- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Videós, mozgóképes topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
távcsőves
senior tag
válasz #85552128 #93 üzenetére
Nagyon szerencsétlen custom 4xx verzió az, amiben nincs benne legalább +100Mhz. Skálázódik is szépen, meghálálja az órajelet ez igaz. Tehát kap plussz FPS-t az 5xx vásárló.
@TIT: pedig csökkent még a 4xx-ek esetében is, ma már több gyártónál is új vbios is van, mert a megjelenéskor elégé elgurult a gyógyszerem alapon voltak a feszültségek és tdp kerettek beállítva. Szoftveres mérés az igaz, de a sajátom is 120w alatt látom, baromi ritkán pillanatokra 120-150w között. És sokszor 100w alatt is tartósan, pedig az órajel a state7 állapotban van.
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
válasz #85552128 #130 üzenetére
Nem tűnik réginek a még 1 éve sem piacon lévő RX 4xx, és anno a HD 7xxx sorozathoz is jó egy évvel az első megjelenés után jött a 7790, de az egy alsó kategóriás GPU volt, nem csúcskategória. Az 1080 Ti sem 1 évvel jött az 1080 után, hanem "csak" 10 hónappal, de ott rögtön a csúcs nyitott, míg AMD-nél bénázva a csúcs fejlesztéssel, csak középkategória. Fogadjuk el, hogy az RX 4xx egy faramuci , viszonylag rövid életű széria lett. Visszanézve az R9 2xx is hasonló módon indult, előbb kijött az rebrendelt 280/280X 2013 ősz elején, majd 1-2 hónappal később az R9 290.
Szóval igen, részben marketingfogás, másrészt kényszer a rebrand most a Polaris esetében.
A látszat ellenére nem vagyok sem Intel-, sem Nvidia ellenes, csak elvakult fanboy ellenes (nem kedvelem az AMD fanboyokat sem, ugyanolyan károsak, mint a többi). Néhány hónapja még i5-öm és GTX 1060-am volt, de mivel keveset játszom már, nem akartam, hogy abban álljon a pénzem, ezért olcsó AMD alternatívára váltottam: az árszintjén az RX 470-nek nincs párja, másrészt meg elég most egy olcsó 2 modulos FX is ahhoz, hogy menjen a gépem, még a ME:Andromeda is elfut rajta.
Ha az NV kijönne egy olyan GTX 2xxx szériával, ahol átnevezés van az alsóbb kategóriában, az sem zavarna, mivel most olyan időt élünk éppen, hogy a csúcsra egyik sem tud olyan sokkal gyorsabbat kihozni, ami egy GTX 1060-at és RX 480-at a belépőszintre száműzne. Ezért sem kell lejjebb tolnia az AMD-nek a Polaris 10(20) GPU-t, mint ahogy az NV-nek sem kellene a GP106-ot. Ezért nem lesz a 480-ból olcsón 570.
Remélem, válaszoltam a felvetéseidre.
(#131) W.Wilson: Ha jó lesz a VEGA, akkor mint halo product fog működni és mint ilyen, a Polaris eladásaira is jó hatással lehet. Nincs ebben semmi kivetni való, mi működünk így, vásárlók. Aki eddig nem vett RX 4xx-et, az most vesz RX 5xx-et. Ki lesz átverve ezzel?
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
válasz #85552128 #127 üzenetére
Azt értsd meg, hogy nem akarták még 1 évig az RX 4xx sorozatot tovább vinni, ezért indítják most az 5-öst.
Tegyük félre az AMD elleni előítéleteket és próbáljunk meg úgy gondolkodni, mintha mi lennénk az AMD marketingesei. Hasznos dolog ám az empátia, segít megérteni dolgokat, csak erre sajnos sokan képtelenek.
#tarcsad
-
Yutani
nagyúr
válasz #85552128 #78 üzenetére
Nagyon egyszerű pedig. (Bocs az előző hsz-em fogalmazásáért, hajnal volt és idegesített a sok nyavalygás.)
- Adott az RX 4xx széria, ami lassacskán 1 éve a piacon van. Ez amolyan hiányos széria, mivel csak közép- és belépő szinten kínál megoldást.
- A hamarosan érkező VEGA-t az AMD már nem akarja a lassan egy éve megjelent 4-es szériához csapni. Ha most a 4-est bővítenék, akkor az még sokáig a piacon lenne, ami marketing szempontból az AMD szeint valószínűleg hibás döntés lenne (Nvidia megtehette, hogy kihozta az 1080 Ti-t, mert erős brand, nem sürgős a GTX 2xxx széria kihozatala, szárnyal a Paszkál).
- Az újdonságnak tehát mindenképpen új szériát kell indítani, ez pedig az 5-ös lesz, mivel annak a csúcsa lesz a VEGA, még ha a nevében nem is szerepel az RX 5xx. (Azt nem tudjuk, hogy lesz-e RX 590, és abban mi lenne.) Ráadásul ez a széria fog menni a Pascal 2.0 ellen is, ami valszeg új széria lesz (GTX 2xxx), így muszáj frissíteni a megnevezést AMD oldalon is, hogy a következő egy évet ezzel folytassák.
- A 485 és 475 valószínűleg azért nem jelent meg, mert semmi értelme nem lett volna ilyen speckókkal, amit most látunk. Inkább indítják vele az 5-ös szériát, így nem kell még egy lépcsőt beiktatni, hiszen akkor rá kellett volna még erre is tenni egy kicsit, és valszeg ebben az uarch+gyártástechnológia kombóban már nincs több, vagy nem akarnak többet beleölni.
- Az AMD-nek nincs büdzséje a HD 7xxx széria óta arra (már abban is volt egy kakukktojás, 7790), hogy egy szériában egységes GCN verziót jelentessenek meg, és ez továbbra is így lesz.
Én így látom, majd aki tudja, megerősíti vagy megcáfolja.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
válasz #85552128 #107 üzenetére
Szerinted a PH! csak más lapokról vesz át híreket, saját infóik nincsenek a szerkesztőknek? Szerintem ezt a vonalat hagyjuk. Majd ha kijön, kiderül mi van.
szerkre szerk.: ez lehet tuning is.
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
do3om
addikt
válasz #85552128 #95 üzenetére
Sokan írják hogy tök mindegy minek nevezik az AMD új kártyáit.
Kurvára nem mindegy!
Az 5 szériánál mindenki fejlesztést várt, gcn5... nem átcsomagolást.
Az évre így meg is van mit kapunk, ez a probléma. Egy átnevezett (fél)széria + a Vega ami egyenlőre szintén elég kevés variációsnak tűnik. Sőt már a 8/16GB is 4/8-lett.Vagy esetleg úgy érzitek az 5xx-ek után pár hónapra már itt is a 6xx?
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
válasz #85552128 #95 üzenetére
Mit tudom én. Én abból indulok ki, amit írnak. Amíg nincs más, addig tudomásul veszem, hogy elvileg így lesz. De majd ha kiderül, hogy csak rontottak rajta, akkor felháborodok megint.
Egyébként a 8 tűs csati inkább arra jó, hogy a korábbi power szabvány bénázás ne forduljon elő többet. Hisz egy 6 pines tápcsatival max 150 wattot vehet fel szabvány szerint. Teljesen logikus, hülyék lettek volna megint ugyanazt eljátszani.
[ Szerkesztve ]
-
válasz #85552128 #93 üzenetére
A topik hírének első mondata.
A Polaris 10 nem új architektúra, az AMD azonban egy új, némileg módosított 14 nm-es FinFET technológiával készülő változattal szeretne megjelenni a piacon, amely a mostani változatnál magasabb órajelen és nagyobb energiahatékonysággal működhetne.
Hogy a gyakorlat mi, azt majd kiderül.
-
MZperX75
addikt
Nekem tök mindegy minek hívják,hívhatnák tőlem görögdinnyének is.
Szerintem sokkal fontosabb középkategória Ár/értek aránya.
Engem nem zavar.Meg ha zavarna, akkor mit tudnék csinálni,mezítláb rúghatom a falat,nagyon fáj de semmi több.Intel ráncfelvárásai ,Nvidia csinálta ,AMD is,mindenki ,ez miért olyan különleges,mert az AMD nem teheti meg?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- Villanyszerelés
- Elemlámpa, zseblámpa
- JavaScript topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Asus Tuf 3080ti 12gb
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest