Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Shield TV-t csinált a Shieldből az NVIDIA
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Előrendelhető a ROG Xbox Ally és Ally X
- Philips LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fpeter84
senior tag
válasz
szabi__memo #199 üzenetére
Androidot a BPi-re írtam elsősorban, de feltételezem ennyi memóriával és az erősebb procival már majd az RPi 2-höz is lesz előbb utóbb
-
Pe-pe
tag
Ha találok egy eu-s sellert, aki max 13 ezerbe adja ostával már rendelem is. Addig marad a keresgélés, de ha valaki tud, akkor dobjon egy linket.
-
fpeter84
senior tag
Android+XBMC-vel szerintem sokkal vállalhatóbb a BPi multimédia célra is mint az RPi első generációi XBMC-vel, és win 10-el a 900MHz-es 2-eshez sem fűzök sok reményt ilyen téren - talán ha hatalmas tuningpotenciál rejlik benne, és egy bordával megtámogatva 1.5-2x órajelre fel lehet húzni akkor már villantana valami használhatót. Androiddal / optimalizált XBMC-vel már valószínűleg kisebb tuninggal is használható lesz az RPi 2 ilyesmire is. De igazából továbbra sem erre tervezték az RPi-t elsősorban, csak sokan kalapácsnak szeretnék használni a sarokcsiszolót
-
fpeter84
senior tag
válasz
DarkByte #192 üzenetére
Azért ezt így nem állítanám... A BPi-re teljesértékű Raspbian, OpenWrt, Android 4.2.2 (+4.4 beta) van hozzá (plussz még egy rakás egyéb), így a legtöbb dolog könnyedén éleszthető rajta, beleértve a RPi-hez szánt modulokat is...
Nem azt mondom hogy az RPi értelmetlenné válna mellette - hiszen ez húzza az egészet akkor is ha hardveres oldalról nagyrészt jóval butább. Viszont a BPi natív gigabites hálózata (BPi-R1-en 4+1 port), natív SATA portja, hardveres CANBUS támogatása, a BPi-M2 SDIO-s Wifi-je, stb hatalmas előnyt jelent rengeteg helyzetben...
-
OddMan
őstag
Az Allwinner vagy akár más gyártók miért nem adják ki az általuk gyártott SoC-ok specifikációit, hogy a programozók készíthessenek normális meghajtó programokat a Linux-hoz, hogy rendesen működjön a Kodi/Xbmc?
Talán a Google ezt megakadályozza, hogy csak Androidra lehessen normális lejátszókat fejleszteni vagy mi ennek az oka? -
-
fpeter84
senior tag
Pl a pcDuino8 néven futó lapnak van több verziója is - van amin látok SATA csatit, van amelyiken nem... Ali-n is nézelődtem, amit ott találtam azon sajnos nincsen... de gugli képkeresőbe írd be hogy Allwinner A80 vagy ami tetszik, és vadássz a képek között hogy melyik tetszik, melyiknek mi a neve...
-
fpeter84
senior tag
Szemmel láthatóan maradt ugyanaz a butuska megoldás - web/fájl/torrentszerver célra továbbra is sokkal jobb megoldás lesz egy BananaPi M1/M2 a gigabites hálózatával és natív SATA támogatásával, az R1 pedig akár a router funkciót is kiválthatja majd ha a rávaló openwrt-t készre kalapálják...
-
knajf
senior tag
aki hiányolja az erőt a hw-ból, annak ajánlom figyelmébe, hogy nézzen szét ebayen pl. a hasonló felépítésű kütyük terén, mert már régebben is volt ennél sokkal erősebb vassal szerelt mikropc...
és még nem is keresgéltem sokat
-
jézusom
addikt
Most akkor hány verzió jelenik meg?
-
Pe-pe
tag
érdemes megnézni, hogy ki is fogytak a készletből.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
szabi__memo #179 üzenetére
Qisda - Tajvan
Egoman - Kina
12Q4. Ha valósak az adatok a linken.Az biztos, hogy zűrzavaros a kommunikáció. De felhagytak kinával erre konkrétan emlékszem a fórumukból. "UK Charity" okokból... Vagy akkor is hazudtak.
-
azbest
félisten
BTW van most is kínai gyártás. A bejelentés blogban panaszkodott valaki, hogy az USA-ba made in china gyártmányokat tud csak venni.
Ezen kívül van kifejezetten keleti piacra gyártott kínai verzió, aminél nincs fcc és ce tesztelés / felirat. Onnan lehet megismerni legkönnyebben, hogy piros:
Egoman, Qisda és Sony verziók is voltak. Bár a B+ a táblázat alapján már lehet, hogy csak Sony. [link].
Vagy csak nem lett updatelve, hiszen van piros B+ is [link]. Viszont írja, hogy a piros kínainak is sony rev száma van, szóval inkább terelés megy.
(#177) szabi__memo:
Nem igazán, rev2 B-m is van kínai gyártásból, zöld. Meg lást a fenti linket -
szabi__memo
nagyúr
Az első 10000 darabot gyártatták le kinában kezdésként, aztán egyből áttértek a hazai gyártásra.
Amúgy a gyökerektől kérdeztem egyszer mikor várható új erősebb verzió, ha jól emlékszem '16-ot mondott valamelyik fejes, hogy annál nem előbb mert felesleges. Azóta csak olyan válaszokat láttam ami 16-17re datálták az új Pi-t.
Kíváncsi lennék miért változtattak hirtelen az elképzelésen. -
szabi__memo
nagyúr
Nem pontosan tudod, mert nem túl rég óta kinában IS gyártatják.
Amúgy ez igaz, tényleg elfelejtettem, hogy publikus. De Raspberry Pi néven akkor sem árulhatják.
Bár ha nem lenne publikus is egyszerű mint a faék, nyilván nem pont ezt nem tudnák ellopni. De itt másról beszéltünk. Eredeti RPi $35/25 font bárhol is gyártsák. -
Jack@l
veterán
válasz
szabi__memo #161 üzenetére
Meglepő dolog, de az rpi-ket kínában gyártatják
Plussz, ha jóltom, teljesen nyílt és ingyenes az áramkörv terve is. -
jézusom
addikt
válasz
szabi__memo #169 üzenetére
Hát szerintem kínában egy garázsban simán atomi szinten lemásolják...
-
azbest
félisten
"A) Postai vámkezelés (szabad forgalomba bocsátás vámeljárás). A szolgáltatás díja: 2.000 Ft "
[Magánszemély Vámkezelési nyilatkozata]Attól, hogy nem kell vámot fizetni, hanem "csak" áfát, még felszámolják az ügyintézés díját.
Másrészt a díjról a posta állított ki nekem számlát. Vicces lenne, ha az adóhatóság tőlem kérné a munkadíját az adó beszedésekor. -
buherton
őstag
Milyen torrent klienssel próbáltad? Nekem a transmission alatt volt workload, de nem volt vészes.
(#155) OddMan: Ha komolyabb dolgokat akarsz csinálni, akkor a Raspberry Pi felejtős az Ethernet miatt és mindegy, hogy milyen erős a CPU. Vegyél NUC-t, vagy ha tényleg komolyan gondolod, akkor: [link].
-
imibogyo
veterán
válasz
Úgy, hogy nem használnak ugyanolyan minőségű alkatrészeket. Ettől még működhet tökéletesen. Nekem így van Arduino Uno-m 1500 Ft-ért és hozzá 300 Ft-ért léptetőmotor vezérlő. Persze tudom, hogy ez nem "eredeti", de a feladatát tökéletesen ellátja. +Bici meglátása is simán helyénvaló lehet, vagy akár együtt a kettő.
-
válasz
Csak egy tipp: akkora példányban rendelték, hogy kaptak jókora kedvezményt a viszonteladói árból is, és/vagy kisebb árréssel is megelégszenek.
-
azbest
félisten
válasz
szabi__memo #158 üzenetére
A magyar posta még ráver 2000 ft vámkezelési díjat. A futár meg jellemzően feláras. Így már olyasmi az ára, mintha a britt disztribútortól jönne. Ha minden igaz, akkor nekem 13500-ért hozza a héten a futár az pi2-őt, ha belefért a készletbe a rendelésem (farnel / fdh).
-
kzkz
őstag
Azt se felejtsük el, hogy a Pi-re ha le is töltöttünk valamit, és át akarjuk másolni bárhova (PC/XBOX/...) a LAN-on keresztül, akkor egy 5 gigás cucc el fog tartani negyed órát kb! Míg két PC között gigás lanon nincs 2 perc se... Nagyon nem mindegy!
-
OddMan
őstag
A régi raspi-t én is próbáltam, de az torrent szervernek vérszegény. Persze pár torrent-el biztosan jól működik, de amikor már 100-150 torrent meg van nyitva plusz néha még a htpc is innen olvassa az adatokat a lejátszáshoz, akkor azért már van terhelés rendesen. Erre most egy régebbi 2magos atom procis gépet használok gigás hálókártyával, de szívesen kipróbálnék egy combosabb arm-ot erre a feladatra. Persze azzal tisztában vagyok, hogy egy ilyen gép jóval drágább lesz, mint egy raspi.
-
azbest
félisten
válasz
buherton #153 üzenetére
Azért ezt így ne jelentsük ki. A torrentnek úgy nincs erőforrás igénye, ha nem bonyolít sok forgalmat és csak üresen vár. Egyébként meg max néhány torrentet tud kiszolgálni egyszerre és mást mellette nem érdemes csinálni a régi változaton. Ha van komolyabb hálózati forgalom, akkor az usb-ethernet önmagában tud 60% cpu terhelést okozni. Nem véletlenül fekszenek ki tőle a kisebb armos nasok is.
Az új változat a 4 magjával valószínűleg jobban elviseli, mert marad kakaó másra is, mint a hálózat kezelése és a fájlok kiszolgálása. Persze csak akkor, ha az új változattal nem vesznek el az usb csomagok, mert a régivel az erős hálózati forgalom a többi usb eszköz csomagjainak eldobálásával is járt.
-
imibogyo
veterán
Most így hirtelen csak kétmagost tudok, ami SATA-s és már fentebb is említettek. Drágábbak vannak, kérdés a támogatottság, az ár és a beszerezhetőség. De vannak itt sokkal hozzáértőbbek, majd ők kiegészítenek, én messze nem vagyok jártas a témában, csak egy lelkes érdeklődő.
-
imibogyo
veterán
Mármint az M2-re? Nem tudom, nincs vele tapasztalatom, csak az eredeti kérdésfelvetésre reagáltam. Úgy értelmeztem, hogy egy "erősebb konkurenciát" hiányol a kolléga Banana oldalon, azzal a kérdéssel, hogy "viszont mi lesz a Banana Pi-vel?". Erre reagáltam, hogy van abból is erősebb. Támogatottságról nem tudok nyilatkozni, de akkor ezek szerint nem túl rózsás a helyzet.
-
válasz
szabi__memo #147 üzenetére
[link] 32 dollár free shipping. 8700 forint, itthon jön rá még 27% áfa, összesen 11000.
A dollár = eurót el kell felejteni, a dollár az egekbe erősödött.
-
OddMan
őstag
válasz
Graphics #145 üzenetére
Szerintem HTPC-re semmivel sem jobb, mint a régi, mivel a GPU változatlan formában került az új SoC-ba.
Mondjuk teljesen biztos nem vagyok benne. A másik, hogy a régi GPU nem kezelte jól a 23.976fps-es filmeket, tehát 24.000Hz-en aprókat akadozva játszotta ezeket, így számomra felejtős. Gondolom ezt a hibát a mostaniban sem javították. Az intel is csak a haswelltől kezdve oldotta meg ezt a problémát. -
buherton
őstag
válasz
Graphics #145 üzenetére
Igen lehetett volna 2 GB memória (minek?). Igen lehetett volna gigagörcsös dedikált Ethernet vezérlő. Igen lehetett volna SATA is rajta. De akkor nem 35$-ért vehetnéd meg, hanem 50$ vagy a fölött van. Örüljünk, hogy ekkora előrelépést tettek, mert azért lássuk be megkétszerezték a memóriát és meghatszorozták a számi'tásikapacitást változatlan áron.
-
Graphics
Jómunkásember
2GB lehetett volna, viszont ebben a kiepitesben mar tobb raciot latok.
Erosebb lett, HTPC igenyekhez jobban igazithato ha jol sejtem.
Lehet nekivagok
-
jézusom
addikt
Hát lehet, hogy rossz a szövegértelmezésem. De most akkor mi a különbség az , B és B+ verziók között?
-
Destructo
senior tag
Úgy érzem egy ilyen board-ot is beszerzek minél hamarabb
-
azbest
félisten
válasz
attila666 #138 üzenetére
az rs-től vagy farneltől rendelve 15 alatt van szállítással együtt. Viszont lehet, hogy hetek mólva lesz megint készleten, így előfordulhat hogy valamelyik kisker által berendelt mennyiségből hamarabb tudsz szerezni.
Az pedig, hogy számodra jobb-e a banán pi attól függ, hogy mire akarod használni. Az odroid c1 inkább összevethető a raspi 2-vel.
-
attila666
tag
Sziasztok!
Lehet valahonnan ilyet értelmes áron beszerezni? Úgy hogy a 35 dollárból ne 18000Ft legyen. Az egyes modellt találni kínában jó árban, de ezt még nem láttam, csak a farnell és rs componentsnél. Esetleg Banana Pi-t érdemesebb ha az árat nézzük?
-
rammstein99
csendes tag
Na ez tökjó hír, lehet, hogy beruházok rá ebben az évben
-
|DavidWoody|
tag
-
azbest
félisten
Ez valsz igaz, viszont ezt kell elfogadni a jelentkezéshez. Ha lesz később stabil változat, akkor ahhoz új feltételeket szabhatnak. Ahhoz pont elég, hogy kevésbé it híroldalak bekajálják [link].
A hivatalos blog kommentjei alapján valahogy az android platform megint kimarad...
szerk:
Mondjuk néha az alapítványosok kommentjeinél is erősen fogom a fejemet... pár hónapja még Ebenék azt mondták, hogy az armv7 miatt nem kompatibilis a másik bcm chip, amit felemlegettek a gyorsabb soc-ot kérők. Meg persze, hogy 2017ig ne várjanak ilyet.Az armv7-nél már úgy tűnt nem tudja miről beszél (mert visszafele kompatibilis)... de hogy most azt mondja, hogy azért hagyták meg az smsc chipet az usb hubbal és lannal, mert így kompatibilis... eh... ahelyett, hogy integráltan lett volna. Esélyes hogy a korábban felemlegetett soc-ot butították vissza és vágták ki belőle ezeket a képességeket.
A régi oprendszer úgyis csak frissítés után tud futni az új pín, simán hozzácsaphatták volna az új kernelhez az integrált cuccok támogatását is... szóval valami más lehet a háttérben, mert nem hiszem, hogy az lett volna a cél, hogy a régi bugok is megmaradjanak az új verzióban... bár ki tudja.Ha valaki brittekkel üzletelne, akkor jusson eszébe az alapítvány és hogy rezzenéstelen arccal képen hazudhatják a partnereket, ha az üzlet úgy kívánja
-
azbest
félisten
Windows kapcsán egy érdekes komment itt [link]
"Read the EULA carefully when you sign up for the program: they only allow one install of a pre-release version that is only good for 60 days and may not be used "in production""
Ha ez így van, akkor az ingyen win egy 60 napos trial beta, ami nem használható éles környezetben (nem lehet termékként továbbadni a pi-vel).
A 12es pont kemény, ha kárt okoz, akkor 5 dolcsi a max kártérítés (bár jellemzően semmit sem szoktak vállalni szoftverre).
Na, szóval eddig ez egy marketing vakításnak tűnik... meglátjuk, a vak is megmondta. -
Rainman05
tag
És ezt a kütyüt meg lehet majd kapni nálunk 10 ezer körül?
-
betyarr
veterán
hát,ezaz,hogy majdhogy semmi nem olyan egyszerű ezek alatt a kis pc-k alatt.
anno én is végigzongoráztam a pí-től kezdve a banánon át az odrodig majd mindent,de aztán szerencsére mégsem ezek mellett döntöttem,hanem egy kisfogyasztású am1 mellett.ezek a tepertőpc-k nagyon jók fejlesztésre,szervernek,garázskapunyitónak meg hasonlónak (amire tervezték tulképp),de egy asztali pc-t egyáltalán nem tudnak kiváltani (még) -
imibogyo
veterán
válasz
Ranagol_5 #103 üzenetére
Igaz. Írtam, hogy nem néztem nagyon körül, mert melóban voltam. És nekem elsőre nem dobta fel gugli. De most Cubieboard3-féle Cubietruck van csak és kb. 34.000 Ft. Cubieboard 2 standard van 21.000-ért. Mondjuk ez nem semmi, nyolcmagos. Kicsit el vagyok maradva a témával. Persze itt nincs GPIO stb.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
szildavid90 #118 üzenetére
Nem jár vele semmi. Tápod, sd kártyát ha nincs, külön kell venni.
-
jézusom
addikt
Kajakra 2 napja néztem nincs-e új pí
Egyetlen kérdésem van: Hogyan muzsikál a kodi filmlejátszással?
-
PandaMonium
őstag
Nagyon zsír ennyiért, csak kár, hogy se USB3.0 se SATA port. Mini-HTPC-nek jó lesz itthon majd egyszer ha lesz egy kis fölösleges pénzem.
-
Mokó
aktív tag
Egyre vonzóbb ez a málna...tisztelendő hogy az ár nem emelkedik.
-
V.Stryker
nagyúr
Pontosan nem tudom hogy van én sem...azt tudom,hogy karácsonykor egy Kindle-t vettem és azért vettem itthon, mert majd ugyanennyibe került volna adminisztrációs költségekkel az amazonról is, de így meg lett számlám.
schawo Mi az,hogy nem gui-s? mire lehet majd használni?
-
V.Stryker
nagyúr
Miért kell eu-s? Mivel új vámszabályok vannak, ezért tudtommal rájönne a vám, áfa vagy csak az egyik...már nem is tudom hogy van pontosan. Ezen én is vakaróztam, aztán megvettem a malnapc.hu-ról. Lett számlám és garanciám. Pont jól is jött mert a táp vacakolt, kicserélték gariban másik fajtára, azóta hibátlan.
-
Воланд
titán
válasz
bitblueduck #108 üzenetére
erzem en, hogy ezt meg sokszor le kell irni, de ez nem teljes erteku windows.
-
htc07
addikt
van valami eu webshop, ahol a hirdetett 35 dolláros ár környékén árulják?
-
V.Stryker
nagyúr
Na, öröm és boldogság. Kíváncsi vagyok,hogy fog szaladozni rajta a windows 10.
Minden esetre, én médialejátszónak használom évek óta és életem egyik legjobb befektetése volt ez a kütyü.
Ha win10-el mondjuk egy word és excell mellett elfutna simán egy youtube videó lejátszása meg egy két progi...email jelző, skype, stb. akkor már kérek is a cégnél gép upgradet.
-
-
A Server Core funkcióit linkeltem azzal kapcsolatban, hogy headless Windowson mit lehet csinálni. Az IoT verzió feltételezhetően másra lesz használható. És persze nem fog mindent tudni, amit a Linux, nem is kell neki, mert ez az MS ökoszisztéma része, gondolom ez lesz az egyik potenciális selling point. (Hogy pl. egyszerűen fejleszthetsz rá. NETben, VS alól, etc.)
-
Воланд
titán
Microsoft's Windows 10 for IoT: What to expect
"Steve Teixeira, Windows IoT team Director of Program Management, has said that the .Net Micro Framework is aimed at things that are a "sub PE (Preinstallation Environment) class of device," such as wearables, cars and conference rooms. It is aimed at things that can't run a full OS, but instead will be "service-backed devices" where companion apps for interacting with these devices might run on phones or tablets, he has said.
Does this mean the latest version of the Rasberry Pi board, the Raspberry Pi 2 Model B -- which has at its heart a quad-core ARM v7 processor, will run the next version of the .Net Micro Framework, Athens or some custom version of Windows 10, like the HoloLens augmented-reality goggles and the Surface Hub conferencing system will? It's not entirely clear, but I'm thinking custom is the likely answer.
" -
szildavid90
aktív tag
válasz
pakriksz #101 üzenetére
Ez komoly, hogy megsemmisíti önmagát?
(#102) szabi__memo
Hogy lehet rá más op rendszert tenni? Pendrive-ról? USB?
Hogy érted ha nem Windowst teszek rá akkor böngészni is lehet vele? Mert ha Windows van rajta akkor nem lehet böngészni? Vagy akkor mire jó ez? Komplett PC netezésre, így tudnám elképzelni valahogy. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
szildavid90 #98 üzenetére
Ha nem windows-t teszel rá akár böngészhetsz is!
Vagy vad leszel, felteszel egy karakteres böngészőt (ha már valaki irt rá) a teljesebb élvezet kedvéért -
pakriksz
őstag
válasz
szildavid90 #98 üzenetére
igen, így működik. A gépet meg külön úgy alakítják ki, hogy ha netezésen kívül mást próbálsz rajta, akkor megsemmisíti önmagát
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3263, 100% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3362
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3467, 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3107, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest