Hirdetés
- CES 2026: valóságos képkockagenerálók lesznek a modernebb GeForce-ok tavasszal
- CES 2026: Visszatér a legjobb Expertbook
- CES 2026: A legjobb volt, az is marad? Itt a Zenbook A14 második generációja
- CES 2026: akár játszhatunk is az Acer RGB lézerprojektorával
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
Új hozzászólás Aktív témák
-
peron
tag
Ti csak egyetlen dologról beszéltek, amikor a képminőségről van szó, elfelejtitek a legszűkebb keresztmetszetet: a monitort. Lehet bármilyen pro kártyád, ha a monitorod egy sz@r, mert arra pont sajnáltad a zsét amikor összeállítottad a szettedet. Amúgy meg tapasztalat, hogy gyakorlatilag minden típusú vga használható grafikára megfelelő megjelenítővel és egy kalibrációs eszközzel.
2013-van, nem a '90-es évek, hogy ilyen sületlenségeket dobjon be valaki, hogy Matrox meg S3. Na itt komolyan sírtam

-
fulton
addikt
Sziasztok
Nem tudja valaki miért kapom ezt a hibát ha cr2 fájlt akarok megnyitni a Photoshop CS4-ben?
"Nem lehetett az uatsítást teljesíteni egy progamhiba miatt." leszedtem már a camera raw-ot is de nem tudom felrakni, mivel annál meg azt kapom : sikertelen frissítés... -
JasL
őstag
Ezer éve működik PS-ben ez is: bill. CTRL + Help/About PhotoShop click.
-
válasz
stranger28
üzenetére
Nekem is turpisság jutott az eszembe

-
fulton
addikt
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni van-e olyan maszk vagy effekt amivel a begépelt szövegen olyan hatást tudok elérni mintha az egy bescennelt szöveg lenne. Tudjátok kicsit ilyen mázgás, stb...mint amilyen egy oldal szöveg beszkennelve.
-
SylverR
senior tag
6200 alatt, és GF4 alatt anno elég konkrét képminőség különbség volt, már desktopon is. A mai helyzetet nem tudom, de nem is érdekel. Elég kétséges a múltja alapján az nvidiát grafikára ajánlani.
@Nikk: Hajjajj... Szóval ismét itt a - jajj, az én gépéúm nyóc mikromásodperccel gyorsabban végzi el a kontraszt növelést az adott képen, tehát sz@r vagy! elv... -. Ülj le, egyes...

-
A CUDA architektúra az nem GPU architektúra. Amit meg linkeltél, meg pont azt bizonyítja, hogy nem sokat érsz egy dedikált GPU-val PS alatt. Dupla sebesség IGP-hez képest csúcs VGA-val? Ez elég komolytalan. Főleg, hogy nV-t ajánlanak, ami az AMD-nél a teszt szerint valóban jobb egy fokkal, de ez elhanyagolható különbség. Ez alapján nem jelenteném ki, hogy az NV messze jobb az AMD-nél.
(#67) Nikk: na én itt fejeztem be, ennek semmi értelme.

-
Első grafikonon a 2 GB-os nV kari vs. szerény 7750 között 2 sec az eltérés. Nálam ennyi belefér.

Lentebb:
"The NVIDIA Quadro NVS 450 is understandably the slowest performer since it does not support OpenCL, but you can see the massive increase in performance it received with the 13.0.1 update. Post-update, it is pretty close to the Intel HD 4000 graphics, which did a surprisingly decent job considering that it is integrated onto the CPU."
OK, a többi Quadro működik -arany áron. A 7750 is csak tizedekkel van lemaradva a nagy GTX 2 GB-os mögött, %-ban így teszt szinten soknak tűnhet, de gyakorlatban nem mondanád meg szerintem, h mi hajtja...
"From a budget standpoint, the NVIDIA Geforce GTX 650 1GB and AMD Radeon HD 7750 both did great for their price points, performing just a few seconds slower than the fastest cards we tested."Óriásplakátot is szerkesztettem a 7770-en, de az IGP-s i5-ön is, na ott érződött, h kevéske az IGP
Annak nagy respect, aki kitermeli a Z77 mobo + i7 + quadro árát...Képminőségben valóban voltak különbségek, de az régen volt, ahogy írta is a kolléga.
Nah, így éjjelre jól elkanyarodtunk a témától
-
Nikk
senior tag
Persze van különbség, de nem egy PS alatt... Játékok és 3D alkalmazásokban van differencia, az eltérő algoritmusok miatt, de azok is elég minimálisak, nehéz különbséget tenni közöttük. Talán a PhysX hiány a legszembetűnőbb, illetve talán az élsimításban lehetnek még eltérések...
AMD fronton manapság elég számottevőek a microlag által okozott problémák, amiket nem igazán sikerült a gyártónak eddig kiküszöbölnie. A GCN architektúra még gyerekcipőben jár, fene tudja hány sebből vérzik, egyelőre nem érdemes kezdeni vele. Ez csak magánvélemény, de a Keplre már bejáratott rendszer, tekintve, hogy nem volt akkora lépés a Fermihez képest így jól optimalizált rendszer és driverek pörögnek alatta...
-
Nikk
senior tag
Nem kell nekem sem a cikknek sem hinni... Elég sokat használok PS-t ahhoz, hogy tudjam...
(mellesleg az AMD még mindig a játékos szegmensre koncentrál, az nVidia inkább a professzionálisra, nem véletlen, hogy minden nagyobb komoly grafikai munkákkal foglalkozó cég nVidia cuccokat használ...) A szolgáltatások miatt is többek között...
Aki azt írta, hogy rosszabb a képminősége meg ilyen marhaságok, hát őszintén az ilyen ember ki se nyissa a száját, mert lövése sincs az egészről... Ha a Matroxnak vagy S3-nak jobb a képminősége, az maximum 10 évvel ezelőtt lehetett, még az S3Savage idején, ahol S3TC-t használtak a textúrák minőségének növeléséhez és a memóriaigény csökkentéséhez...
A GCN architektúra lehet, hogy erősebb a jelenlegi nVidia CUDA architektúránál, sőt állítólag erősebbek a kártyák még játékok esetén is, de ez valahogy jelenleg sehol sem érezteti a hatását (egy pár alkalmazástól eltekintve, amelyek leginkább szintetikus teszteket foglalnak magukban, de a gyakorlatban csak kis szegmensekben használják őket)... A photoshop eredetileg erősen nVidia párti volt, gyanítom most sem pártolt el tőle, csak mindössze az történt, hogy a nagyobb videokártyaszegmens érdekében kiterjesztette a támogatását az OpenCL-re is. (After Effects és más programok is)
Minden esetre erősen érdemes megfontolni azt, hogy mire is költ az ember...
-
tikshow
addikt
Momentán PS-hez jobb az AMD, mert az Nvidia 600-as szériája elég gyenge OpenCL-be az 7000-es AMD pedig nagyon erős és a PS-nek bizony OpenCL kell. De videokártyát PS-be úgyis csak filterezéshez használnál meg a Liquify-hoz, ha jól tudom máshol nem használja.
Szerk.: Hm, érdekes amúgy a linkelt cikk, nem nagyon értem, hogy hogy jöttek ezek az eredmények, mert elvileg az AMD-nek simán aláznia kellene a korábban említett erős OpenCL miatt.
-
Nikk
senior tag
Tessék ha ennyire ragaszkodtok a tesztekhez...
Persze azóta lehet, hogy változtak az eredmények, minden esetre továbbra is azt mondom, hogy grafikai munkálatokra nem érdemes AMD kártyát venni. Azért sem, mert gyorsabban veszt az értékéből, ha később el kell adni, másrészt, mert valamivel szerényebben teljesítenek a tesztekben, mint az nVidia kártyái...
-
Tévedsz, Photoshop, Illustrator, InDesign és Corel is köszöni szépen boldogan dolgozik a HD7770-val.
Videó szerkesztésre, 3D-re, CAD progikra igazad lehet, de a fentiekben olyan szerény a GPU terhelés, hogy jobban megéri több ramra vagy SSD-re költeni.
Gyakorlatból mondom, sokadik év és a sokadik konfig után. Megjegyzem céges gépen i5 van CSAK IGP-vel, PS néha "mikrolaggol", de elvan, Corelnek meg mindegy. Persze a 16 GB ram és az SSD jót tesz neki is. -
vinibali
őstag
inkább ráállnának arra, hogy gyorsabb legyen az automatikus képillesztés

-
masholnap
senior tag
hát wishlist-em nekem is lenne Adobe-ékhoz, de én szeretek minden olyan fejlesztést, melyet ki tudok használni, és ilyet a CS6-is tartalmaz
-
tikshow
addikt
válasz
madagascar
üzenetére
Nekem egyedül annyival van bajom, hogy ha van egy pár vektor alapú réteged egy mappában és az egész mappát mozgatod akkor szaggat, nem folyamatos. És se a procit, se a videokártyát nem terheli. SSD vagy HDD mindegy, mindkettőn ugyanazt csinálja. De már a korábbi verziók is csinálták persze.
Mondjuk még mindig jobb, mint amikor kijött, mert 1-2 hónapig csak kikapcsolt kis képekkel lehetett csak mozgatni, különben képregény.
-
Hááát, arra volt a legnagyobb szükség, meg a 3D-re
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A fontok kezelése, segédvonalak kezelése, átméretezések és a vektoros eszközök (OK, illut is el kell adni) semmit nem javultak. Néhány a régóta _hiába_ kért "extrákból": lekerekítés állítható legyen, átrendezhető rétegstílusok, duplikálás mappákra is, több réteg egyidejű effektezése és keverési mód átállítása, fontok csoportokra bontása...
Persze ezeket nem használják, akinek egy kis blur vagy csak 'mittomén sin city effekt kell, de ezek már kb. CS4 wishlistes dolgok nagyrészt... -
kromatika
veterán
nem semmi.
-
Ez mekkora baromság. Ha normálisan fel van rakva a driver, akkor működik.
W8-at céges környezetben kevesen használnak, XP->W7 váltásnak volt eredménye, de w7->w8 sok értelme nincs, viszont költsége annál inkább. Tehát w7+AMD VGA+PS köszönik jól elvannak. PS-ből sem váltottunk. CS4-et nem érdemes upgradelni egyelőre. Hátha tesznek majd a következőbe pár hasznosabb funkciót, és javítják a sokéve bennemaradt f##ságokat. -
SylverR
senior tag
Ugye ez most csak trollkodás?
Olyan VGA-t akarsz grafikára alkalmazni, ami alapból mosott képet produkál?
Nem érdekel, hogy az már múlté. Ha régen el tudták tolni, most is eltudják.
Komolyan, visszafele fejlődés van az emberek intelligenciájában?
Tessék elolvasni pár régi Chip újságot. Sőt, szerintem az ottani írókat a mai napig nem lehet átcsábítani az nv-hez, mivel, hogy képminőség terén alulmarad. Ismétlem, hogy ez a "múlté", nem érdekel senkit se.
Mellesleg aki komolyan grafikát akar, se nem ATi-t, se nem nvidiát vesz. Vagy Matroxot vesz, vagy S3-at. Csókolom!
-
joghurt
addikt
Igencsak túl lehetnek fizetve azok a programozók, és túlságosan sok a szabadidejük...
-
bteebi
veterán
#5: "Értem én, hogy gőzgép, de mi hajtja?"
Jó poén volt amúgy, és az EE (easter egg) is jóféle
. -
Go to #24
(#31) stranger28 :
Nem fogok veled hitvitákba belemenni. Tudom, hogy nagy Win8 hívő vagy. Szereted, használd nyugodtan. Nekem köszönöm nem kell az, amit az MS tűzzel vassal le akar tolni a torkomon. Desktopra a Modern (Metro), alias gagyi UI nem nyerő. Tömören és röviden ennyi.

-
hemaka
nagyúr
haha, és tényleg

-
$p@rr0w
őstag
Nem tudja valaki mi oka lehet hogy win8 alatt nem megy a hardveres gpu használat ps alatt? AMD vga kártyával.
13.1 legacy
és 13.2 beta driverrel se -
Lebron
csendes tag
nem kötekedés, de marha nagy poén...
-
SylverR
senior tag
Gratulálok. Arra találnak időt, hogy készítsenek Easter Egget, de a program fejlesztésére, arra lusták.

-
tibi72
aktív tag
Inkább aval kellene foglalkozni a fejlesztöknek Win8 és AMD alat ne vilogjon a kép fejlet rajzolási modban.
-
válasz
Stanley-B.
üzenetére
Látom majdnem leesett, hogy feltehetőleg már bannolt ember x. regje az illető, de "se gáz".....
lapa: both...
-
lapa
veterán
nemtom jól értem-e, de most 4 kávésbögrévé változott kockáról van hír "kakukktojás" címmel? ez nagyon öv alatti. már csak az a kérdés, hogy az adobe a fantáziátlanság netovábbja, vagy a cikk.
-
Armahun
addikt
Ez csak Photoshop.

-
aAron_
őstag
És mit csinál?
szerintem nincs minden gépen photoshop -
SUPREME7
őstag
"Kakukktojás"
Inkább egy serialt dugdosnának, annak jobban örülnék 
Ezeréve nem játszom, de még annak idején a Cheatland mekkora menő cucc volt, és abban volt egy remek easter egg gyűjtemény

-
stranger28
addikt
Remek, teljes lett az életem.
-
Bull1
aktív tag
válasz
macilaci78
üzenetére
Ez fájt.

-
macilaci78
nagyúr
Oké, hogy hír, de hol a poén?
-
Akula
őstag
ez óriási
-
Apollyon
Korrektor
Kakukktojás? Az inkább Easter egg, valóban.
Úgy tudom a korábbi photoshopokban is vannak hasonlók, bár még nem találkoztam velük
-
buherton
őstag
Ezeket szeretem, amikor van egy humor a programban. Az Emacs tele van ilyennel, de akad az Ubuntun is, mint pl:
$ apt-get moo
Új hozzászólás Aktív témák
- SSD kibeszélő
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Crypto Trade
- Autós topik
- További aktív témák...
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30%
- Apple iPhone 13 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Air M1 13" 16GB RAM 256GB SSD 27% áfás számla, (0228)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)