- Azonnali informatikai kérdések órája
- Mini-ITX
- Melyik tápegységet vegyem?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen alaplapot vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricsip
addikt
Ha igazak az új képernyőméret adatok, az valószínűleg a teljes eszköz méretét is befolyásolja, ergo a billentyűzeteket (touch / type cover) is lehet újratervezni / nem komplatibilisek a jelenlegiekkel.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A GlobalFoundries miatt a Mubadala nem engedheti, hogy csődbe menjenek. Ezért raktak még egy vezetőségi tagot az AMD-be az Arabok, hogy reagálhassanak az eseményekre. Nekik úgy kell az AMD, ahogy most vannak. Aktív fejlesztésekkel a GlobalFoundries gyártástechnológiáira.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Arra a Microsoft gondol. Eleve az új generációs konzolban AMD fejlesztés lesz. Ilyenkor a cég szerződést köt, hogy azonos értékben felvásárolhatják az AMD-t, ha valaki ajánlatot tesz értük. Ezt az Xbox 360 során is megkötötték az ATI-val, csak az AMD felvásárlási igénye nem volt veszélyes az Xbox 360-ra, így a Microsoft engedte a felvásárlást. Ha az AMD-t meg akarják venni, akkor ugyanez lejátszódik majd. Ha a felvásárló megfelel az MS-nek, akkor engedik. Ha nem felel meg, akkor ugyanazzal az ajánlattal a Microsoftnak elővásárlási joga van.
Nehogy azt hidd, hogy ezekre az MS nem gondol, amikor egy beágyazott rendszerre 10 éves partneri szerződést köt. -
=Mentor=
őstag
Aztán ha az AMD becsődöl majd jól megszívják....
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
julius666
üzenetére
Igazából nagy kérdés, hogy van-e olyan termék a Temashon kívül, ami megfelel a Surface Próba. 5 watton belül nincs készülő termék, ami hozza annak tudását vagy csak megközelítené a sebességét. Eléggé logikus választás így a Temash.
Ami alternatíva az a Bay Trail-T, de az 2014 előtt nem lesz elérhető, és a jelenleg elérhető Hondo APU-nál is gyengébb lesz. Ha mennek a Haswellre, akkor ugyanabba a hibába esnek, amiben most van a Surface Pro, gyors, de konnektor közelében kell maradni, és duruzsol egy ventilátor benne. Mindkettő megkérdőjelezi a tablet lényegét.
5 watton belül kell kihozni a legnagyobb tudást és teljesítményt. Más szempont alapján nem lesz jó semmilyen tablet.(#32) flamich76: Az üzemidő tág értelmezés között mérhető. Ha leveszed a kijelző fényerején minimumra, akkor az is mérésnek számít, még akkor is, ha a termék így használhatatlan lesz. A Microsoft szerintem átlagos beállítások mellett méri a 4 órát.
-
julius666
addikt
Pedig a Surface elég nagy fail lett. Főleg mert mindenki úgy várta mint a messiást, hogy végre egy "igazi tablet". Ehelyett kaptak egy lassú/zabagép szart jóformán zéró tartalommal (az RT esetén a marék fingós metró appon kívül kb. malmozhatsz rajta, mert vagy nincs ARM változata a desktop alkalmazásnak, vagy .Netes és döglassú, arról nem is beszélve mennyire nem működik a desktop érintőkijelzővel), jó drágán. És ez még csak a problémák egyik szelete, pl. állítólag a bill fedél elég gagyi minőségű és rosszul is használható.
A szokásos MS-recept lett, magukhoz képest előrelépés de a konkurenciától még mindig le vannak csúnyán maradva, "na majd legközelebb". Max annyi a különbség, hogy most magasabbak voltak az elvárások a szokásosnál, bízzunk benne hogy nem ragad rá az egész termékvonalra a szar jelző (ugye desktopon bukta, most már valószínűleg mobil vonalon is az), mert a koncepció nem rossz csak még finomítani kell (sokat).
Kíváncsi vagyok mindenesetre hogy ezt az örök jövőbeli áttörést a ventillátorok meddig fogják még bevenni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként én nem vennék mérget az AMD SOC használatára, gyakorlatilag nem volt olyan eszköz az elmúlt pár évben amivel kapcsolatban ne merült volna itt fel pletykaként hogy AMD-s "szívet" fog kapni, aztán látjuk mi lett belőle.

-
flamich76
tag
És mi van az acer iconia w700-zal?
Abban is i3 és i5 van és 8 órát igérnek. ('up to' persze)
Az mennyire vállalható? -
Gregorius
őstag
Ez mind szép meg jó, de mi a helyzet az OEMekkel? Más sem tudott rendes tabletet csinálni, nem csak a Microsoft?
-
mrhitoshi
veterán
Jó lenne ha a MS nem csak a marketingnek élne, hanem normális terméket is árulnának (AMD SoC), mert eddig csak lufi a Surface Pro azzal az i5-tel.

-
lapa
veterán
ez a bejelentés is csak az epic fail bődületes méretét mutatja. még piacon sincs, de már a azt bizonygatják, hogy erre majd kijön a surface 7.8.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
margithid
üzenetére
Az Intel ígért egy 10 wattos Ivy-t 2013Q1-re. Ez elvileg meg fog jelenni, de nagyon le kellett vinni az órajeleket, illetve a gyárthatóság is nagyon limitált. Ezért lett 17 wattos verzió végül a Pro tabletbe. Ergo a Surface Pro sem olyan lett, amilyennek szerették volna eredetileg. Most már ki kell adni, mert ott presztízs, de pontosan tudják, hogy 4 órás üzemidővel semmire sem lesznek jók. Igazából alapvetően nincs nagy gond. Az MS valszeg úgy fogja majd fel, hogy csináltak egy nulladik generációs kört. A következő lesz majd az igazi támadás. Akkorra már a programokat is fel lehet mutatni. Az RT-ben megvan a potenciál, de kevés az App. Ezt csak az idő oldja meg.
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Igazából nem mindegy. Nyilván az MS számára a legkevésbé az. Szerintem ők nagyon gyorsan le akarják váltani az aktuális Surface RT-t. Az App-ok szép számmal nőnek, de a tablet túl lassú a konkurensekhez képest. Egy Snapdragon S4 jelentős gyorsulás lenne, és a lapka már elérhető. A támogatás szépen fejlődik, és a Qualcomm elkezdte írni a DX11.1-hez a kiterjesztéseket is. Rajtuk látszik, hogy akarják, nem úgy, mint az ImgTec.
Nem tudom, hogy a Tegra 4-et megvárja-e az MS. A Surface RT túl gyengén teljesít ahhoz, hogy várjanak a leváltással. Amilyen gyorsan csak lehet, jönni fog egy új verzió.A Surface Pro a következő év elején lesz kapható, de 3,5-4 órás üzemidőt mond rá az MS terhelés nélkül. Semmi esélye. Nem tabletbe való platform került bele, aktívan is kell hűteni.
A Temash reális alternatíva a Surface Pro leváltójának. Gyorsabb, nagyobb tudású és passzívan hűthető tabletplatformot nem látsz az útitervekben, még 2014-ben sem.(#22) Elrood: Az Atom Z2670-hez nem vállal az Intel gyári terméktámogatást. Ez már hivatalos. Eszközszintű támogatás van csak, így ez hasztalan platform.
-
foxtrott
csendes tag
egyszerűbb lett volna már az elején olyan surfacet tervezni és csinálni ami egyrészt költséghatékony+jó teljesítményű+jó üzemidővel bír (mert a mai technológiákkal ez már megoldható), a hiba ott kezdődik hogy az egészet elkapkodták Redmontban, így is jó sokat kaszálnak az árán de arra hivatkoznak hogy a minőségi alapanyagot/ összeszerelési minőséget meg kell fizetni stb stb.....de olcsóbb árszegmensben persze nyereség mellett úgy elvernék az applet mint mint szódás a lovát....de pénzéhes banda az egész sajnos :/
-
Elrood
őstag
Szerintem a Microsoft eleve ki akart jönni egy x86-os tényleges tablettel.
Két lehetőségük volt, Atom és AMD valamelyik procija.
Atom: gondolom látták, hogy a hiányos driver miatt mennyire nincs teljesítménye a gpu-nak. Pl. a többi céget se nagyon látom ma sem, hogy árulnák az atomos tabletjeiket. Szépen bejelentették (paper launch), aztán a hírnevük miatt nem merték ténylegesen piacra dobni. Gondolom várják a megfelelő drivert.AMD: Az eddigi hírek alapján egyszerűen nem készültek el a startra, valószínűleg még további idő kell nekik.
Ha ez az Intel fülébe jut, akkor biztos nyomást fognak gyakorolni a Microsoft-ra van egy olyan érzésem
. Ekkora pofont nem fognak benyelni. (Igaz x86-64 esetében benyelték,) -
Ati1979
veterán
8,9 " elég kicsinek tűnik. Legalábbis annak aki gépelni akar rajta kiegészítő billentyűzettel.
Még az inteles változat sem kapható, de nagyon jó hír, hogy Amd-re váltanak!
Jobb Gpu, és kicsit alacsonyabb proci teljesítmény,ami nem baj ha jobb lesz az üzemidő.Ennek tudatában valószínű, hogy a pro1 nem lesz hosszú életű.....
-
T_Stark
őstag
Csakhogy végre rájöttek hogy egy ilyen gépbe az AMD APU a legjobb. Jobb későn mint soha.
-
Psychonaut
veterán
Nagyon jó, egyre jobb irányba megy a Microsoft, kíváncsi leszek, mik lesznek még jövőre.
-
M@trixfan
addikt
Engem ez nem lepett meg, elég csak átgondolni az egész Win 8, RT, Surface stratégiát. Gyakorlatilag "brute force" üzemmódban kipumpálni valamit, megerőszakolni a desktop Windows felületét, kiadni 1 kiló közeli aktív hűtéses tableteket, kiadni borzalmas felhasználói élményű RT tableteket szinte semmire sem használható asztali nézettel, stb... Nyilván nagyon nagy nyomás van a Microsofton, mindent le akar fedni egységes felhasználói élménnyel. Gyakorlatilag béta állapotú termékeket láttunk eddig kiforratlan koncepciókkal. Sajnos ez beárnyékolja a hasznos újításokat. Én még nem tettem fel Win 8-cat, de az ismerősök szerint érezhetően gyorsabb, "passzentosabb" maga az OS. WP8 is nagyon jónak ígérkezik natív kódfuttatással és ott még nekem is bejön a csempe koncepció, pedig én kifejezetten szeretem az iOS kiszámítható unalmasságát. Szóval lesz itt jóság, de szerintem sokan beszívták a vásárlók közül a HW/SW bétateszter szerepet...
szerk: helyesírási hibák...
-
smkb
őstag
Vicces ez a "hír" már csak azért is, mert totál mindegy, hogy NV vagy Qualcom SoC van egy táblában, amit nem vesznek, főleg az OS és a támogatottsága miatt. A jelenlegi vásárlók sem azárt veszik mert NV, vagy azért nem veszik mert NV. Másrészt mire lesz Surface utód, addigra az NV is kinn lesz az új ARM megoldásával, amit várhatólag a CES-en fog hamarosan bemutatni.
A Surface Pro meg kapható egyáltalán?
Amúgy meg várjuk ki a végét... volt már itt pletyka AMD apuról, hogy az kerül a MacBook Airba... aztán persze sosem...
-
szilagyiv
senior tag
Lehet hogy azért nem AMD SoC került az első generációba, mert a CPU számítási teljesítménye csak töredéke egy i5-nek?
Aztán rájöttek, hogy a piaci réteg nem a teljesítményt akarja, hanem az x86 kompatibilitást inkább. Arra meg jó az AMD.
Végülis aki hordozható teljesítményt akar, az vegyen notebookot. -
Izzé
őstag
Temash soc-el talán már nem lesz 1000 USD a pro változat. Vagy csak azért lesz ez a soc, hogy még ennél is többet kaszálhassanak?
-
margithid
veterán
Az aktív hűtés eleve nem tabletekbe való, amig a megfelelő teljesítményú passzív hűtésű hardvereket kifejlesztik, az 2-3 év.
Én addig drága tablet vásárlásában nem is gondolkozom, max majd valami androidos csoda 30-40k-ért. -
sing1ep1ayer
őstag
Vagy a Win8-at kellene nagyon befuttatni, vagy emberbarátabb árképzést alkalmazni amíg ez be nem következik, de így szerintem mindegy mit pakolnak bele, nem fognak jelentősen nőni az eladások.
-
FireGL
aktív tag
hiszen muszáj áramforrás közelében lenn.
-
Chrys_
addikt
Én még így sem hiszem, hogy a fenmaradó helyet nagyobb kapacitású akku fogja kitölteni, inkább még vékonyabb lesz a gép. Eddig sem volt ez a gyártó cégek fő erőssége.
-
schawo
titán
Nofene, Microsoft marketingeseinek megjött az esze?
-
Angel1981
veterán
Hát ez gyorsan jött!

-
Harlek
tag
Engem az lepett meg, hogy nem egyből egy AMD APU-val kezdtek a Surface Pro-k. De remélhetőleg tanult az MS a hibából és a jövőben talán kicsit körültekintőbbek lesznek. Viszont a Tegra 3 lecserélése megint nem biztos, hogy egy a legjobb ötlet. Vagy esetleg időközben a Qualcommnak sikerült elfogadható drivereket összeraknia WinRT-hez?
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS VivoBook Max X541UVK i5-7200U 8GB RAM 512GB SSD NVIDIA GeForce 920MX 2GB Windows 11
- Szép! HP EliteBook 840 G10 Hordozható Ultrabook Fémház 14" -50% i5-1335U 32/1TB Iris Xe FHD+
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 G3 Golyóálló Üzleti Érintős Laptop 14" -50% i5-1250P 12Mag 16GB/512GB FHD+
- Lenovo ThinkPad L480 i5-7300u / 14" FHD IPS / 8GB / 256GB m.2 SSD / jó akku /
- Asus ROG Strix G16 Notebook! i9-14900HX / RTX 4060 / 16GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- Bomba ár! HP ProBook 450 G8 - i3-1115G4 I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 10.25
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z790 i9 14900KF 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070TI 16GB NZXT H6 Flow RGB 1200W
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- Samsung Galaxy A16 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Ganacia / BONTATLAN NULL Perces!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)