- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen széket vegyek?
- SSD kibeszélő
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
PapaMaci
őstag
"A gyártó állítása szerint a kompozit és az RCA csatlakozóknak köszönhetően pedig pofonegyszerűen csatlakoztatható a tévéhez."
Bocs! Nem kötekedés!
A kompozit egy videojel, az RCA pedig csatlakozó....mint az közismert...
-
New Life
aktív tag
válasz lajthabalazs #22 üzenetére
A mobiltelefon is lehallgatásra alkalmas műszer!
Mégis mindenkinek van!Nem jelentgetek én senkit, vannak erre az adónkból pénzelt jómunkásemberek, keressék meg őket. Nem lesz nehéz, mert kb. egy 10éves is megtalálná.
Egy jó gépész csak egy lyukat ismer, a többi furat.
-
New Life
aktív tag
Persze mások személyiségi jogait megsérteni tényleg büntetendő.
De...
...a tisztelt kollégák (rendőrök, vámosok, stb...) megint egy nem tudom hanyadlagos dolgon akadnak fent, és azt veszik elő aki "legkevésbé vétkes".
Arról csak annyit, hogy itthon ennek a tollnak 3 verziója kapható, meg van rágócsomag kivitel is.
Érdekes, az eladókat nem fenyegetik börtönnel?
Ez Magyarország 2010...Egy jó gépész csak egy lyukat ismer, a többi furat.
-
-
lajthabalazs
senior tag
Ezzel vitatkoznék. Ha a szabályoknak a gyakorlatot kellene követnie, akkor Magyarországon nem lenne kötelező az adófizetés, hiszen tényleg mindenki megpróbál kibújni alóla, és sokaknak sikerül is.
Valószinüleg sok olyan gyógyszert is meg lehet könnyedén rendelni a neten, amihez Magyarországon csak orvosi ajánlásra lehet hozzájutni. Ennek ellenére a patikában továbbra sem adják ki a gyógyszereket vény nélkül, és ha a vámosok megtalálják, lefoglalják, és büntetik a szállitót.
...hogy ezeknek az eszközöknek a tiltása megszűnne, még nem befolyásolná a használatukra vonatkozó szabályzást...
Szerencsére a lőfegyvereknél ezt az elvet még nem követik. Bizonyos esetekben a jóhiszemű hozzáállás, hogy nem azért veszi, hogy valami rosszat csináljon, nem a legmegfelelőbb.
[ Szerkesztve ]
-
sputnick
tag
2005. évi CIX. törvény
XXVI. fejezetTitkosszolgálati eszközök
1. Lehallgatóeszközök, azok alkatrészei és tartozékai:
a) közvetlen beszéd titkos lehallgatására, továbbítására, rögzítésére tervezett, gyártott vagy erre lényeges átalakítás nélkül felhasználható eszközök:
1. elektronikus erősítővel ellátott fal (kontakt) mikrofonok és sztetoszkópok,
2. lézer- vagy infravörös sugárzást felhasználó, illetve ultrahangos elven működő lehallgatórendszer és elemei,
3. beépíthető miniatűr, esetleg távvezérelhető adóberendezések és azok speciális vevőkészülékei,
4. különféle rejtő eszközökbe épített vagy ruházat alá rejthető kisméretű adók, az azokhoz tartozó vevők és hangrögzítő eszközök,
5. a 10 órát meghaladó felvételi idejű miniatűr hangrögzítő eszközök,
6. nagyérzékenységű parabola-, puskamikrofonok,
7. szubminiatűr elektret mikrofonok és akusztikus szondák,
b) digitális vagy analóg információkat tároló és/vagy feldolgozó számítógépekből, számítástechnikai vagy egyéb eszközökből vagy a hozzájuk használható információhordozókon tárolt információk bármilyen módon történő titkos megszerzésére, továbbítására, rögzítésére tervezett, gyártott vagy erre lényeges átalakítás nélkül felhasználható eszköz,
c) vezetékes és/vagy vezeték nélküli beszéd és nem beszéd jellegű információt továbbító távközlési rendszerek, harmadik félként történő titkos lehallgatására tervezett, gyártott vagy erre lényeges átalakítás nélkül felhasználható eszköz.
2. Lehallgatóeszközök felderítésére, működésének kimutatására szolgáló eszközök:
a) telefonvonal-ellenőrző, a telefonbeszélgetés védelmét szolgáló, lehallgatást detektáló berendezések,
b) szélessávú zavaradók, akusztikus „fehérzaj” generátorok,
c) rejtett adók felderítésére és helyének meghatározására szolgáló detektorok,
d) nem lineáris átmenet gerjesztésén alapuló detektáló eszköz passzív lehallgató-berendezések felderítésére,
e) ruházat alá rejthető, a beszélgetőpartnernél lévő adóberendezés vagy működő magnetofon felfedését biztosító eszközök.
3. A titkos vizuális megfigyelés eszközei: .
a) emberek, emberi tevékenység vagy azzal összefüggő cselekmények titkos megfigyelésére, rögzítésére (dokumentálására), illetve az így nyert információ továbbítására és feldolgozására tervezett, gyártott vagy erre lényeges átalakítás nélkül használható eszközök:
1. kisméretű, nagy felbontású és érzékenységű CCD kamerák és azok tartozékai,
2. rejtő eszközbe, vagy ruházat alá rejtett miniatűr kamerák és tartozékaik,
3. mikrohullámú tartományban üzemelő videojeltovábbító berendezések és ezek vevői,
4. az elektromos hálózatot felhasználó videojeltovábbító berendezések és ezek vevői,
5. kis belépőnyílású fiberoszkópok, illetve az üvegszáloptikát felhasználó rejtett megfigyelést lehetővé tevő rendszer és az ezek fényképezőgéphez vagy videokamerához való csatlakozását biztosító adapterek és tartozékok,
b) korlátozott fényviszonyok mellett működő (segédmegvilágítást nem igénylő) és különleges fotósokszorozó, csövet vagy optikai elemet, alkatrészt tartalmazó eszközök, így különösen: éjszakai fényképezésre és videofelvétel készítéséhez felhasználható 2. és 3. generációs fényerősítő berendezések és tartozékaik,
c) infravörös tartományban működő speciális rendőrségi éjjellátó készülékek és azok tartozékai.
4. A titkos behatolás eszközei:
a) mechanikus, elektromos, elektronikus vagy egyéb elven működő zárak, lakatok, reteszek stb. rendeltetésszerű nyitóeszközeit helyettesítő roncsolásos vagy roncsolásmentes nyitására tervezett és gyártott eszközök, „technológiák”, tartozékaik és alkatrészük,
b) elektronikus biztonsági rendszerek rendeltetésszerű működését befolyásoló, vagy működésképtelenséget kiváltó, speciálisan e célra készült eszközök, szoftverek és ezek tartozékai.
5. Rejtjelző és titkosító berendezések:
a) távközlési és informatikai rendszerekben használatos rejtjelző és titkosító eszközök, gépek, berendezések, és speciálisan ezekhez tervezett szoftverek, valamint azok funkcionális részegységei, alkatrészei, továbbá kiegészítő egységei és tartozékai,
b) speciális rejtjelkulcsok előállítására, szállítására tervezett vagy használt eszközök, berendezések és speciálisan ezekhez tervezett szoftverek.
6. Egyéb eszközök:
a) ruházat alá rejthető, vezeték nélküli fülhallgatóval ellátott kommunikációs rendszer,
b) irány- és helymeghatározásra használható miniatűr jeladók és ezek speciális vevői.Think.
-
dabadab
titán
válasz lajthabalazs #13 üzenetére
"A Népszabadság cikkében mintegy ellenérvként használják a tényt, hogy a terméket lehet neten is rendelni...."
Igen. Ugyanis mindig csak olyan szabályzást érdemes csinálni, aminek a betartatására van esély. Namármost ha egy egyszerű mobiltelefonra is illik a "titkosszolgálati eszköz" definíciója, akkor ott szerintem a szabályzással van gond. Továbbá az, hogy ezeknek az eszközöknek a tiltása megszűnne, még nem befolyásolná a használatukra vonatkozó szabályzást.
brumesz: abban a tavaly májusi cikkben, amit linkeltem, pont ugyanaz a kép van, mint itt a cikkben
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
brumesz
aktív tag
Ó hát ilyen tollat már eddigis lehetett kapni, csak tudni kellett hogy merre érdemes keresni
cserebere, beszamitas, mennyitengedszafelebol nalam nincs, bocsi mindenki!
-
Lehet itthon kapni kulcstartóba szerelt kamerát is, nem is tudom, hol találtam meg nem is olyan régen. Szerintem is aggasztó amúgy, bár én nem a nemzet biztonságáért aggódok elsősorban. Pl. sok "vicceskedvű" pedofil ottfelejt egy leányöltözőben egy ilyen tollat, aztán megy is a netre...
-
TK36
aktív tag
Számomra öröm volt olvasni a cikket. Nem volt unalmas.
És a szövege.D.Orion: nem is olyan rég (tán az volt, amit te említesz) egy órába épített kamera miatt is volt itthon probléma, hogy az sem legális dolog.
[ Szerkesztve ]
-
lajthabalazs
senior tag
A Népszabadság cikkében mintegy ellenérvként használják a tényt, hogy a terméket lehet neten is rendelni.... Mintha a netnek legalizáló jellege lenne. Prostituáltat is lehet rendelni, aztán ha nem a szifilisz, akkor a rendőrség viszi el az embert.
A titkosszolgálati célokra alkalmas eszközök jópofák, de azért én örülök, hogy tiltják. Nem mintha lenne illegális tevékenység, amin nem szeretném, ha rajtakapnának, de azért gondoljunk azokra is, akiknek mondjuk van. Milyen érzés lehet egy kemény bűnözőnek, aki sikerrel bújkál a rendőrség elől, ha egy amatőr James Bond füleli le egy tollba szerelt kamerával. Szerintem ez igazságtalan lenne, és ha én is szervezet-bűnözésből vagy közpénzekből élnék, én sem szeretnék ilyesmit az országomban.
-
Franklin
addikt
És mi van a mobiltelefonokkal? Azokkal is lehet kémkedni, mert némelyiknek nem túl feltűnő helyen van a kamera része.
Vagy ha valaki kiszereli egy webkamera optikáját, elrejti a kabátgombja mellé, a hátizsákjában meg van egy netbook, amivel össze van kötve?
Szóval kicsit túlzásnak érzem ezt a "júúj, vett egy kamerás tollat, börtönbe vele!" mentalitást...
-
waithEard
őstag
Valóban eljárás indult egy ipse ellen, aki a lányának rendelt egy ilyen tollat.
A sztori azért érdekes, mert az online boltot nem vették elő, ugyanis nekik is tisztában kéne lenni, mit árulnak. Hát igen, Abszurdisztán-ban bármi megtörténhet....
Nonszensz, hogy ilyesmiért meg lehet büntetni vkit, ráadásul civilizált országban, miután a jóhiszeműség bizonyított, általában megelégszenek egy figyelmeztetéssel.
Itt egyből börtönnel fenyegetik az "elkövetőt". Lehet, hogy derék rendőreinknek nincs elég munkájuk?"The cold feel of my skin. I try to lose but always win." - M.D.B. - The Fever Sea (RégiHApró: 68 piros \ 0 fekete)
-
Morpheus
tag
És írni lehet a tollal? Vagy a tintát már kispórolták belőle?
"Morpheus felhasználónak 39 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!" phmegbizhatosag.atw.hu
-
mephi666
nagyúr
hát jah, "kémkedésre alkalmas eszközök"... egyébként kicsit vicces az egész, amikor szerintem kb. az nem tud összerakni hasonlót házilag párezer forintból, aki nem akar... (oké, kicsit nagyobb méretben) meg csomóan ha nagyon akarják, megrendelik külföldről... (gondolom nem világítanak át minden csomagot, ilyen tollak után kutatva)
szerintem mókás kis cuccok... az egy dolog, hogy elég rendesen meg lehet velük sérteni mások személyiségi jogait, de attól függ az egész, hogy ki mire használja...
ui: más kérdés, hogy az egész illegális, mint ahogy be lett linkelve... arra próbáltam célozni, hogy az a "vicc", hogy egyszerűen ha valaki akarja, úgyis megrendeli külföldről... kb, mint az ausztráloknál betiltott játékok esetében... de akár simán el tudnám képzelni, hogy itt-ott piacokon is feltűnik (ócó, öccá')
[ Szerkesztve ]
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
D.Orion
veterán
Talán egy, vagy inkább két éve volt, hogy egy kínai férfi be akart hozni jópár ilyet (tollba épített kamerát). Elkapták a vámon és rövid tárgyalás után ki lett utasítva az országból örökre. Nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek az ilyen eszközök. Akkor hivatalosan is kémkedésre alkalmas berendezésnek minősítették és ez még mindig áll rájuk.
[ Szerkesztve ]
-
Gabboo
tag
Szerintem dúúúúrva az a toll.
-
LámaZ
addikt
Reklámszagú az egész.
Legyen minden jó!
-
Enton
addikt
Mire fel?
Pedig nekem most ez a toll megtetsztett, és ha lesz rá módom, biztos beszerzek egyek már csak a móka kedvéért is!"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
blint63
tag
A toll beszerzéséért börtönbünti is járhat Mo-on...
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Szólánc.
- Horgász topik
- Drón topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Politika
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- További aktív témák...
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM