- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- OLED TV topic
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Felújította prémium rendszerchipjét a Qualcomm
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
FEDman
addikt
Végre felkerültek az imaging-resource-ra a teljes felbontású Pentax Q képek, hasít már alap iso-n is!
-
PRO-peller
senior tag
2/3"-as szenzorméret lehet,h jobban dukálna ebbe a koncepcióba. Még mélységélesség is lenne vmicske.
-
FEDman
addikt
Nem kell ide semmi ilyesmi, van benne beépített automata BC funkció!!
Elsőre én se vágtam az mi a szösz, de egy kis utána olvasás után a Pentax hivatalos oldalán ezt találtam:Bokeh Control Filter
"Enjoy effortless bokeh control with the Q’s bokeh control filter. Traditionally controlled through a DSLR lens’s aperture, bokeh is the out of focus part of the background that helps to emphasize the subject, drawing the viewer’s eyes to the most important part of the photo. The Q assists the experienced and casual photographer alike by offering a fine degree of extra control over image bokeh via an in-camera filter operation."Úghyogy ez is megvan oldva!
Ez a két kép Pentax Q-val készült, jól megfigyelhető a lehelet finom Bokeh Control jótékony hatása.
-
madgie
titán
Mondjuk azt én is utálom, mikor azt várják el kreatív fotózás címén, hogy három, fixen beállított vakus világításnál pöccintsd az AF mezőt a csinike szőkeség szemére, és a 85/1.2L II majd szépen mosó-masa-mosodázik. Ez betanított munka, semmi több.
Persze lehet csak irigy vagyok
-
Ijk
nagyúr
Nem elengedhetetlen eszköze, de ha egy laikusnak mutogatod az akár kitobival készült képeket, amelyiken van háttérmosás, már teljesen el vannak tőle ájulva. Másfelől ezeknél az 1/2.33-as érzékelőknél elég problémás a dinamika is, mert mondanám hogy tájfotózáshoz pl. nem kell szűk DOF, de még a nagyobb érzékelős gépeken is gyakran félszűrőt használnak az égboltra, ezeknél meg aztán nagyon könnyen beégnek az egyes részek.
Persze lehet jó képeket készíteni kompakttal, de ha valaki bevállalja az obicserélgetés és rendszerépítés nyűgjét, akkor inkább megveszi a m43-at. -
BiriBum
őstag
Az APS-C szenzor alapvető lenne, de igazi, nem az általatok látatlanban fikázott, képminőség azért sokban billentheti a mérleg nyelvét.
-
orbano
félisten
a kretív fotózás nem attól kreatív, hogy mindenféle spéci fotós kütyüvel és eszközzel fotózz, hanem hogy szép képeket készíts. persze, nagyon jó eszköz a mélységélesség, és szeretjük is elhinni (beleértve jómagamat is), hogy szinte elengedhetetlen eszköze a művészi fotózásnak, de sajnos nem az
-
Ijk
nagyúr
Mondjuk pont kreatív fotózásnál van szükséged nagyobb érzékelőre, hogy kihasználd a szűk mélységélesség által kínált lehetőségeket. Ezek a kisérzékelős kompaktok tökéletesen megfelelnek családi események, nyaralások megörökítéséhez, miközben a farmerzsebedben elférnek.
Nos ez a pentax se nem nagy érzékelős, és a cserélhető üveg miatt nem is farmerzseb kategória. Abban egyetértek, hogy biztosan páran rákattannak, mert cserélhető optikás, és azt hiszik majd olyan szép mosott hátterű fotókat készítenek. -
orbano
félisten
persze, de itt az érzékelőméretről volt szó, mint selling point ebben a kategóriában. miután nekem az öreg Szipál kezdte magyarátzni, hogy mennyire f*szák a kompaktok, nem nagyon hiszek az ilyen Messer22-féle kategorizálásokban...
persze, a képgyár-profi kategóriában, de ott is kb. csak azért, mert alapkövetelmény a megrendelőknél a giga hardver és a csillió pixeles felbontás, vagy a természetfotózásnál és hasonlóknál, ahol tényleg a fényképezés hardveres határait feszegetik néha, de az átlag kreatív fotózásnál, főleg hobbi szinten (ugye senki nem gondolta, hogy a vérprofi kategóriának szól ez a gép) azért nem az érzékelő minősége fog dönteni.
-
madgie
titán
Maradjunk annyiban, hogy nem mindenki születik Alex Majoli-nak és nem véletlenül használ ő azt, amit. De mondok valamit: még ő is sikító frászt kapna ezektől az f7.1 fényerejű toy lens sz*roktól (mivel pont a fényerő - és persze a hordozhatóság és könnyű pótolhatóság -miatt használ régebbi Oly kompaktokat)
-
orbano
félisten
"riportgépek canonnál: APSH szenzorméret"
Ezt magyarázd el annak, aki kompakttal riportfotózik nem kis sikert aratva.
Lehet a Te kicsi világodban szenzorméret alapján kategorizálják a gépeket, talán még részeben az én világomban is, csak észre kéne venni, hogy a fényképezőgépgyártók a mainstream gépeket nem nekünk készítik. az átlag user meg pont elszarja a képérzékelő méretet. próbáltad már egy átlagos hülyeazértnemvagyokos vásárlónak elmagyarázni, hogy mik a legfontosabb paraméterei egy gépnek, és hogy amit az eladó habog neki az miért baromság?
-
Messer22
senior tag
A felhasználás terület erősen érzékelőméret függő.
pl. műteremben/magazinok számára nem véletlenül van középformátumú gép.riportgépek canonnál: APSH szenzorméret
FF gépek jó kompromisszum profi munkára.körömnyi ccd-k az ultrazoom gépekhez, hogy nagy legyen a zoom, de az obi kicsi maradhat.
-
orbano
félisten
az átlag pénzes meg cserélhető obis gépet akar, mert most az a menő, ha van léd. persze az átlag pénzes nem szeretne lób*szó nagy gépet, mert a kompaktokat nem szereti, mert azok nem menők már. tehát kapnak cserélhető objektíves kompaktot. persze ők ezt nem tudják, csak örülnek, hogy picike cserélhető obis gépet vehettek. egy normális cserélhető obis gép helyett. ergo a legnagyobb szeletet onnan fogja kihasítani.
-
FEDman
addikt
Azért e nélkül is lehet tudni, hogy nagyjából mi várható, ugyanis többek között a Nikon S8100 kompaktban is ugyanaz a 12Mp-es Sony BSI CMOS van, mint a Pentax Q-ban.
Azt hiszem ezt különösebben nem kell magyarázni.
-
csakb
őstag
Nem tudom, hogy az auto 110 anno hogy szerepelt, de akkor, az helyett is volt sokkal értelmesebb választás, abban biztos vagyok.
Mindegy, nem akarom védeni a Q-t, szerintem is teljesen felesleges lépés volt.Volt az Imaging Resource-on pár tesztkép, de a cég kérésére törölték. Nem mentette le valaki őket?
-
csakb
őstag
Azt felejti el mindenki, hogy alapvetően egy olyan piacra készült ez a gép, ahol a hupilila DSLR-től az aromazáró csomagolásban árult, használt női bugyiig mindenre van kereslet. Biztos, hogy el tudják majd ezt is adni akkora mennyiségben, amekkorára számítottak a marketingesek. Senki sem fogja kényszeríteni az okos európai népséget, hogy ezt vegye a csodás MILC-ek helyett.
-
madgie
titán
-
Ijk
nagyúr
Nem jó ez semmire, az érzékelővel nyírták ki az egészet. Alig kisebb mint a legújabb m43-as vázak, cserébe sokkal szarabb képminőséggel. Inkább megvesznek az emberek egy s95-öt vagy egy p300-at, ami legalább egyben van, a DOF pedig úgyis végtelen. A röhej az egészben hogy teszem azt lenne hozzá egy fix ekv 28mm f2.8, milyen jól hangzik egy cserélhető objektíves gépnél, csak éppen a nokia n8-am túlszárnyalja.
-
werttzui
addikt
Sajna vagy nem ,nálam még mindég a kép minősége az első a fotózásban! /ehhez viszont kell a nagy érzékelő/ Ezt inkább gazdag turistáknak találták ki,bár nekik lehet van eszük rá,hogy inkább a kényelem legyen a szempont (objektíveket hordozgatni egy szatyorban...? majd meglátjuk mennyi lesz a bevétel aztán vitatkozhatunk tovább
)
-
fattyu
veterán
Ezzel az átlag Józsefről aki bemegy venni valamit a hülyeazérnemvagyokba inteligenciát és tájékozottságot feltételezel.
Én is így látom. Ez egy cserélhető obis gép nem egy kompakt.
Arról meg megint ne is kezdjünk elvi vitákba hogy mennyit is számít az üveg és annak milyensége. Lásd hiába teszel te valami hiper vázra egy kitobit.... Eszerint ez is nagyságrendekkel jobb lesz egy kompaktnál hiszen jobb specializáltabb ezért kevésbé kompromisszumos üveg lehet rajta, de ettől még fos a szenzor.
-
kompakt érzékelőméretű gép. ezért a többi kompakt érzékelőméretű géppel fog a piacért küzdeni, nem a cserélhető objektívesekkel. ahogy egy ferrari motoros traktor sem a versenyautókkal fog versengeni, ez sem a cserélhető objektívesekkel, ugyanis a felhasználási területet nem az objektív cserélhetősége határozza meg, az legfeljebb a látószöget.
(csak poénból írtam át pár szót, nem megsértődni, de azért így is van olyan jó, mint a te verziód)
-
orbano
félisten
cserélhető objektíves gép. ezért a többi cserélhető objektíves géppel fog a piacért küzdeni, nem a kompaktokkal. ahogy egy ferrari motoros traktor sem a versenyautókkal fog versengeni, ez sem a kompaktokkal, ugyanis a felhasználási területet nem a képérzékelő mérete határozza meg, az legfeljebb a minőséget.
persze valószínű, hogy a csúcs kompaktok/uz-k piacából is harapni fog, de azért nehogy már 1:1 vegyük velükhány olyan átlag usert láttál Te már, aki úgy megy be az elektrovödörbe, hogy "csókolom, egy 0.2-0.5cm-es átlójú képérzékelős fényképezőgépet szeretnék."
-
fattyu
veterán
hálóóó.
Piaci pozícionálást értettem Cserélhető objektíves kis vázas gép.Mivel fog versenyezni ha nem a 4\3 akkal?
-
ROBOTER
addikt
Bocsi, 4 éves.
-
FEDman
addikt
"egy 4\3 mellett kéne mert ugye azokkal egy liga."
Na ne vicceljünk kérem!
-
fattyu
veterán
válasz
Mr.Csizmás #45 üzenetére
Én nem teszem. A gyártó küldte arra a pályára.
Amugy én már a 4\3at sem értem de ez privát. -
atok666
őstag
Gondolom a kep magaer beszel...
-
Matthu
aktív tag
Nesze semmi fogd meg jól
-
pip
aktív tag
a kis szenzor tenyleg gaz. Az 1/2000 legrovidebb zaridovel viszont siman egyutt lehet elni.
Amugy pedig kar hogy nincs egy olyan kep rola amelyen viszonyitasi alap is lenne, ha mar a legkisebbnek harangoztak be. -
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás #32 üzenetére
Ennyire nem durván, de igen, kis karikakép a nagy feketeségben
-
Ijk
nagyúr
A várható váz és objektív bejelentések alapján úgy tűnik hogy az m43 és az NX képes értékelhetőt nyújtani. Ez az 1/2.33"-os izé meg jó lesz a gazdag kisgyerekeknek játszani a pajtás helyett.
-
madgie
titán
válasz
Mr.Csizmás #29 üzenetére
-
Mr.Csizmás
titán
imho fasság
kicsi érzékelő, elcseszett koncepció az egész. mintha egy polskiból akarnának limuzint csinálni, urambocsá'
viszont a 130 dolláros halszemoptika átalakítóval vajon hogy muzsikálna rendes 4/3-on?
-
törölt tag
Ezzel az erzekelovel ilyen aron tuti bukas. Egy csucskompakt ultrazoom ugyanakkora es objektivcserelgetes nelkul sokkalta jobban hasznalhato. Sznoboknak, vagy exkluziv dolgok birtoklasanak kedveloi koreben nyero lehet, ott ahol nem szamit a penz, de a piacon ebbol a retegbol van kevesebb. Sajat velemeny csak, nem biztos, hogy igazam lesz.
-
werttzui
addikt
Még egy jó képű kereső sincs benne
-
madgie
titán
válasz
hibavissza #20 üzenetére
Hihi, kapufa
(BFBC2 iPad verzió)
-
Flashback
addikt
Az a hatalmas szenzor!!
Mi történt a gyártókkal? -
madgie
titán
"Ebben a logikában az sántít, hogy a táblagépeknek rengeteg önálló felhasználási területe van, ahol legalább arányban vannak az előnyei a hátrányaival. Amióta táblagépezek, az asztali gépet szinte csak fotószerkesztésre használom."
Dettó. Meg videovágásra.
Hogy ON is legyek: ez a Pentax meg khm... szörnyű. Próbálnék értelmet keresni benne ,de kevés vagyok hozzá.
-
eeXaa
addikt
...jahh... hát ezt bukták a szenzor méretén... na de sebaj ha megéri a köv. szériát, abban már apsc lessz...
-
ROBOTER
addikt
Ebben a logikában az sántít, hogy a táblagépeknek rengeteg önálló felhasználási területe van, ahol legalább arányban vannak az előnyei a hátrányaival. Amióta táblagépezek, az asztali gépet szinte csak fotószerkesztésre használom.
A most bejelentett rendszerben viszont az a gáz, hogy nincsenek előnyei.
Nem kisebb, nem jobb és nem olcsóbb, mint egy kompakt.
-
gekkoXT
senior tag
Pontosan ugyan ott tartunk a fényképezők kicsinyítésével, majd értelmetlen nagyításával, mint a tableteknél.
1. A laptop nagy.
2. Az ultra hordozható laptop baromi drága.
3. A nettop kicsi de fos tudású.
4. A táblagép kicsi, saját oprendszerrel nem rossz, de nehézkes használni.
5. A táblagéphez külső billentyűzetet gyártanak, amitől nagy lesz és lesz belőle egy nettop.1. A filmes gép ósdi.
2. A DSLR nagy de szuper.
3. A kompakt gép kisebb, de nem olyan jó és nem cserélhető az optikája.
5. A tükörmentes gép kicsi, jobbnak mondott mint a kompakt és cserélhető az optikája, de drága mint a fene és az optikákkal együtt már nem épp kicsi.
6. Az optikák drágák mit a fene. És a gép képminősége nem mindig hozza az elvártat.Na erre varrjunk gombot.
Szóval nyomjuk a vargabetűket, mint az oszcilloszkóp. Kóvályognak a gyártók.
Felhasználói szemmel ez egy erőteljes káromkodást vált ki, de a gyártók akkor is jól járnak, mert úgyis lesz annyi hülye, aki megveszi az egy két életciklust megélő fejlesztési zsákutcákat. -
fattyu
veterán
nemtudom. Érdekes ez a csináljuk kicsit kissebbre a dolgokat kérdés.
Én úgy vagyok vele hogy SLR ha direkt fotózni megyek, és egy jobb kompakt meg mindig nálam. az x100 is túl van azon a méreten hogy EDC legyen, ha meg fotózni megyek akkor viszem a nagyot... Persze kinek hogy. -
fattyu
veterán
Biztos velem van a baj de ez mennyire értelmetlen
-
MLaca
őstag
nem akarom egyik gyártót szidni, de szerintem kezd az agyukra menni a miniatürizálás. a pentax q is ennek a mániának köszönhető, hiszen például egy m4/3 váz (amiben az eddigi milcek közül a legkisebb a szenzor, tehát a bajonett is lehet kicsi, meg a bázistávolság) sem kicsinyíthető már sokkal tovább, mint a pana gf3 (így is vicces a bajonett mérete, lásd még: sony nex5).
fuji x100 kéne cserélhető obival és pancake fixekkel, legalább f2, de inkább f1.8 fényerővel. aki kisebbet akar, vegyen ultrakompaktot.
-
szilagyiv
senior tag
Itt a világ leghaszontalanabb cserélhető objektíves gépe. Ekkora képérzékelővel akárbármilyen optikával se lesz soha jobb képe, mint bármelyik középkompaktnak.
-
pisti
őstag
Ez egy (rossz) vicc ekkora érzékelővel, különösen ilyen áron...
-
Nem sok értelmét látom ennek. Amíg a többi MILC a tükrös és a kompakt kategória legtöbb előnyét egyesíti (a nagy szenzor miatt jó képminőség, mégis viszonylag kis méret), ez inkább a hátrányaikat emeli ki (kicsi szenzorméret miatt gyenge képminőség, viszont lehet obiparkot raktározni.)
-
bartucc
addikt
A mérete az, ami érdekessé teszi a gépet, kis helyen is elfér, és garantált a minőség egy kompakthoz képest! Csak az ára elég magas ahhoz, hogy bárki, aki jobb minőségű képeket akar készíteni, megvegye. (bár aki eddig is kifizette egy DSLR árát, annak ez best buy)
-
tailor
őstag
Ejh, szegmentálódik a piac rendesen...
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Revolut
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- LAMAX W 10.1 Akciókamera + 256GB SD kártya + kerékpárra szerelhető tartó + úszó szelfibot GARANCIA
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - VADONATÚJ (1.)
- DZOfilm Pictor Zoom 20-55 & 50-125 T2.8 cine lencse
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM Sports ( Canon )
- ÚJ bontatlan Inta360 X4 kamera bontatlan - 2db
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest