- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Akciókamerák
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos fejegységek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós kamerák
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
fpeter84 #260 üzenetére
Sosem mondták, hogy ipari célra lesz. Talán a compute modul esetén mondhattak olyat, de abban sem vagyok biztos. Mindig azt hangsúlyozzák, ha valami hiba vagy probléma kiderül, hogy ez gyerekeknek tanuláshoz készült.
Egyébként, ha csak ennyi hibája van, akkor valsz simán rányomható valami nem vezető és nem átlátszó festék (körömlakk nem tudom ilyen-e). Gyárilag meg az alkatrész alá tudhatnak folyatni árnyékolást valahogy. Szóval külsőre nem is feltétlen látszik majd a különbség.
Az első pi-nek sokkal komolyabb hibái voltak. Emlékszem még hogy benézték az smsc chipen az egyik bekötést és az 1.8v kimenetét bemenetnek nézték, ami miatt az smsc chipet terhelte az áramkör a beépített dc-dc táp helyett bizonyos esetekben.
-
OddMan
őstag
válasz
fpeter84 #230 üzenetére
Köszönöm fpeter84!
Szerintem ezek fantasztikus eredmények. Tegnap összekötöttem egy i5-ös meg egy i3-as gépet, amelyekben gigabites hálókártya volt. A gépeket cat6 5m-es kábellel kötöttem össze és átlagban 98-99.0MB/s közötti eredményeket kaptam. Szóval szerintem a BPi kiváló torrent szerver alap lehet. Asszem rendelek is egyet magamnak Kínából. -
OddMan
őstag
válasz
fpeter84 #227 üzenetére
A BPi sataII-es merevlemez sebessége kiváló. Ez már bőven a használható kategória. A raspi 2 usb-s portja ennek a közelében sincs. Ha van kedved, akkor csinálhatnál iperf-el is egy tesztet. Kíváncsi lennék, hogy a gigabites kártya mire képes BPi-ben. Ha lehet, ne használj switch-et csak kösd össze az asztali gépedet meg a BPi-t közvetlenül min. Cat5e kábellel, aztán mehet a teszt.
Én az alábbi kapcsolókkal szoktam tesztelni: iperf.exe -c 192.168.x.x -w 128K -t 30 -f MByte
Az iperf.fr oldaláról a Windowsos kliens is letölthető. -
osztraksajt
őstag
válasz
fpeter84 #204 üzenetére
Erre a mondatodra írtam.
"Android+XBMC-vel szerintem sokkal vállalhatóbb a BPi multimédia célra is mint az RPi első generációi XBMC-vel"Openelec/kodi teljesen vállalható sebességgel fut, megszégyenít sok többször drágább média lejátszót a kezelőfelület sebességével. Abszolút nem érzem lomhának, pedig van mellette egy 2 magos AMD Trinity alapú HTPC-m is amin szintén Kodi fut, úgyhogy van összehasonlítási alapom.
Ezzel nem azt akartam mondani hogy a BPi rossz cucc lenne (mert távolról sem az, sőt szemezek is eggyel más célokra), csak azt hogy pl a második TV-n nekem erős kompromisszumokkal tudna helyettesíteni egy RPi-t, mert külön távirányító és tápegység kellene hozzá.
Én még C64-en nőttem fel ahol percekig töltött egy program kazettáról, és nem kaptam agyhalált ha a görgetés megröccen a kijelzőn.
Viszont a praktikumot tudom értékelni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- BestBuy ruhás topik
- iPhone topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Precision 5570 15.6" FHD+ IPS i7-12700H RTX A1000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ÚJ Bontatlan Apple Watch 10 46mm Cellular Rose Gold !! aktiválástól 1Év nemzetközi APPLE GaranciA
- AMD félkonfig - egyben, vagy külön-külön! Ryzen 5 5600, RX 5600 XT, stb
- Dell Latitude 5490, 14" HD , I5-8250U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, W11, 27% áfás számla, 1 év garancia
- Keresek ROG Ally X-et.
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest