- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple MacBook
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Laptop takarítás otthon? Így csináld biztonságosan!
- Projektor topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Redneck
nagyúr
Amíg készül az általam vizionált HL3 befejezés logoutra, addig is bedobnám ezt. Csak az első pár percet hallgattam egyelőre, de metálosként nekem abszolút átjött, bár a zongorás BMS fő téma még mindig jobban adja számomra.
-
Brenor
aktív tag
A half-life a kedvenc fps franchisem. Már számtalanszor végig játszottam, mind a két részét. Mivel idén 20 éves lett a half-life ezért újra bele is kezdtem a kalandba.
Emlékszem 2004-ben játszottam vele először, mivel egyik pc guru számban olvastam egy interjút a half-life 2-ről és eléggé felkeltette az érdeklődésemet, utána be is szereztem az első részét. Engem nagyon megfogott a játék, igaz nem mutatott túl sok új dolgot, grafikától se voltam elájulva, mivel későn játszottam vele, de nagyon beletudtam magam élni a játékba, nagyon tetszett a pályadizájn, az ellenfelek változatossága. Egyedül a platform részek nem tetszettek, pláne a játék vége felé volt idegesítő az állandó ugrálás.
Aztán 2006 után tudtam csak megszerezni a half-life 2-t és kb. az állam a padlón volt annyira tetszett a grafikája, a hangulata az a lepusztult poszt apokaliptikus világ, a keleti európai orosz városra hajazó city 17 szerintem teli találat volt a helyszín miatt. Elejétől végéig egyszer se untam rá, minden pillanatát élveztem és mai napig mikor elő veszem nem találom unalmasnak. A half-life 2 részletessége a mai játékokból sokszor hiányzik, hiába szép a grafikájuk, de hogyha nekimész a hordónak akkor nem történik semmi olyan műanyag érzetet kelt, a hl2 varázsa szerintem a részletességében van.
Nem értek egyet azokkal akik azt mondják, hogy ne legyen már half life 3, mert a túl nagy elvárás miatt nem érdemes kiadni. Ha a valve visszatérne önmagukhoz simán csinálnának egy olyan hl3-at ami minimum 9 pontos. Nem várok el semmilyen forradalmi újítást, szerintem az fps-ken már nem is nagyon lehet forradalmasítani. Hasonló részletessége, fizikája, arcmimikája legyen, mint a 2-nek, derüljön ki ki az a g-man és zárják le a half-lifeot teljesen a harmadik résszel. Azért én reménykedek benne, hogy egyszer neki fognak végre a fejlesztésnek és nem fogják mindig leszarni a játékosokat. Sajnos a sok pénz amit a steam után kapnak eléggé kapzsivá tette őket. A multis játékok is túlságosan elterjedtek és kiszorították a single player játékok aztán ott vannak azok az undorító mikrotranzakciók is. Valahol olvastam azt, hogy a valve is kijelentette azt, hogy már nem érdemes single player játékokat csinálni, mert már a multi játékok a menők.
Tőletek kérdezem szerintetek lejárt a single playeres játékok kora? Csak a multis bohóckodásra van már igény? Szoktam néha multizni, de sokkal jobban szeretem a single-es játékokat. Pl. ott az Overwatch ötletes meg minden, de közel se okoz akkora szórakozást, mint egy jó történet vezérelte játék, sőt a multis játékok jól fel is szoktak húzni. Ráadásul dögunalmas lett a játék, hiába hoznak be új pályákat és hősőket. Valahogy meg kéne győzni a valvet, hogy igenis szükség van egy játékos játékokra és csinálják meg azt az utolsó hl részt és utána felőlem azt csinálnak amit akarnak. -
Szabi®
addikt
Ez mekkora vidi volt So Cold
-
-
SityiSXT
őstag
Csodálkozom, hogy eddig ezt még senki nem dobta be a nagy emlékezés közepette: Concerned - The Life and Death of Gordon Frohman
-
quailstorm
nagyúr
Nem látok bele, az biztos, hogy a meglévő szerződések alapján jóval 2010 utánig voltak a projekten emberek.
De azzal egyetértek, hogy egy elrontott EP3 helyett a nincs EP3 is jobb.Most már annyi idő eltelt, hogy a HL3-al akkorát kellene robbantani, mint a HL1 vagy a HL2 tette a maga idejében. Ezt pedig cső FPS-el nem lehet már megtenni. Csak egy remek fél nosztalgia játék lehetne belőle, mint a Doom 2016.
A HL VR meg egyszerűen a VR elterjedtsége miatt nem lehet a HL3 célplatformja. -
Szabi®
addikt
válasz
quailstorm #123 üzenetére
Egyes rajongók úgy tartják hogy a valve azért hagyta meg steamen a Black Mesa-t is hogy a rajongók kevésbé orroljanak rájuk hogy semmi folytatást nem tettek le
Azért nem hiszem el hogy Gabe Newell-be sincs annyi hogy nyilt sajtó előtt kijelentse hogy "hülyére szedtük magunkat pénzzel és ezért nincs folytatás",,vagy ha féltek hogy nem tudják hozni a mai szint elvárásait miért húzták eddig ? Max 2010-re is össze tudták volna dobni,és akkoriba el is ment volna a source 1 felhúzotabb verziója is
Redneck Biztos lennénk többen is akik szívesen olvasnák
-
quailstorm
nagyúr
Non-canon. Nagyjából hivatalosnak tekinthető opció volt a játék befejezésére, de a HL2 is átalakult poszt apokaliptikus, kissé Metro 2033-as világból azzá, ami az E3 2003-on be lett mutatva.
Szóval biztos nem így lenne vége. -
penge111
addikt
-
turbuczn
tag
Nekem ez maradt meg.
Fülessel nagyon hatásos zene akció közben! -
Szabi®
addikt
Igy lenne vége a sorozatnak ? [link]
-
Puma K
nagyúr
-
D.Va
őstag
Volt (illetve van) egy cikk róla a logouton ott láttad szerintemCsak a cikkből hiányzik az összes kép mert megszűnt talán asszem az imageshack oldal ahonnan be voltak linkelve a képek...
DraXoN
Nem próbáltam ki vele a játékotMert olajfestékkel festettem és az kicsit ragad
De még mindig megvan a Lambdamouse otthon
-
Redneck
nagyúr
válasz
quailstorm #105 üzenetére
Azt hiszem nekem max 400x300 vagy 512x384 felbontáson ment élvezhető sebességgel 166Mhz-es Pentiumon, 32MB EDO RAM-mal, szoftveres render üzemmódban. Mivel nem volt 3D gyorsítóm így toltam ahogy tudtam. Az is lehet hogy a sebesség miatt még alacsonyabb felbontást használtam, már nem tudom.
Szabi89:
Ugyanezen a gépen a Heretic 2 el se indult, 3D-s gyorsító nélkül. Viszont a Quake II a Hexen 2, a SiN, az Unreal, sőt az UT is ment. -
Szabi®
addikt
Ez nem egésszen igaz,,,ez évben jelent meg a Heretic II is a Raven Software-töl,,,ami egy felhuzott quake 2 motort használt,de szebb volt mint a Half life 1,,ráadásul azonos gépigénnyel
-
btprg
senior tag
válasz
SunMount3r #33 üzenetére
Én ezerszer inkább egy Half-Life 1 motorral írt, az eredetihez képest hasonlóan izgalmas, új játékkal játszanék, mint valami HD grafikás, hajszálanként megrajzolt fejű embereket felvonultató, nulla történetet és élményt nyújtó szarral. Miért jobb egy átrajzolt, átalakított mű akármi, mint az eredeti grafika? No de ez már vallásháború lenne, az eredeti vs. réginek kinéző utánzat örök vitája.
-
quailstorm
nagyúr
Azért tegyük hozzá hogy ez 640x480-as felbontás mellett ment így*. Meg ez a verzió sose javított bugokat tartalmaz, pl. mozgó platformon ragadás (liftpadló).
A Gearbox-féle HD-s Steames az már kéri a vasat rendesen. A nagy OpenGL reformosat meg hagyjuk is. Bár a mai gépekhez meg az kell.Mivel nem használt nextgen játékmotort így tény, hogy a gépigénye a maga idejében is bőven emészthető volt.
* LowSpecGamer bemutatja, hogy sok mai játék is lejjebb vihető gépigényben, csak ára van. Manapság már nem az a krumpli a minimum, mint amit a HL tudott a minimum konfigon.
-
btprg
senior tag
Nekünk még a legkorábbi Sierra változat (Steam mentes) volt/van meg, imádtam. Kisebb koromban csak nézőként, később saját magam is. Minden idők legjobb játékai között van.
Ez azért nem semmi:
I. MINIMUM REQUIREMENTS
Windows(r) 95, Windows 98 or Windows NT 4.0
Pentium 133+, 24 MB RAM
SVGA, high color (16-bit)
2x CD-ROM drive
Windows-compatible sound card
Mouse, keyboard
És Direct3D, OpenGL, Glide, szoftveres 3D... Ha a mai játékok (szoftverek) csak tizedennyire erőforráshatékonyak lennének, akkor a hardvergyártók koldusbotra jutnának. -
oriic
HÁZIGAZDA
Amúgy jól látom hogy a Valve semmilyen megemlékezést, de még csak egy Twitter bejegyzést sem írt ki a születésnapra?
-
batman91
őstag
Steam sale alkalmával most be is húztam az eredeti Half Life-ot és a két kiegészítőjét a Blue Shiftet és az Opposing Force-ot. Nem is értem eddig miért nem szereztem be ezeket a fantasztikus játékokat, amikor szinte ingyen adják az embernek. Most majd elleszek velük egy jó darabig.
-
Y72
aktív tag
Van folytatása a HL-nak, csak más néven: Prey (2017)
Iszonyat jó játék lett, sokat merít a half life-ból és sok mindenben jobb illetve újabb.
Azért mondom hogy ez a folytatás, mert itt is megvan a fizikája a tárgyaknak és ez része is lett a játéknak: anyagot kell gyűjteni amiből építeni lehet a fegyvereket és eszközöket, amivel kb át lehet rendezni a pályát.
A gravitációs puska helyett van más és az FPS stílus ellenére sokkal szabadabbak a lehetőségek mint a folyosószerűen zárt HL2-ben, a történet jobban kidolgozott és van karakterfejlesztés is amiben az alein-es vonal is megvan imt a HL1-ben. Nekem hasonlóan nagy élményt adott mint a HL.
Szóval nálam ez a HL3, valószínű a Valve is azért nem ad ki már újabbat mert ezt nem tudnák felülmúlni.
Nekem az nem játék, ahol folyamatosan videokat kell nézni, akkor inkább nézek filmet, szerintem itt el lett szúrva a HL2. -
sakal83
addikt
A valaha volt legjobb FPS. Korában kimagasló grafika, MI, Fizika és jó optimalizáció, és a játék hangminősége eget rengető volt az SB Live támogatással.
Olyan hangulata volt, mint azóta nem volt játéknak. Vagy 30X végigjátszottam.
-
ALBY
senior tag
-
-
válasz
Dr.F.E.R.I. #7 üzenetére
P1 133MHz, 32mb ram, Voodoo2 gépen is egész jól futott. Kipörgettem párszor én is.
-
Redneck
nagyúr
Emlékszem rá, ez volt az. Szerintem nem valami erős, inkább izzadságszagú a klón Breennel meg a "kettős ügynök" Mossmannel.
Az időutazós befejezést, már sok éve eldöntöttem, már akkor látszott hogy nem lesz 3. rész. Tegnap viszont jött egy egész jó ötlet (álmatlanul forgolódva), így a befejezést összekötöttem az EP2-vel. Jövőhéten megírom logoutra, addig még gyűjtök hozzá képeket, zenéket, és szépen összegzem.
-
robogos10
senior tag
Itt az idő egy kis nosztalgiához
-
subset
senior tag
Meghatározó, igazi klasszikus, és most már old timer is
Az elsők között végigjátszott játékom, néha nem ment könnyen... mire rájött az ember mit is kellene most csinálni. -
Redneck
nagyúr
Akinek kimaradt volna és nem értette milyen fő témára gondoltam: Black Mesa Source Extended Theme.
Szerintem a történet fényében (és egyébként is) zseniális lett.
Más:
Úgy döntöttem megírom a HL3 történetét jövő héten logoutra. Tegnap este baromi jó story jutott eszembe, ami illeszkedne az eddigiekhez, a játékmenetehez. Kellően izgalmas és ötletes is. -
Redneck
nagyúr
Faék egyszerű storyjuk volt az biztos. Az elsőnek még annyi sem. Mentél világról-világra, nyomkodtad a gombokat, kerested a kulcsokat. Doom szint volt csak 3D-ben.
Egyébként a Q2 után a HL multija nagyon innovatív volt, köszönhetően a pályán elhelyezett triggereknek/scripteknek és a zseniális fegyvereknek és mozgásnak. A LAN klubban ahova jártam, a HL megjelenése után, hamar feledésbe is merült a Q2. Az Edge helyét átvette a Crossfire, Bounce, Lambda Bunker, Snark Pit és társai.
-
D.Va
őstag
válasz
Dr. Akula #76 üzenetére
Mi az h nem tudott felnőni mellé? XD A quake sorozatnak meg amúgyis a multija volt a lényege, a single player csak egy nesztek legyen valami oszt cső kategória volt...
Hát már nem azért de a Quake-et kár összehasonlítani a HL-el... nem sok köze van egymáshoz gameplay szempontjából... A sztoris quake-k (Q2, Q4) meg sztoriban, eléggé gyenge egy HL-hez képest. Mondom ezt úgy hogy nagy quakes voltam... -
Redneck
nagyúr
Black Mesa: Xen trailer. A zene nálam megint betalált, akárcsak a fő téma anno.
Kipörgetem a HL2: Update végét, és felkészülök a Black Mesa befejezésére is.
Dr. Akula:
Nem lehet őket egy lapon emlegetni, annyi a közös bennük hogy FPS-ek. Mondom ezt úgy hogy nagy Quake 1 és 2 fan voltam, sokat toltuk őket multiban is. -
scope2007
addikt
ohh HL1-et játszottuk havernál, nekem még gépem sem volt otthon
régi idők -
quailstorm
nagyúr
válasz
Hopkins95 #81 üzenetére
Közben pedig a Quake volt szerepjátéknak szánva, és bukott be Romero-n például, végül csak egy Doom klón techdemó lett belőle fantasy elemekkel.
A HL sima cső-FPS, viszont a korabeli sablonokat teljesen eldobta, meg érdekes helyszíneket és sztorit és koherens, megszakítás nélküli játékélményt ad. Attól viszont még teljesen lineáris marad, RPG elem pedig nincs benne.A HL egy mai játékos számára, főleg ha az felületes, csak 20 óra unalmas küzdés, amit végig se visz.
De ha kontextusba teszed, lásd Quake 2 vagy Unreal 1, akkor abszolút érthető, hogy miért forradalmi. -
válasz
Dr. Akula #76 üzenetére
Szerintem a Half Life inkább FPS nézetű szerepjáték, a Quake meg egy gyorsabb tempójú kompetitív FPS.
(#83) quailstorm Hmm igazad van. Logikusan belegondolva következtettem arra, hogy van egy kerek története és tulajdonképp beleéled magad Gordon Freeman szerepébe. De most utánanézve látom, hogy ez akkor sem esik a szerepjáték kategóriába.
-
quailstorm
nagyúr
Etalon játékhoz etalon videós tartalom: [link]
Mind a HL, mind a HL2 ötletességben és interaktivitásban, történetmesélésben játékpiacot forradalmasító volt, a lejátszási listán látható csomó ficsőrből alig működik valami a HL Source-ban, bár az ugye csak egy techdemo a gyors portolásra, a BMS meg nem akarta visszaadni az autentikus élményt.
Ezen kívül ugye a HL megadta még nekünk az Adrenaline Gamer-t a Gauss gunnal.
-
Dr. Akula
félisten
A HL a szegény ember Quakeje. Sose tudott felnőni mellé, hiába a hype.
-
Prosector
addikt
Amikor a HL2ben Alyx osszerakja a zombie es a combine szavakat es mondja Gordonnak, h zombine... zombine... get it?
hatalmas szójáték
Nalam a top5ben ott van a farcry1, dark messiah, skyrim, dying light mellett
-
Hu, de regen (20 eve) el akarok kezdeni jatszani vele.
Amikor megjelent, nem volt hozza gepem, aztan azota sem jatszottam vele semennyit. Igazabol nem is tudom, hogy mitol akkora legenda, de tuti jo, ha ennyien szeretik.
Nem tudom, hogy igy utolag elvaznem-e a jatekot, de egyszer lehet, hogy vegigviszem az osszes reszt. -
DraXoN
addikt
Mondjuk van egy "közösségi" HL1 feldolgozás Black Mesa néven.. de még mindig csak "korai hozzáférésű" a játék, nincs befejezve... ha egyszer kész lesz, lehet rárepülök, addig várok rá...
Bár grafikailag kb. a HL2-ig megy fel csak... bár az is hatalmas ugrás az elsőhöz képest (hiába készült az elsőből csak pár évre rá egy HL Source nevű "refresh").
a Black Mesából pár éve a single player részen a Xen pályák hiányoztak még.. nem tudom most hogy állhatnak...
szerk.:
most nézem a "híreket" 2019 Q2-re ígérik a Xen részeket és akkor már csak a multiplayer újraírása lesz nekik.. az már nem "érdekel" annyira -
Louro
őstag
Nekem legenda. Nem csak azért mert akkoriban nem volt telített a piac.
Intro adta az élményt. Aztán jött az első negyed óra fegyver nélkül. Majd épült a sztori. Lehetett kommunikálni NPC-kkel. Először űrlények, majd kavarásképp a katonaság.
A helikopter elleni küzdelmek, a "bossok",...
Egy negatívum csak, hogy a főboss olyan ....fura volt.
Szerintem mai napig etalon a játék.
-
vargazk
csendes tag
Ennyi erővel akkor a Doom, meg a Quake játékokat is lehetne felejteni szerintem, és nem egy nevet lehetne még említeni (Wolfenstein? Na AZ régi.
).
Nem azt mondom, hogy egy mai 20 évesnek ugyanaz lenne az élmény, mint mondjuk a negyvenes korosztálynak, hiszen a Half-life részek között azért jobban megvolt a sorozat jelleg, mint a fenti címeknél, de ha csak ugyanazt hozzák (hoznák), mint az első két részben, már tuti lenne a siker.
És azért tegyük hozzá, hogy a legnagyobb vásárlóerőt jelentő korosztály a játékpiacon pont a mostani 30-40-es korosztály, és nekünk mi kell?
Gordon Freeman és a pajszer. -
DraXoN
addikt
Lehet ment... fene tudja már régen, volt, a voodoo 1 kártya csak kb. fél évvel a teljes gépcsere előtt lett meg (PC bontóból vettem 2-3ezer Ft-ért), azt tudom, hogy játszottam vele 320x240en, de a vele kb. egyidős CS mintha tényleg részletesebbnek rémlene.. így lehet nagyobb volt az a felbontás... vagy pont miatta vettem volna a voodoo-t? .. nem emlékszem már pontosan... aztán életemben először és utoljára kaptam egy szülői "támogatást", hogy legyen egy rendes gépem sulihoz.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Dr.F.E.R.I. #7 üzenetére
Dettó! 20 év, PII celeron, 14' monitor és nem tudtam lerakni.
-
DeFranco
nagyúr
számomra is meghatározó játék volt, az Orange box életem első megvásárolt dobozos játéka (2009. 11. 27. - 1990 Ft - CD Galaxis
)
amit én kiemelnék az a kiemelkedő ergonómia, az első és a második rész is nagyon "fluid" volt, sikerült eltalálni a mozgást, a fizikát a fegyverváltás ütemét, a pályadesignt úgy, hogy valahogy minden pont "ütemre" történt, nem túl lassú, nem valószínűtlenül gyors, ettől lett a játék nagyon kényelmes, és ez lehetővé tette hogy az amúgy remek sztoriban és játékmenetben az ember a lehető legmélyebben elmerüljön zavaró hatások nélkül.
kompetitív, multiplayer alapú játékokban van néha ilyen ha véletlenül sikerül nagyon-nagyon eltalálni, megszokni persze mindent meg lehet, de itt eleve természetesen húztad magadra az UI-t meg az irányítást mint egy méretre szabott öltönyt.
és persze várjuk a f2p hero-based king of the hill kártyajátékot androidra és ios-re half life 3 címmel
-
Kisszidi
csendes tag
Nekem örök kedvenc. 2 hete szedtem le az Opposing Force-t, de a gépen fent van a HL2 EP1 és EP2, és HL Source. Ha éppen rámjön, akkor eltöltök velük 1-2 órát.
Én örülnék egy következő résznek, alig játszok, az újak egyáltalán nem érdekelnek, de egy EP3 vagy HL3 ismét le tudna ültetni a gép elé.Amúgy nekem a HL2 grafika az, ami bejön, nekem ez a csúcs élményszempontból. Szép, részletgazdag, de még nem annyira valósághű. A Left for Deadek is ezért jönnek be, no meg a STALKER részek. Ami ennél modernebb, az nekem max érdekes, YT videót nézek róla, aztán el is felejtem.
-
-
D.Va
őstag
Szerintem a 7 órás háborúból lehetne egy jó HL játékot készíteni...
-
GodGamer5
addikt
Ez a baj, hogy a mai multi központú PUBG-n nevelkedett rétegnek akar mindenki megfelelni.
Emlékszem amikor 99 elején kipróbáltam az első rész demóját, majdnem hátast dobtam annyira jó volt. A revolver kidolgozása olyan szép volt, hogy a doom-ok és Quake-ek után nem hittem a szememnek!
Régi szép idők.
-
gabor0928
aktív tag
Én beérem azzal is ha kijön a felújított verzió UE4 enginen, az brutál lesz:
Innen letölthető a demo:
-
Nem feltétlenül kellene megszólaltatni a főszereplőt, lásd a Doom 2016-ot, azt is elfogadták a játékosok. Én amúgy szeretem, amikor a karaktered nem szólal meg, valahogy jobban tudok vele azonosulni. Pl. a Wolfensteinek közül ezért a Return to Castle Wolfenstein máig a kedvencem, a többivel meg nem is játszottam. Mostanában mindent cinematicra akarnak csinálni, pedig szerintem sokszor rombolja az illúziódat, hogy te vagy az a karakter és valahogy aztán nem olyan a hangulat.
-
mephi666
nagyúr
voodoo1-el mennie kellett simán 640x480-ban
szerintem 3dfx glide alatt nem is volt 320x240-es felbontás... ami ette a gépet, az inkább a software renderer volt... sokmindenre jó volt az a 4megás voodoo1 (természetesen 640x480-ra): pl. quake2, blood2, avp '99, kingpin, soldier of fortune... a hl alatt szénné modolt q1 motor volt, sof alatt hasonlóan modolt q2... blood2 alatt lithtech (ez volt a sogo mad alatt is, az is hasonlóan ment) ...ja az unreal is gyönyörűen ment, de oda már ajánlott volt a 64mega ram
az ut viszont detail textures opcióval (amivel gothic pályán nem tudtam egyszerűen betelni a falak részletességével) megkajálta a voodoo-t
-
Fred23
nagyúr
Asszem, legutóbbi pakolásnál kidobtam több másik régi játékkal együtt, most viszont így a cikk hatására hiányzik.
-
DraXoN
addikt
Gyerekkorom meghatározó játéka ... emlékszem 2001 táján lett olyan gépem amire már feltudtam tenni, egy alaplapi S3 Savage 4 integrált videó kártyával... azt hiszem 640x480ban bírt tudni játszhatóan (de nem biztos, csak az, hogy simán futott, de nem emlékszem pontosan mekkora felbontáson.. a monitor 1024x768 volt, azt biztosan tudom, hogy "nem maximumon")... a korábbi P1 233MMX@266 + Voodoo 1 4MB csak 320x240(!) felbontásban tudta működtetni (ott is legalacsonyabb részletesség körül.. minimum alatt volt a specifikáció, de "elindult" .. igaz sokat nem lehet látni a pályákból távolra, a sebesség néha 15-20fps körüli, de félig legalább "kijátszottam" azon a gépen is, aztán jött közben a másik)... a már akkor nagyobb felbontás, és szemre sima játékmenet nagy élmény volt
szerk.:
most nézem, az eredeti dobozokon abból az időből Pentum 233MMX szerepel, nem a mostanában neten fentlevő 500Mhz processzor dolog... és valami rémlik is ebből.. -
tibaimp
nagyúr
Érdekes, de nekem annó, a vele egy időben megjelent SIN jobban bejött (a bughalmazaival együtt).
De azért ezt is toltam. Számomra a 2. rész viszont az örök FPS, a mai napig. -
Redneck
nagyúr
HL3-mal kapcsolatban alapból az a baj hogy nagyot változtak az igények, elvárások. Tudják ezt a fejlesztők is, nem kockáztatnak egy horror pénzeket felemésztő folytatást.
Alapból mekkora játékmechanikai változtatás lenne ha Gordonnak meg kéne szólalni. Az elsőben még elnéztük, de szerintem már a második részben is zavaró volt a némaság. Ma elképzelhetetlen lenne egy néma Freeman.
Más:
Az én alternatív befejezésemben Gordon egy ídőgéppel visszament és a kísérlet előtt önfeláldozó robbantást hajtott végre, bezárva ezzel az egész storyt.. -
Daelion
őstag
Telik az idő rendesen,ugyan nekem a HL 1 kimaradt de a 2 is öregebb mint amire emlékeztem.
HL 2 volt az első fullos játék amit elő rendeltem,szinte csak a techdemók alapján mert annyira megtetszett.
Környezetembe mindenki ki volt akadva,hogy én bolond vagyok 1 játékra ennyit költeni pláne a sulis félre tett pénzem.Abba még 5 darab CD-n volt a játék,de 'jó' is volt azt telepíteni.
Persze nekem teljesen megérte és a CS:Source is jó kis extra volt.Később beszereztem egy Orange boxot is,valamelyik gamer újsághoz adták pár éve azt hiszem.
HL 3-ra már nem nagyon számítok,szerintem lehet tartanak attól hogy már nem tudnának lerakni egy tényleg méltó folytatást pláne csak a régi fanokra alapozva.
-
malacka87
őstag
Hú de jó is volt! 😁
-
keIdor
titán
Nekem kissé olyan érzésem van, mintha egy halott születésnapjára visszaemlékeznénk.
Ezt a világot sajnos kinyírták, lezáratlanul hagyták... kár érte. (rohadt valve) -
Mr.Csizmás
titán
válasz
darkarthur #49 üzenetére
4K tévén ki akarom tolni újra az 1-et
-
darkarthur
senior tag
Libabőrös lettem még a cikk olvasatán is. Életem legjobb és legmeghatározóbb játéka. Pokolian imádtam. Emlékszem mekkora öröm volt, mikor kmeg lett az új GeForce kártyám és már 1024x768-ban tolhattam ,akkor tűélesnek tűnt minden.
A sztori fenomenális, a játékélmény single-ben és multiban is egetverő volt. Én titkon azért várom a folytatást! -
Segal
veterán
Boldog szuletesnapot!
-
Legtöbbet coop módban játszottam a haverokkal mindegyik résszel. Iszonyat sokat röhögtünk, sokszor előfordult hogy egymást csaptuk agyon a fizika miatt.
-
-
a két legintenzívebb emlékem, a HL2-ről, amikor megjelent, még pelyhestollú középiskolások voltunk, és egyik osztálytársamnak már akkor 768kbps netje volt, úgyhogy neki összedobtuk a lóvét valami SMSWAREZ-es előfizetésre (hol volt akkor még a torrent), és szünetben is hazaszaladgált a suliból, ellenőrizni, hogy megszakadt-e a FlashGet...
aztán délután sorbanálltunk nála HDD-kkel, koleszosok előre, mert megy a busz
(asszem egy pénteki napon jelent meg)meg amikor megjelenés után egy seggel letoltam az ep2-t, és az volt az első gondolatom, hogy "erre vártam ennyit!? menjetek a p****ba"
egyébként pedig CP Violation FTW
-
mephi666
nagyúr
hl1: p166mmx, 32mb sdram, voodoo1 4mb... 640x480-ban, 14"-on, sötét szobában, fejhallgatóval
fergeteges hangulata volt az első résznek... nem tudom hányszor végigvittem: tetszett, hogy szakított a játék a quake-es hagyományokkal és nem arról szólt egy bossfight, hogy quad damage és bele az összes muníciót... itt erővel egyik bosst sem lehetett megölni... a leghangulatosabb a parkolóházas jószág volt, akinek a fejére légitámadást kellett kérni
szerettem az opposing force-ot is, a blue shift viszont nekem nagyon rövid volt: mire elértem az első komolyabb fejtörőt, már vége is volt a játéknak
hl2+ep1+ep2: már fősuli alatt... jó volt, nagyon korrektül össze volt rakva, de nekem nem hozta az 1. rész hangulatát... tisztes iparosmunka, aminek érthető a sikere, de hangulatban nálam akkor is az 1. rész az etalon
-
core i7
addikt
Szerintem lenne pedig kereslet egy HL3 ra már csak előrendelés hype végett is még ha balul sülne is el
HL 2 Epiosde 3-mat ugyanazzal a motorral lenne már érdemes megcsinálni mint episode 1-2-őt
-
laceszgamer
addikt
Régi szép idők, emlékszem, az első részt mennyit nyúztam, aztán a második esetében egy kis kellemetlenséget okozott, hogy mikor kijött, hát net még nem igazán volt, így sajna az első ismerkedés a 2-vel nálam is virágbolti volt, mondjuk legalább nem költöttem egyszerre még többet akkor játékra, mert mellette akkor vettem meg épp a MoH PA-t és az NFS U2-t, ja és a PoP WW-t is ha jól rémlik, talán az az időszak volt a legjobb számomra így játékok terén.
Aztán ahogy lett internet, jött egy Orange Box, akkor pár hétre teljesen lekötöttek az abban kapott játékok.
-
haxiboy
veterán
Öregszünk...
-
Mr.Csizmás
titán
epic achik:
- ravenholmot csináld meg gravity only-val (egy lakatot le kell lőni, nem számolja be)
- wc csészével ölj meg valakitaz első egy annyira feelinges játékmenetet adott, hogy évekkel később csak a dying light múlta felül, a második....
-
Én még most pótoltam nemrég a 2.reszt a kiegészitőivel, aztán annyira hangulatban voltam hogy próbáltam keresni valamit ami olyan mint a hl és még nem játszottam de nem találtam semmint.
De a lényeg hogya zistenéltessen Hálf lájf!' -
FoLey-v
addikt
Isten éltesse!
Az egyik kedvenc játékom a Half-Life és máig szórakoztató mindegyik kiadásban.
A remény haljon meg utoljára ha egyszer kifogják adni a HL3-at sztori befejezéssel. Jönnek nekünk ezzel. -
Redneck
nagyúr
Óriási játék volt, hatalmas (helyenként horrorisztikus) atmoszférával és nagyon hosszú kampánnyal. Ötletes történetmesélés, jó fegyverek, örök klasszikus.
A multiját imádtam, nagyon sokat pörgettük, aztán jött a CS.
A második részt szintén szerettem, azt is bármikor képes vagyok pörgetni. Sajnos jobb minőségben nincs fent, de imádom ezt a videót, és a zenekart is azóta. Belegondolni is furcsa hogy 20 éves az első és 14 a második rész.
-
SunMount3r
nagyúr
Nagyon ráfér a felújítás, ma már nem hiszem, hogy sokáig bírnám azt a grafikát. Mikor készülnek már el vele teljesen? Csak akkor állok neki, ha már maradéktalanul kész van.
3. rész? Volt idő, amikor még bizakodtam, de ennyi év és zéró activity után, jobb ha nem is gondolunk rá (hogy mi lehetett volna).
A Portal 3-at viszont már tolhatnák, arra még van reális esély.
-
Puma K
nagyúr
Half-Life Recreated with Unreal Engine 4 - videó
Amúgy az AI jobb az első részben mint a másodikban.
A fizika és mimika amit a HL2-ben láthattunk először (_2003!!!_) meg mai napig minimum kellene hogy legyen a játékokban. Pont ma néztük meg haverral a legújabb Tomb Raider-t... full statikus az egész, és bár a HL is egy menjél előre típusú cső játék, de ha 2 másodpercre megállok akkor tudok mindenféle szir-szart piszkálni, felrobbantani, eltörni eldobni vagy valami... a játékok többségében meg egy dobozt nem tudsz eltolni nem hogy egy raklapott pajszerral darabokra aprítani...
Butulnak-egyszerűsödnek a játékok amiket ennyi év PC-n való játék után szomorúan látok... A F.E.A.R első része is milyen rohadt jó volt már...?
A Thief-ről nem is beszélve: Thief vs. AAA Gaming - videó hosszú de érdemes megnézni és hallgatni...
-
törölt tag
Végtelenszer végigjátszottam, utolsó tízen alkalommal HP vesztés nélkül.
Kb.: öt éve újra elővettem, de fél perc után ráhagytam, mert minden momentum sorban ugrott be, és így elég nehéz volt meglepődni rajta.Nekem az első nagy élmény volt, emlékszem, hogy péntek este leültem a gép elé és egy seggel kijátszottam alvás nélkül 28 óra alatt.
-
kenwood
veterán
válasz
Hopkins95 #29 üzenetére
Az igazan megdobbento az volt,hogy mar akkoriban is figyeltek ra a fejlesztok, hogy ilyen helyzetbe ne kerulhessen az ember. Tobb mentes volt, vagy legalabb kezdhetted elolrol a palyat valahogy.
Ott viszont teljesen megoldhatatlan helyzetbe kerultem, az egesz jatekot kellett volna elolrol kezdeni -
Dtomka
veterán
"még nagyobb sikereket élt el" --->> ért
-
Grobby
tag
A legjobb játék ever... Bárcsak lenne folytatása...
-
kenwood
veterán
nekem ket dolog jut eszembe a Half Liferol :
1: mar eleg sokaig eljutottam,amikor keszult egy olyan autosave,hogy 10 % alatti hp,le kell menni valami csatornaba,es par %ot sebez,amikor foldet ersz.
parszor megprobaltam,mindig meghaltam,mas mentes nem volt letoroltem a ....be.2: [link]
-
snecy20
nagyúr
20 év, te jó isten, bár jövőre már a HL2-nek is 15 éve lesz...
-
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
gordonfreemN #18 üzenetére
Így legyen 5-ösöm a lottón. Sejtettem hogy megjelenik valaki HL avatarral/névvel.
-
Clorf
tag
Hát igen, anno úgy mondta valaki, hogy van ez az új játék, próbáljam ki... Azóta max a VtM: Bloodlines volt ilyen pozitív élmény.
Ezúttal emlékezzünk meg a Source Mod-ok ról, én anno 2009 környékén azért vettem meg az Orange Box-ot. Hát igen, egy világ free-to-play játékok nélkül....
-
gordonfreemN
addikt
Illendőségből ideilletlenkedek már és megköszönöm a hálás köszöntéseket
Viccet félretéve, én nagyon vártam a zseniális 2. részek után az ep3-mat de csak egy szép emlék maradt ez a játék sok rajongóval. Kár vagy jobb e így, ki tudja. El tudtam volna viselni még a sztorit, volt benne potenciál. Ma már feltehetőleg nem venném elő. Talán egyszer. -
Zsoxx
senior tag
Az első komolyabb PC-s játék volt, amelyben valóban gondolkodni kellett.
-
paprobert
őstag
Én már a HL1 megjelenésekor is a HL3-at vártam.
-
energy4ever
addikt
En iden nyaron szereztem be a 2. reszt pc-re. Igen sokat jatszok, szinte mindennel, igy mar mondhatni, hogy unok mindent, es uj dolgot nem tudnak mar mutattni nekem. Nade az a jatek valami kegyetlen jo volt meg igy is, hogy nagyon nem mai darab, es tudott uj dolgokat mutattni!
Mai jatekokhoz viszonyitva sem egy tulsagosan elmaradott alkotasrol van szo, igen hosszunak ereztem, es rengeteg minden volt a sztori vonalban ami mindig erdekesse tette a jatekmenetet.
-
Fitzgerald
veterán
Még az Uplink-et is vagy 20x végigtoltam anno. Egyébként talán nem is baj, hogy nem lesz HL3. A csillagászati mértékű elvárásokat valószínűleg úgysem ugraná meg, akkor meg minek.
-
Reaper
őstag
Imádtam! Nagyon jó volt akkoriban, nekem a hangok maradtak meg legjobban, meg az érzés, amikor az első cb-zést meghallottam, amikor megérkezett a hadsereg. A kiegészítőket még nagyon bítam, CS, kb 1.6ig, de a folytatások már nem tetszettek annyira.
-
Ez kb. sohasem fog elkészülni. Három éve már majdnem kész van a Xen, az alap azalatt sokat fejlődött, az tény, de én kétlem, hogy valaha elkészül a vége (két éve megvettem, mert tetszett az ingyenes, és támogatni akartam a fejlesztést).
A cikkhez pedig: mikor anno 2002 tájékán kipróbáltam, nagyon hamar leraktam, mert "miezmár?" nézés közepette azon gondolkodtam, hogy hol a fenében vagyok, mit kellene csinálnom. Hozzá voltam, szokva, hogy van egy felvezetés, vannak célok (küldetések), esetleg térkép is, de itt semmi sem volt. Hosszú évek után kezdtem neki, mikor kijött a Half Life: Source, és imádtam. Ekkor vettem elő a Blue Shiftet, de az Opposing Force kimaradt. A második részt nagyon vártam, mihelyt kijött, már járt is körbe a virágbolti változat (amiben az AI többször "megfagyott", emiatt elég nehezen sikerült kijátszani). 2013 január 5.-én, a Téli várás végén vettem meg az Orange Boxot, újra végigtoltam az összes részt, és azóta még jópárszor. A második rész és az epizódok egy remekmű lett, és ezért el is mehet a sunyiba a Valve, mert a sztorit illett volna lezárni...
-
Scholes9
nagyúr
Isten éltesse!
-
tényleg az egyik legjobb FPS játék volt a maga idejében... HL és a kiegészítői, HL2 és a kiegészítői... nagyon jó volt, de kérdés, hogy mi újat tudnának bemutatni...
-
blountex
senior tag
Én még mindig nem játszottam vele
Valahogy mindig elkerültük egymást. Talán majd ha kijön a harmadik része akkor bepótolom az 1-2 addig se rúgozók rajta hogy mé nincs már harmadik rész. -
Dr.F.E.R.I.
addikt
Háromszor is végigjátszottam annak idején, a PII Celeron gépemen is nagyon jól futott, nem volt akkora erőforrás zabáló játék, mint egy Unreal. Nagyon jó a hangulata az egésznek, de hát gondolom mások is épp ezért foglalkoznak ennyit vele. Sajnos az angol tudásom nem volt a legjobb akkortájt, azóta meg nem tértem vissza rá, így máig nem tudom, ki vagy mi volt a táskás fickó a végén...
-
törölt tag
Sajnos idén sem készül el, pedig mekkora lett volna kiadni a fullos feldogozást pont a 20. évfordulón.
Viszont a videó alapján megéri várni, minőségi munka lesz
-
oriic
HÁZIGAZDA
Egyébként én pont erre gondoltam. Készülnek a sorozathoz rajongói/félhivatalos felújítások, modok stb. de én nem vagyok biztos benne, hogy egy mai fiatalt érdekelne egy olyan széria 3. része, amelynek első epizódja idején lehet még nem is élt. (Ha most a 20-as korosztályt vesszük pl., de nyilván ők már játszhattak a 2. résszel is)
-
törölt tag
Ennyi év után szerintem nem szabad már folytatást kiadni. Nem sülne el jól.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Alig hisszük el, de nem kevesebb mint két évtizeddel ezelőtt jelent meg a gamer világ egyik legismertebb FPS sorozatának első része.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen NAS-t vegyek?
- Politika
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autós topik
- Nintendo Switch
- Formula-1
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest