, 256 GB háttértár, 4G LTE Dual SIM, 11000mAh Akku
- Új Thinkpad P16 Gen2, 16" QHD+ IPS 165Hz, i7-14700HX, RTX 3500 Ada, 32GB, 1TB NVMe, gar
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB White
- AirPods Max 2024 A3184 Lila/Hibátlan/2026.12.13.Gar./p4261/
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Honor Magic7 Lite / 8/ 512 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest