- Micro Four Thirds
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BIOS frissítés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
Új hozzászólás Aktív témák
-
shogilaslow
tag
válasz
fatpingvin #14 üzenetére
Köszi!
-
Két foglalatos ATX lapok teljesség igénye nélkül:
Gigabyte Z97X-SOC-Force-LN2 [kép]
Asus Maximus IX Apex [kép]
Asus Maximus X Apex [kép]
Asus Maximus XI Apex [kép]
EVGA Z390 DARK [kép]
EVGA Z490 DARK [kép]
Gigabyte Z590 Aorus Tachyon [kép]Kakukktojás:
Asrock Z490 Aqua spéci dual RAM slot kialakítással: [kép]
Eredetileg 4 RAM foglalatos a lap, de csináltak belőle kifejezetten XOC-ra egy dual változatot.Ezek csak a kétcsatornás lapok, van kifejezetten OC-ra tervezet quad channeles lap 4db memória foglalattal, pl Asus Rampage VI Apex: [kép] , vagy az Asrock X299 OCF: [kép] , Gigabyte X99-SOC Champion: [kép] .
Szóval azért nem is annyira ritka dolog ez.
-
fatpingvin
addikt
jól néz ki ez a vas
ami meg a megfigyelésedet illeti, nem vitatom csak számomra furcsa. naiv logikával arra tudok gondolni hogy a BIOS-ban nem volt célirányosan beállítva a HDD BBS priority, úgyhogy elkezdte szép sorban végigtapogatni őket mire talált egyet ami bootolható. alternatív elképzelés: a bővítőkártya BIOS-a elszöszölt egy darabig az inicializálással. harmadik ötlet, az oprendszernek sok idő mire mindet inicializálta és felcsatolta.
az én asztalim is gondolkodni szokott egy keveset a RAID tömbön (csak egy 1-es tükör két lemezzel szval semmi bonyolult matek, de azért bekapcsoláskor nem azonnal megy) -
Borisz76
nagyúr
válasz
fatpingvin #16 üzenetére
Lassan 10 éve volt még egy 775-s rendszeren ( Win8 , 64 bit ).
Alaplapon 8 db SATA csatlakozó + 4 SATA csatis PCI ( vagy PCI-e ? ) bővítőkártya.Mindennel együtt a boot kb 1.5-2 perc volt.
Mikor lekötöttem mindent ...csak a rendszer maradt....,akkor lecsökkent a boot idő 1 perc alá....kb 40-45 mp-re.Régen volt , nem emlékszem már minden részletre.
Azóta gondolom úgy, hogy HA lehet és megteheti az ember akkor 1 db SSD kell a gépbe mert arról rohadt gyorsan feláll a rendszer.
Minden más adat mehet a NAS-ra...mert akkor ugye minden - a hálózaton található eszköz - eléri / elérheti az adatokat.Ebben a gépházban és keretekben voltak a lemezek :
Takarítás miatt szedtem szét...3. keret lemaradt a fotóról.Mondjuk én ilyen téren maximalista vagyok és túllövök a célon... :
Erre váltottam :
-
Borisz76
nagyúr
válasz
fatpingvin #13 üzenetére
Mikor 12 db HDD volt a gépemben, akkor már érezhető volt a boot idő növekedése...
-
fatpingvin
addikt
válasz
shogilaslow #11 üzenetére
az egyiket meghagyod gyárinak hogy legyen fallback, a másikat meg tetszés szerint modolhatod és kísérletezhetsz vele, ha a hardvert nem nyírod ki akkor egy kapcsoló átbillentése és ott van az eredeti, garantáltan működp, nem kell SPI flasherrel szórakozni.
-
fatpingvin
addikt
azért ez így nem feltétlenül igaz.
az én asztalimban az alaplapi gigabiten kívül van még egy gigás meg egy 10G-s Ethernet vezérlő. a 10G az direkt linkkel kapcsolódig a fájlszerveremhez, az alaplapi az a gigabites gerinchálózaton. a harmadik meg a virtuális gépeknek.
a boot idős megjegyzésedet nem értem. miért lassítana bármit? oké, egy inode check lemegy betöltés közben de az mennyi, tizedmásodpercek. az én asztalimban sokkla többet dob rá az IDE+SATA vezérlőkártya saját BIOS-ának a szöszmötölése. -
shogilaslow
tag
A két BIOS-nak mi az előnye, lényege?
-
arghoska
tag
Vajon ezen végre lesz T-szenzor csati?
Valahogy az Asrock lapoknál ez lemaradt még a csúcslapokról is.
-
Fex
tag
ATX csúcslapon 2 memóriafoglalat csak? Szokatlan nekem.....
-
Yodafon
őstag
Mi a fenenek két RJ-45 aljzat???
-
zetor2000
őstag
USB-C-n sem ad képet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Az EVGA Dark és ASUS Apex deszkákkal versenyre kelő, jó öreg OC Formula széria gyarapodott egy kortárs modellel.
- Micro Four Thirds
- Xbox tulajok OFF topicja
- Synology NAS
- Asustor NAS
- BestBuy ruhás topik
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Suzuki topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Samsung S23 128GB Fekete /+AJÁNDÉK ÜVEGFÓLIÁVAL/normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest