- Vélemény: ezt teheti majd az új vezető az Intellel
- Itt a legtöbb kézikonzolra telepíthető SteamOS előzetese
- Annyira örül az SNES öregedésének Super Mario, hogy idővel nagyobbat ugrik
- Vélemény: nem valószínű, hogy jönnének dedikált neuronháló gyorsítók
- Extrém magas az új GeForce-ok előállítási költsége?
- Milyen egeret válasszak?
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Itt a legtöbb kézikonzolra telepíthető SteamOS előzetese
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
VivienR
tag
Mind a Pro-nak, mind a Book-nak megvan a maga celközönsége. Nekem Pro 4-em van és tökéletesen megfelel. Munkára is. Kb egy kezemen meg tudom számolni mikor éreztem hátránynak a kickstand-et, cserébe alig több mint 1kg ha a TypeCover is rajta van, simán elfér a táskában. Persze egy kisebb ultrabook is elférne, de még mindig nem bővelkedik a piac ultrabookokban, amik elsőrangúan támogatják a tollat, vagy árban a SP veri őket. Az hogy a software mit őrültködik a gépen, nem csak a HW tehet róla...
-
-
Gusztáv
addikt
Nekem a cégnél van egy Elitebook 840-em és egy Surface 4 pro-m. Ha valahova vinni kell a gépet, akár házon belül, akkor pont a Surface-t viszem, mert sokkal egyszerűbb cipelni, mint a HP-t. Persze nálunk az irodában mindenhol van asztal, én még nem láttam senkit ölbe rakott géppel dolgozni. Ha a helyemen ülök, akkor meg megy dokkolóra, ugyanúgy mint a HP. Teljesítményben sincs különbség, ugyanaz az i5 CPU van benne, mint a céges gépekben (sót az ssd fürgébb is, mint ami a notiban gyárilag van). Én csak azért nem kukáztam a HP-t, mert a Surfaceben csak egy 128-as ssd van, abban meg a gyári 240-est is kinőttem.
-
uki
aktív tag
Nem teljesen ertem mit szeretnel mondani, de sztem - ahogy mar itt feljebb tobben leirtak - a Surface book egy laptop/notebook amit lehet hasznalni tabletnek is (de nem ez a fo funkcioja es nem is olyan jo benne mint egy tablet) amig a Surface pro egy tablet amire lehet tenni billentyut, de attol meg nem lesz olyan mint egy laptop.
A surface mellett amugy lenovo/ibm laptopokat is hasznalok/hasznaltam, kb az egesz T szeria megvolt a T41 ota es van a Surface Book olyan laptop (sot) mint barmelyik T sorozatos lenovo.
-
orbano
félisten
és miért szám jt az, hogy gyárilag adják-e hozzá a billentyűzetet, vagy sem? vagy annak a módja, hogy hogyan tartod az öledben? a 2in1 tabletekhez is van billentyű, világítással meg extra akkuval ha úgy tetszik. akkor most az tablet, vagy laptop? és egy a surface book ugyanúgy laptop mint egy T540? Vagy egy 17"-os? Mindegyiket máshogy, másmilyen körülmények között használhatod, de a hardver függvényében ugyanarra (most a diszkrét VGA-t és egyebeket hagyjuk, mert bármelyik kialakításban van gyenge és erős hardveres megoldás is)
-
Tigerclaw
nagyúr
A Pro gyenge pontja továbbra is a billentyűzet, amit megoldhatnának úgy is, hogy kiadnak hozzá egy olyan verziót is, ami stabilan megtartja háttámasz nélkül is. Így mindenki olyat választhatna hozzá, amilyet akar.
Persze mondhatnánk azt, hogy olvassza össze a Pro-t és a Book-ot, de jelenleg elég messze áll a kettő koncepciója, hiszen a Pro egy önálló komoly tablet, a Book esetén viszont a tablet funkció jóval kevésbé hangsúlyos, mert sok mindent a billentyűzetbe tesznek (akku, dgpu, portok)
Remélhetőleg az AMD a mobil APU-k állóvizébe is bedob egy nagyobb követ és azzal szintet léphetnek az x86-os tablet PC-k is.
-
uki
aktív tag
Az persze megint mas kerdes hogy sztem a w10 (az appjaival egyutt) tablet modban egy vicc akar az ios-hez akar az androidhoz kepest. Nekem annak idejen destop windows kellett minosegi "vasba" csomagolva amit ha kell tudok tablet modban hasznalni. Erre sztem tokeletes a Surface book. (Igen, tudom vannak fele ennyiert is hasonlo megoldasok.)
-
uki
aktív tag
Azert nagyon mas hogy egy rendes vilagitos billentyut kapsz (amiben extra akksi meg akar dedikalt vga is van) vagy csak egy hozza csatolhato smart covert ami billentyukent is hasznalhato. Ahogy feljebb egy kollega is irta, a Surface pro egy tablet amihez lehet billentyut (smart covert) csatlakoztatni, a Surface book meg egy laptop amit lehet tabletkent is hasznalni.
Tabletkent tenyleg nem tul acelos az uzemideje (kb 2 ora remlik most fejbol), de ez elsosorban egy teljes erteku laptop.
-
balaaazs
senior tag
-
orbano
félisten
azt írtad "teljes értékű" az egyik, a másik meg nem. mi az a teljes érték? egy számítógép nekem egy eszköz, amivel programokat lehet futtatni, tehát az értékének a metrikája az általa megfelelően futtatható programok halmaza. hogy a billentyűzet milyen vastag, vagy milyen rögzítéssel csatlakozik a számítógép testéhez, az szerintem nem határozza meg egy eszköz értékét, legfeljebb egy másodrangú ergonómiai tényező.
-
Tigerclaw
nagyúr
Volt ehhez valami bemutató, vagy keynote szerű dolog, vagy csak kitették a honlapjukra?
Kíváncsi vagyok hogy a koncepció is változott valamiben, vagy csak naprakészebb lett a hardver? (az előzőben úgy emlékszem, hogy tabletként elég rövid volt az üzemidő és a dGPU is az alsó részben volt)
Gondolom továbbra sem veszi komolyan az MS, hogy tabletként nagyon fontos hogy milyen minőségű appok vannak rá. A WP elkaszálásával a Surface is inkább hátra, mint előre lép.
Kíváncsi leszek rá, hogy hosszabb távon a közös OS, vagy a külön OS lesz a nyerő, vagyis az MS vagy az Apple választása?
-
<Lacy85>
addikt
Az életben nem vennék olyan hardvert, amihez köze van ennek a cégnek.
Annyit szerencsétlenkednek minden téren, amit egy most induló garázs bt. is megirigyelne.... -
ROBOTER
addikt
-
balaaazs
senior tag
Nem vagyok már ott, de épp ez volt a baj, hogy ők nem másodgépként kapták, hanem ezen dolgoztak full-time. Nem voltak elégedettek a smart cover billentyűzetével sem, ölbe sem tudták rendesen használni...
De másodgépnek amúgy biztos jó, bár arra akkor inkáb ipad pro-t vennék.
-
Lacok
őstag
válasz
hyperspace #1 üzenetére
Engem nem nagyon érdekelnek a sztereotípiák, ezek a gépek nagyon egyben vannak minden téren. A 15"-os változatot simán bevállalnám.
-
balaaazs
senior tag
Az a gond, hogy én akivel eddig beszéltem ezekről, nem mondott sok jót... Előző cégemnél az egyik osztály ilyeneket kapott (1st gen), de nagyon nem szeretik :S
-
hyperspace
őstag
Nagyon szépek, és nagy tudásúak. A gond szerintem, hogy az emberek fejében a Macbook olyan helyet foglal el, amit nehezen szorít ki egy Microsoft termék. Több évtizednyi negatív tapasztalat tör ki sok emberből, mikor a Windows-t kezdik szidni. Valahol meg is értem őket (nekem játékot és alkalmazásokat telepített magától a W10 a PC-men). Társul hozzá még a macbookos árazás, és ezzel el is jutottunk oda, hogy nagyon szűk réteg fogja ezt megvenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph Majdnem napra pontosan egy évvel az első ráncfelvarrott modell után érkezett.
- Milyen egeret válasszak?
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Politika
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Lenovo T495 14" AMD Ryzen 7 3700U 16GB 250GB SDD laptop notebook eladó
- ÚJ ASUS Zenbook 14 Laptop Ultrabook -40% Ultra 7 155H 16GB/1TB 3K OLED 120Hz Intel Arc
- Lenovo Yoga Slim 7 Pro 16ACH6 R7 5800H 16GB RAM 512GB SSD RTX3050 16" Win10
- Dell Inspiron 7386 Ultrabook i7/16GB/240GB SSD/Magyar/Érintőkijelző!
- Lenovo T450s intel Core i5-5200u,4GB,FullHD,Led bill,+Sim
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 XT 16GB GDDR6 GDDR6 SilentiumPC 850W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- 12 részletre elérhető Acer Predator Helios 18
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 14" Dell Latitude laptopok: 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest