Új hozzászólás Aktív témák
-
dezz
nagyúr
Szerintem ő nem filmes képet értett a tűéles állókép alatt, mivel az sosem lesz olyan éles, mint egy pixel-éles mesterséges ábra, a más többször emlegetett és kifejtett okokból.
Lényegében semmivel sem élesebb egy filmes állókép, mint egy kevés mozgást tartalmazó filmes képkocka.
A motion-blur akkor kezd relevánssá válni, ha jelentős mozgás van a képen. Olyankor nagyobbra veszik a záridőt, hogy a 24fps miatti villogás ne legyen annyira zavaró.
Túlzottan elhatalmasodott rajtad az a gondolat, hogy a mozgás 24fps-en irrelevánssá teszi a felbontást. Pedig ez csak bizonyos körülmények között igaz!
Miért nem akarod ezt megérteni? Mintha ez nem is lenne célod, csak "marketingelni" ezt a féligazságot. Te is kevered a Ph!-t valamilyen politikai fórummal, ahol nem számít, hogy egy szólam mennyire igaz, fő, hogy hihetően hangozzon és sokan el is higgyék, mert az valakiknek a malmára hajtja a vizet. Csakhogy ez itt egy szakmai fórum!
(#98): Nem azért tény, mert én jelentettem ki, hanem mert minimális aggyal belátható. De empírikus úton is meg lehet róla győződni, tessék: [link]
"A mobil kijelzőknél meg szerintem is átestek a ló túlsó oldalára. Bár ott kisebb a nézési távolság, de bőven azon a limiten túl vannak ami már ezt a szintet hozza."
Tévedés. (Nem írom le újra, miért.)
(#99): Szó sincs filmes képre utólag rátett AA-ról, valamit félreértettél. Az eleve olyan, mintha egy sokszoros AA+némi blur lenne rajta, hogy kiküszöböljék az aliasinget, mozgás közben is.
Erre már nem lehet mást mondani: nyisd ki a szemed, akkor talán észreveszed, hogy mennyivel élesebb egy full AA-mentes ábra v. PC-s grafika, mint AA-val. És akkor a filmes kép még ennél is életlenebb, hogy mozgás közben se látszódjon semmi az aliasingből.
Tessék:
A képen a jobb oldalon pont annyi blur van, amennyi ahhoz kell, hogy ha nem egyenes, hanem ferde élek lennének, ne jelenhessen meg aliasing, mozgás közben sem. (És akkor tehettem volna ide 1-pixeles vonalakat és más effélét, amin még jobban látszott volna a különbség, de nem akartam vele annyit vacakolni.)
Ha nem látod a különbséget, akkor keress fel egy szemészt!
Új hozzászólás Aktív témák
ph A Sony-t faggatuk a legújabb trenddel, az ultramagas felbontású tévékkel kapcsolatos terveiről.
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- HP szerverek áron alul
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest