- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- Milyen videókártyát?
- OLED monitor topic
- Apple asztali gépek
- Nem csalás, nem ámítás: megérkeztek a Xiaomi notebookjai
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Keksz
senior tag
Nezzetek azt h adnak hozza szuper adaptereket is, szoval egy ilyen kartya most mindenre jo lesz a jovoben: dvi, dvi->dsub, dp, dp->hdmi, dp->dual dvi
-
Ijk
nagyúr
A monitort sokminden másra is tudod használni, igazából szente semmi plussz költséget nem jelent szemben egy tv-vel. Persze olcsó megoldás, ott kell ülni előtte, nem messziről az ágyból.
Egyébként vszeg 1-2 éven belül már jobban ki fog forrni ez az egész szabvány mizéria, mert jelenleg egy zsákutcában haladunk előre.
-
Male
nagyúr
Mondjuk a kártyára a DisplayPort mellé is tehetnének két csavarhelyet, amire a "hagyományos módon" felerősíthető az átalakító... máris nyugodtabb lennék... ( mondjuk egyelőre úgysem veszek ilyesmit
)
Szerk:
#31: Igen, létezik... vannak saját DAC-kal rendelkező CRT-k például. Na nem gyakori, de létezik -
klambi
addikt
kíváncsi vagyok mikor leszenk tényleg ilye dugóval a moncsik...érdekel a sebessége, mennyiben lesz más..
-
Ste
addikt
és a Dp-hez köthető Hdmi csatiért is kell licencdíjat fizetniük?
mert ha így van akkor sok gyártó kihagyja majd a csomagolásból az átalakítót -
Franklin
addikt
A képen csak nem egy 8800 GT van?? :-)
-
CYBERIA
őstag
Mondjátok már meg nekem, hogy létezik-e olyan CRT monitor, aminek DVI csatlakozója van?
-
yoid
tag
dvi monitoromnak vege.
-
Ijk
nagyúr
Remek, végre egy újabb szabvány.
Még a HDMI kapcsán gondolkodtam, hogy van az átlag polgár, kitalálja, hogy neki HD kell.
Mivel megvette 1 éve a HD-ready lcd tévéjét 2 éves futamidőre áruhitellel, gondolja vesz egy alkalmatos lejátszót. A boltban kiderül, hogy van Bl-ray és HD-dvd lejátszó, de ha vár fél évet addigra kijön a kombó. Vár fél évet megveszi a kombó lejátszót 150k-ért (végülis az első dvd lejátszók is drágák voltak). A lejátszóhoz kap 2 filmet, hazaviszi boldogan, ráköti a tv-re, de azt veszi észre, hogy a kép uolyan mint a dvd-knél. Keresi a hibát, utánnaolvas, kiderül, hogy a tv-je nem HDCP kompatibilis. Nem érti hogy lehet ez, mivel a tv-re az van írva HD-ready. Végül lecseréli a tv-jét is bosszankodva. Végre mennek a filmek full HD-ben, gyönyörű kép, az egész család tátott szájjal nézi. De mivel a kapott 2 film elég gagyi, elmegy venni valami jobbat, de a kínálat elég csekély, viszont külföldről be tudja hozatni kedvenc műalkotásait. Mikor meghozza a futár, izgatottan teszi be lejátszójába, de nem játsza le, nem egyezik a régiókód.Egy másik embernek van egy számítógépe, és egy 70k-s tft monitora. Elnetezget rajta, munkáját is azon végzi, néha játszik, és a torrentről töltött HD filmeket néz az otthon melegében.
Lehet, hogy vannak tévedéseim, de kb ennyit arról, hogyan kell fellendíteni a legális tartalmak piacát.
-
drizzt1666
tag
Az a Zotac GT istenien néz ki
-
erdoke
titán
"A vállalat egy további adaptert is ad termékéhez, melyet a DisplayPort csatlakozóba illesztve vagy egy további DVI, vagy egy HDMI interfész vehető igénybe."
Nem egészen értem, a képek alapján az nem egy, hanem kettő db adapter, külön a DVI és külön a HDMI.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Érdekes ez a display port, csak ottvan h. az embeek jó része nem hajlandó megvállni régi elektronágyú bámulásától, és az új moncsiknak is csak kb. felén van digitális bemenet (lehagyása szerintem surmóság), aztán most jön a 3. típusu bemenet. Bár legalább van visszafelé kompatibilitás.
-
Hát nem tudom, én eddig egy felszakadt HDMI csatlakozót láttam, egy PS3 gyári HDMI kábelét, annak konkrétan a PS3-ban maradt a csatlakozója, amikor bedugtam, pedig nem erővel, nem feszegetve, nem ferdén, hanem normális mozdulattal hajtottam végre. Azóta egy sima MM-ben vásárolt HDMI-HDMI kábele van, gond nélkül üzemel, pedig vándorúton jár, hol itt van, hol ott van kölcsön. Ám ennek semmi köze a fizikai rögzítéshez, konkrétan a csatlakozó része kiszakadt a foglalatból...
A saját rendszeremben a TV vándorolgat a nappali és a számítógépszoba között, és az egyik helyen két HDMI csati, a másikon egy van ki és behúzkodva, de eddig nem tapasztaltam semmi problémát, június óta...
-
glutamin
őstag
Tervezgettem, hogy a köv monitorom már DVI-s legyen, de most elbizonytalanodtam
-
klambi
addikt
hát a vivo nem volt hosszú életű...
-
Ezt a fizikai rögzítés dolgot nem teljesen értem. Normális körülmények között a számítógépet nem láncos buzogányként pörgeti a VGA kábelnél fogva a felhasználó, tehát a HDMI és a Displayport féle sima belenyomom típusú csatlakozóknak is untig elégnek kell lennie. Nekem két számítógép, egy (plusz egy másik a nappaliban) házimozi erősítő és egy LCD TV-n van HDMI, és sose volt még problémám ebből, a csatlakozó nagyon stabilan van bent a foglalatban.
A HDMI és a Displayport bizonyos szabványbeli eltéréseket is tartalmaz, például a HDMI egyik alappontja a Consumer Electronics Control (CEC), amivel a HDMI-vel összekötött komponensek (TV, erősítő, HD lejátszó, stb.) kétirányú kapcsolattal rendelkezik, egy távirányítóval (ideális esetben bármelyikével) lehet a többi komponenst kezelni, és például ha a TV-t bekapcsolod, akkor a hozzá kötött erősítő is automatica bekapcsol, stb. Ennek hiánya persze az eltérő célú alkalmazási felület miatt nem is hátrány a Displayport számára...
-
Integra
titán
ezzel a fizikai rögzítéssel maximálisan egyet értek.
de valamit magyarázzatok el, nem világos.
van a hdmi. ezek szerint azért, mert hdmi csatolós egy eszköz, az eszköz gyártó licenszdíjat fizet a hdmi jogokat tulajdonló cégnek azért, mert a hdmi csatlakozón keresztül megy az adat?????
a display port ugyanezt tudja, csak nem licenszdíjas?
ennyi a különbség? -
Ami még érdekes, az a hang továbbítása. Lehet hogy eljön az idő, amikor már különálló hangfal (és hangkártya) nélkül élvezhetjük a teljes filmet, mintha csak egy házimozit néznénk.
És mi fogja a házimozi hangot adni? Mert monitorok (és az LCD TV-k) legtöbbjébe igencsak gyenge minőségű hangkeltő alkalmatosságok kerülnek, azokból nem fogsz te házimozi szintű hangot kapni.
Az még elképzelhető, hogy a házimozi rendszerekhez hasonlóan lesz az, hogy a számítógépekhez szánt 5.1 (7.1) hangalrendszernek lesz egy Displayport bemenete és kimenete, a hangot leszedik, a videojel meg megy majd tovább a monitor felé...
-
Yutani
nagyúr
Én a DP fizikai megvalósítása miatt nem érzem ezt valami biztonságos dolognak: eddig a D-Sub és a DVI csatlakozó is becsavarozható volt a kártya hátuljába, azaz komoly kötést lehetett biztosítani a kábel és a kártya csatlakozója között. Na most a DP egy sima kis bedugható valami, mint egy firewire vagy USB csati, emellett gondolom egy komoly, vastag kábel kell az átvitelhez. Valahogy nekem nem jön össze a biztonságos csatlakozás...
-
Hitman
aktív tag
Ezt szeretem, legyen minél több szabvány, szerencsétlen felhasználót teljesen megzavarják... 1 előny mindenképpen van: a fejlődés nem áll meg, sőt több szálon fut.
Display port vs. HDMI
HD-DVD vs. Blue-ray stb. -
Vistaboy
veterán
Szerintem jó lesz ez a DisplayPort. Pláne hogy ingyenes, lehet hogy nem fog sokkal többe kerülni a monitor, amire ilyet tesznek. Még mindig sok monitort lehet kapni DVI csati nélkül is, főleg az olcsóbb szegmensben. Reméljük hogy a DisplayPort-al szereltek nem lesznek sokkal drágábbak és hamar elterjedhet ez a szabvány.
Ami még érdekes, az a hang továbbítása. Lehet hogy eljön az idő, amikor már különálló hangfal (és hangkártya) nélkül élvezhetjük a teljes filmet, mintha csak egy házimozit néznénk.
-
dokar
addikt
Érdekes, hogy az AMD támogatta a legjobban, erre NV karin jelenik meg elsőnek.
Támogatók listája:
AMD, Intel, Dell, Luxtera, Genesis Microchip, Hewlett-Packard, Lenovo, Hosiden Corporation, Molex, NVIDIA, Philips, Samsung, Parade Technologies, Analogix, Quantum Data, and Tyco Electronics
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az új, nagy sávszélességű interfész 2008-tól kezdi meg térhódítását.
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest