Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
Új hozzászólás Aktív témák
-
shogilaslow
tag
válasz fatpingvin #14 üzenetére
Köszi!
-
eldiablo
addikt
Két foglalatos ATX lapok teljesség igénye nélkül:
Gigabyte Z97X-SOC-Force-LN2 [kép]
Asus Maximus IX Apex [kép]
Asus Maximus X Apex [kép]
Asus Maximus XI Apex [kép]
EVGA Z390 DARK [kép]
EVGA Z490 DARK [kép]
Gigabyte Z590 Aorus Tachyon [kép]Kakukktojás:
Asrock Z490 Aqua spéci dual RAM slot kialakítással: [kép]
Eredetileg 4 RAM foglalatos a lap, de csináltak belőle kifejezetten XOC-ra egy dual változatot.Ezek csak a kétcsatornás lapok, van kifejezetten OC-ra tervezet quad channeles lap 4db memória foglalattal, pl Asus Rampage VI Apex: [kép] , vagy az Asrock X299 OCF: [kép] , Gigabyte X99-SOC Champion: [kép] .
Szóval azért nem is annyira ritka dolog ez.
-
fatpingvin
addikt
jól néz ki ez a vas
ami meg a megfigyelésedet illeti, nem vitatom csak számomra furcsa. naiv logikával arra tudok gondolni hogy a BIOS-ban nem volt célirányosan beállítva a HDD BBS priority, úgyhogy elkezdte szép sorban végigtapogatni őket mire talált egyet ami bootolható. alternatív elképzelés: a bővítőkártya BIOS-a elszöszölt egy darabig az inicializálással. harmadik ötlet, az oprendszernek sok idő mire mindet inicializálta és felcsatolta.
az én asztalim is gondolkodni szokott egy keveset a RAID tömbön (csak egy 1-es tükör két lemezzel szval semmi bonyolult matek, de azért bekapcsoláskor nem azonnal megy)A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
Borisz76
veterán
válasz fatpingvin #16 üzenetére
Lassan 10 éve volt még egy 775-s rendszeren ( Win8 , 64 bit ).
Alaplapon 8 db SATA csatlakozó + 4 SATA csatis PCI ( vagy PCI-e ? ) bővítőkártya.Mindennel együtt a boot kb 1.5-2 perc volt.
Mikor lekötöttem mindent ...csak a rendszer maradt....,akkor lecsökkent a boot idő 1 perc alá....kb 40-45 mp-re.Régen volt , nem emlékszem már minden részletre.
Azóta gondolom úgy, hogy HA lehet és megteheti az ember akkor 1 db SSD kell a gépbe mert arról rohadt gyorsan feláll a rendszer.
Minden más adat mehet a NAS-ra...mert akkor ugye minden - a hálózaton található eszköz - eléri / elérheti az adatokat.Ebben a gépházban és keretekben voltak a lemezek :
Takarítás miatt szedtem szét...3. keret lemaradt a fotóról.Mondjuk én ilyen téren maximalista vagyok és túllövök a célon... :
Erre váltottam :
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Borisz76
veterán
válasz fatpingvin #13 üzenetére
Mikor 12 db HDD volt a gépemben, akkor már érezhető volt a boot idő növekedése...
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
fatpingvin
addikt
válasz shogilaslow #11 üzenetére
az egyiket meghagyod gyárinak hogy legyen fallback, a másikat meg tetszés szerint modolhatod és kísérletezhetsz vele, ha a hardvert nem nyírod ki akkor egy kapcsoló átbillentése és ott van az eredeti, garantáltan működp, nem kell SPI flasherrel szórakozni.
A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
azért ez így nem feltétlenül igaz.
az én asztalimban az alaplapi gigabiten kívül van még egy gigás meg egy 10G-s Ethernet vezérlő. a 10G az direkt linkkel kapcsolódig a fájlszerveremhez, az alaplapi az a gigabites gerinchálózaton. a harmadik meg a virtuális gépeknek.
a boot idős megjegyzésedet nem értem. miért lassítana bármit? oké, egy inode check lemegy betöltés közben de az mennyi, tizedmásodpercek. az én asztalimban sokkla többet dob rá az IDE+SATA vezérlőkártya saját BIOS-ának a szöszmötölése.A tipikus munkafolyamat legjobb tesztszimulációja a tipikus munkafolyamat. A "napi anti-corporate hsz"-ok felelőse :)
-
fatpingvin
addikt
-
shogilaslow
tag
A két BIOS-nak mi az előnye, lényege?
-
arghoska
tag
Vajon ezen végre lesz T-szenzor csati? Valahogy az Asrock lapoknál ez lemaradt még a csúcslapokról is.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
E-ATX-es, de semmi szokatlan nincs benne. Komoly tuninglapoknál nem szokott kettőnél több DIMM slot lenni, mert a memóriák húzásánál a két modul adja a legjobb eredményt, és igazából nincs is szükség többre.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Fex
tag
ATX csúcslapon 2 memóriafoglalat csak? Szokatlan nekem.....
"...Az emberi tényezőt minden rendszer működtetésébe bele kellene tervezni, mint egy olyan random hibagenerátort, ami mindenképpen működésbe lép, csak nem tudjuk, mikor, hogyan, miért és milyen kaotikus belső logika alapján...."
-
Borisz76
veterán
Gépbe SSD rendszernek,játékoknak.
Minden más NAS-on.
Az,hogy a hálózaton hány gép van lényegtelen.
Elérhető a NAS.....távolról is , nem kell menjen a pc.Ha a sok HDD-t a gépbe teszi az ember ,akkor megugrik a boot idő...
-
Yodafon
senior tag
Mi a fenenek két RJ-45 aljzat???
I'm gangsta!
-
zetor2000
őstag
USB-C-n sem ad képet?
Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest