- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Hardvereket hozott a májusi cserebogár
- DUNE médialejátszók topicja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
twollah1976
őstag
Jovore?
Bezzeg a boltokat mar a het vasarnap kinyittatnak... -
Snoop-y
veterán
-
GoldhandRent
őstag
Akkor nem csak en szurtam ki, hogy a harom szolgaltatobol csak egy emlitette az arcsokkenest... A masik ketto az "infrastruktura kiepetiese"-re fogja kolteni azt a kis adocsokkentest.
Digi terjeszkedhetne, az 5k/1gb/s eleg jo ajanlat.. A tobbi (Upc, Telefos) meg a nyakaban sem liheg. Horribilis arak, gyenge le/feltoltesi sebesseg.
A mobilinternet meg borzalmas. 500 forint 100 mega? Es nem.is versenyeznek egymassal.. Legalabbis arban nem, mert a " nekem van nagyobb lefedettsegem" meg "nekem van gyorsabb fel/letoltesim" az megy... -.- -
GeryFlash
veterán
Ja bocs a mobilnetet nem láttam, azt hittem azt sugallja mintha azt mondtam volna, hogy Nyugat-Európában már sehol se lenne korlátlan (vezetékes) net.
Akkor az lenne a kérdésem, hogy korlátlan mobilnet, de milyen sebességű és milyen feltételekkel? Az amerikai T-Mobile pl.: nem enged korlátlan Youtube vagy más streaming szolgáltatást, pedig korlátlannak nevezi a netet, és ő ezt úgy nevezi hogy throttling-nak nevezi, ami elég vicces...
Korrigálom magamat, oyanról, hogy vkinek emberi áron (max 40 euró) legyen 4G-s, mindenre kiterjedően korlátlan mobilinternete, olyanról nem tudok. -
pelenka35
őstag
1mbyte/s (korlatlan)bőven elég lenne netezni pár ezer forintért
-
GeryFlash
veterán
10 mega már súrolná az elég szintet, de ez a UPC 4 mega... Így értettem, hogy soha nem lesz korlátlan net.
Ne aggódj, én is 500+100-ból gazdálkodomCathfaern: igen, olyan sok van. Ezek pedig aztán nagyon viszik az adatmennyiséget
Nem ma lesz, hogy telefonról fogod nézni a Netflixet/HBO Go-t FHD-ban.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
GeryFlash #19 üzenetére
10Mbit nehogy már ne legyen elég mobilon... A upc "félmegoldása" legalább valami megoldás.. nem reklámozom, csak úgy mondom. Amúgy nem is használom azt, blúmobilos vagyok és a havi ingyenes 15MB-ból gazdálkodom
Persze értem, van aki nem tud élni a telefonja meg a youtube nélkül, de inkább probléma az adatmennyiség ára mint a sávszél. De előbbi úgysem fog minden bizonnyal megoldódni (3-ból kettő szolgáltató most lapít mint s.ar a fűben), így utóbbi miatt meg kár rágódni.
-
GeryFlash
veterán
válasz
Cathfaern #18 üzenetére
Mármint értelmes sebességgel (10mbit/sec +) akármennyi adat után sem belassítva? És nem ilyen UPC féle félmegoldásra gondolok.Én nem tudok ilyenről
-
DRB
senior tag
Nekem erről az üzemanyag ár jut eszembe, amikor emelkedik, akkor minden más ára emelkedik(kisebb-nagyobb késéssel), hivatkozva az emelkedő üzemanyag árakra. Mostanában határozottan olcsóbb az üzemanyag(a legmagasabb kb. 450 Ft-hoz képest), még úgy is hogy ölég szar a forint, de valahogy nem látom a korábban, a dráguló üza. miatt emelkedő árak csökkenését. Na ez lesz itt is, csendben lapítani fognak a szolgáltatók, tartva az árakat. Hacsak az egyik nem lép, de nem fog, mert kartelleznek, lassan már nyíltan, úgyhogy én nem számítok árcsökkenésre. Azért remélem(ugye mindenki ismeri az idevonatkozó mondást
) tévedek.
-
GeryFlash
veterán
A szolgáltatók egyre inkább bánják, hogy korlátlan netet bevezették anno. Ahogy mondom a torrent miatt több Nyugat-európai országba már nem is a torrentet tiltják, hanem szimplán prevenciós jelleggel megszüntették a korlátlan net csomagokat, vagy nem elérhető áron adják. Egyébként a UPC is 280gigát enged, ha zsinróban 3 hónapig átléped akkor rád szólnak.
Rádió jellel meg soha nem lesz gazdaságos nagy terhelést kiszolgálni. Nem lesz soha olyan, hogy te majd 4G/5Gről fogod seedelni az enkór cuccaidat.
Szerintem nincs olyan ország, ahol lenne korlátlan mobilnet előfizetés, és előjel sincs rá hogy ez valaha megváltozna. Mobilnetnél a sebesség adott, a felhasználási mennyiség nem, kábelesnél fordítva, és ez így is fog maradni (szerintem vagyis remélem, mert ha kettő közül valami változik akkor az utóbbi) -
-
elithun
őstag
Ezt én sem értem náluk. Öcséméknél Kaposváron is ilyenek vannak: több magánház egy helyen, valamelyik háznál van Digi, máshol nincs. Pedig ők is oda fizetnének elő szívesebben.
Remélem egyszer megindulnak egy részletesebb, intenzívebb terjeszkedésnek, és ne adj Isten Romániához hasonló csomagok is megjelennek: belföldi ingyen telefonálás hálózaton belül, korlátlan mobilnet ráadásul mindez egy csomagban 2-3ezer forintért. Még azt se bánnám, ha kétszer ennyibe kerülne itthon.Szép álom.
-
Apollyon
Korrektor
""A Telenor ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a világon egyedülálló adóterhek, és európai szinten is kiemelkedő éves frekvenciadíjak (800 MHz) csökkentése jelenthetné az igazi áttörést."
Valahol itt érzem a lényeget."
Gumicsont.
"Szerk.: de no, hátha ennek hatására előbb épül ki jobb infrastruktúra és jöhet a korlátlan mobil adatforgalom."
Már van, UPC-nek hívják. Igaz, csak upc előfizetőknek olcsó, de itt nem csak a faxbúk a korlátlan... Jah, és ők a vodafone hálózatát használják, ami a 3 szolgáltató közül egymáshoz viszonyítva a legbénább lefedettséggel rendelkezik. Szóval ennyit arról hogy nincs meg az infrastruktúra.
-
elithun
őstag
"A Telenor ugyanakkor hangsúlyozza, hogy a világon egyedülálló adóterhek, és európai szinten is kiemelkedő éves frekvenciadíjak (800 MHz) csökkentése jelenthetné az igazi áttörést."
Valahol itt érzem a lényeget.
Szerk.: de no, hátha ennek hatására előbb épül ki jobb infrastruktúra és jöhet a korlátlan mobil adatforgalom.
-
Cathfaern
nagyúr
Tehát a 3 szolgáltató közül egy beszélt arról, hogy ez csökkentheti a szolgáltatások árait
-
aelod
veterán
válasz
fallenrize #2 üzenetére
Magyarországon élek nem Csodaországban...
-
Apollyon
Korrektor
Itt a kulcs:
"A Vodafone-nál az MTI-nek elmondták: az alacsonyabb áfa eredményeként akár olcsóbbá is válhatnak a tarifacsomagok, illetve kedvezőbb lehet a szolgáltatások ár-érték aránya."
Az a fránya feltételes mód... Ha optimisták lennének az előfizetőkkel szemben, akkor az nyilatkozták volna – nem csak a vodafon hanem mindenki – hogy a tarifák csökkenni fognak.
"Az intézkedésnek köszönhetően mértékadó becslések szerint olyan új adathasználók jelenhetnek meg, akik korábbi mobiltelefonjukat csupán hanghívásra használták."
Hazudják ezt a fb messenger korában, amikor elég felnézni egy tömegközlekedési járműre, és elég sok pedesztrián telefonja ettől a progamtól csilingel. Biztos mert annyit hangbeszélgetnek az internetes szöveges üzenetek helyett...
Millió dollárt fel mernék rá tenni, hogy a mobil adatforgalom ára akkor sem csökkenne jelentősen, ha a mobilszolgáltatóknak nem kellene többé adót fizetniük. Érdekes amúgy hogy a vezetékes internet piacon mennyivel érezhetőbb az árverseny országosan, szemben a mobilszolgáltatóknál – ahol gyakorlatilag ilyen nem létezik.
-
xmaas
őstag
Bla bla bla, ugyan oylan pofatlan arakkal fognak dolgozni ahogy eddig is tok mindegy hogy csokkeni fog az adoteher a szolgaltaton ha a felhasznalo ugyan ugy elfogja adni a vesejet hogy legyen netje .
Es ami a legvicessebb vagy szomorubb az egeszben hogy ugyan az a szolgaltato masik orszagban ugyan ilyen arakert mar korlatlan netet ad nem ilyen semmirevalo 2-3-500MB csomagokat, dehat amig a kormany megengedi hogy ezt muveljek nem is csoda .
A lenyeg hogy Magyarorszag jobban teljesit ugyan annyi fizetest kapunk vagy kevesebbet mint 10 evvel ezelott csak kozben minden dupla annyiba kerul , es persze mindent dragabban tudnak nekunk eladni mint masik orszagban ahol 3-4-5 szor tobbet keresnek ,koszonjuk szepen a torodest tisztelt kormany .
-
kiszi07
senior tag
Már 3-4 évvel ezelőtt kellett volna.
-
aelod
veterán
Hát nem ártana. Főleg a mobil adatforgalomárt fizetünk az EU átlaghoz képest még mindig sokat.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az iparági szereplők, a szolgáltatók üdvözölték a nemzetgazdasági miniszter bejelentését.
- Milyen SSD-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Külpolitika
- Házimozi belépő szinten
- Hyundai, Kia topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Formula-1
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest