- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- OLED TV topic
- Amazon Fire TV stick/box
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cyberboy42
senior tag
nah, ez pont az újított változata a VG248QE monitoromnak... végre megérkezett... a kettő között kb csak a freeSync az ami a kulönbség. most már ezt venném, de persze most meg már nem erre fogom cserélni
...A teknős ezután pszichoanalitikusként kezeli az identitászavaros krokodilt...
-
törölt tag
A szálkereszt implementációk 90%-nál határozottan zavaró, illetve ha távoli fedezék mögül kikandikáló elenre koncentrálsz optika nélkül, akkor szó szerint számolni fogod a pixeleket karnyújtásnyi távolságból.
Az is tény hogy elég pihentető megtalálni a mozgó dolgokat (környezettől kicsit is eltérő színű pixeleket), anélkül hogy kifolyna a szemed.
[ Szerkesztve ]
-
Sinesol
veterán
Nekem már 24 inchen is elég pixeles volt a FullHD, 25-re tuti nagyon kevés.
[ Szerkesztve ]
-
pengwin
addikt
Úgyis lehet, hogy a ROG-ot csak Nvidiára írhatják majd rá nemsokára.
(#2) Hunreal
Miről beszélsz?
Egyrészt ez a monitor TN, másrészt nekem meg pont ellenkező a tapasztalatom az IPS és VA panelek viszonyáról: a VA sokkal teltebb színeket ad, mondhatni kicsit "OLED-esebb".
A hátulütője az elmosódás gyors mozgásoknál, ezért pl. FPS-re nem feltétlen ideális.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Mamuska
őstag
Minőségi terméknek tűnik.
-
Fred23
nagyúr
FreeSync 40-144 Hz, és nem is ROG, alakulunk!
-
Johnny_vT
senior tag
Tényleg előfordulhat, hogy rosszat linkeltem és valahol máshol olvastam/hallottam. A lényeg, hogy a nyomtatók alapból CYMK színekkel dolgoznak, a monitorok meg RGB-vel. A kettőnek nagyon nagy az átfedése természetesen, de vannak olyan árnyalatok és torzulások, amik viszont eltérnek és ez okozhatja, hogy más a megjelenített kép színe, mint a nyomtatott.
Ennek a tetejére jön még rá, ha az adott monitor nincs vagy nem jól van bekalibrálva.- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
Duddi
aktív tag
Lehet.
Csak fel akartam hívni a figyelmet hogy nem mindig a képernyőn látható színek érzete számít.
Megnézem azt a videót amint tudom.
A nyomtatott kép baja az volt hogy az új monitoron megjelenő kép a nyomtatás után erős zöldes árnyalatú eltolódás mutatott. Amikor egyszerre volt a kép mindkét monitoron látható akkor a régi ugyan abban az eltolt színben ábrázolta míg az új úgy mutatta mint ahogy én szerettem volna. A kép régi monitoron végzett színkorrekciója után a kinyomtatott kép a megfelelő színeket hozta.
Kíváncsi vagyok mi van a videóban hátha segít a jövőben az ilyen gondjaimon és nem kell megtartani a régi monitort etalonnak[ Szerkesztve ]
-
Johnny_vT
senior tag
Azért szerintem ennél több is lehet a nem színhelyes nyomtatás mögött. Pl. más színtérben dolgozott a két monitor, így másként jelent meg a nyomtatott kép is.
Valami rémlett egy régi TheVR-os videóból.
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
Duddi
aktív tag
A színek szerintem csak beállítás kérdése. Én vettem egy Dell ips monitort gyönyörű színei volta a fehér fehérebb volt mint bármikor előtte. aztán színes nyomtatásba kezdtem és amit kiadott a nyomtató nem hasonlított a képen lévőre. Hosszas próbálkozás a nyomtatókalibrálással eredménytelen volt. míg véletlenül át nem raktam a képet a régi TN kocka monitorra ahol pont azok a színek voltak amit a nyomtató kiadott.
Szóval hozzákalibráltam az IPS Dell monitort egy kocka Hans-g hez hogy tudjak nyomtatni. -
Johnny_vT
senior tag
Ez lenne a VG245H utódja?
Pont most vennék (olcsóbb, de FreeSync-es) monitort játékra, vajon a kettő közül bármelyik jó lenne nekem?
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
X Factor
addikt
Multis cuccokat toloknak tökéletes.
Make things work
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest